Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Word и Excel

Featured Replies

pataran - Става и за Excel и за PP!

Автора на темата нека си инсталира SP3 на офис пакета 2003 и FileFormatConverters, към който е дал линк колегата pataran и няма да има никакви проблеми с отварянето на док. създадени на офис 2007 с офис 2003, независимо дали са Word, Excel, PP и т.н.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 85
  • Прегледи 19,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• При Office 2003 можеш да си добавиш кой да е елемент от неотворените на екран ленти, както следва: 1. Изпълняваш последователността от снимката: 2. Отваря се следния прозорец, в който

• П.Костадинов
    П.Костадинов

И един бърз отговор А иначе,ако го нямаш изкарано в лентата можеш да го откриеш във: Дано съм бил полезен П.С.Дадох ти пример с WORD 2007,но при 2003 е аналогично.

• =IF(LEN(C2)<>6;"Грешка";IF(MID(C2;3;2)<>"13";"Грешка";"ПГ")) а оцветяването може да направиш с Conditional formatting в зависимост от съдържанието на клетката - ПГ или Грешка.

Публикувани изображения

Имам нелеп проблем с Word. Имам няколко реда които желая да подравня отдвете страни. Те, обаче, не са един параграф (документа не е мой) и това хич не им рефлектира, на гадовете. Как да ги направя параграфи, какво ли не опитах? 

Като съм почнал да питам, как се прави страница в Excel такава, че се показва само прозорче което е принтеруемата област, т.е. извън него не може да бъде разпъвано и писано  :rolleyes:

Имам нелеп проблем с Word. Имам няколко реда които желая да подравня отдвете страни. Те, обаче, не са един параграф (документа не е мой) и това хич не им рефлектира, на гадовете. Как да ги направя параграфи, какво ли не опитах?

Като съм почнал да питам, как се прави страница в Excel такава, че се показва само прозорче което е принтеруемата област, т.е. извън него не може да бъде разпъвано и писано :ph34r:

За Word - махни знака за нов ред от края на всеки ред и трябва да стане

За Word - махни знака за нов ред от края на всеки ред и трябва да стане

Леле, имам някакъв античен Офис пакет, даже не мога да му разбера версията. По принцип от View-то би трябвало да му кажа да покаже непринтеруемите знаци, но там го няма. Опитвах да го излъжа преди, като трия точно това - качвам реда на горният ред и после го свалям с Ентър, но файда нямаше, ужас просто...

Леле, имам някакъв античен Офис пакет, даже не мога да му разбера версията. По принцип от View-то би трябвало да му кажа да покаже непринтеруемите знаци, но там го няма. Опитвах да го излъжа преди, като трия точно това - качвам реда на горният ред и после го свалям с Ентър, но файда нямаше, ужас просто...

копираш текста, пействаш в нотпад, маркираш в нотпад, копираш, нов документ в word, пейст, и настройваш нещата както ти трябват

копираш текста, пействаш в нотпад, маркираш в нотпад, копираш, нов документ в word, пейст, и настройваш нещата както ти трябват

ох, и това пробвах....... всичко опитвах...

... и с реплейсване, уж да се присвои форматирането, и с изчистгването му и не ще...

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en

От тук може да изтеглиш fileformatconverter, но той оправя само Word документите. За Ексел не става, поради табличния вид.

Глупости. Microsoft Office Compatibility pack. Става и за excel, сваляй смело!

Пробвал ли си го? Аз да...

Извинявам се, но май нещо си се объркал. Не знам как и къде си го пробвал, но съм инсталирал поне 50 бройки и всичките отварят Excel. За справка: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en

Само ще ти цитирам един ред: By installing the Compatibility Pack in addition to Microsoft Office 2000, Office XP, or Office 2003, you will be able to open, edit, and save files using the file formats in newer versions of Word, Excel, and PowerPoint.

