Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях ужас в банята и от загуба на кръв щях да си остана там

Featured Replies

Самия USAF не се е логвал във форума от последната вечер когато е писал темата, ако забелязвате.......... :D

:) Преди два месеца си му поискал помощ и той ти разказа живота си с подробности? Стига веееее

За преживяването в банята :) може и да повярвам.Ама останалото ..........

Спрете с фантазията бре хора, какъв кеф ви прави да лъжете за глупости и да си измисляте по форумите?

Как да повярвам че човек на 30 и кусур години ще тръгне да си излива душата по скайп с напълно непознат/a.

RESTORE сериозно ли си на 44 години? Баси него вярвам с този начин на писане и изразяване.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Отговори 95
  • Прегледи 37,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Еи големия ужас !!! Ти да не си категория муха ? Каква е била тая врата да не е била блиндирана . Аве ще и играя два шута и ще мина като цар през нея . Ама преди това 100% щях да я отворя . Еи голе

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Ха ха ха това било ужас ! Още един шанс да използвате реитинг системата . Аз пък ви казвам няма да пиша в този форум ако тази история е вярна . Първо каква трябва да е тази аркада че да ти изтече кр

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Сега в момента съм малко зает , по късно ще ви анализирам цялата история на автора които освен програмист е и доказал се маистор на късия разказ . Тази история ако не е лъжа то е силно драматизирана и

...но има син колан по карате,

И се е снимал в Терминатор, Командо и Пришълците ама като му се е цепнала леко веждичката и се е напикал .... айде спрете вече да се дупите пред белите линии и влезте малко в реалноста а ...

Познавам и други хора които лично го познават, и то не са от този форум даже тези хора изобщо с форуми не се занимават, не искам да изпадам в подробности заради скептици! Не че си е излял душата си по скайпа на мен, хора преди да пишете нещо помислете! Той много неща спестява, но от други хора от неговия кръг ги научавам, които лично го познават и често идват тук в София. Виждам че няма смисъл да водя диалог с хора като вас, защото много ви е лесно от страни да си драскате каквото ви дойде на ума, без да осмисляте предварително това което ще пишете. Ами ако сте от София г-не Петьо Стоянов ще ви докажа че съм на тази възраст. Ще ви дам телефона си на лични, ще се уговорим да се видим за да ви докажа че не лъжа, ще ви почерпя на заведение, даже може да излезе полезно запознанството ни, става ли ? Аз не ям хора. Не искам да ме слагате под общ знаменател като някои други хора които лъжат че са това за което се представят! Аз не съм от тях, и ако не ви е срам - мога да ви го докажа! След като нищо не вземате на сериозно, се питам какво изобщо търсите тук, и защо въобще си губете времето ? А ти Rand ако не вярваш - ходи премери сили с него като мъж, да видим кой от двама ви ще се напикае!!! Ако искаш дай си емайла на лични да ти пратя няколко снимки на него да го видиш що за човек и после ще говорим. И в други форуми като влизам, оставам с впечатление че има подобни потребители които гледат да се захванат с някоя тема и да се базикат, даже понякога си мисля че това са едни и същи хора, само че с различни никове в различните форуми. Както е казано: "Всяко стадо си има мърша" ! :)

Редактирано от RESTORE (преглед на промените)

Тази тема все повече ми заприличва на водевил или  на латино драма.Първо човекът с историята -сърцераздирателна, пълна с мъка ужас и много кръв.После хора които водени от човешкото му съчувстват за "ужаса". Включват се и хора които водени от здравия разум не могат да проумеят дали наистина се е случила тази случка достойна за Холивуд,аз лично си представям заглавието "Ужас в банята","Паник баня " .И  накрая но не по важност се появява и Интернет защитникът,човек който дори предлага едва ли не схватки от името на (доколкото разбрах) слабо позната персона. Наистина с удоволствие чета всичко .... :salad:И за да  не бъде съвсем офтопик:лично аз не мога да си представя ,че има човек който да не му хрумне че ритника е доста по-силен от (сърцераздирателните ) юмруци.Макар и изпаднал паника при вида да изтичаща си кръв с поне литър в секунда  :speak:.Явно изживелият ужас човек, е едър както подразбрах от защитата му и врата все пак е устояла на паническите му удари . Не бих се учудил,ако човека след като е наранил юмруците  си е  воден от неистовата си жажда за живот е прегризал вратата. :) За мен дори да се е случила подобна случка -разказаното тук е силно преувеличено или авторът просто се е постарал да предаде чувства които да предизвикат реакция у съчувстващите форумни обитатели

Спрете се стова господин, дразнещо е.

