Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еволюция, инволюция, деволюция

Featured Replies

------------------------------

не отлагай, разкажи ни - звучиш интересно.

........................

Добре дошъл!

Здравей valentinus,

Благодаря.

Много мислих за доказателство, трябва да има, не е възможно да няма.

Философията е сложно познание, но крайната й цел е да отговори на Въпроса на въпросите: какъв е смисъла на съществуването (на вселената, на живота, на човека).

Това за което писах в предишния си пост, ти знаеш, е Философията на истинското тайното християнско учение, което впрочем вече не е тайно и е достъпно за всички хора, дошло е времето за това. То дава отговор на въпроса за целта иили смисъла на всичко - на космос, земя, растение, животно, еволюция (друг път може би ще пиша за Дарвиновата еволюция) и на СМИСЪЛА на човешкия живот - какво съм аз, защо съм тук, от къде съм дошъл и накъде отивам. И отговорътобяснението е толкова зашеметяващо прост, логичен и достъпен и така сладко задоволява и ума и сърцето, че човек го приема безрезервно за истина. Това е докзателството.

• Отговори 90
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравей valentinus,

Благодаря.

Много мислих за доказателство, трябва да има, не е възможно да няма.

Философията е сложно познание, но крайната й цел е да отговори на Въпроса на въпросите: какъв е смисъла на съществуването (на вселената, на живота, на човека).

Това за което писах в предишния си пост, ти знаеш, е Философията на истинското тайното християнско учение, което впрочем вече не е тайно и е достъпно за всички хора, дошло е времето за това. То дава отговор на въпроса за целта иили смисъла на всичко - на космос, земя, растение, животно, еволюция (друг път може би ще пиша за Дарвиновата еволюция) и на СМИСЪЛА на човешкия живот - какво съм аз, защо съм тук, от къде съм дошъл и накъде отивам. И отговорътобяснението е толкова зашеметяващо прост, логичен и достъпен и така сладко задоволява и ума и сърцето, че човек го приема безрезервно за истина. Това е докзателството.

---------------------------

Тъй, това си е доказателство за тебе - приел си съответното учение със сърцето си и не ти трябват доказателства, но опитай се на нас като непредубедени странични наблюдатели да запознаеш поне доколкото думите могат да говорят.

Намасте!

:wors:

За по кратко ще използвам думата ДУХ (всеки може да си го нарича както иска: висше духовно съзнание, универсален разум или ...). При човешката вълна на живот Духът е Его.

Духът (кристализира) излъчва от себе си материя, затворен в материята Духът се отделя от всеобщото глобално духовно съзнание, обръща се навътре и става СЕБЕ-СЪЗНАНИЕ.

С еволюцията на материята, когато тя достигне съвършенство, материята започва да излъчва съзнание, превръща се в съзнание, наистина това съзнание е еволют на материята (мозъка преди всичко), но това е само добавъчно съзнание. Това добавъчно съзнание всъщност е ДУШАТА. То се асимилира от Духовното Съзнание (Его), прибавя се към него и го РАЗШИРЯВА !!!

Така процесът върви от горе надолу, достига надира и се връща нагоре.

Разбира се, това продължава еони от време.

Имам и доказателство, не е резултат от лабораторни изпитания или изведен закон под формата на формула...

Може би ще го разкажа друг път.

толкова глупости на едно място не бях срещал скоро, сега такова нещо като - всеобщото глобално духовно съзнание - НЯМА

всички знаете как се създават нови хора нали, е сега представете си два енергийни разума правят някакво процесче съответстващо донякъде на полов акт при хората само че при този процес става "сексуална" игра с мисловните енергии на тези 2 разума и във върховния момент от насладата им от обмяната на телепатиите им се заражда новото енергийно разумче или грубо казано някакви части от тяхната мисловна енергия се съединява в едно и се създава новия разум който е тяхно "дете", а те са му нещо като родители .......

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

това е много добре!а какво става във върховния момент от насладата им от обмяната на телепатиите им,когато се съединяват в едно,има ли мисловно трептене при това процесче :)

---------------------------

Тъй, това си е доказателство за тебе - приел си съответното учение със сърцето си и не ти трябват доказателства, но опитай се на нас като непредубедени странични наблюдатели да запознаеш поне доколкото думите могат да говорят.

Намасте!

:wors:

Това за сърцето го написах ей така, не знам защо, не е важно за мен. Учението е философска концепцепция, която дава отговор на въпроса за целта и смисъла на съществуванието. Този отговор разумът възприема за верен и това е доказателство за истинността й.

