Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

Аз се каня на "Аленият шал на смърта" на Норка, че ме чака търпеливо от доста време, ама не мога да стигна до нея. След това се хвърлям на "Проклятието" на Кренц

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

Аз тези дни прочетох две книги. Едната е "Любимият ми враг" на Кони Брокуей. Много ми хареса. Започва как се чете завещанието на един ексцентричен аристократ. Той завещава всичко на едно бедно момиче, сираче. Главната е Лили, след като е отгледана от майка, която е била против брака, и тя решава никога да не се омъжва. Става сифражетка, но живее невероятно мизерно. Узнавайки, че възрастния мъж, който е виждала само веднъж й е оставил наследство, тя е щастлива, че ще има дом. Но има няколко условия. За да наследи имението, тя трябва да живее в него пет години и да след крайния срок то да е на печалба, иначе ще отиде в ръцете на, според него, нескопосания му племенник. Лили приема, като заживява в имението с дъщерята на стареца, стара мома, която обаче е много забавна и ексцентрична и със снахата на стареца и десет годишният й син. Главната се страхува, че племенника може да успори завещанието и с учудване разбира, че той е заминал за Африка. Главния, който е алергичен към коне, има астма и е кльощав и болнав, му е писнало да играе по свирката на чичо си, дори и след смъртта му. Решава да замине на експедиция в Африка, и да се върне след пет години за да си възвърне имението. От тук нататък следва много смях. Главната, която си е защитничка на женските права, постоянно взима за прислуга бременни момичета и след като родят им дава хубави препоръки и ги изпраща в порядъчни домове, като ги представя за вдовици. През това време главния се отрепва да обигаля из света, клечавия младеж се преврвръща в мускулест готин пич. И тъй като в завещанието на стареца има клауза Лили да му праща издръжка, тя го издирва постоянно и където и да е, в Египет, Антрактида или Турция тя все го открива и му праща писма и издръжката. Така постепенно се опознават като цели пет години си пращат хапливи писъмца. А щом идва крайния срок, главния се връща за да си вземе имението, като не подозира, че ще се влюби в Лили. Книжката е лека и забавна. Малко странно ми дойде, че и главния като главната беше един такъв непорочен ама няма нищо. Препоръчвам я с две ръце. :clap: :clap: :clap: Другата книга, която прочетох беше "Проклятието" на Джейн Ан Кренц. Тя е от поредицата "Аркейн". Главния Джак разбира, че носи проклятието на свой прадядо алхимик, което гласи, че на няколко поколения, щом мъжа от рода навърши 36 години, освен своя парапсихотичен талант, получава и втори, а след време и трети, който води до лудост и смърт. Единственото, което може да го спаси, е жена, която може да разчита аурата на сънищата, и с помоща на една лампа предавана от поколение на поколениев семейството на Джак, тази жена може да го излекува. Клоуи притежава точно този талант. Тя е частен детектив на свободна практика, и благодарение на таланта си може да открива предмети и да ги датира безпогрешно, откривайки фалшификатите, които в повечето случаи са изработени от някой фалшификатор в рода й. От тук започва търсенето на лампата, защото точно преди 36 години е изчезнала, сблъсъци с "Джонсън и Джонсън", защото според тях, човек с повече от един талант трябва да се елименира и с "Нощните сенки", които искат да се докопат до лампата, а привличането между Джак и Клоуи става невероятно силно, и двамата са уникално сладки. Ако някой не е чел поредицата, едва ли ще схване за какво говоря, но тези които се фенове на Аркейн, няма да останат разочаровани. :wors: :wors: :wors:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Аз тези дни прочетох две книги. Едната е "Любимият ми враг" на Кони Брокуей. Много ми хареса. Започва как се чете завещанието на един ексцентричен аристократ. Той завещава всичко на едно бедно момиче, сираче. Главната е Лили, след като е отгледана от майка, която е била против брака, и тя решава никога да не се омъжва. Става сифражетка, но живее невероятно мизерно. Узнавайки, че възрастния мъж, който е виждала само веднъж й е оставил наследство, тя е щастлива, че ще има дом. Но има няколко условия. За да наследи имението, тя трябва да живее в него пет години и да след крайния срок то да е на печалба, иначе ще отиде в ръцете на, според него, нескопосания му племенник. Лили приема, като заживява в имението с дъщерята на стареца, стара мома, която обаче е много забавна и ексцентрична и със снахата на стареца и десет годишният й син. Главната се страхува, че племенника може да успори завещанието и с учудване разбира, че той е заминал за Африка. Главния, който е алергичен към коне, има астма и е кльощав и болнав, му е писнало да играе по свирката на чичо си, дори и след смъртта му. Решава да замине на експедиция в Африка, и да се върне след пет години за да си възвърне имението. От тук нататък следва много смях. Главната, която си е защитничка на женските права, постоянно взима за прислуга бременни момичета и след като родят им дава хубави препоръки и ги изпраща в порядъчни домове, като ги представя за вдовици. През това време главния се отрепва да обигаля из света, клечавия младеж се преврвръща в мускулест готин пич. И тъй като в завещанието на стареца има клауза Лили да му праща издръжка, тя го издирва постоянно и където и да е, в Египет, Антрактида или Турция тя все го открива и му праща писма и издръжката. Така постепенно се опознават като цели пет години си пращат хапливи писъмца. А щом идва крайния срок, главния се връща за да си вземе имението, като не подозира, че ще се влюби в Лили. Книжката е лека и забавна. Малко странно ми дойде, че и главния като главната беше един такъв непорочен ама няма нищо. Препоръчвам я с две ръце. :clap: :clap: :clap:

Тази книжка има ли я нейде из нета или още не е качена. Сигурно вече за трети път я мяркам из нечий коментар, за мен това си струва да я проверя ще ми допадне ли :wors:

Тази книжка има ли я нейде из нета или още не е качена. Сигурно вече за трети път я мяркам из нечий коментар, за мен това си струва да я проверя ще ми допадне ли :clap:

Еееее,това е последната на Ирис,рано и е още

Еееее,това е последната на Ирис,рано и е още

От това се опасявах, но тъй като отдавна не съм купувала "Ирисче", а това така като слушам май си заслужава реших се поровя из някой сайт за поръчка на книги. Препоръки кой е най-добър/изгоден и още един въпрос май в темата за кориците някой беше публикувал линк към такъв сайт с най-новите корици на издателството в розово и жълто. Не откривам линка, а в сайта за книги , който намерих от новия "тип" ми излиза само "Любимия ми враг". Някой ако може да удари едно рамо благодарна ще съм много :clap: - тиквен медал, потупване пред строя и дълбоки благодарности ще включа хихи

От това се опасявах, но тъй като отдавна не съм купувала "Ирисче", а това така като слушам май си заслужава реших се поровя из някой сайт за поръчка на книги. Препоръки кой е най-добър/изгоден и още един въпрос май в темата за кориците някой беше публикувал линк към такъв сайт с най-новите корици на издателството в розово и жълто. Не откривам линка, а в сайта за книги , който намерих от новия "тип" ми излиза само "Любимия ми враг". Някой ако може да удари едно рамо благодарна ще съм много :clap: - тиквен медал, потупване пред строя и дълбоки благодарности ще включа хихи

Добре де,нали точно Любимия.... търсиш?!Я драсни на ЛС,да не я праим кат глухите баби.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Инче, направо ме ощастливи с коментара си за "Любимият ми враг" http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Купих си я, но си я къткам за по така случаи - идат празници и човек трябва да се обзаведе с някой и друг книжен роман, който с наслада да смота празнично :clap: Ох, върна ми надеждата, че книгата си заслужава да е сред почетните празнични удоволствия Публикувано изображение

Инче, направо ме ощастливи с коментара си за "Любимият ми враг" :

Боби, добре,че си избрала да се довериш на нейния коментар.Ще ми е любопитно мнението ти,след като я ометеш.

Аз сега смятам да метна малко Дод и "Твоята Целувка" - доколкото си спомням писането на авторката ми допада уж, но времето ще покаже след около час до три като я преполовя ще се изкажа отново :P "Ама че съм безмозъчна патка." с тази си както и с предната констатация гласяща "Колко съм спокойна" мога честно да кажа, че героинята вече ме спечели и ме кара да се хиля като идиот...

Редактирано от Vera_Pamil (преглед на промените)

Боби, добре,че си избрала да се довериш на нейния коментар.Ще ми е любопитно мнението ти,след като я ометеш.