Само че USAF не мрази македонеца, защото той знае много добре че македонеца не е виновен, а вината е във продажната му приятелка защото тя взима решение да го напусне и да замине в Македония с другия военен. А всъщност тя се е запознала с него от интернет случайно, но в последствие се е оказало че двамата се познавате, след като си го видял на снимката във униформата и че името и фамилията съвпадат като си питал твойта как се казва......
???

Автора на темата ми е съвсем наблизо от Поморие съм, а той от Бургас.Може да прескоча да го видя, да му занеса цветя и бонбони.

Макар че той има зад гърба си мисии в Косово, Ирак и Авганистан

А сега направи една елементарна сметка през колко години бяха тези мисии и ще разбереш защо смятам че преувеличаваш.

RESTORE, аз не се заяждам винаги с удоволствие бих помогнал.

Просто се дразня когато някой ме взима за канарче.

Между другото след около месец имам едно идване до София, ако остане време ще те потърся.Бирата е от мен. :)

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Боже. Извинявам се, но така ли нямаше комшийка по етаж? Мисите ни правят мъже и приятелката му го изоставила Вярвате ли си? То все бях виждал каръци но надминаха очакванята ми

@RESTORE - да не окаже, че сме един и същ човек с автора на темата

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

Включвам се и аз в забавата, провокиран от фактите за военен, и карате.Един военен трябва да има сериозно самообладание.Щом така се е уплашил от една аркада, явно доста често се е страхувал за живота си в армията.Как не е успял да поседне и помисли трезво за изход? Със сигурност е имало топла вода в банята, и хавлии, за да не зъзне.Синият колан не е сериозно постижение, защото карате е жалка пародия на боен спорт, с неправилните движения и неефективни атаки, но дори и в карате има поне два полезни удара, които в случая щяха да са полезни.Още преди да прочета за каратето, се сетих за смешното им, пишман-помитащо-кроше, тръгващо с извъртане (селско, нали ?) и удрящо нагоре.Другият удар, който е класика в Шотокан, е високият, двоен ритник, подобно на ритане в лицето, и после кракът се приземява върху рамото на потърпевшия.Защо не е използвал никой от тях по слабото място на врата, например в горния ъгъл ?! Можеше и по хамалски начин да излезе оттам, с гръб, с гъз, с цялата си тежест да откърти вратата и да се приземи върху нея.Ако на мен се случеше това, и без паника, бих използвал teep trong kick, със стъпване на възглавничката на ходилото, или дори на пръсти, рязко изнасяне напред и отместване на тялото леко назад, или удар с коляно, със или без засилка, в зависимост от големината на банята.Или с импровизирано снижаване, почти клякане, и рязко ставане, може и със смяна (моят специалитет, двойно коляно).Или с импровизиран клинч, подобно на удара с приземяващ се крак в каратето, и с боен вик " Tiger Muay thai " си излизам от банята, и си поръчвам нова врата.Как може един спортист, който е подготвен, да не използва нито един от описаните удари?! Разбира се, има и други възможности.Или удар с лакът или глава (най-твърдите кости в човешкото тяло)? Можеше дори да развие " слушалката " на душа, ако е имало такава, и да удря с нея, вместо с юмруци? Не се сърдете на автора, явно се е паникьосал сериозно.Аз имах аркада като хлапе, и беше адска паника и рев, но бях втори клас, а тук говорим за корав военен, с чуждестранни мисии зад гърба си.

или с капака на клозета :clap:

УЖАС2 - да си го е прискрипал с капака на тоалетната чиния и от болката и кръвозагуба да е останал там без да има кой да му помогне :clap:

Минаха 3 часа в стоене в банята в безпомощни опити да отворя вратата...

Влязох в банята в 14:30 h а излязох чак във 17:20 h...... Лягам си че умирам за сън - чувствам се изтощен. 

Аз бях наказан три дена , заради тази тема !!! "обиди и подигравки към потрбители " (мн.ч.) макар никои да не съм обидил а за подигравки е въпрос на гледна точка или двоен стандарт . А с мен не се ли подиграват като ми пишат измислени истории ?