толкова глупости на едно място не бях срещал скоро, сега такова нещо като - всеобщото глобално духовно съзнание - НЯМА

всички знаете как се създават нови хора нали, е сега представете си два енергийни разума правят някакво процесче съответстващо донякъде на полов акт при хората само че при този процес става "сексуална" игра с мисловните енергии на тези 2 разума и във върховния момент от насладата им от обмяната на телепатиите им се заражда новото енергийно разумче или грубо казано някакви части от тяхната мисловна енергия се съединява в едно и се създава новия разум който е тяхно "дете", а те са му нещо като родители .......

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

За по кратко ще използвам думата ДУХ (всеки може да си го нарича както иска: висше духовно съзнание, универсален разум или ...). При човешката вълна на живот Духът е Его...

Няма как духът да е его, защото сам ти наричаш духа съзнание. А съзнанието започва там, където егото, т.е. илюзиите на ума, свършват.

Съзнанието е липсата на его, липсата на заблуди.

П.С. И впрочем Съзнанието (Духът) нито се пъпкува, нито се размножава. То Е!

Можем ли да кажем за светлината, че се размножава или пъпкува!? :no-no:;)

От една запалена свещ можеш да запалиш хиляди други свещи без от това да намалее пламъка на първата свещ.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

От една запалена свещ можеш да запалиш хиляди други свещи без от това да намалее пламъка на първата свещ.

Расте, расте, бе хора, не намалява а се разширява!

Няма как духът да е его, защото сам ти наричаш духа съзнание. А съзнанието започва там, където егото, т.е. илюзиите на ума, свършват.

Съзнанието е липсата на его, липсата на заблуди.

Илюзии, заблуди, едва ли не вредни неща. Не е ли по-логично да се мисли че всичко е добро и полезно в Божия план. Материя има и тя е реалност и е много важен елемент. Духът си живее в материалните тела, появил се е умът, с него себе-съзнанието си управлява телата, те се развиват, еволюцията напредва и когато материята (първо тялото изградено от земна материя) достигне съвършенство, ВНИМАНИЕ, материята се СПИРИТУАЛИЗИРА (одухотворява) - започва да екстрактира от себе си и накрая цялата се превръща в ДУША. Душата е също все още материя, но по-фина материя от по-висшия свят – например душата на земното тяло е етерна (земна форма на енергия) и е златиста аура около тялото.

И така процесът се придвижва нагоре по световете и в края МАТЕРИЯТА СЕ ПРЕВРЪЩА В ДУХОВНА СУБСТАНЦИЯ И СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ДУХА. Ами духът се разширява или обогатява! В квинтесенцията на материята се съдържа целия жизнен опит на духа придобит през пътешествието му през материята.

Материята е много важен елемент в Божия план!

Има един нидерландски поет, казва се Рутхер Копланд. В Холандия не могат да решат към какво повече има принос – към поезията или към психиатрията. Не знам защо толкова ме удивиха последните два стиха от последното му стихотворение (той починал на 77г. през юли тази година), а може би има защо. Замислих се над тях като над философски проблем и реших, че е прав.

III.

Гледаш над земята и я наричаш

граничната земя но тя няма име

мислиш че земята там е предназначена за теб

но знаеш че за никого не е предназначена

искаш тази земя да е била тук винаги

и винаги да бъде но няма винаги

знаеш че случайността те е направила и ще те разруши

някъде отново където и когато в тази земя

четеш: тази гледка е случаят

и: тайната на света е видимото

не невидимото

Това: тайната на света е видимото, не невидимото. Как ви се струва?

Материята е много важен елемент в Божия план!

По-скоро това, което на теб ти се привижда като материя... ;)

Това: тайната на света е видимото, не невидимото. Как ви се струва?

Видимото не е това, което си свикнал да виждаш в него... :)

По-скоро това, което на теб ти се привижда като материя... ;)

Разбирам какво искаш да кажеш Аля. Но благодаря на Бога, че поне тази материя ми се привижда. Защото има хора на които дори не им се привижда. Има и други хора, на които им се привижда и друга материя, за съжаление не съм от тях.

Разбирам какво искаш да кажеш Аля. Но благодаря на Бога, че поне тази материя ми се привижда. Защото има хора на които дори не им се привижда. Има и други хора, на които им се привижда и друга материя, за съжаление не съм от тях.

"Нима още не си разбрал?

Твоята светлина е тази, която огрява света!"

Джалал Ад-дийн Руми, суфи поет

например душата на земното тяло е етерна (земна форма на енергия) и е златиста аура около тялото.

Това е малко встрани от въпроса, но най-грубата част на етерното тяло се вижда с просто око като синьо-виолетово излъчване на два-три сантиметра около физическото тяло. Понякога електрически искри и струи в това поле също се забелязват. Ние прекалено подценяваме възможностите на физическия си апарат. Необученото око може да долови няколко нюанса на един цвят, очите на тъкачките на източни килими например, няколкостотин.

