Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за домашните DVD системи - субтитри, firmware и др.

Featured Replies

Дне си купих DVD Philips DVP3980/12 което има USB вход, когато пускам филм който е на Flash памет 4GB на KINGSTON филма на места сече - това от DVD ли е или Flash памета нещо е прецакана ? Някакви идей ? Публикувано изображение

• Отговори 296
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искам да увелича големината на шрифта на субтитрите за филми тип avi. В тази връзка - откъде мога да сваля нов Firmware за Panasonic DVD S325E-K, ако изобщо са пуснали. Благодаря!

Моля някой да ми помогне!!!! От няколко години дъщеря ми,която е на 9 години ползва DVD ELITE PV-374X без никакви проблеми.Снощи ме помоли за помощ да и пусна едно филмче да гледа докато заспи.А пък аз незнам как натиснах погрешно някак друг бутон и картината изчезна,остана само звука.Последният бутон който натиснах преди да стане черен екрана беше PSCAN.Какво ли не прави съпругът ми - натиска копчета,сложи го на друг телевизор,чете инструкциите - не ще и не ще!Ходи да търси майстор,но той за пръв път виждал такова ДВД и го пратил утре да иде да пита в магазина как може да се оправи.Но надали там ще помогнат?Надеждата ми е някой тук да прочете молбата ми и да ми помогне.Защото детето сега гледа филми на монитора на компютъра си а това е вредно за очите! Благодаря предварително!

Моля някой да ми помогне!!!!

От няколко години дъщеря ми,която е на 9 години ползва DVD ELITE PV-374X без никакви проблеми.Снощи ме помоли за помощ да и пусна едно филмче да гледа докато заспи.А пък аз незнам как натиснах погрешно някак друг бутон и картината изчезна,остана само звука.Последният бутон който натиснах преди да стане черен екрана беше PSCAN.Какво ли не прави съпругът ми - натиска копчета,сложи го на друг телевизор,чете инструкциите - не ще и не ще!Ходи да търси майстор,но той за пръв път виждал такова ДВД и го пратил утре да иде да пита в магазина как може да се оправи.Но надали там ще помогнат?Надеждата ми е някой тук да прочете молбата ми и да ми помогне.Защото детето сега гледа филми на монитора на компютъра си а това е вредно за очите!

Благодаря предварително!

влезте в меню от там в преференс

и има аудио и видео настройки

сменяте до появата на картина Публикувано изображение

Здравейте ,питането ми може да се стори тъпо на по-компетентните .. ама все пак да пробвам ... начи взех си ДВД ,като в конфигурацията пишеше ,че чете субтитри от DivX ,ама като кача някой филм на диск ,искарва ми субтитрите ,но все едно за бесеница ... само някакви чертички .. предполагам (и се надявам) да е нещо от настройките на DVD-то .. ама пипах и беше безрезултатно ,та молбата ми е .. ако някой има представа как може (ако изобщо може) да се отстрани тоя проблем да сподели.

Марката и модела на ДВД-то е "Samsung HT-X20".

Благодаря предварително на отзовалите се!

И аз имам същият проблем със Samsung HT-TZ315, много Ви моля ако някой знае как да се оправи този проблем да отговори. Благодаря Ви предварително.

Setup => Language => Subtitle Language => Russian ! Дано съм помогнал :)

• 1 месец по-късно...

Незнам дали моят проблем е за тука но моля ако може някой да ми помогне имам система за домашно кино SONY незнам точно какъв е модела някакви букви имаше отпреде и 260 както и да е ето го и проблема вчера си купих флашка kingston 8gb качвам музика,снимки.клипове и филми да я пробвам със снимките и музиката няма никакви проблеми обаче филмите и клиповете въобще не искат да тръгват пробвах и други филми и други но не искат да тръгват такаче много ви моля ако може някой да ми помогне. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

• 3 седмици по-късно...

Привет,

Имам си Самсунг НТ-Х20. Проблем се явява просвирването на няколко DVD филма записани по съответните им папки на един носител, в случая флашка (8GB) или външен хард диск (80 GB + 150 GB). Дяловете са FAT, иначе изобщо не разпознава носителя. Може ли някой да ми помогне моля?!...

...в добавка...

Дори и DVD-то да е едно (един филм) пак не тръгва нормално при наличието и на DivX файлове на същия носител....

Благодаря предварително за всякакви съвети!...

Привет отново!

Дали някой би могъл все пак да ми помогне?... Не намерих полезна информация по други сайтове та затова отново моля за помощ тук... Все още ДВД форматите не биват разпознавани ако има и други файлове/папки на същия дял на харда.

Благодаря за вниманието и моля за съвет/помощ...

Незнам дали моят проблем е за тука но моля ако може някой да ми помогне имам система за домашно кино SONY незнам точно какъв е модела някакви букви имаше отпреде и 260 както и да е ето го и проблема вчера си купих флашка kingston 8gb качвам музика,снимки.клипове и филми да я пробвам със снимките и музиката няма никакви проблеми обаче филмите и клиповете въобще не искат да тръгват пробвах и други филми и други но не искат да тръгват такаче много ви моля ако може някой да ми помогне.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Ще ти разкажа една история. Имало едно време в едно село едно селско момче. Момче борче. Отишло то при един Dj в разгара на дискотеката и му казало: "Пусни ми оная песен, дето я пеят ония двамата. Ти ги знаеш. Дето ги въртят по емтиви-то..."

