Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

Вижте какво, :offtopic_s:сърдете се на Боби. Тя е виновна. Толкова прехвали маркиза, че почнах да я превеждам без дори да видя, че има първа. Нооооооо, и да не баше Боби, сега като се замисля, аз обикновено правя всичко наопаки. Но не е проблем, книгите не са свързани и след като обещавам, че ще преведа и първата, така или иначе поредицата ще се завърши. п.п. Боби, току що ти видях поста, ти сега да не вземеш да ме откажеш:computer8:

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

Вижте какво, :Pсърдете се на Боби. Тя е виновна. Толкова прехвали маркиза, че почнах да я превеждам без дори да видя, че има първа. Нооооооо, и да не баше Боби, сега като се замисля, аз обикновено правя всичко наопаки. Но не е проблем, книгите не са свързани и след като обещавам, че ще преведа и първата, така или иначе поредицата ще се завърши.

п.п. Боби, току що ти видях поста, ти сега да не вземеш да ме откажеш:cool:

Няма няма да те откаже. Бобчо ама мен ме интересуват едни уиндъм и имат ли почва у нас. Ади да ми обадиш хихи.

Нали? Чудя се дали да не взема и аз да подкарам номер 8, след първата, а после 3 и 5, примерно. Може да гласуваме в какъв най-извратен ред да ги представим, да не се делим от професионалистите все пак :cool:

Ахахаха ако ша играем тото аз залагам на 4 ама и двете си знаем, че е ред на бат Антъни да изиграе партия Бридж.

Вижте какво, :)сърдете се на Боби. Тя е виновна. Толкова прехвали маркиза, че почнах да я превеждам без дори да видя, че има първа. Нооооооо, и да не баше Боби, сега като се замисля, аз обикновено правя всичко наопаки. Но не е проблем, книгите не са свързани и след като обещавам, че ще преведа и първата, така или иначе поредицата ще се завърши.

п.п. Боби, току що ти видях поста, ти сега да не вземеш да ме откажеш:D

Олеее, Крисчо, в никакъв случай не се отказвай Публикувано изображение To Catch an Heiress - първата от поредичката за Агентите също е невероятно удоволствие да се чете. Разтоварващия хумор, редуващ се със силни, вълнуващи моменти, на които ти се ще да си ревнеш мощно с глас и тук са в изобилие. Всъщност книгата толкова ми допадна, че без абсолютно никакво колебание ме накара да се метна на втората от поредичката, т.е. на Маркиза. Но имам лошия навик като прочета няколко книги от поредица или от една авторка, задължително да си правя собствена "равносметка" и класацийка кой от романите е по-по-най и съответно да си излъчвам фаворит http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Е, и двата романа са от мойта кръвна група (боже, нали са от Джулка Куин), но определено "Маркиза" ми е по на сърце и корем. Публикувано изображение Всъщност, To Catch an Heiress е за последната мисия на двамата приятели като агенти на короната и при изпълнението на тази мисия главния се "сблъсква" с главната. Тези, които си падат по романи за шпиони, ще бъдат невероятно възхитени Публикувано изображение Така че, мила, моля те, не се отказвай Публикувано изображение

Няма няма да те откаже. Бобчо ама мен ме интересуват едни уиндъм и имат ли почва у нас. Ади да ми обадиш хихи.

Сънчо, преди време като се рових зверски и с настървение да докопам где що мога книжки на Джулката,на руски за съжаление открих само първата от поредичката - The Lost Duke of Wyndham и затова оставих цялата поредичка за един прекрасен ден, когато ще мога да се насладя и на двата романа. Но има нещо, което ме смущава тук,а именно - сюжета. Разбира се, каквато съм любопитна сврака не устоях на изкушението да хвърля едно очо на първата книга: главния е разбойник, който ограбва аристократи докато пътуват с луксозните си карети. Така на поредното такова нападение, жертва се оказва едно проклето бабе-вдовстваща херцогиня, пътуваща с компаньонката си (главната). При обира, вдовстващата херцогиня вижда в лицето на разбойника невероятна прилика с отдавна починалия си син и решава, че това е нейн внук, което ще трябва да докаже, за да бъде провъзгласен за следващия херцог. Дотук добре, обаче какво ще стане с настоящия херцог, който е главния герой на втората книга от поредичката? Толкова са чаровни и двамата, а ситуацията е толкова конфузна и задължително някой ще остане наранен и обиден. Ей това не ми допада, дано да не съм права. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Блг бобчо, то питането ми прозрачно ама найти ша си реши колко и докъде.