Впрочем златистожълтото и индиговото са взаимозаменяеми, защото са контрастни. Чувала съм, че действителният цвят на нашето слънце е индигов, но поради някакви процеси във фотосферата става жълт... или нещо такова, не съм сигурна защо :ph34r:

• 3 години по-късно...
на November 17, 2012 at 18:35, Sleda написа:

И двете основни доктрини на философията - материализъм и идеализъм са истинни. Няма противоречие между тях, прекрасно се обединяват и допълват. И двете твърдения са верни - и материята е продукт на съзнанието и съзнанието е еволют на материята.

За по кратко ще използвам думата ДУХ (всеки може да си го нарича както иска: висше духовно съзнание, универсален разум или ...). При човешката вълна на живот Духът е Его.

Духът (кристализира) излъчва от себе си материя, затворен в материята Духът се отделя от всеобщото глобално духовно съзнание, обръща се навътре и става СЕБЕ-СЪЗНАНИЕ.

С еволюцията на материята, когато тя достигне съвършенство, материята започва да излъчва съзнание, превръща се в съзнание, наистина това съзнание е еволют на материята (мозъка преди всичко), но това е само добавъчно съзнание. Това добавъчно съзнание всъщност е ДУШАТА. То се асимилира от Духовното Съзнание (Его), прибавя се към него и го РАЗШИРЯВА !!!

Така процесът върви от горе надолу, достига надира и се връща нагоре.

Разбира се, това продължава еони време.

Имам и доказателство, не е резултат от лабораторни изпитания или изведен закон под формата на формула...

Може би ще го разкажа друг път.

Тази тема беше хубава.

Доказателството е логичността и приемливостта. Единствено тази идея ми даде отговор на въпроса: как е възможно битието да няма никакъв смисъл и съществуванието да е някаква случайност или приумица за развлечение на НЯКОЙ СИ.

Само умът е този, който поради своята ограниченост на биологически компютър не може да обозре Божието мироздание и търси ли търси смисъл някакъв, посока някаква, някъде да се хване, да се вкопчи... защото умът човешки е страхлив.

И не може да прозре умът, че Истината е тази, която Е! и поради това е най-прекрасната и завладяващата, единствената ни реалност.

Но не, умът не е доволен, Истината не го епитала каква да бъде, как да се моделира, и толерантно да се прикрие с някоя и друга Лъжовна натруфеност, дантелки и финтифлюшки на желанията и умствените проекции, на амбициите и очакванията човешки; а вмесо това Истината е такава гола и категорична, и откровена. и очеизбождаща със своя истинен блясък... ;)

Умът има нужда от гаранции, от логика, от наука, която да му разграфи цялото Съществувание, да му го парцелира и да му го поднася на хапки, само толкова съществувание, колкото умът може да сдъвчи. И само толкова истина, колкото умът е способен да умозре.

Това е съдбата на ограниченият, на посредственият, на страхливият човешки ум, отделил се от Божествеността и затворил се в илюзорната черупка на своето его, треперейки от страх, че някой ще му бутне пясъчният замък.

И колкото по-трепери, толкова по агресивен е човешкият ум - никой не е по-агресивен и арогантен от Глупака!

Затова човешкият ум води война след война, все му се струва, че някой го заплашва, подценява, невъзхвалява достатъчно.

За съжаление днешните времена са Времената на Ума и Неговото отроче Егото! а светът ни е заприличал на врящ котел, който всеки миг ще избухне и ще ни погълне врящата жлъч на собствената ни човешка глупост.

Единственият път да се спасим е пътят, който ни води отвъд ума и егото, отвъд ограниченията на умствените ни заблуди, предразсъдъци и страхове. Когато преминем отвъд ума и неговия умствен затвор, само тогава ще можем да проумеем тиранията на ума и неговите безсмислици; само тогава ще прозрем неговата ограниченост и своята безграничнсот. Защото Човешкото същество не е умът, не е и егото, то е много повече - то е Душата в храма на Сърцето. А Душата е вечна, безкрайна и божествена - тя е огънят на Бога в нас. А ние сме Богове, каза Исус.

Дедите ни Древните българи са го знаели и са обожествявали Човешката душа - наричали са я СебАзи, наричали са я Герой, Херо / Хораз т.е. Азът на Хората, наричали са я Бог. И са й отдавали дължимото - почит и любов, свързване с душата в специални духовни ритуали - мистерии, в пеене на песни, в танцуване, в сядане в медитация. Днес тези духовни ритуали са само част от нашия фолклор и народни традиции, но вече не са част от ежедневието ни.

И затова боледуваме все повече, страдаме все повече, все повече губим свободата си да бъдем...

Пътят за спасението ни е обратно назад в корените - да си спомним кои сме!

Да се завърнем към себе си!

-

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.