Не знам дали ти правят впечатление препинателните знаци. Едното им предназначение е да слагат край на изречението.

"НЕЗНАМ" не е една дума. Пише се "НЕ ЗНАМ". Също както ТЪПСЪМ се пише ТЪП СЪМ. "ТАКАЧЕ"......

P.S. "Излезна ми един напдис и аз натиснах "ОК". Какво точно е станало?".

• 3 седмици по-късно...

Здрасти Хора

купих си двд от Белгия но слет това разбрах, че не изкарва български субтитрите

изкарваше на някакъв маймунски език и тогава реших да направя упдейт

след търсене в интернет намерих нешто MD81290: NewAge V1 и си упдейтвах на двдто и стана още зле в смисил изобщо не работи в момента

двд: Medion MD 82333

официалма страница: http://www.medion.com/de/electronics/prod/...82333/50030132B

Някакви идеи относно как може да оправя двдто или някаква страница където ми е от полза б

хайди бе хора никой ли незнае

Доколкото съм запознат, щом не можеш да подкараш ДВД-то, няма как да върнеш оригиналния фърмуеър. Със сигурност не си го и запазил преди процедурата.

Най-добре го носи в сервиз. Не вярвам да ти вземат повече от 15 лв., ако изобщо може да се оправи вече.

Значи с двд е много зле мерси все пак за отговора и другото че дали фирмата медион има севиз в българия или да ми препоричаш някакив сервиз

Значи с двд е много зле

мерси все пак за отговора

и другото че дали фирмата медион има севиз в българия или да ми препоричаш някакив сервиз

Трудно ми е да ти препоръчам сервиз. Според мен във всеки има по един-двама квалифицирани и няколко пъти повече дилетанти в професията си.

Ползвал съм гаранционния сервиз на Технополис във Варна и останах доволен, но чета оплаквания и от тях. Зависи кой се заема с повредата явно.

Редактирано от Trifon73 (преглед на промените)

Ползвал съм гаранционния сервиз на Технополис във Варна и останах доволен, но чета оплаквания и от тях.

Уточнение - варненският Технополис няма сервиз. Предполагам, че имаш предвид "Роял електроникс" . Аз лично бих предпочел "Макс сервиз" .

Уточнение - варненският Технополис няма сервиз. Предполагам, че имаш предвид "Роял електроникс" . Аз лично бих предпочел "Макс сервиз" .

Сигурно си прав за фирмата. Намира се в сградата на Технополис - отляво на главния вход.
  • 1 месец по-късно...

Искам да ви попитам, ако две двд-та от различни марки имат един и същи чип, това означава ли, че firmware на едното става и за другото двд?

• 2 седмици по-късно...

търся firmware за двд NEO HT335 divx. Може ли някои да ми помогне ще съм му благодарен

Не намерих отговора на този пост. Ако някой може да помогне, че и из googl-то не намирам.

добре де, аз чета ли чета... как може въобще да си купувате НЕО и САНГ? че то се чуват като радиоточки от едно време тея... че и ъпгрейди, ала бала хвърляйте на боклука тея машини

Здравейте, имам малко прблеми със системата ми за дом кино модел LG HT503THW немога да подкарам субтитрите на БГ, освен от тези дискове който сиги имат вградени, там си вървят. В книжката с инструкций има код за Български език който е 6671, но неми върши кой зне каква работа- пак са си на патагонски, някакви идей? Благодаря предварително

• 1 месец по-късно...

внимтелно изчетох цялата тема дотук, рових и с тъсачки по мрежата, и в официалния сайт на Филипс, но не открих каквото търся...

трябва ми firmware за Philips LX3600D DVD Home Cinema (Model No: LX3600D/22 Prod No: VN1C0411209070)

даже и да е неофициален - доколкото разбрах от сайта на Филипс официален firmware няма изобщо

Ако някой има линк, моля - да помага...

P.S. Ровейки се за този firmware попаднах на този (много) полезен сайт http://www.dvd.reviewer.co.uk/info/multiregion/ - смяна на Region Code => Region free

Има доста богата база, неудобно и времеемко е намирането на Вашия плейър по страниците, които са доста...

Редактирано от ddummy_ddummy (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Здравеите имам Philips Lx3900sa обаче от няколко дни не чете записани дискове само оригинални,казахами да си сменя фирмуера оба4е не намирам такав мойели помощт

Здравеите имам Philips Lx3900sa обаче от няколко дни не чете записани дискове само оригинални,казахами да си сменя фирмуера оба4е не намирам такав мойели помощт

Не си за фирмуер а за смяна на лазерния блок.

Ако двд-то ми е от друга държава и неподържа субтитри на БГ,как може да се оправи /излизат некви иероглифи/ :hush:?!?...ако има значение марката DigiQuest DT800.Като допълнение ще напиша че от оригинално двд диск излизат субтитри на български като ги селектнеш,но от записано СД,излизат иероглифите

Редактирано от готян (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.