Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за домашните DVD системи - субтитри, firmware и др.

Featured Replies

Домашното кино не е компютър, за да му инсталираш когато и каквото си поискаш.

Занеси го в сервиз, плати си ремонта, и вече ще знаеш.

Оправих горе-долу проблема, иначе благодаря за отговора.

Редактирано от b0rchy (преглед на промените)

• Отговори 296
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще ми кажете ли от къде да изтегля и как да ъпдейтна кодеците на Elite DVD/DivX player?

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! И аз имам един въпрос и не знам къде другаде да го задам.. Относно субтитри е. Значи имам ДВД плейър Филипс.Ето го: Цък . Записах си един филм (.avi) и към него имам субтитри, чиито файл е със същото име като файла на филма (.srt). Като пусна филма субтитрите ми излизат като маймунски а-та и др. подобни. Пробвах да сменя разширението на субтитрите на .sub, но като го направих изобщо не ми излизат субтитри. А в книжката на плейъра пише това: Името на файла със субтитрите (.sub) трябва да бъде същото като това на файла с филма (.avi). Не знам дали е от значение, но телевизора ми е daewoo. Не мога да намеря снимка, но е нещо подобно на това: цък

Поначало не съм пробвала да вграждам субтитри, но предпочитам, ако има начин разбира се, да не ги вграждам, а да са си на отделен файл. Благодаря ви предварително! :cool:

Здравейте! И аз имам един въпрос и не знам къде другаде да го задам.. Относно субтитри е. Значи имам ДВД плейър Филипс.Ето го: Цък . Записах си един филм (.avi) и към него имам субтитри, чиито файл е със същото име като файла на филма (.srt). Като пусна филма субтитрите ми излизат като маймунски а-та и др. подобни. Пробвах да сменя разширението на субтитрите на .sub, но като го направих изобщо не ми излизат субтитри. А в книжката на плейъра пише това: Името на файла със субтитрите (.sub) трябва да бъде същото като това на файла с филма (.avi). Не знам дали е от значение, но телевизора ми е daewoo. Не мога да намеря снимка, но е нещо подобно на това: цък

Поначало не съм пробвала да вграждам субтитри, но предпо читам, ако има начин разбира се, да не ги вграждам, а да са си на отделен файл. Благодаря ви предварително! :cool:

1) Добре е да прочетете подробно упътването на уреда. Ако нямате на български - заповядайте .

2) Форматите за субтитри .sub и .srt са различни по структура. Не е правилно да сменяте разширението им чрез преименуване. Заради това не са били разчетени от DVD плеъра. А и няма нужда - той чете и двата формата.

3) Вижте в настройките за смяна езика на субтитрите дали има "Български", "Кирилица", или нещо подобно. Ако няма - съжалявам, но ще се налага да ги вграждате във филма.

Има и друг начин, но мисля, че няма да ви хареса :) - да смените DVD плеъра. Теоретично би могъл да се смени фирмуера на устройството, но препоръчвам да не опитвате. Може да има неприятен резултат.

1) Добре е да прочетете подробно упътването на уреда. Ако нямате на български - заповядайте .

2) Форматите за субтитри .sub и .srt са различни по структура. Не е правилно да сменяте разширението им чрез преименуване. Заради това не са били разчетени от DVD плеъра. А и няма нужда - той чете и двата формата.

3) Вижте в настройките за смяна езика на субтитрите дали има "Български", "Кирилица", или нещо подобно. Ако няма - съжалявам, но ще се налага да ги вграждате във филма.

Има и друг начин, но мисля, че няма да ви хареса :down: - да смените DVD плеъра. Теоретично би могъл да се смени фирмуера на устройството, но препоръчвам да не опитвате. Може да има неприятен резултат.

