Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за домашните DVD системи - субтитри, firmware и др.

Featured Replies

Ако са добавяни сесии допълнително може да не се виждат. Често срещан проблем. Не знам да има решение освен да се перзаписе целия диск като една сесия.

• Отговори 296
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако са добавяни сесии допълнително може да не се виждат. Често срещан проблем. Не знам да има решение освен да се перзаписе целия диск като една сесия.

Много странно-да не могат да четат добавяни сесии,нещо не са доизкусурени още май двд-тата

Публикувано изображение

Иначе двд-записвачката на компчето ми си чете всичко и нямам проблеми изобщо с +R-супер е да можеш да си записваш допълнително

:)

Много странно-да не могат да четат добавяни сесии,нещо не са доизкусурени още май двд-тата

Публикувано изображение

Иначе двд-записвачката на компчето ми си чете всичко и нямам проблеми изобщо с +R-супер е да можеш да си записваш допълнително

:clap:

И аз съм със портативно lg dv8631v-при мен оправданието е,че е поостаряло-вече 3 години и проблема със четене на записани допънителни сесии на двд+р си стои,при cd-та го няма този проблем,възможно е да го няма и при ДВД-р.

Здравейте! Скоро си купих DVD player SAMSUNG HD870 и имам проблеми със субтитрите т.е. не ми подкарва български субтитри. Има ли някои представа какво трябва да направя че да тръгнат? Понеже нямам никаква представа какво трябва да направя се обръщам към всички вас. Благодаря ви предварително.

Здравейте, имам ДВД Филипс HTS3154, и като си пусна някое филмче с отделни субтитри ми чете субтитрите като йероглифи.Как мога да го оправя?Не намерих нищо по темата из нет-а.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Искам да ви попитам как да си направя диск и двд-то да ми го чете..Всмисъл искам да запиша едни серий на едно аниме които са на сезони и на един двд диск слагам по 1 сезон мятам ги сурови направо avi формат и значи от 25 епизода на диска пуска ми първи епизод за 8 секунди , след това 2ри епизод 8 секунди и така ми ги преварта всичките.. субтитрите не ги разчита.. пробвах да направя мп4 формат и нестава Публикувано изображение кажете ми какав формат да са клиповете за да ми ги чете двд-то ? Моделът ми е NEO HT750DiVX

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам ДВД Филипс HTS3154, и като си пусна някое филмче с отделни субтитри ми чете субтитрите като йероглифи.Как мога да го оправя?Не намерих нищо по темата из нет-а.

Натисни SUBTITLE на ДУ за няколко секунди.Ако не стане порови в настройките и си прочети упътването.Търси кирилица или код за нея който да въведеш.

Здравейте! Искам да ви попитам как да си направя диск и двд-то да ми го чете..Всмисъл искам да запиша едни серий на едно аниме които са на сезони и на един двд диск слагам по 1 сезон мятам ги сурови направо avi формат и значи от 25 епизода на диска пуска ми първи епизод за 8 секунди , след това 2ри епизод 8 секунди и така ми ги преварта всичките.. субтитрите не ги разчита.. пробвах да направя мп4 формат и нестава Публикувано изображение кажете ми какав формат да са клиповете за да ми ги чете двд-то ? Моделът ми е NEO HT750DiVX

До колкото разбрах двд-то ти чете въпросното видео, просто това ми звучи като една функция на мп3-плейъра ми (Intro), чрез която прослушваш/преглеждаш само първите няколко секунди от всички файлове.И ти си прочети упътването.

Ами реших проблема с една програма която ми прави файловете в divx формат .. Дотук добре. Справих се , но сега не ми тръгват субтитрите (не че преди тръгваха) . Попринцип ако си изтегля готов двд филм си гледам без проблем , но проблемът ми е ,че сега със тези divx файлове където аз си ги правя не ми тръгват субтитрите с тях. Кажете ми програма с която двд-то да ми чете divx файловете и субтитрите заедно Публикувано изображение много Ви моля!

Здравейте, не живея в БГ и естествено никой тук не може да ми продаде нещо, което да чете кирилица. Така, че ща-не ща си купих едно портативно ДВД с меню на английски и традиционен китайски, така че субс на български ми ги изкарва най- вероятно на НЕтрадиционен филипински. Търсих инфо за чипа и другите му глупости, ама не открих. Въпроса ми е мога ли да му изкормя по някакъв начин софтуеъра или фирмуеъра (не знам как е по-правилно) и да го заменя с някой който е в състояние да чете и традиционен Български. Марка: YES, модел: PVD-91. И най-важното-- ако може да стане тая замяна на .....уеъра, как ТОЧНО да стане. БЛАГОДАРЯ

Ами реших проблема с една програма която ми прави файловете в divx формат .. Дотук добре. Справих се , но сега не ми тръгват субтитрите (не че преди тръгваха) . Попринцип ако си изтегля готов двд филм си гледам без проблем , но проблемът ми е ,че сега със тези divx файлове където аз си ги правя не ми тръгват субтитрите с тях. Кажете ми програма с която двд-то да ми чете divx файловете и субтитрите заедно Публикувано изображение много Ви моля!

