Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Word и Excel

Featured Replies

View --> Header and Footer

• Отговори 85
  • Прегледи 19,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• При Office 2003 можеш да си добавиш кой да е елемент от неотворените на екран ленти, както следва: 1. Изпълняваш последователността от снимката: 2. Отваря се следния прозорец, в който

• П.Костадинов
    П.Костадинов

И един бърз отговор А иначе,ако го нямаш изкарано в лентата можеш да го откриеш във: Дано съм бил полезен П.С.Дадох ти пример с WORD 2007,но при 2003 е аналогично.

• =IF(LEN(C2)<>6;"Грешка";IF(MID(C2;3;2)<>"13";"Грешка";"ПГ")) а оцветяването може да направиш с Conditional formatting в зависимост от съдържанието на клетката - ПГ или Грешка.

Публикувани изображения

Маркирай редовете и от менюто Table маркирай Heading Rows Repeat

Благодаря ти, точно това ми трябваше : )

View --> Header and Footer

Това също е много полезно и крие доста възможности. 

Във връзка с предния коментар и постъпил въпрос от потребител как се махат ненужни иконки от лентите с менюта при Office 2003, допълвам темата със следната картинка:

Публикувано изображение

Натиска се вече познатото правоъгълниче в края на лентата (1), после по менюто се стига до Formating, махаме отметката пред съответната иконка (2) и тя повече няма да се показва.

Здравейте,

имам следния проблем, за който надявам се някой може да помогне. Имам списък с колеги и брой продажби във втората колона. искам да създам падащо меню и след като избера колегата кирилов от него името му от него , клетките с име кирилов да станат сини. след което искам формула която да търси името от първата колона и където открие името да събира продажбите от вторта колона. т.е в първата колона колегата кирилов например се среща 5 пъти. Формулата трбва да открие за него колко общо продажби има във втората колона . т.е. те са общо 228. не да ги намира като брой ( 5) не общо за всички а само за кирилов. информация

Здравейте,

имам следния проблем, за който надявам се някой може да помогне. Имам списък с колеги и брой продажби във втората колона. искам да създам падащо меню и след като избера колегата кирилов от него името му от него , клетките с име кирилов да станат сини. след което искам формула която да търси името от първата колона и където открие името да събира продажбите от вторта колона. т.е в първата колона колегата кирилов например се среща 5 пъти. Формулата трбва да открие за него колко общо продажби има във втората колона . т.е. те са общо 228. не да ги намира като брой ( 5) не общо за всички а само за кирилов. информация за броя да се показва в жълтото поле. :) какво ли не мъчих и lookup,IF с различни параметри но не може да търси име и да ми смята обща сума. В най-добрия случай ми дава инфо само за най-първата стойност. Благодаря !

post-25707-070526700 1284406667_thumb.jp

Имаш вече отговор в датата.

незная дали въпросчето ми е за тази тема н не открих никаква друга подходяща . Та въпроса ми е Има ли нъкъде из нета където мога да работя или изпрабвам пробно версията на офис пакет 2010 ,трябва ми само за няколко дена .За съжаление в момента ходя на курсове по компютър и ни обучават на новата версия 2010 но аз в къщи съм с по-стара версия и за съжаление нищо не мога да правя като упражнения . Благодаря ви предварително

В колонка А имам само дати. Клетка B1 има число което се въвежа от клавиатурата (тук се има в предвид колко дни закъснение) Искам в клетка C1 да ми изчисли колко дати има които към днешна дата не са закъснели. т.е. ако B1=7 искам да ми изличси колко от тези дати нямат закъснение една седмица (или обратно имат закъснение) Ако може да ми кажете поне коя функция да използвам.

Без VBA ми се струва че няма да стане. Писал ли си на бейсик досега?

Един примерен скийншот ще бъде от голяма полза.

В колонка А имам само дати.

Клетка B1 има число което се въвежа от клавиатурата (тук се има в предвид колко дни закъснение)

Искам в клетка C1 да ми изчисли колко дати има които към днешна дата не са закъснели.

т.е. ако B1=7 искам да ми изличси колко от тези дати нямат закъснение една седмица (или обратно имат закъснение)

Ако може да ми кажете поне коя функция да използвам.

Форматираш клетка А1 като Дата, в С1 формулата е =IF((TODAY()-A1)>B1;"Late";"OK")

Ето скриншота

Публикувано изображение

Тук в С1 трябва да изпише 7 защото следките в които датата преди по малко от 7 дни са 7.

Сещам се как бих могъл да го направя с допълнителна колонка в която да проверява дали са минали 7 или колкото са там дни до днешна дата и след това с Countif да броя клеките със стойност true но ми се изска нещо по интелигентно.

В колонка А имам само дати.

Клетка B1 има число което се въвежа от клавиатурата (тук се има в предвид колко дни закъснение)

Искам в клетка C1 да ми изчисли колко дати има които към днешна дата не са закъснели.

т.е. ако B1=7 искам да ми изличси колко от тези дати нямат закъснение една седмица (или обратно имат закъснение)

Ако може да ми кажете поне коя функция да използвам.

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2004288

може ли линк ?

Въпроса зададен там не е ли от теб.

И Защо не си поставяш въпросите в нова тема?