Вече 7 дена автора го няма ... не знам какво да си мисля . Къде ли се дяна това момче !

Restore няма ли новини от човека ? Притеснени сме . Една съществена подробност между лъжата и истината е че лъжата трябва да я помниш , понякога и цял живот за да не изпадаш в неловки ситуации , нали така Restore .

Бях наказан но не ми пречеше да видя че за 10 минути редактира четири пъти своя пост по темата за да не се оплетеш добре в лъжите си защото беше забравил онази история за скаипа и приятелката на USAF .

Та научете се да лъжете и тогава правете хората съпричасни към измислиците си . Докато е писана темата автора е забравил даже какво е лъгал в началото и в края си противоречи . Даже след шока е имал време да си погледне часовника и да каже в колко е излязал от там ! След всичко това е имал сили и здрави пръсти да напише километричен пост а след 7 дена още го болят пръстите . Незнанието и невежеството не са оправдание че историята е истинска но аз се подигравам с потребители и трябваше да получа толкова минуси за постовете си !

Поздрави на автора и да оздравява бързо :)

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

:) izabel1 тебе заради тази тема ли те наказаха??? Е малко си хаплив, но пък чак наказание? То и аз едвам се сдържах.

Имам спомени за потребители наказани с вечен Бан и само след ден два пак се появяват, а тебе те наказват 3дена заради измислицте на някакви т....

Уф спирам се, че и аз ще отнеса наказание. ;)

Във този форум има 4-5 потребиталя дето си мислят че сме канарчета и се опитват да ни лъжат за щяло и нещяло.

Аз изпаднах в подобен ужас само,че в гората.Ходих за гъби и видях една змия и от самия отскок назад се блъснах в една скала и от главата ми тече кръв а бях сам,змията избяга но на мен ми течеше много кръв и незнаех какво да правя.Ставам аз тръгвам гледам отстрани още една змия седи свита с вдигната глава и аз унемях просто и вече изпаднах в пълно отчаяние леко се наведох взех камък и слава богу я изгоних.Но докато се прибера до селото беше нещо ужасно просто в тая жега кръвта бликаше и много ми се спеше ! :whist: Така че те разбирам,преживял си голямо нещо !

Аз изпаднах в подобен ужас само,че в гората.Ходих за гъби и видях една змия и от самия отскок назад се блъснах в една скала и от главата ми тече кръв а бях сам,змията избяга но на мен ми течеше много кръв и незнаех какво да правя.Ставам аз тръгвам гледам отстрани още една змия седи свита с вдигната глава и аз унемях просто и вече изпаднах в пълно отчаяние леко се наведох взех камък и слава богу я изгоних.Но докато се прибера до селото беше нещо ужасно просто в тая жега кръвта бликаше и много ми се спеше ! :whist: Така че те разбирам,преживял си голямо нещо !

Аз пък ,миналото лято хванах две пепелянки и не те разбирам - нито теб, нито USAirForce. Какви сте същества от мъжки(?) пол или поне с навеждащ на такава мисъл аватар. Ама всъщност USAF, може би го разбирам. Ако действително е бил в такова подразделение, не е сигурно да е участвувал в преки битки с въоръжен(с адекватно оръжие) и опасен противник, имам предвид битка щик срещу щик, щото ако е участвал в полети - ами и аз мога да сипя върху цивилните ракети и касетъчни бомби - това прави ли ме герой? Ако е бил от наземната поддръжка или амуниционер, значи е просто хамалин и в реални боеве е участвал колкото мен.

Брътле в началото като видиш няк'во такова животно и първата реакция е да отскочиш назад а и тогава бях почти дете какъвти мъж на 14 години :whist: Апък и не съм леганал да викам и рева в гората ами с камъка прогоних уная змия и си тръгнах :D ! Даже гъбите не си хвърлих.

Брътле в началото като видиш няк'во такова животно и първата реакция е да отскочиш назад а и тогава бях почти дете какъвти мъж на 14 години :whist: Апък и не съм леганал да викам и рева в гората ами с камъка прогоних уная змия и си тръгнах :D ! Даже гъбите не си хвърлих.

Ами, да беше уточнил възрастта в разказа.

"Възраст: 3 години" - Опа-а, ти да не разтеж наобратно, ах тези профили?!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Т'ва нарочно съм го направил :whist::D:D за да ми отброява времето за едно много важно за мен събитие което се случи преди 3 години :mad::D :D !