Благодаря ви за ръководството на български. В книжката към уреда го има само на гръцки, полски, турски и руски. Ще го прочета внимателно. Формата на субтитрите го сменях с Subtitle Workshop.. Ще прочета ръководството и утре ще пробвам пак. Благодаря Ви за бързия отговор. :speak:)
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте, става на въпрос за DVD Samsung. Чете си всички двд- дискове, или аудио, нямам никакъв проблем с пускането им. Но понеже има usb вход в двд-то реших да си сваля едно филмче и да го гледам директно от флашката. Флашката е 8gb. Записвам си филм, който да е с разширение Divx, каквото пише и на самото двд, че чете. Слагам с него субтитри, които да са със идентично име като филма на флашката. Мисли, мисли докато чете флашката и после ми изписва- No file. Същата процедура пробвах и със филм с разширение dvd, пак същото. Каква може да е причината? Флашката я форматирах чрез Fat 32, на нея след това записвам само филма и субтитрите, но пак нищо не става. Моля ви дайте ми съвет какво да правя! Благодаря ви предварително!

Моля ви дайте ми съвет какво да правя!

Започни с внимателно прочитане на упътването. Наблегни на - какво съдържание може да се чете от флашка, какви видове файлове, какви ограничения като размер, битрейт и т.н. има за видео файловете.

За да помогнем, трябва да знаем поне модел на DVD-то, както и марка и модел на флашката.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Започни с внимателно прочитане на упътването. Наблегни на - какво съдържание може да се чете от флашка, какви видове файлове, какви ограничения като размер, битрейт и т.н. има за видео файловете.

За да помегнем, трябва да знаем поне модел на DVD-то, както и марка и модел на флашката.

За съжаление нямам изобщо представа къде може да е упътването на системата. Знам, че DVD- то е модел Samsung HT-UP30.

Ето и един линк, на който намерих малко информация за самия модел- http://dean-revu.blogspot.com/2006/11/samsung-ht-up30.html

Иначе флашката е Maxell- 8gb. През същата тази флашка гледам снимки и мога да слушам музика, но стане ли на въпрос за филм, работата е всеизвестната вече- No file! Вчера дори се сетих да направя филма в папка, за секунда отчете на екрана на телевизора, че има такава папка, но дадe- ERROR

Кратка справка с упътването (на английски) показа, че:

1) Става дума за домашно кино, а не за DVD плеър.

2) За да се разпознае, флашката трябва да е форматирана във FAT система.

3) И това, което ни интересуваше - от флашката могат да бъдат разпознати и възпроизведени само файлове тип JPG, MP3 и WMA (снимки и музика).

Съжалявам. Съветът ми е да си купиш един или няколко презаписващи DVD диска, и да ги ползваш, ако искаш да гледаш DivX файл.

• 5 седмици по-късно...

Привет... можете ли да ме посъветвате за шрифт на субтитри за домашно кино... използвах Arial, Trebuched, MS Sans Serif... но субтитрите излизат някакси квадратни... бих искала да са по издължени...

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, моят проблем не е свързан със субтитри, но не му намерих по-добро място, понеже касае пряко домашното кино. Състои се в това: имам Samsung HT-TQ25 система с 5 колони + буфер, които си звучат чудесно, но самият плейър почна да не чете повечето дискове, което е доста разочароващо. Въпросът ми е дали мога да си купя само двд плеър, който да ми поддържа настоящите колони или ще се наложи да си взема нова система за петорна цена? Питам по форуми, понеже в техномаркет разбира се се опитват да ми пробутат нова система;) Поздрави и предварителни благодарности, Елица

Разбира се,че няма нужда да си купуваш нова система при положение,че тази работи добре.По добре направи така,както мислиш-вземи си едно DVD,вържи го със системата чрез Audio In(това е входа) и си гледай кефа.Тия гледат да си пробутат стоката...Зависи и какви формати искаш да гледаш-има Blu Ray плайъри за по 100тина лева-

http://www.technomar...12905/lg-bd-650 ,а има и обикновенни за по 40на лева ;)

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

А колоните като се връзват една по една към самия плеър? Май трябва да гледам какъв вход има съответното устройство?

