Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Публикувано изображение

Харесвам такива трилърчета :rolleyes:

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 173,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Hansel & Gretel: Witch Hunters

Не беше кой знае какво...Имаше няколко смешни моменти и малко кръв, и това е. :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

От няколко дена съм се загледал в  сериалчето Старгейт SG-1

Barbie In The Pink Shoes - филм приказка за малки и още по-малки..  ;)

Публикувано изображение

Още нещо за любовта (2011)

Публикувано изображение

Български филм на режисьора Магдалена Ралчева. Направен е по действителен случай от живота на д-р Иван Руменов. Реших, че ще го гледам, когато разбрах, че е по сценарий на Георги Данаилов. /Много си го обичам и ценя./

Филмът ми хареса, но... повече като внушение, отколкото като реализация. Историческите събития не се натрапват грубо. Те са само фон на разказаната конкретна случка, въпреки че са се отразили, белязали безвъзвратно и предначертали много животи. Хареса ми и премерения поглед върху арменския характер – хем с намигване са загатнати неща, които знаем от вицовете, хем е показана безусловността в истинското приятелство.

Велко Кънев, макар и в епизодична роля, е запомнящ се и невероятен, както винаги. После прочетох, че това била и последната му роля. А Мария Статулова е затрогваща до сълзи. Но... Калин Врачански... Аз изначално не го харесвам. Явно неговата изкуственост и недоизпипания преход между младостта и старостта на героя му, беше доловеното стържене по стъкло, което ми дойде в повече.  

Най-добре сега / Now is good  (2012)

Публикувано изображение

http://www.imdb.com/title/tt1937264/

След няколкото разочарования напоследък, си пуснах филма без никакви очаквания. Познат и много експлоатиран сюжет… Първоначално представяне, напомнящо за Awalk to remember… Нещо, което ако не е направено добре, започва да нагарча.

Но… Хареса ми. Най-вече – повярвах. И на гнева, и на ужаса, и на желанието да се избяга, и на безизходицата… И всичко това поднесено с все още по детски неподправената игра на иначе порастналата Дакота Фанинг и /убедена съм/ до голяма степен постигнато и поради липсата на тъпото потупване с фразата „Всичко ще бъде наред”, когато целият свят се срива…

Тесса промени всичко около себе си, без да го цели, без да го иска и съвсем по човешки истински, може би точно защото не се изплаши да бъде слаба и егоистично страхуваща се от смъртта… като най-естественото нещо на света… И всичко това съзнаваме в самия край на филма, когато усетим, че и се усмихваме през сълзи...   

Често съм си задавал въпроса накъде ще тръгне кариерата на Дакота Фанинг след блестящите ѝ "детски" роли. Не крия, че това бе основен мотив за гледането на "Now Is Good", но много скоро забравих за него и с нетърпение следях развитието с тайната надежда, че... Не би. Навършилата вчера 19 г Дакота блести и в този филм. Нищо ново и невиждано в сюжета, но пък е представен убедително. И все пак, оценката ми е противоречива - добър филм, който обаче Дакота буквално носи на гърба си. Много слабо, дори безлично представяне на останалите актьори, те и за миг не ме накараха да посмекча негативната си оценка за тях - бащата, майката и Адам сякаш присъстват като за пълнеж в тая лента.

Летящи кинжали/House Of Flying Daggers

малко китайско

Аз пък малко обърках реда на гледане и първо гледах Здрач: Зазоряване 2. Като за филм, става. Опитали са се да държат точната и права линия на последната книга, но толкова постно и орязано от към реплики, действия и описание, че...абе, добре, че има книги, бих казала аз.

След това гледах Снежанка и Ловецът и си признавам, че не останах особено очарована. Може би просто трябва да го гледам още веднъж, но определено на прима виста - не ми хареса.

Снощи гледах Червената шапчица и той ме грабна. Хареса ми филма, хареса ми идеята, хареса ми, че имаше напрежение до самия край. А края най-много !

Прочетох мненията за Хензел и Гретел и сега съм се насочила към него.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Argo / Арго

Публикувано изображение

Филмът на годината не ме впечатли с нищо и проблемът не е в това, че е заснет по действителен случай - заложническата криза в Техеран след падането на шах Пахлави. Съвсем не искам да омаловажавам усилията на екипа, получил купища номинации, материализирани в 3 награди "Оскар", но останах с впечатлението, че несъмненият драматизъм, характеризиращ действителните (доколкото те изобщо са разсекретени и в каква степен е съвсем друга тема) събития в края на 70-те, е нескопосано представен на екрана.