Като съм почнал да питам, как се прави страница в Excel такава, че се показва само прозорче което е принтеруемата област, т.е. извън него не може да бъде разпъвано и писано  :cool:

Тук в Fit to опциите ще си поиграеш малко - например имаш си една страница с някакъв текст или формули, даваш му fit to 1 page wide by 1 tall. После от менюто View, даваш page break preview - и вече имаш само една страница за писане показана и може да се принтира, всичко е сиво около нея, за съжаление и там може да се пише де, ама няма да се принтира. Но си поиграй с възможностите на fit to .............. Дано е това, което търсиш. :)

Тук в Fit to опциите ще си поиграеш малко - например имаш си една страница с някакъв текст или формули, даваш му fit to 1 page wide by 1 tall. После от менюто View, даваш page break preview - и вече имаш само една страница за писане показана и може да се принтира, всичко е сиво около нея, за съжаление и там може да се пише де, ама няма да се принтира. Но си поиграй с възможностите на fit to .............. Дано е това, което търсиш. :ph34r:

Доколкото разбирам, тук се задава в колко страници да се вмести всичко изписано в страницата. Полезно е, но имам предвид друго. На това което съм виждал, не само, че отстрани не може да се пише, но дори не се виждат отстрани клетки, там е сива област.

здравейте, как може да се върти лист от хоризонтален във вертикален на един документ, т.е. например първият лист да е в хоризонтален вид, а вторият да е във вертикален.

здравейте,

как може да се върти лист от хоризонтален във вертикален на един документ, т.е. например първият лист да е в хоризонтален вид, а вторият да е във вертикален.

Предполагам говориш за Word. Всъщносте  много просто. Отиваш на желаната страница (курсора да мига на нея), после отиваш в File-->PageSetup и... най-добре да ти покажа:

Публикувано изображение

Ако питаш за портретно и пейзажно - има опция - Приложи на целия документ и Приложи оттук нататък. Може да си поиграеш да видим дали работи повече от веднъж щото и аз не съм пробвал. Малко закъснях

Редактирано от zlinaka (преглед на промените)

да става въпрос за Word 2007 много благодаря за бързият отговор открих как става приятна вечер извинявам се, но сега проблемът ми е, че става обръщането винаги по два листа - два хоризонтални и следващите 2 вертикални

Като съм почнал да питам, как се прави страница в Excel такава, че се показва само прозорче което е принтеруемата област, т.е. извън него не може да бъде разпъвано и писано  :cool:

Избери колоните вдясно до края и от менюто Format; Column; Hide

Избери редовете отдолу до края и от менюто Format; Row; Hide

Избери колоните вдясно до края и от менюто Format; Column; Hide

Избери редовете отдолу до края и от менюто Format; Row; Hide

Доста извратено, но се доближава до вида който търся. Макар, че Excel-а май има 50 000 реда... Остана да застопоря общата широчина и височина, така че работното поле да бъде точно колкото една принтируема страница.

Здрасти колеги, помагайте ... :cool: Въпросчето е следното - как да направя индекс в края на дума (малка цифричка доло вдясно след думата)?

Здрасти колеги, помагайте ... :P

Въпросчето е следното - как да направя индекс в края на дума (малка цифричка доло вдясно след думата)?

И един бърз отговор :cool:

Публикувано изображение

А иначе,ако го нямаш изкарано в лентата можеш да го откриеш във:

Публикувано изображение

Дано съм бил полезен ;)

П.С.Дадох ти пример с WORD 2007,но при 2003 е аналогично.

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

Аз съм с Office 2003 на английски, но все пак ... намерих го :cool: Благодаря много!

Надявам се,да си се оправил : )) Затова сме да си помагаме :cool:

Аз съм с Office 2003 на английски, но все пак ... намерих го!...

При Office 2003 можеш да си добавиш кой да е елемент от неотворените на екран ленти, както следва:

1. Изпълняваш последователността от снимката:

Публикувано изображение

2. Отваря се следния прозорец, в който намираш съответната иконка и с левия бутон на мишката я влачиш до желаното от теб място и я пускаш, тя си остава там.

Публикувано изображение

Имам нов въпрос. Как мога в Word да застопоря няколко реда да стоят в началото на таблица от няколко страници, така че съдържанието да се прехвърля в следващите страници, но тези заглавни редове да са неподвижни на всяка страница. Видях дори случай в който те не са и редактируеми, как се заключва съдържанието им?

Имам нов въпрос. Как мога в Word да застопоря няколко реда да стоят в началото на таблица от няколко страници, така че съдържанието да се прехвърля в следващите страници, но тези заглавни редове да са неподвижни на всяка страница. Видях дори случай в който те не са и редактируеми, как се заключва съдържанието им?

Маркирай редовете и от менюто Table маркирай Heading Rows Repeat

Редактирано от TRN (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.