Найти като по-информирана знае, че никой не остава обиден, и двамата имат хепиенд, та само чака да свърши със започнатия проект, за да захапе Уиндам.

Найти като по-информирана знае, че никой не остава обиден, и двамата имат хепиенд, та само чака да свърши със започнатия проект, за да захапе Уиндам.

Урааааа Публикувано изображение Страхотно, мила, направо ме споходи двойна радост - слава богу, страховете ми относно херцозите са напълно безпочвени и Джулката пак е нависота http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif (мамооо, как можах да се усъмня в генилността на таз обожавана авторка - какво кощунство от моя страна Публикувано изображение) и още по-голямата новина, че ще ги засмучем на БГ. Божееее, направо с бързо темпо ще вземем да задминем рускините, докато те се ошумоляват и втората книжка я туткат, то ние ще й се наслаждаваме на БГ. Малиииии, току виж рускините вземат да прескачат до нашето форумче, за да четат разкошотии дет им липсват Публикувано изображение

Мила, ако не е много нахално, може ли малко да подшушнеш как ще се развият отношенията между двамата сладурковци - двамата херцози? Че направо любопитството ми не знае граници и ще ми изсмуче мозъка от нетърпение Публикувано изображение

Стаси, много се радвам, че се харесала Херцога, в такъв случай съм сигурна, че ще ти хареса и Маркиза. Снощи сложих финалната точка на превода на "Как да се омъжиш за маркиз". Направо не съм спала от вълнение. Има още няколко дни за редакция и оформление и ще е изцяло ваша. Мога да кажа само, че Джулия Куин не е изневерила на себе си и страшно се забавлявах докато я превеждах.

Съни, иззех ти функциите скъпа, но просто нямах търпение да го споделя.;)

Ох, леле, край! Супер, супер! Направо нямам търпение да прочета и другата книжка. (сън)

Ахахаха е вече е ясно кво четем, но момичета малко търпение. Първо с едни извънземни и един дявол. Пък тогаз при Кралицата пак. Че тя Найти се си ходи с гащи перка ама требе и отмаря от време на време.

Ох, леле, край! Супер, супер! Направо нямам търпение да прочета и другата книжка. (сън)

Стаси на маркизе само глазурата требе му се допече и ша е Ваш. За първата сички покорно ша чакаме и благодарим.

Ахахаха е вече е ясно кво четем, но момичета малко търпение. Първо с едни извънземни ....

Тръпна ;)

Прочетох "Херцогът и аз" :yanim: Преводът е страхотен,браво! Книжката също си я бива. След сватбата стана доста забавно,това с хрониката ми харесва,вече имам съмнения кой може да е,дори съм почти сигурна :) На мен любимец от братята на Дафни ми стана Колин :rolleyes:

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

Аз пък онзи ден си допрочетох първото книжле от поредицата за Морганвилските Вампи и почнах втората, но временно я преустанових. Не за друго, но ако свършва като предната по добре под ръка да имам вече следващата, че иначе ще откача от любопитство. Много динамика и главните персонажи са абсолютни сладури - знам малко детинско звучи, но това е най важното ( както се казваше в една реклама за бира хихи), поне за мен. И нали съм си пуста любопитна котка се разрових из руските библиотеки, и не устоях като видях книгата за Колин и Пенелопа. Руски не руски отворих един онлайн речник и я метнах :baby: Учудващо ползвам речника много по-малко отколкото мислех, че ще ми се наложи , а и като се замислих това е чудесен начин да си упражнявам езика, че ако го забравя отиват на вятъра 7 години мъчения в основното по научаването му. Таа по същество - книжката е страшна, по принцип имам навика да прескачам цели абзаци или страници от книги - е тук това е немислимо. За мен този простичък факт поставя книгата начело в класацията ми.