Прочетох цялата тема с коментарите и мисля, че както USAF, така и критикуващите го имат право до известна степен. От една страна, такава повреда на бравата е сериозна неприятност. Не говорим за баня метър на два в панелка, чиято талашитена врата се отваря навън. При нормалните бани вратата се отваря навътре и е изработена от масивно дърво, най-често парен бук, за да издържа на влагата с години. Извинявайте, но ако ще да сте Арнолд Шварценегер, Брус Ли и Чък Норис заедно, ако ще да сте висок два метра и да имате 150 кила мускули, срещу пет сантиметра масивен бук, стабилно опрян и в четирите страни, нямате никакъв шанс. Някои задават въпроса защо не е разбил вратата с ритници. Елементарно, драги ми Уотсън - защото мокрият гранитогрес се пързаля и след първия удар с бос крак в най-добрия случай ще се намерите по задник на земята :) В по-лошия ще си ударите тила в ръба на ваната или мивката и може и там да си останете.

От друга страна - парашутист, свикнал да скача от 3 километра височина и да отваря парашута на 1200 метра, би трябвало да има по-добър самоконтрол и да не се паникьосва. Вярно е, че от човек до човек има разлика и никой не знае как би реагирал в ситуация, в която не е попадал. Виждал съм примерно начинаещи при първи скок от 1000 метра да сядат на прага на самолета, за да скочат от по-ниско :nono: Пред очите ми човек с над 60 скока се паникьоса, че не може да намери изтеглящото парашутче и на 1500 отвори запасен вместо главния, въпреки че имаше поне още 10 секунди време. При което запасният парашут направи камшичен удар, скъса 4 върви и стана неуправляем, в резултат на което момчето счупи таз и лумбални прешлени при приземяването. Вярно е, че челото е много добре кръвоснабдена зона и при нараняване кръвта се стича в очите, което действа деморализиращо и объркващо. И все пак, такава паническа реакция не е нормална. Още повече, че е имал пинсета на разположение. Всичко, което е трябвало да направи, е да я счупи на две отделни пластини, да ги вкара внимателно в процепа между вратата и касата и докато натиска езичето с едната, за да не се върне то в крайно заключено положение, с другата да го придвижва леко обратно. След като изчерпи хода на втората пластина я натиска, за да фиксира с нея и с първата го избутва още един милиметър. И така за 5-6 последователни движения бравата се отваря. Пожертвах една пинсета и изпробвах метода в моята баня, за да се уверя, че става.

Прочетох цялата тема с коментарите и мисля...

Едно нещо е да прочетеш темата , съвсем друго е да си направиш реална представа на описаната история !

Много добър анализ , минахме през парашутите и накрая отворихме и вратата ...

С една малка подробност драги ми Уотсън , тази врата се е отваряла на вън и метода с пинсетите които сте описали и пожертвали няма да стане .

Тази врата най лесно се отваря с ренгенова снимка но едва ли е имал под ръка в банята. Така че няма да влизам в подробностите на метода . Та щом се отваря на вън най слабото и място е езика които е на бравата и я държи затворена . Та този език влиза в една глупава тенекия 0.8 мм да допуснем до 1.2 мм която се държи с две видии за дърво в дървена каса и след първия шут точно под бравата и съм излязал . Съвсем по трудна задача е да се разбие масивна дървена врата през средата с умруци и след това да напишеш този разказ със същите пръсти участали в разбиването .

izabel1, ако вратата се отваряше навън, щяха да са достатъчни два-три удара с рамо, за да се изкърти бравата. Явно вратата на USAF е била от MDF или шперплат с чамов скелет, но дори и така ако се отваря навън, при ударите с ръце щеше да поддаде първо езичето на бравата. Доколкото разбирам, решил си, че се отваря навън заради прага, на който автора на темата си е сцепил веждата. Само че във всяка по-голяма баня има праг около зоната на душа, както и завеса над него, за да не се мокри цялото помещение при къпане. Както и да е, ще почакаме USAF да се оправи и да даде по-подробни разяснения...

