Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Word и Excel

Featured Replies

Здравейте!

Имам едно запитване към вас, а именно как мога да премахна голямото разстояние между отделните думи при вече извършено двустранно подравняване в MS Word 2007:

Публикувано изображение

• Отговори 85
  • Прегледи 19,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• При Office 2003 можеш да си добавиш кой да е елемент от неотворените на екран ленти, както следва: 1. Изпълняваш последователността от снимката: 2. Отваря се следния прозорец, в който

• П.Костадинов
    П.Костадинов

И един бърз отговор А иначе,ако го нямаш изкарано в лентата можеш да го откриеш във: Дано съм бил полезен П.С.Дадох ти пример с WORD 2007,но при 2003 е аналогично.

• =IF(LEN(C2)<>6;"Грешка";IF(MID(C2;3;2)<>"13";"Грешка";"ПГ")) а оцветяването може да направиш с Conditional formatting в зависимост от съдържанието на клетката - ПГ или Грешка.

Публикувани изображения

...и при вече извършено двустранно подравняване в MS Word 2007...

1. Да разбирам ли, че двустранното подравняване е направено след написването на текста? 

2. Защо е било нужно да пренасяш текст?

1. Да разбирам ли, че двустранното подравняване е направено след написването на текста? 

2. Защо е било нужно да пренасяш текст?

1. Да. Първо е набран текстът, след което е избрана опцията Justify.

2. Съжалявам, но не мога да разбера точно въпроса.

2. Съжалявам, но не мога да разбера точно въпроса.

Чета текста в картинката:

"негово-то намаляване", "част от дяло-вете"... - ето това имам предвид, вероятно ти е активирана опцията за автоматично пренасяне на текста Page Layout->Hyphenation->Automatic. Но това в случая е без особено значение, въпрос по-скоро на навик, а и на предназначение. 

А за да се "събере" последния ред би следвало да е достатъчно само да се натисне Enter след "акциите." Опитай така, защото предполагам, че си дописвала текст към вече създаден по-горен абзац.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Чета текста в картинката:

"негово-то намаляване", "част от дяло-вете"... - ето това имам предвид, вероятно ти е активирана опцията за автоматично пренасяне на текста Page Layout->Hyphenation->Automatic. Но това в случая е без особено значение, въпрос по-скоро на навик, а и на предназначение. 

А за да се "събере" последния ред би следвало да е достатъчно само да се натисне Enter след "акциите." Опитай така, защото предполагам, че си дописвала текст към вече създаден по-горен абзац.

Hyphenation я активирах нарочно, понеже един преподавател желае да има сричкопренасяне...но както и да е.

Определено съм доста разсеяна... :clap: Хм, с Enter-а се получи. И все пак си мисля, че бях пробвала това и преди, но явно съм посбъркала нещо. В крайна сметка успях да оправя "бъркотията".

Благодаря ти за отзоваването, hlevoust! :)

Моля, пак заповядай! :) И един съвет, ако позволиш - препоръчвам ти трайно да изключиш опцията Hyphenation и да я активираш само при нужда. Да, тя несъмнено е много полезна, особено при писане в колони (в таблици, а и при набиране на текст в такъв вид) или предпечатна подготовка, но може да ти създаде и проблеми точно в тия направления, споделям личен опит. Понякога е налице несъвместимост между различните версии на MS Office и текст, създаден при версия 2007 да не "излиза" в "първичния" си вид при отваряне с версия 2003 или 2010, примерът е условен. Това се случва дори при ползване на една и съща версия на MS Office, инсталирана на 2 различни компютъра. Да не говорим пък за офиси на други производители.

Доколкото разбирам, тук се задава в колко страници да се вмести всичко изписано в страницата. Полезно е, но имам предвид друго. На това което съм виждал, не само, че отстрани не може да се пише, но дори не се виждат отстрани клетки, там е сива област.

Мисля, че говориш за ---> View / Page Break Preview.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте имам Microsoft Office 2007 Enterprise SP2, самоче не знам как изчезна ми Спел чекингът, (не помня дали точно така се казва), добавката, която ми подчетвата думата ако имам правописна или пунктоационна грешка. Някой може ли да ми помогне?

...добавката, която ми подчетвата думата ...

Имаш нужда от програмката ItaEst, която свободно можеш да изтеглиш от домашния й сайт - http://www.bacl.org/itaestbg.html (виж в средата на страницата, под надписа "Зареждане"). Работи безукорно на Office 2003 и 2007, независимо, че последният не е упоменат в сайта.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Имаш нужда от програмката ItaEst, която свободно можеш да изтеглиш от домашния й сайт - http://www.bacl.org/itaestbg.html (виж в средата на страницата, под надписа "Зареждане"). Работи безукорно на Office 2003 и 2007, независимо, че последният не е упоменат в сайта.

Голямо мерси, слънце, супер си :gift::yanim: :yanim:
  • 1 месец по-късно...

Здравейте! Ще се опитам да обясня какъв е проблема ми. Създадох файл в Excel, който да проследява кога служителите в определен отдел излизат в отпуск. За целта, са създадени 12 таблици в 1 шийт /т.е. според броя на месеците/ и в съответните колонки се въвжедат начална и крайна дата на отпуска, дните и имена на служителя. В друг шийт, избирайки името на служителя се появява информация за отпуските му през годината. Ако обаче служителя излезе в отпуск 2 пъти през един и същи месец /н-р януари/ в справката ми излиза само първия резултат. Ще добавя, че съм използвала функцията VLOOKUP. Въпроса ми е - има ли начин да ми излизат и двата резултата. Давам си сметка, че обяснението, което давам е дълго и може би не много ясно, но всяка идея в определена посока би ми била от помощ.

Редактирано от Devina (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.