Аз пък онзи ден си допрочетох първото книжле от поредицата за Морганвилските Вампи и почнах втората, но временно я преустанових. Не за друго, но ако свършва като предната по добре под ръка да имам вече следващата, че иначе ще откача от любопитство. Много динамика и главните персонажи са абсолютни сладури - знам малко детинско звучи, но това е най важното ( както се казваше в една реклама за бира хихи), поне за мен.

И нали съм си пуста любопитна котка се разрових из руските библиотеки, и не устоях като видях книгата за Колин и Пенелопа. Руски не руски отворих един онлайн речник и я метнах :) Учудващо ползвам речника много по-малко отколкото мислех, че ще ми се наложи , а и като се замислих това е чудесен начин да си упражнявам езика, че ако го забравя отиват на вятъра 7 години мъчения в основното по научаването му. Таа по същество - книжката е страшна, по принцип имам навика да прескачам цели абзаци или страници от книги - е тук това е немислимо. За мен този простичък факт поставя книгата начело в класацията ми.

на един акъл сме, ама партиите бридж не могат са прескачат. Ша са играят по реду.

на един акъл сме, ама партиите бридж не могат са прескачат. Ша са играят по реду.

Е аз търпеливо ще се опитам да си дочакам останалите книги от поредицата (чак аз се съмнявам в това си твърдение хаха), просто тази поради някаква причина събуди неистовото любопитство. Може би заради съмненията относно скромната особа на Пенелопа, а може би поради факта, че Колин спечели най-много симпатиите ми в първата книга. Не бързам обаче да му връча златния медал преди обстойно да прочета и останалите книги естествено.

Имам нужда от съвет. Чете ми се нещо, но не мога да подбера какво. Иска ми се да е може би свързано с руски принцове или принцеси, може би от сорта на "Ти ми принадлежиш" или пък "Прелъстена невинност". Също така може да е нещо от сорта на "Пантерата и перлата"... Нуждая се да присъства много хумор, резки и остроумни захапки между главните, като незабравяме, че всеки от тях е непокорен и иска да стане на неговата. Ох, знам, че сигурно ще бъде невъзможно да ми предложите нещо, но просто не мога сама да реша и подбера. Изобщо не знам какво да правя!:/

Ох, знам, че сигурно ще бъде невъзможно да ми предложите нещо, но просто не мога сама да реша и подбера. Изобщо не знам какво да правя!:/

Стаси,въобще не съм сигурна,че книгата,която предлагам отговаря на поставените изисквания,но определено си струва,а не е от често споменаваните.Та,ако не си чела Робинята на К.Каултър прочети я.Тя е част от поредица,която аз явно няма да прочета,но ако се заинтригуваш,ти би могла.

Стаси,въобще не съм сигурна,че книгата,която предлагам отговаря на поставените изисквания,но определено си струва,а не е от често споменаваните.Та,ако не си чела Робинята на К.Каултър прочети я.Тя е част от поредица,която аз явно няма да прочета,но ако се заинтригуваш,ти би могла.

За какво се разказва горе-долу? Иначе благодаря за предложението.(:

За какво се разказва горе-долу? Иначе благодаря за предложението.(:

Ами,виж сега,книгите,които наистина са ми харесали помня от времето когато отглеждах малката/тя е на 15/,после колкото и да са ми харесали ги чета между другото и бързо забравям дори основното.

Тази си ми е на сърце,за времето на викингите е.Главната я плениха при някакъв набег,а тя се тревожеше за братчето си.Не помня как я взе Той,но тя се спаси от .....,като започна да разказва истории.Разказвачите са били много на почит/има си термин,ма не помня/.Та нашия много си я пазеше,щото и неговите хора й налитаха,пък и враговете усетиха,че му е слабост.После спасиха братчето,ма работата не става,щото той господар,тя робиня....

Бе,аз хубаво ти разказвам,ама май ще я метна да си я припомня,че само туй остава, да мешам 2 книги и да те убеждавам да я четеш.Обаче се обзалагам,че ще ти хареса,дори да не я четеш сега.

