Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Супер изглежда :) Честито,справил си се според мен отлично с кабелите и визуално целия ти компютър изглежда много добре.

• Отговори 791
  • Прегледи 117,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Направо ми изтекоха учите, понеже и аз след няколко месеца ще сглобявам подобна машина, но може ли линк на захранването от никем да го видя? Гледам е с  букси, а сигурно си е скъпо...

Направо ми изтекоха учите, понеже и аз след няколко месеца ще сглобявам подобна машина, но може ли линк на захранването от никем да го видя? Гледам е с  букси, а сигурно си е скъпо...

За твое съжаление не е от Ник_м, от чуждестранен сайт е! :D

И аз знам, че не се предлагат в България а бих искал да си взема. Мислех да му пиша на лично но явно, ще пропусна  :(

Добре колко пари е това захранване, защото имам мерак бъдешното ми пц да е с подобно захранване, тоест марково, с букси.... :S 

Добре колко пари е това захранване, защото имам мерак бъдешното ми пц да е с подобно захранване, тоест марково, с букси.... :S 

Малко налучквам но захранването ми прилича на "be quiet pure power l8-cm 430w" което струва 54 лири.

М/у другото Pure е с 3 години гаранция 88%. Straight върви с 5г. Около 93% ефективност според мощността. Да не се чудиш защо е толкова евтино.

Редактирано от yHuKaT (преглед на промените)

Малко налучквам но захранването ми прилича на "be quiet pure power l8-cm 430w" което струва 54 лири.

М/у другото Pure е с 3 години гаранция 88%. Straight върви с 5г. Около 93% ефективност според мощността. Да не се чудиш защо е толкова евтино.

Аз бих ти препоръчал Dark Power Pro :)

От тук съм почети сигурен ,че ще може да ви доставят модела който коментирате!

Ама мисля ,за цената на БГ пазара има достатъчно добри захранвания!

Аз бих ти препоръчал Dark Power Pro :)

Да но цената ми реже главата през кръста.

От тук съм почети сигурен ,че ще може да ви доставят модела който коментирате!

Ама мисля ,за цената на БГ пазара има достатъчно добри захранвания!

Благодаря за линка въобще не ми е идвало на акъла да проверя в shopa.

Аз сега се загледах това май са по-старите модели не ми се мисли за цените на новите Dark серии  :(

Виждам, че се говори за моя be quiet! След доста чудене дали да е Seasonic, Cooler Master или Be Quiet, реших да е последното. Поради няколко причини:

1. Живея в Германия и тук са доста хвалени, а и са си немска фирма.

2. Само 20dB шум и то при пълно натоварване.

3. Модулно е и за мен това е +.

4. Почти всички защити ги има макар, че досега в Германия не съм ставал свидетел да премигне тока или нещо подобно.

5. Цената за цялото удоволствие е най-добрата (53евро) за това, което предлага, а и е немско качество.

До последно се чудих да взема 530W(+10евро), но прецених, че 430-ката ми е предостатачно за моя комп.

Тъй като be quiet не се предлагат в БГ, бих ти препоръчал Seasonic, но ако искаш да е модулно определено няма да минеш със 100лв.

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Виждам, че се говори за моя be quiet! След доста чудене дали да е Seasonic, Cooler Master или Be Quiet, реших да е последното. Поради няколко причини:

1. Живея в Германия и тук са доста хвалени, а и са си немска фирма.

2. Само 20dB шум и то при пълно натоварване.

3. Модулно е и за мен това е +.

4. Почти всички защити ги има макар, че досега в Германия не съм ставал свидетел да премигне тока или нещо подобно.

5. Цената за цялото удоволствие е най-добрата (53евро) за това, което предлага, а и е немско качество.

До последно се чудих да взема 530W(+10евро), но прецених, че 430-ката ми е предостатачно за моя комп.

Тъй като be quiet не се предлагат в БГ, бих ти препоръчал Seasonic, но ако искаш да е модулно определено няма да минеш със 100лв.

Тук има един колега от форума той живее в Мюнхен и той е с bi quiet. И ти го дават с пълна гаранция тука виждам само 2 години за модели които вървят по 5г. и 3г. гаранция. Иначе съм се спрял на Seasonic SSR-550RM Gold. Цената за която си го взел няма какво да коментираме. Be quiet е логичния избор за теб.

не е вярно в продавалник видях be quiet 550w и наистина беше много добро и много зпазено и възнамерявам да го купя ама не знам така че be quiet ги има и в бг 

не е вярно в продавалник видях be quiet 550w и наистина беше много добро и много зпазено и възнамерявам да го купя ама не знам така че be quiet ги има и в бг 

Според мен не го взимай ако е втора употреба. Заложи на ново Seasonic или Cooler Master. Be quiet за сега нямат никакви позиции на БГ пазара.