Прочетох цялата тема с коментарите и мисля, че както USAF, така и критикуващите го имат право до известна степен. От една страна, такава повреда на бравата е сериозна неприятност. Не говорим за баня метър на два в панелка, чиято талашитена врата се отваря навън. При нормалните бани вратата се отваря навътре и е изработена от масивно дърво, най-често парен бук, за да издържа на влагата с години. Извинявайте, но ако ще да сте Арнолд Шварценегер, Брус Ли и Чък Норис заедно, ако ще да сте висок два метра и да имате 150 кила мускули, срещу пет сантиметра масивен бук, стабилно опрян и в четирите страни, нямате никакъв шанс. Някои задават въпроса защо не е разбил вратата с ритници. Елементарно, драги ми Уотсън - защото мокрият гранитогрес се пързаля и след първия удар с бос крак в най-добрия случай ще се намерите по задник на земята :yanim: В по-лошия ще си ударите тила в ръба на ваната или мивката и може и там да си останете.

От друга страна - парашутист, свикнал да скача от 3 километра височина и да отваря парашута на 1200 метра, би трябвало да има по-добър самоконтрол и да не се паникьосва. Вярно е, че от човек до човек има разлика и никой не знае как би реагирал в ситуация, в която не е попадал. Виждал съм примерно начинаещи при първи скок от 1000 метра да сядат на прага на самолета, за да скочат от по-ниско :D Пред очите ми човек с над 60 скока се паникьоса, че не може да намери изтеглящото парашутче и на 1500 отвори запасен вместо главния, въпреки че имаше поне още 10 секунди време. При което запасният парашут направи камшичен удар, скъса 4 върви и стана неуправляем, в резултат на което момчето счупи таз и лумбални прешлени при приземяването. Вярно е, че челото е много добре кръвоснабдена зона и при нараняване кръвта се стича в очите, което действа деморализиращо и объркващо. И все пак, такава паническа реакция не е нормална. Още повече, че е имал пинсета на разположение. Всичко, което е трябвало да направи, е да я счупи на две отделни пластини, да ги вкара внимателно в процепа между вратата и касата и докато натиска езичето с едната, за да не се върне то в крайно заключено положение, с другата да го придвижва леко обратно. След като изчерпи хода на втората пластина я натиска, за да фиксира с нея и с първата го избутва още един милиметър. И така за 5-6 последователни движения бравата се отваря. Пожертвах една пинсета и изпробвах метода в моята баня, за да се уверя, че става.

Драги Уотсъне - за мокрия гранитогрес си има попивалки а.к.а мопове. Следователно при едно щателно попиване и зачакване да изсъхне няма да е никакъв проблем да се опита затворника в банята да и нададе няколко здрави шута. В този случай изобщо не е казано вратата на банята от какъв материал е. И както казах и преди - за да предотвратите подобни родове случки за най сигурно си поставете в банята един хубав кози крак. Няма врата на този свят дето може да му устои.

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

Да го беше написал правилно, че хората наистина може да си помислят друго... Изтървал си кавичките.

И на мен ми се е случвало да се счупи бравата в банята ама директно я разбих 

после малко се наложи да се сменят плочки 

на предния папа му подариха джапанки за баня :ph34r: 

Вие още ли оцелявата в тази баня?

Не ви ли стана ясно че става въпрос за преувеличаване на банални неща от всекидневието.

На всеки човек му се е налагало да разбива врата и въпроса не е дали ще може да я разбие, а как да я разбие с възможно най-малко щети.

• Автор

Здравейте,

Извинявам се че закъснях с отговора, но за това дето с юмруци чупех вратата, ме боляха пръстите и се опитвах на клавиатурата да пиша после, не успях да издържа понеже усещах остра болка като ги движа. Първата вечер когато написах темата, не усещах такава болка в пръстите, но на другия ден........... се засили. И аз не знам как стана че изпаднах в такава ярост че с юмруци удрях вратата, но в такава ситуацуия човек може да бъде способен на много неща. Дори сега като си спомням в състоянието което бях вътре - не мога да се позная, все едно че не бях аз. Че и после и раната се беше отворила на другия ден, че пак до болницата в хирургията ходих, и се оказа че някои хора не са си свършили работата си както трябва, и ми лепиха веждата наново. Че после и инжекции против възпаление..... Вратата си е от дърво не е от фазер, и се отваря навътре към мен. Но сега трябва като купя нова врата, да я поставя така че да се отваря навън, а не навътре. Както и да е, важното че не станаха усложнения. Дано само белег да не ми остане. Идваха приятели в къщи да ме видят и получих тяхната подкрепа, така че не бях съвсем сам.

