Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за домашните DVD системи - субтитри, firmware и др.

Featured Replies

Ако двд-то ми е от друга държава и неподържа субтитри на БГ,как може да се оправи /излизат некви иероглифи/ :)?!?...ако има значение марката DigiQuest DT800

Ами използвай тази програма: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=118917&st=0&p=1370274&#entry1370274 за да си вградиш субтитрите и така ще излизат със сигурност.

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

• Отговори 296
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, не съм много сигурна, че въпроса ми е за тази тема, така че моля ви не ми се сърдете. В момента у дова имам 2 ДВД едно Нео и едно Елит записах един диск във формат двд. Когато го сложа на комп. си е наред, но на двд-та не го върти и изписва, че няма файл. Незнам дали е така заради самите двд или аз трябва да направя нещо по-различно.

Здравейте, не съм много сигурна, че въпроса ми е за тази тема, така че моля ви не ми се сърдете. В момента у дова имам 2 ДВД едно Нео и едно Елит записах един диск във формат двд. Когато го сложа на комп. си е наред, но на двд-та не го върти и изписва, че няма файл. Незнам дали е така заради самите двд или аз трябва да направя нещо по-различно.

Освен да си купиш някой свестен DVD плеър, не виждам какво друго да ти предложа. И Neo, и Elite са боклуци.
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте! От две години имам домашно кино JVC TH S67. Въпросът ми е знае ли някой дали има субтитри този модил, т.к аз така и не можах да ги "подкарам" и за да се гледа даден филм му вграждам субтитрите. Навсякъде в офертите обаче пише, че има български субтитри. Може би трябват някакви настройки....

Здравейте на всички! Имам проблем с Домашното кино с които не мога да се справя.Проблема е следния пускам СД и си трагва без никакъв проблем..до тук добре.Но ако искам да пусна ДВД диск ме реже от всякаде.Значи направи ми впечатление.че изобщо не се опитва дори да го прочете,моментално ми съобщава No disk.Пробвах с оригинален ДВД диск,по точно сас сумати дискове и няма ефект.Някои ако има представа какъв може да е проблема ще съм благодарен!Мястото за въпроса ми не е тук,но все пак ако има компетентни в тая област 10х

Редактирано от Affazel (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Имам DVD Samsung R155, дадоха ми диск с филм записан от компютър, но когато го пусна на ДВД-то субтитрите се бавят с няколко секунди.. Та въпросът ми е има ли начин да ги оправя от настройките на самото ДВД и да ги синхронизирам, или щом не са оправени още при самия запис на диска ще си останат така..? :yanim: Благодаря предварително ;]

Здравейте! Имам DVD Samsung R155, дадоха ми диск с филм записан от компютър, но когато го пусна на ДВД-то субтитрите се бавят с няколко секунди.. Та въпросът ми е има ли начин да ги оправя от настройките на самото ДВД и да ги синхронизирам, или щом не са оправени още при самия запис на диска ще си останат така..? :clap: Благодаря предварително ;]

Не, няма такава възможност.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте - от няколко години не съм пипал DVD плеъри и затова имам един въпрос. До колкото си спомням плеърите поддържат .srt и .sub формат със задаване по време на субтитрите (не по кадри). Въпросът ми е - още ли е така? Питам защото бих желал да превърна субтитрите, които имам, наведнъж и така да избегна конвертирането им, по отделно, при нужда.

Не всички DVD плеъри поддържат и двата формата. Справка - упътването на конкретния модел. А и, доколкото аз си спомням, .sub форматът беше по кадри, а .srt - по време.

• 1 месец по-късно...

хора моля помогнете ми имам ДВД Филипс с USB изход и си прехвърлям филмите на флашка и така ги гледам като си изтегля по стар филм нямам проблеми, но ако е някой нов изобщо не ми излизат субтитри пробвах да си ги направя стр или суб и името на филма и субтитрте да са еднакви, но просто не става - субтитри не ми излизат моля кажете какво мога да направя ;)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, Наскоро си купих домашно кино LG HT202SF имам от няколко години и LG плеар. Аказа се че един и същи филм тръгва на домашното кино но без звук а на плеара си върви без проблеми. Като натисна дистанционното за информация ми дава че има аудио и то 5.1 канално, а не се чува нищо. Да ли това е от формата на който е записано аудиото на филма или дом.кино има проблеми? Засега съм случил само на един такъв филм но ми стана интересно защо се получава така.