Аааа, ша са произнеса, няма начин, Гале, ама няма да е скоро. Заплюла съм си я да й се метна по Коледа, ако устискам до тогаз де ;) Ай дано до празниците Ирисчо да ни зарадват с още двенки, тринки от обещаните (Малиииии, лакомия голема съм Публикувано изображение), че все лакоми късчета изглеждаха: и на Дженифър Ашли, и на Сабрина Джефрис. На последната съм чела първите три романа от поредицата Swanlea Spinster и с чиста съвест мога да ги определя сред най-забавните, най-веселяшките романи, на които съм попадала. Такова бясно удоволствие ми доставиха, че наредиха Сабрина Джефрис в сърцето ми наред с Джулка Куин и Амандичка. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Така че очаквам в захлас Ирисите да се събудят най-сетне и да вземат да издадат до Коледа поне тези книжки :P Че с темпото, с което издават, за да чета нещо ново ще трябва от зор и английския да понауча (преподавателката ми в училище не успя с таз мисия, ама Ирисите ще ме сложат у ред Публикувано изображение)

Инче, направо ме ощастливи с коментара си за "Любимият ми враг" http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Купих си я, но си я къткам за по така случаи - идат празници и човек трябва да се обзаведе с някой и друг книжен роман, който с наслада да смота празнично :cool: Ох, върна ми надеждата, че книгата си заслужава да е сред почетните празнични удоволствия Публикувано изображение

Хубава е мило. Много се смях на нея. Особено когато той отиде в имението там имаше три бременни прислужници и като го видеха наш бонбон все се правеха, че нещо им има и се просваха по гръб, за да може нашия да ги занесе до стаята им. Имаше една сцена, слугинчето търчеше да каже, че има гости и като видя главния се просна по гръб и навири краката, а той къвто си е добричък хукна да я спасява, а главната скърцаше със зъби и гледаше лошо. А докато се мъчеше да се отърве от възбудата главния ту се къпеше в студен поток, ти мяташе овце в реката да ги къпят ратаите, много забавни сцени има. И на моменти са използвали такива определения, че съм се гърчела от смях.

Хубава е мило. Много се смях на нея. Особено когато той отиде в имението там имаше три бременни прислужници и като го видеха наш бонбон все се правеха, че нещо им има и се просваха по гръб, за да може нашия да ги занесе до стаята им. Имаше една сцена, слугинчето търчеше да каже, че има гости и като видя главния се просна по гръб и навири краката, а той къвто си е добричък хукна да я спасява, а главната скърцаше със зъби и гледаше лошо. А докато се мъчеше да се отърве от възбудата главния ту се къпеше в студен поток, ти мяташе овце в реката да ги къпят ратаите, много забавни сцени има. И на моменти са използвали такива определения, че съм се гърчела от смях.

Ох мамо само като слушам вече нямам търпение и в мойте ръчички да попадне този шедьовър на хумористичното изкуство :cool:

Да, и мен ме запали с коментара си. Мерси Ине http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif, явно ще е добро попълнение.

Да, лично аз бях учудена, защото другата книга на Кони Брокуей "Египетски нощи" просто не можах да я дочета, много скучна ми беше. И героя беше един такъв болнав, ама не знам нататък дали става готин. Защото и тук в началото го представят хилав, грозноват, тромав с големи ръце и крака, но след като почне да обикаля света става много готин, в Англия постоянно публикуват статиите му за пътешествията и всички мадами почват да точят лиги по него, от което се получават забавни ситуации. :blink:

Да, лично аз бях учудена, защото другата книга на Кони Брокуей "Египетски нощи" просто не можах да я дочета, много скучна ми беше. И героя беше един такъв болнав, ама не знам нататък дали става готин. Защото и тук в началото го представят хилав, грозноват, тромав с големи ръце и крака, но след като почне да обикаля света става много готин, в Англия постоянно публикуват статиите му за пътешествията и всички мадами почват да точят лиги по него, от което се получават забавни ситуации. :clap:

Инче, горещо ти препоръчвам да дочетеш "Египетски нощи".http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif От това, което разказа за "Любимият ми враг" съдя, че авторката не е изневерила на стила си - ама никак. И в "Египетски нощи" е подобна историята, а главния е направо железен мъжанга с проблем от детството си, за който няма да спомена, за да прочетеш романа. Страшно трогателни и мноооого забавни моменти има в романа. Няма да съжаляваш, ако му метнеш едно очо. Публикувано изображение