Искам да благодаря на всички които ме подкрепиха в тази тема. worshippy.gif Грешката ми е, че започнах да се опитвам да отвинтвам онзи ръждясал болт с пинсетата, и от натиска с цялото ми тяло към вратата и наклона към бравата да раздвижа болта, десния ми крак се хлъзга и за това паднах на лицето си като си разцепих веждата на високо вдигнатия праг от фаянсов теракот. Може би ако не се занимавах с опита да го развия този ръждясал болт, и ако направо бях започнал да чупя вратата, нямаше да се подхлъзна и да се контузя. Но не мога да върна времето назад. Оказа се че някакъв кръвоносен съд е бил прекъснат, за това така обилно е шуртяла кръвта, между другото не знаех че и на веждите имало кръвносни съдове от които трудно се спира кръвта. Забелязах че някои дървени философи не приемат нещата и се опитаха да правят провокации че едва ли не, историята е преувеличена или дори измислена, но това си е лично техен проблем и слабо ме интересуват подобни мнения! Същите хора съм ги виждал и в други теми в този под-форум "Изповеди" да бъдат толкова скептично настроени, но единственото което мога да кажа е, че след като не вярват просто да не четат темите в този форум, а не да правят излишен офтопик. Нека да не забравяме че все пак тук заглавието на под-форума е "Изповеди" и предполагам че всеки умен човек знае какво е значението на тази дума, даже и си има заглавие под-сказка на което пише:

Ако нещо ви тежи и искате да го признаете, тук може да направите това. Споделете вашите случки и преживявания, какво сте преживели и какво ви е развълнувало.

Но явно има хора които просто или не разбират предназначението на под-форума, или просто се намират на работа като правят излишни офтопици.....Само мога да допълня че не са им се случвали подобни премеждия за да видят какво е, иначе нямаше да разсъждават така. Но нека да не говорим за тях, защото е безмислено, а пък и те си отнасят наказанията които не са без причина!

Забелязах че и други потърпевши хора споделиха, че и те са имали подобни случаи в банята, и при всеки е било по различен начин. Но никой не е застрахован от подобен инцидент. Явно наистина в тези бани трябва да имаме инструменти под ръка за всеки случай, или най добре както беше казал ThОЈXОЈLEMОЈNT със "козия крак" се излиза най лесно и без да се налага да удряме че и после да ни болят ръцете.

Sliderum благодаря ти на теб също за подкрепата приятелю, което ще го запомня worshippy.gif Забелязах че си се притеснил че липсвам дълго време, което е нормално да е така след случилото се. Но слава Богу оправих се, болката от пръстите мина и вече мога да пиша smile.gif Оттока започна да минава, окото ми се поотвори, но не напълно още, понеже беше затворено, но и това ще стане. Остана само след още няколко дни да сваля и лепенката, понеже е дълбока раната и трябва да зарасне напълно, само белег да не ми остане........ Ще ти кажа само няколко думи като на приятел и мисля че ще ме разбереш напълно: виждам че се интересуваш какви са били мисиите ми, какво точно съм правил, но съжалявам много че не мога да си позволя да дам тази информация, защото съм подписал че няма да давам информация дори на роднините ми и родителите ми за това! Мисля че ме разбираш напълно. Макар и да съм анонимен без снимка в този форум, не мога да дам информация какви точно са ни били задачите ни, понеже това е публичен форум, и всеки може да чете. Относно хамалите мога само да ти поясна че ние военните особено които сме били на мисии - наистина сме най големите хамали, дори хамали на хамалите, защото вършим най мръсната работа на държавата. Ние военните които отиваме на мисии, сме просто инструмент на политиците! Питаш кое те прави герой ли ? Ще ти го обясня: това да пускаш касетъчни, осколъчно-фугасни или каквито и да са конвенционални бомби, или да бягаш на полето с автомата и да пълзиш през тръни и камъни в калта - не те прави никакъв герой, защото не го правиш за родината си, а се биеш за чужда война за чужда държава за която ние нямаме нищо общо! А всъщност просто изпълняваш поредната заповед на Генщаба, а той изпълнява заповедта на друг няма да казавам на кой............ Когато се жертваш в името на родината - само тогава това те прави герой. Това е истината приятелю. На една от мисиите вадиха от гърба ми и краката ми парчета шрапнели, които се бяха забили в задната част на тялото ми, от един взрив зад нас макар и далеч, ( но по принцип бомбите и мините са пълни с осколки за да може ако ударната вълна не порази врага - то осколките да отидат по далеч и да се набият в тялото на жертвата ), шрапнелите се забиха в краката ми и гърба, и тогава на операционната във военната лечебница загубих съзнание понеже в левия ми крак ми някаква артерия била прекъсната от шрапнелите, и загубих много кръв, и се наложи да ми приливат 2 банки. Ставаха много инциденти на тези мисии, но просто не дават гласност по новините, а и нямат и това право. Но то зависи къде си, това има голямо значение. Много колеги от нашата рота се върнаха преждевременно в България преди да им изтече мисията, като писаха обяснение че уж било по семейни прични, но истината само те си я знаят. Не е за всеки там. Доста колеги особено от предпоследната мисия няма да казвам къде, се върнаха тук с психични разтройства...... Слава Богу че аз не съм в това число, но всичко е до психиката на човека. Мога от части да ти кажа някои неща накратко, но не тук, а само на лични съобщения! Мисля че си ме разбрал правилно. И още веднъж ти благодаря за подкрепата.worshippy.gif