Редактирано от iveki (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, модела на dvd системата е LG HT202SF, първото което искам да попитам е има ли тая система DTS ? защото пускам филм с DTS звук и нищо, няма звук, другото е, че когато пусна DivX, буквите излизат с некви йероглифи.. не мога да видя никаде в менюто да стане на Cyrilic. .. :rolleyes: някой ако може да помогне, предварително благодаря

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, модела на dvd системата е LG HT202SF,

първото което искам да попитам е има ли тая система DTS ? защото пускам филм с DTS звук и нищо, няма звук,

другото е, че когато пусна DivX, буквите излизат с некви йероглифи.. не мога да видя никаде в менюто да стане на Cyrilic. .. :) някой ако може да помогне, предварително благодаря

Здр според мене трябва да вграждаш субтитрите във филма.

здр има ли смисъл да си купувам DVD ако мога да гледам чрез флашка и от компютър на телевизор

• 1 месец по-късно...

Здравейте, имам DVD PHILIPS 5140. Вчера се опитах да пусна диск, но не тръгна, отчита че в устройството няма диск. пробвах и с други дискове, но нищо ;) какъв може да беде проблемът? благодяра!

Здравейте, имам DVD PHILIPS 5140. Вчера се опитах да пусна диск, но не тръгна, отчита че в устройството няма диск. пробвах и с други дискове, но нищо :)

какъв може да беде проблемът? благодяра!

Ако двд плеъра не е използван отдавна сигуно е събрал прах,пусни в него диск за почистване или махни капака и с тампон за уши намокран с дестилирана вода или разтвор за контактни лещи почисти окото на двд плеъра,при мен винаги се получава.
  • 4 седмици по-късно...

здравейте и аз имам едно проблемче и не знам към кой друг да се обърна,може би не е тук точното място но ако някой е запознат ще съм му много благодарен:става въпрос за проблем с двд pioneer dv-565 проблема е че спря да чете двд и не само,понеже плеера чете и супер аудио не иска и него .чете само нормални сд-та и мп3 записани на нормални сд-та пуснах и пм3 записано на двд и него не иска.най интересното е че такмо пуснах филм и след главното меню заби и от там край пускам оригинални двд-ита и не иска изхвърля диска.благодаря за вниманието ако някой е имал такав проблем или знае кам кого да се обарна нека пише. :biggrin:

здравейте и аз имам едно проблемче и не знам към кой друг да се обърна,може би не е тук точното място но ако някой е запознат ще съм му много благодарен:става въпрос за проблем с двд pioneer dv-565 проблема е че спря да чете двд и не само,понеже плеера чете и супер аудио не иска и него .чете само нормални сд-та и мп3 записани на нормални сд-та пуснах и пм3 записано на двд и него не иска.най интересното е че такмо пуснах филм и след главното меню заби и от там край пускам оригинални двд-ита и не иска изхвърля диска.благодаря за вниманието ако някой е имал такав проблем или знае кам кого да се обарна нека пише. :mark:

само да кажа,че явно проблема е от самият двд диск който записах явно той нещо забива плеера защото като постои малко времме изключен и се оправя като пусна друг двд диск върви.с същия диск стига до едно място и след това забива,като постои изключен и се оправя интересно

Здравейте!Моето DVD не е марково - NIPPON - е, но четеше всякакви формати.Обаче отскоро като пусна филм или искам да гледам нещо друго, напримр някой концерт, от време на време прескача диска.Някой има ли идея защо прескача?Преди четеше всичко :blink:

Здравейте имам двд Samsung HT-x20 вчера му смених фирмуера и сега като сложа диск и ми изписва disc error, а на usbто няма грашка.Може ли някой да помогне сложих фирмуер от сайта на самсунг и се прецака всичко.

Домашното кино не е компютър, за да му инсталираш когато и каквото си поискаш. Занеси го в сервиз, плати си ремонта, и вече ще знаеш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.