Дайте някаква идея как да осветя долната част на кутията(до захранването или около него). В момента изглежда така:

post-274884-0-91046200-1377381071_thumb.

post-274884-0-72632400-1377381088_thumb.

Най-лесно е просто да заменя вентилатора до захранването с някой светещ, но не искам да сменям вентилатора. Гледам в ebay има някакви лед ленти, които може да им се сменят цветовете и са на доста добра цена 2метра за 8eвро. Някой пробвал ли е такива?

Тук има един колега от форума той живее в Мюнхен и той е с bi quiet. И ти го дават с пълна гаранция тука виждам само 2 години за модели които вървят по 5г. и 3г. гаранция. Иначе съм се спрял на Seasonic SSR-550RM Gold. Цената за която си го взел няма какво да коментираме. Be quiet е логичния избор за теб.

Не е баш така.Аз съм с това  захранване с 5 годишна гаранция http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-CM-GX-450W-APFC

Редактирано от slav40 (преглед на промените)

Според мен не го взимай ако е втора употреба. Заложи на ново Seasonic или Cooler Master. Be quiet за сега нямат никакви позиции на БГ пазара.

Дайте някаква идея как да осветя долната част на кутията(до захранването или около него). В момента изглежда така:

Публикувано изображение111.jpg

Публикувано изображение222.jpg

Най-лесно е просто да заменя вентилатора до захранването с някой светещ, но не искам да сменям вентилатора. Гледам в ebay има някакви лед ленти, които може да им се сменят цветовете и са на доста добра цена 2метра за 8eвро. Някой пробвал ли е такива?

Аз имам вкъщи бели LED светлини. На теб, ще ти трябват RGB ако искаш да сменяш светлините. Може да минеш и на обикновен син LED. Много са удобни режеш колкото ти трябва и имат лепенка от едната страна и залепват. Свързваш ги към 12V и заспива всичко.

Не е баш така.Аз съм с това  захранване с 5 годишна гаранция http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-CM-GX-450W-APFC

Прочети пак какво обсъждаме говорим за bi quiet.

Мнението е двузначно и може да се тълкува по 2-та начина. Мисълта ми беше, че се продават захранвания с 5г. гаранция.

Аз имам вкъщи бели LED светлини. На теб, ще ти трябват RGB ако искаш да сменяш светлините. Може да минеш и на обикновен син LED. Много са удобни режеш колкото ти трябва и имат лепенка от едната страна и залепват. Свързваш ги към 12V и заспива всичко.

Прочети пак какво обсъждаме говорим за bi quiet.

Може ли да ми кажеш от къде да си взема такива ленти ?

Един бюджетен геймърски компютър за 465 лв. :)

ASROCK 960GM-VGS3 FX /BULK
ATHLON II X2 270 /BOX
DDR3 4GB 1333MHz SIMMTRONICS SIM-22823013
POWER COLOR AX7730 1GBD5-DHE
NJOY 400WGX 400W Passive PFC
500GB TOSHIBA SATA 6G/7200/32M
CX-2G67 /NO PSU

Обща стойност: 465.04 лв. с ДДС (РАМ - не си взимайте такава , защото НЕ работи и трябва да я връщам сега; Кутията не е от никем , но цeната и беше 20-25 лв.)

ЕТО И СНИМКИ:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте имам малко ъпдейт от мен смених двете 80мм перки сложиш един Intel Xeon като с него конфигурацията се отпуши доста следваща стъпка е да сменя 120мм перка на страничния капака да сложа фризер 7цата която седи в шкафа

• 1 месец по-късно...

Лек ъпдейт на кутията с 2 броя Enermax(11dB) 120mm + CCFL осветление от Sharkoon. Сложих тези 2 вентилатора и махнах един CM(19dB) 120mm и въпреки това кутията стана доста по-тиха. Осветлението ми идва леко светло синьо и ще мисля с какво да го затъмня да бие на тъмно синьо.
Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Аз да попитам - нарушава ли се въздушния поток,ако сложа още един вентилатор отзад в горната част на кутията (като горния вент. на човек над мен)? Имам 1 вкарващ на предната част и един изкарващ,а ако сложа още един изкарващ,проблем ли е ?

Аз да попитам - нарушава ли се въздушния поток,ако сложа още един вентилатор отзад в горната част на кутията (като горния вент. на човек над мен)? Имам 1 вкарващ на предната част и един изкарващ,а ако сложа още един изкарващ,проблем ли е ?

Не е проблем,но така ще изкарваш повече въздух отколкото вкарваш и въздуха ще си издърпва и от малки процепи и други дупчици по кутията ти.Ще се събира прах на доста забутани места общо взето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.