RESTORE и на теб благодаря че си изписал този голям пост, но съвета ми е да не обръщаш внимание на подобни скептици които се мислят че само те всичко най добре разбират, и ние тук лъжем и те само пускат излишни офтопици - има си правила във форума, и който не ги спазва отнася наказание! Като не вярват - да не четат темата и толкоз, толкова ли е трудно ? Е стига съм говорил за тези хора - безсмислено е, такива винаги ги има навсякъде. За приятелката ми - бившата понеже вече не ми е никаква, по някаква ирония на съдбата, случайно от скайпа се запозна с някакъв кадрови войник от Македония, понеже си беше пуснала скайпа на скайпващ режим и така той открива нея случайно и са се запознали. След като тя ми каза че е влюбена в друг от скайпа и ми каза името му както и на снимката като го видях, се оказа че се познаваме лично с него от Авганистан, даже и караулните ни постове бяха близо в един същ график........ Ами понякога така се случва, аз нищо не мога да направя, и като иска да заминава при него. Наистина че много ми се насъбра в последно време, само онези с оранжевите халати в Тибет единствено те могат да управляват съдбата си, но боря се, животът продължава, само че аз след жени не бягам да им се моля - "След жена и след автобус не се бяга" wink.gif Не е последната, жени много, но на първо време не мисля да се обвързвам - ще си дам малко почивка. По късно ще съм на скайпа и ще се чуем с теб.

Искам още веднъж да изкажа голяма Благодарност на всички които ме разбраха напълно, и ме подкрепиха в тази тема, както и да Благодаря на тези които ми писаха дори на лични, и до колкото разбрах, и те са минали през подобни изпитания!

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Забелязах че някои дървени философи не приемат нещата и се опитаха да правят провокации че едва ли не, историята е преувеличена или дори измислена

Сега когато наричаш някои дървен философ искам да се аргументираш . Не ти ли омръзна да ни правиш на маимуни и да сме съпричастни към историите ти .

Даи снимки на тоя висок фаянсов праг с режещи ръбове и дай да видим как тази врата се е отваряла навътре че нещо логиката ми не се вързва .

Аве ти верно ли ни вземаш за такива идиоти !!!??? Забележи че не искаме лични снимки с аркади по лицето ти а просто на някаква си баня в която се е развила драмата .

А за времето нищо не каза и там последно три часа ли е било или ...

2.30 -5.20

хайде с пожелания да се оправиш :angry:

на мене ми е ясна историята минал съм къде къде по сложни ситуации и не съм ревал по форуми като ученичка .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Поздравления, автора, проявил си много голямо чувство за живот и инстинкт за самосъхранение. Два пъти в живота ми се е случвало да си казвам, че ей сега това е краят и всичко ще свърши и повече сили нямам, но все пак се мобилизирах и успях да изведа нещата до успешен край. Човек сам не знае каква сила има в такива моменти, а понеже рядко се случват (за щастие!), не се познаваме изглежда достатъчно добре. Само като си помисля вратите вкъщи с какви таралясници са... :angry: Сега се оправяй и занапред носи джиесема навсякъде със себе си.

Между другото, веднъж ни блокира асансьорът между етажите и бях сам вътре, но това не се брои, защото се обадих по джиесема на съсед.

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.