П.С. Ох, след съкрушителния ти коментар, не знам дали ще устискам чак до Коледа за "Любимият ми враг" http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

П.С.2.Май сме пропуснали да сканираме "Египетски нощи" :eek: Ще гледам да я метна през скенера в събота :)

Инче, горещо ти препоръчвам да дочетеш "Египетски нощи".http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif От това, което разказа за "Любимият ми враг" съдя, че авторката не е изневерила на стила си - ама никак. И в "Египетски нощи" е подобна историята, а главния е направо железен мъжанга с проблем от детството си, за който няма да спомена, за да прочетеш романа. Страшно трогателни и мноооого забавни моменти има в романа. Няма да съжаляваш, ако му метнеш едно очо. Публикувано изображение

П.С. Ох, след съкрушителния ти коментар, не знам дали ще устискам чак до Коледа за "Любимият ми враг" http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

П.С.2.Май сме пропуснали да сканираме "Египетски нощи" :clap: Ще гледам да я метна през скенера в събота :)

Като я сканирате метнете и насам :eek: моля моля моля ;)

Като я сканирате метнете и насам :) моля моля моля :)

Мила, нали знаеш, че всички линкове ги пускаме в общата тема "Дискусии:любовни романи-част3", а ги качваме в escape-bg.net :)
  • Автор

Снощи ми бяха останали 40 странички от "Набелязна мишена" на Мелтън и така се мотаех, не сядах да ги дочета, само защото не исках да приключвам с тази поредица. Адски много ми хареса книгата, оправда всичките ми очаквания и безумно много й се насладих. Нямам никаква забележка, нито към сюжета (всичко си беше в умерените дози - нито прекалено много страст, нито излишъци в криминалната линия), героите - абсолютно страхотни и страшно ми допаднаха не само главните, а и второстепенните герой, както и непрекъснатите препрадки към героите от предишните книги - ето затова обичам поредиците! Точно на финала има една сцена, Бъдни вечер е и всички герои са събрани на куп, говорят си за предстоящите бебета, и и всеки един показва на половинката си колко я обича - е може да е тривиална, за някои дори лигава сцена - но аз просто се разтопих от чист кеф!

Страхотни са всички книги, невероятна поредица, изобщо не мога да кажа коя ми хареса най-много, всяка си е уникална с нещо за себе си - и това което най-ме радва, е че са написани със стил, който напълно се препокрива с представата ми за добър роман - не само диалози, които те карат да се подсмихваш или да пуснеш някоя сълзичка, супер сюжети и в добавка обстоятелственото и подробно описани сцени, е налице ли са всички изброени, поне според мен говорим за наистина добри книги. Огромно 10 от мен за Мелтън и цялата й поредица! Инче, благодаря ти, че ме запали по нея! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Не мога да опиша колко много безумно ме е яд на издателство "Хермес", и направо се побърквам от безсилие. Бях споменавала и преди само, че в друга тема, хайде да направим нещо групово, с което да им покажем колко много харесваме поредицата, да се борим да продължат да я издават! Аз в момента изживявам кризата на средния читател, намразила съм всички възможни издателства - всички имат претенции и се опитват да те накарат да им купиш книгите, обаче кой какво прави, за да задоволи истински интереса ти - никои нищо. Простете лиричното ми отклонение, но наистина ми е много криво, едно е да се примиря че няма да дочета поредица издавана преди 10-15 години, примерно защото издателството даже не функционира като такова вече, но когато съм съвременник на събитията, явно го понасям много тежко!

Да се върна на темата, започвам "Захарче" на Лайза Клейпас, правя сефтето с тази авторка, стискайте палци да ми хареса.

Мила, нали знаеш, че всички линкове ги пускаме в общата тема "Дискусии:любовни романи-част3", а ги качваме в escape-bg.net :ass:

Естествено, но може случайно я пропусна, което не е изключено имайки предвид какъв съм заплес на моменти хихи

Да се върна на темата, започвам "Захарче" на Лайза Клейпас, правя сефтето с тази авторка, стискайте палци да ми хареса.

Нама начин да не ти хареса,подсигурила си си и другите нали? А май ги имаше в линковете.