Стаси, по темата руски принцове и свеж хумор ти препоръчвам "Амулетът на Венера" на Патриша Грасо, ако не си я чела. Много готинко книжле, главният е руски принц, а главната английска дама, която неволно е въвлечена в разпрата на главния с единия от братята му и става много интересно, когато на двамата герои им се налага да се крият за известно време. По втория параграф на първо четене се сещам само за филм, но иначе от книжна страна, когато става дума за инатлък "Удоволствиято на краля" (Шенан Дрейк) е много подходящо заглавие. Иначе мисля, че и "Преплетени сърца" на Джоана Линдзи може да се включи в списъка. За друго в момента не се сещам.

Иначе мисля, че и "Преплетени сърца" на Джоана Линдзи може да се включи в списъка. За друго в момента не се сещам.

Верно,ама Златокосия великан,първата книга от тая поредица е супер.С тая устата главна,как хитро убеди главния да се ожени за нея..... и кралския пратеник метна,че да одобри брака.

Верно,ама Златокосия великан,първата книга от тая поредица е супер.С тая устата главна,как хитро убеди главния да се ожени за нея..... и кралския пратеник метна,че да одобри брака.

Хехе, как успях да я пропусна тази книжка, голям майтап е! На това "малки ми генерале" така му се хилих...

Ами,виж сега,книгите,които наистина са ми харесали помня от времето когато отглеждах малката/тя е на 15/,после колкото и да са ми харесали ги чета между другото и бързо забравям дори основното.

Тази си ми е на сърце,за времето на викингите е.Главната я плениха при някакъв набег,а тя се тревожеше за братчето си.Не помня как я взе Той,но тя се спаси от .....,като започна да разказва истории.Разказвачите са били много на почит/има си термин,ма не помня/.Та нашия много си я пазеше,щото и неговите хора й налитаха,пък и враговете усетиха,че му е слабост.После спасиха братчето,ма работата не става,щото той господар,тя робиня....

Бе,аз хубаво ти разказвам,ама май ще я метна да си я припомня,че само туй остава, да мешам 2 книги и да те убеждавам да я четеш.Обаче се обзалагам,че ще ти хареса,дори да не я четеш сега.

Мхм, май ще я прочета. Благодаря ти за предложението, мила, слагам си я в списъка.

Стаси, по темата руски принцове и свеж хумор ти препоръчвам "Амулетът на Венера" на Патриша Грасо, ако не си я чела. Много готинко книжле, главният е руски принц, а главната английска дама, която неволно е въвлечена в разпрата на главния с единия от братята му и става много интересно, когато на двамата герои им се налага да се крият за известно време.

По втория параграф на първо четене се сещам само за филм, но иначе от книжна страна, когато става дума за инатлък "Удоволствиято на краля" (Шенан Дрейк) е много подходящо заглавие. Иначе мисля, че и "Преплетени сърца" на Джоана Линдзи може да се включи в списъка. За друго в момента не се сещам.

Ох, жалкото е, че Амулетът съм я чела и наистина е много сладка книжка. Обаче "Преплетени сърце" не съм. Все съм се колебаела относно нея.

Ох, жалкото е, че Амулетът съм я чела и наистина е много сладка книжка. Обаче "Преплетени сърцa" не съм. Все съм се колебаела относно нея.

Голям пропуск, много готино книжле е! Главната има сестра близначка и бая опъваше нервите на главния като го караше да ги разпознава, само като се сетя за една сцена с една пейка и се ухилвам винаги. Освен това е брак по неволя, плюс мистериозни покушения срещу живота на героинята...

Ех, зариби ме. Ще я прочета.(:

Ех, зариби ме. Ще я прочета.(:

Слушай,първо прочети "Златокосия великан" все пак е първа книга.

Слушай,първо прочети "Златокосия великан" все пак е първа книга.

Слушам и изпълнявам! Пък и както съм нетърпелива ще ги изчета сигурно за два дни. Ама, пфу, че ми наближиха контролните... ;д

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.