Това е формулата (въведи я с Ctrl+Shift+Enter)

А за оцветяването въведи тази процедура

Формулите са написани до ред 15 - поправи ги за твоите нужди

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
 Dim rng1 As Range
 Set rng1 = Range("D3")

On Error Resume Next

If Application.Intersect(Target, rng1) Is Nothing Then
Else
 For I = 2 To 15
  If rng1.Value = Range("A" & I).Value Then
	   Range("A" & I).Interior.ColorIndex = 5
  Else
   Range("A" & I).Interior.ColorIndex = xlNone
  End If
 Next
End If
End Sub
По-добре е за оцветяването да ползваш Format; Conditional Formatting...

post-26825-005093800 1284528837_thumb.jp

Редактирано от TRN (преглед на промените)

Здравейте.

Имам проблем с клетки в Excel съставени от няколко реда (Alt+Enter). Има ли начин да обединя редовете (от 1 клетка) в един?

С проста формула присвояваща от една колона в друга съдържанието на клетките достигах до този вид:

Публикувано изображение

Туй чудо не можах да му открия кода или изобщо начин да го "засека", за да го премахна автоматично.

Здравей лесно може да се справиш:

Примерно в клетка А1 имаш

Иван

Иванов

* въведено с ALT+ENTER

Вариант 1:

В клетка B1 (например) пишеш =CLEAN(A1) РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е -> ИванИванов

Вариант 2:

Ако искаш знаците за нов ред да се превърнат в интервали използвай:

=SUBSTITUTE(A1;CHAR(10);CHAR(32)) РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е -> Иван Иванов

Редактирано от Dark2 (преглед на промените)

Здравей лесно може да се справиш:

Примерно в клетка А1 имаш

Иван

Иванов

* въведено с ALT+ENTER

Вариант 1:

В клетка B1 (например) пишеш =CLEAN(A1) РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е -> ИванИванов

Вариант 2:

Ако искаш знаците за нов ред да се превърнат в интервали използвай:

=SUBSTITUTE(A1;CHAR(10);CHAR(32)) РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е -> Иван Иванов

Благодаря ти : )

Преди време ми трябваше много, но е ценна информация : )

Здравей TRN,

виждам че си успял да го направиш, за което те поздравявам. Работата е в това, че аз не съм чак толкова наясно за работата с масивите и ако е възможно да обясниш ако ще и стъпка по стъпка как да стане това. Не мога да вкарам този текс никаде, ясно ми е че след като го вкарам трябва да дам shift+ctrl+ent за да стане формулата в големи скоби т.е да е масив но не знам къде да я вкарам, какво да вкарам точно и как да го направя. Били ми обяснил по-подробно. Смисал влизаш там и там, изписваш = и после изписваш тази и тази формула. В действителност се ровя да разбера повече за масивите но сам разбираш, че още малко обяснения ще са от полза. Благодарен съм за това до момента защото бързо се отзова но масивитв ми бягат нещо . Tanks ! :D

За формулата не знам какво да пиша повече. Написваш я в клетката (F3) =SUM(IF(D3=A2:A15;B2:B15)) и за въвеждането и не натискаш Enter, а Ctrl+Shift+Enter

За да не усложняваме работататa с VBA, за оцветяванетo използвай Format; Conditional Formatting...

post-26825-088894300 1284615626_thumb.jp

Здравейте.Бих искал малко помощ от някой , който познава microsoft excel много добре ...Ако може да ми каже как да накарам 20 редици (не колони) числа ,които са разбъркани да се подредят по големина .Аз го правя обаче само за една редица.Не мога да го направя за всички редици заедно...Примерно ако имам 300 редици...

Редактирано от valentincami (преглед на промените)

Какво ще рече "20 редици"? Всякак го мислих но нещо не мога да си го представя :eek: Моля представи пример някакъв тип колонки - редове и ще се постарая да помогна.

Какво ще рече "20 редици"? Всякак го мислих но нещо не мога да си го представя :eek: Моля представи пример някакъв тип колонки - редове и ще се постарая да помогна.

Ами искам да се позанимавам с числата от тотото обаче в датабазата която свалям на ексел числата са подредени по реда на излизане а на мен би ми било много по- лесно ако бяха по големина...Щото направо търсиш малките в началото а големите в края , нали разбираш...

Здравейте.Бих искал малко помощ от някой , който познава microsoft excel много добре ...Ако може да ми каже как да накарам 20 редици (не колони) числа ,които са разбъркани да се подредят по големина .Аз го правя обаче само за една редица.Не мога да го направя за всички редици заедно...Примерно ако имам 300 редици...

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2004581

Ами писах и там обаче досега нямам решение...За съжаление...

Давам ти линка, за това, че съм ти дал идея за решение. А трябва малко и да се понапънеш. Но както и да е.
  • 2 седмици по-късно...

Предполагам, че въпросът е малко тъпичък и елементарен, но се нуждая от вашата помощ. Имам една огромна таблица и желая, редовете ми да станат редици, както и обратното (редиците ми да станат редове). Тъй като ми е спешно, ще се радвам, ако някой помогне!

Маркираш реда или колоната - копираш - маркираш където искаш да поставиш - избираш от менюто "постави специално" - и слагаш отметка на Транспонирай

Маркираш реда или колоната - копираш - маркираш където искаш да поставиш - избираш от менюто "постави специално" - и слагаш отметка на Транспонирай

Стига редовете да не са повече от 256. Иначе трябва да ги копира на порции по 256 (Excel 2003).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.