Аз от онзи ден съм на вълна Дод прочетох Твоята Целувка и сега съм на Моята любима годеница. Малките пакостници са уникални сладурани, че и 6 на брой, макар да очаквах малко повече пакости от тяхна страна по отношение на гувернантката, ноооо пък тъй като вече свирят за другия отбор очаквам да погодят на лошата Лейди някой знаменит номер хахаха

Вратата зад него се отвори и той чу шумоленето на коприна. Тереза излезе на верандата.

— Навремето съм чувала какво ли не, но това е просто шедьовър. „Тя е логичният ми избор”. Ще избродирам тези думи на гергеф и ще ги сложа в рамка. Сгряват ме и ме карат да изпитвам топли чувства към теб.

- хахахаха тя и лошата Лейди била голям образ, този роман все повече ми допада :cool:

Редактирано от Vera_Pamil (преглед на промените)

П.С.2.Май сме пропуснали да сканираме "Египетски нощи" :) Ще гледам да я метна през скенера в събота :lol6:

Ох незнам защо, реших, че не е хубава и я подарих, или продадох не помня. Ама като я сканирате ще видя.

Иначе Пете, много се радвам, че ти харесва поредицата, и аз много я обичам. :):offtopic_s::computer2:

"Захарче"-то е една от най-страхотните книги, които съм чела. Задъжително си набави поредицата предварително. Аз съм обаче на вълна Линда Хауърд все още. Не че ме е пускала откакто прочетох за първи път нещо от нея. Чудя се, има ли класация за нейните книги!? Или пък за нейните мъже?!

• Автор

"Захарче"-то е една от най-страхотните книги, които съм чела. Задъжително си набави поредицата предварително. Аз съм обаче на вълна Линда Хауърд все още. Не че ме е пускала откакто прочетох за първи път нещо от нея. Чудя се, има ли класация за нейните книги!? Или пък за нейните мъже?!

Нама начин да не ти хареса,подсигурила си си и другите нали? А май ги имаше в линковете.

За поредицата, снабдила съм се и с тринките на хартия, беше в периода когато излезе третата книга и доста похвали се сипеха, та реших че са обещаваща инвестиция. Прочетох 70 странички, нямаше време за повече, но ми харсева стила на авторката, много увлекателно е написано, та до тук съм доволна, нямам търпение да напредна повече в сюжета!

А Харди, малееее туй момче е страхотно! :yanim:

Колкото до Линда Хаурд, щом имате желание ще спретнем нещо в нейна чест в темата с класациите, просто след пълния провал с Нора Робъртс съм се въздържала от "съвременни теми" за класациите, тъй като основно участват по-клонящите към историческите романи :eek:

Аз съм се захванала да си припомням трилогията на Хедър Греъм за викингите. Имах страхотни спомени за тези книги.

Прочетох Златната невеста и Робинята на викинга. Тези дни мисля да почета и третата.

Първата много ми хареса. Но този път имам леко разочаровщо усещане от втората книга :cool: Общо взето книгата е доста подобна на първата, което беше първото нещо което не ми хареса. Не ми хареса и основно доста грубото отношение на Ерик към Рианон - главно я буташе и скубеше през първите 2/3 от книгата. Като изслючим секса, през останалото време беше доста груб и студен. Освен това в тази част, се отделяше твърде голямо и подробно внимание точно на секса. Леко ми премина границите на нужната доза. В средата на книгата действието просто спря и се заизреждаха сцени как Рианон се чуди как да го вбеси, Ерик я подхвърля насм-натам и накрая се стига до леглото. Нямаше развитие нито в сюжета, нито в персонажите на героите, нито поне в отношенията между тях.

Книгата дефакто ми стана интересна от момента, в който отидоха в Ирландия. Но краят беше доста претупан, като се има предвид колко време беше отделено на други подробности. Общо взето не съм впечатлена. Особено, като се има предвид, че първата много ми хареса и нямах търпение да видя какво ще се случи в следващата...

Дано третата да излезе от релсите на първата и да не е още един опит за нейно копие. Прочетох пролога и едно нещо вече не ми хареса. Описанието на Конар е досъщ същото, като това на брат му в предната книга. И за двамата авторката твърди, че приличали най-много на баща си http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Но това са подробности...Както и това, че във втората книга при първото споменаване на наследниците на Иърин, се каза че имала 10 бебета, пък при гостуването в Ирландия тя твърдеше, че били 11 :wink12:

След тази поредица се двуомя дали да продължа с Венчило с дявола или Драконът със зелените очи /или нещо такова беше/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.