Ето картинка как изглежда отзад плеърът:

Публикувано изображение

А такива са накрайничетата на кабела на колоните:

Публикувано изображение

Редактирано от amidala (преглед на промените)

А провери ли по сервизи колко ще излезе ремонта , без да се занимаваш излишно и да трупаш все повече некачествена техника . Те сега ги правят да развъртиш 20 диска и да вземеш друго :)

Старата ти система ще я ползваш като усилвател-връзваш кабел с две двойки чинчове към IN на системата и OUT на плейъра,натискаш Aux на дистанционното и трябва да чуеш звук....

Не съм проверила по сервизи, понеже за предпоследното двд, което взимах (и имаше същия проблем) се оказа, че ще е по-евтино да си взема нов плеър отколкото да ремонтирам стария, но има логика, че става все по-зле положението с техниката. А това за кабелите изобщо не го разбрах. Ако всяка колона по отделно се включва в самия плеър, а не в баса, не разбирам как ще стане

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Имам въпрос за горепосочената система за домашно кино. Става въпрос за използването на флашка. Реших да я пробвам с флашка, понеже ми беше по-удобно. Свалих един филм (не беше ДВД - обикновен филм във xvid формат), качих го на флашката, сложих я в устройството и я разпозна, но не ми изкарва файла с филма, за да го стартира. Сигурен съм, че разпознава флашката, защото на нея имаше други папки и снимки, които отваря без проблем. Реших, че е нещо до формата. Намерих един стар диск със записан не него такъв формат филм и от диска тръгна. Прехвърлих файла на флашката, но от нея не иска да го разпознае. На какво може да се дължи това? Предварително благодаря за отговорите!

http://www.sony.bg/product/hcs-surround-kit---dvd-player/dav-dz560#pageType=TechnicalSpecs Това е спецификацията. Трябва да се съобразяваш с нея.

Ето го и ръководството: ftp://ftp.vaio-link.com/pub/manuals/consumer/DAV_DZ560_bg.pdf според, което чрез USB носител можеш да възпроизвеждаш само аудио и изображения. (стр. 65)

Можете да възпроизвеждате аудио файлове

(MP3/WMA/AAC файлове)/JPEG файлове с

изображения, запазени на USB устройство като

цифров музикален плейър или USB носител на дан-

ни (не е приложен в комплекта), като свържете

USB устройството към системата.

За списък с USB устройствата, които могат

да бъдат включени, вижте “USB устройства,

които могат да бъдат включени” (притурка).

Аудио форматът, който може да бъде възпроиз-

веждан от системата, е само MP3/WMA/AAC

файлове *.

* Файлове, защитени с авторски права, не могат

да бъдат възпроизвеждани от системата.

Забележкa

Системата не може да възпроизвежда WMA/AAC на

DATA CD/DATA DVD.

Успех!

Благодаря! Понеже е на заварено положение нямам никаква документация, а за това наистина не се сетих. Явно от USB-то може да чете само аудио файлове и снимки... Мерси още веднъж!

• 1 месец по-късно...

Здравейте гледам,че повечето хора пишат за проблем със субтитри,но моят проблем е следния и единствения който ми се е случвал до сега.Изтеглих си поредицата на Джеймс Бонд на компютъра всичко се гледа нормално,но като ги запиша филмите на dvd и пусна на плеара на моменти образа на филма се размацва като петно поправим ли е този дефект ?

• 2 месеца по-късно...

post-323011-0-10206700-1333517380_thumb.Здравеите!!Имам DVD плеър NEOM 320DVD е модела.Имам проблем със субтитрите,явно не поддържа кирилица.Ще съм благодарен ако ме насочите към актуален

firmware.Рових къде ли не но не намерих нищо.БЛАГОДАРЯ предварително!!! :)http://www.comparer....dvd/specs.rhtml

Редактирано от jameson_77 (преглед на промените)

Едва дали Нео не поддържа кирилица , че то е правено за България :) по добре порови из книжката от къде да си ги оправиш .

Едва дали Нео не поддържа кирилица , че то е правено за България :) по добре порови из книжката от къде да си ги оправиш .

DVD-то е NEOM ne NEO!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.