След като филма вече е DivX:

PocketDivXEncoder_0.3.60

Ако имаш инсталиран FlexType няма проблеми, ако нямаш:

1. Програмата не се инсталира- отваряш я директно

2. Избираш PC

3. Отиваш на HELP долу в дясно

4. Избираш CP1251

Add-ваш филма, един прозорец те уведомява, че има субтитри и те пита дали да ги добавиш-->Yes-->Convert и това е

Има и малко допълнителни настройки по желание

Редактирано от momchildenev (преглед на промените)

Meрси адски много! Инача аз имах същия проблем като тебе.. бг субовете ми излизаха на индо-китайски... и търсех начин да ги направя. Инача вчера само си конвертнах 1 филм на divx и смених субовете със същото име и тръгнаха.. но 2рата ми част нямаше звук и субтитри Публикувано изображение

Аз имах един ДВД плейър Санг. И... четеше БГ субтитри но само на някои филми. Чудех се защо ми се инати. После започнах да преименувам еднакво avi-то и субтитрите. Но пак на някои чете а на други не. Започнах да ровя из файловете. И се оказа следното: .sub файловете като ги отворя с ноутпад синхронизацията е {1234}{5335} текст , като числата са фреймовете. При .srt файловете синхронизацията е такава 1.23:34 --> 2.34:56 текст. Ако синхронизацията не съвпадаше с формата веднага ги преименувах и така стана :P Но плейъра пак продължаваше да ме нерви... И най-накрая разбрах и последната причина - символите използвани в името на файла. То си имало някакви максимални символи, които ако ги превишиш не показва субтитрите. Но според мен това последното е само при Санг-овете Публикувано изображение Дано съм ви помогнал с нещо ;)

• 4 седмици по-късно...

Някои да пусне линк за софтуер за DVD NEO HT215,че машинката се скапа.Като сложа диск и пише- bad disk.Помогнете. :help:

• 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Искам да попитам дали с dvd crown 2730 DT могат да се гледат филми,записани от компа,на които субтитрите им не са вградени. Незнам дали ме разбрахте,че малко тъпо обяснявам sad.gif

Искам да попитам дали с dvd crown 2730 DT могат да се гледат филми,записани от компа,на които субтитрите им не са вградени. Незнам дали ме разбрахте,че малко тъпо обяснявам sad.gif

Записваш един диск с филми, като спазваш следните правила:

- всеки .avi файл да бъде в отделна папка със субтитрите си, като двата файла да са с абсолютно еднакви имена (не и разширенията, разбира се). Ако филмът е на 2 CD - 2 отделни папки.

- съкращаваш максимално имената на папките и на файловете, в тях да няма интервали, тирета, точки и каквото и да било друго, освен букви и цифри.

Ако въпросът ти е за покупка на този плеър - носиш в магазина и тестваш диска. Ако тръгне всичко - купуваш.

Имам спомен от едно dvd Crown, че четеше без проблем, при спазване на горните условия. Когато са няколко филма със субтитри в една папка - само първият е със субтитри.

Здравейте,имам някакъв странен проблем със система за домашно кино Thomson DPL937VD,записвам филм на DVD-RW или на DVD+RW плеъра го чете без проблем,но не разпознава дискове DVD-R и DVD+R записвам всичко във един и същ формат.В характеристиките му в интернет и упътването на плеъра пише че чете CD-R,CD+R,CD-RW,CD+RW,DVD-R,DVD+R,DVD-RW,DVD+RW.Направо се побърках с него унищожил съм 10-15 диска докато разбера какъв му е проблема,пробвал съм с тези марки DVD-R и DVD+R:Verbatim,Sony,Hp,Samsung,Princo.Предварително благодаря за помощта,дано някой има идея как да оправя проблема.

май никой няма идея какъв е проблема на скапаното двд утре ще го занеса в сервиза,добре че е още в гаранция,лошото е че тук в Кипър техниците им не стават за нищо,без значение за за каква техника става въпрос.

Публикувано изображение Току що се сдобих с ново ДВД и то да не чете субтитрите изкарва ги с йероглифи. ДВД-то е Philips 3260/12 http://www.p4c.philips.com/files/d/dvp3260..._12_pss_bul.pdf

в самото ДВД ме праща към този сайт www.divx.com/vod има и код, но не знам какво се иска от мен да направя кажете ми за какво е този сайт и този код.Моля дайте съвет как да си оправя субтитрите. :)

Като си купуваш ДВД,не го ли изпробваха в магазина да се види как работи?Аз имам DVP3142,като го купувах отидох с десеттина диска в магазина-DVD,AVI,MP 3,снимки.Сега по темата-направи всички настройки от менюто на плеера на руски(кирилица) трябва да го имаш това.Специално за DVD диск не трябва да има проблем със субтитрите,ако е AVI или конвертиран диск може да има проблем.Последно за успокоение-до 24 часа от покупката можеш да върнеш продукта обратно в магазина,това е регламентирано в закона за защита на потребителите.Може да ти се опънат в магазина но бъди настоятелен.Хайде успех от мен!

Благодаря,на всички които са погледнали темата,нищо че не са могли да ми помогнат.Проблемът е решен днес ми смениха плеъра с нов защото никой в сервиза няма идея какво му е.

Публикувано изображение Току що се сдобих с ново ДВД и то да не чете субтитрите изкарва ги с йероглифи. ДВД-то е Philips 3260/12 http://www.p4c.philips.com/files/d/dvp3260..._12_pss_bul.pdf

в самото ДВД ме праща към този сайт www.divx.com/vod има и код, но не знам какво се иска от мен да направя кажете ми за какво е този сайт и този код.Моля дайте съвет как да си оправя субтитрите. ;)

Здравей,аз живея в Кипър и от тук си купих система за домашно кино,естествено и моето двд не иска да ми отваря субтитри на записвани от мен а само на оригинални двд дискове.След много ровене в интернет намерих ето тази програма http://www.videopedia.pl/avirecomp/download.php?list.4тя служи за вграждане на субтитрите.Ето така аз реших моят проблем.Програмата не е платена и с нея се работи много лесно(има български интерфеис),единственият недостатък е че става бавно.Пробвай я няма да съжаляваш поне аз така мисля.

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

Порови се малко в менюто и ще го оправиш,търси нещо относно субтитрите там и какви субтитри да ти чете.Аз лично след малко игра го оправих.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.