Възможно е причината за определено негативното ми мнение да си крие в показания преди 2-3 години документален филм по популярен специализиран телевизионен канал (не го посочвам, за да не излезе, че го рекламирам, но интересуващите се вероятно веднага са се досетили кой е той) - там документалните кадри и разказите на очевидци и пряко засегнати от кризата хора имаха далеч по-силно въздействие, отколкото тазгодишният хегемон на Холивуд.

Хачико

Публикувано изображение

Няма такава Любов като тяхната

Няма

• 2 седмици по-късно...

Хензел и Гретел, ловците на вещици. Като цяло останах доволен от филма, единствено не ми хареса сцената, в която мъжът влиза в бара и се пръска на парчета.

Публикувано изображение

Здравей,и аз търся едно реалити, което даваха преди време и не мога да се сетя как се казваше, а много искам да го гледам, ще съм благодарна ако някой се сети и ми каже..Ставаше въпрос за група хора било то студенти или семейства, които са изпратени за една нощ на някое обитавано от духове място и ако изкарат цялата нощ им дават някакви пари..помня че ги пратиха веднъж в замъка на Дракула и в едни от най-страховитите къщи по света незнам къде да го търся и ще се радвам някой ако ми помогне.

The Hobbit: An Unexpected Journey / Хобит: Неочаквано пътешествие

Публикувано изображение

Питър Джаксън последва примера на Джордж Лукас и засне първата част от продължението на "Властелинът на пръстените", което всъщност, както и в "Star Wars", предхожда хронологията на събитията от знаменитата трилогия.

Повествованието е грабващо, зрелището е невероятно, изпипано до съвършенство и остава само да изчакаме появата на втора и трета серия през тази и следващата година.

The Lucky one

Публикувано изображение

Филмчето не грабва с кой-знае колко интересен и оригинален сюжет, но пък е приятно и неангажиращо. Главният актьор има убийствен поглед, всъщност неговото спокойствие е заразяващо. Отпочинах си с този филм. Сигурно утре вече ще съм го забравила.

Stand Up Guys / Мъже за пример (2012)

Публикувано изображение

Започнах гледането заради невероятният Ал Пачино и заради Кристофър Уокън... и всъщност го догледах пак заради хатъра на големите им имена... Невероятни актьори с прекрасна игра, в един предвидим и банален филм.

И въпреки, че и аз съм над 40-те и схванах внушенията, въобще не бих го определила като страхотен, уникален или шедьовър, в какъвто смисъл са повечето от коментарите, които прочетох.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Stand Up Guys / Мъже за пример (2012)

Публикувано изображение

Започнах гледането заради невероятният Ал Пачино и заради Кристофър Уокън... и всъщност го догледах пак заради хатъра на големите им имена... Невероятни актьори с прекрасна игра, в един предвидим и банален филм.

И въпреки, че и аз съм над 40-те и схванах внушенията, въобще не бих го определила като страхотен, уникален или шедьовър, в какъвто смисъл са повечето от коментарите, които прочетох.

Не знам кои са тези коментари, филмът беше приет доста хладно и от публика, и от критика  ;)

Публикувано изображение

Първата голяма екранна роля на Брандо, който още с дебюта си доказва какъв гениален актьор е. Макар и малко по-прибран, отколкото съм свикнал да го виждам, и все още не съвсем в стихията на метод актинга, той изгражда  дълбок, драматичен и интересен персонаж.

Иначе самият филм е поредната социално ориентирана драма на Зинеман. Става, а и разглежда проблематика, на която тогава никой не е обръщал внимание, но Зинеман е правил и по-добри филми

Редактирано от Xanatos (преглед на промените)

Не знам кои са тези коментари

Верно е - не знаеш. Дали пък не е, защото не съм уточнила кои...

Публикувано изображение

Oz the great and powerful

Публикувано изображение

На любителите на приказките ще им хареса тази екранизация. Истинско изживяване за сетивата..а и прекрасната Мила Кунис няма как да ни разочарова...нищо, че играе негативна роля. Не е лош филма, но не бих го нарекла шедьовър. 

Сега гледам Хобит! И не съм много очарован в сравнение с другите части :)

Намерих те.
Видях те.
Докоснах те.
...
Да е докосна е като да се спре и да се почива насред живота.
Да те докосна е като да се поеме въздух.
Да те докосна е като да се изгорят всички думи.
Да те докосна е като да се прости на всички хора.
Да те докосна е като да се пречисти животът.
Да те докосна е като да се опъваш на смъртта.

Публикувано изображение

Сладко от Смокини (Incir Receli)

Една тъжна любовна история на двама души, които се обичат, които имат нужда един от друг, но не могат да бъдат заедно. Двама души, които са заедно до последния възможен миг, но уви, той настъпва твърде рано. И въпреки че историята е тъжна, тя е разказана с такова настроение, на моменти дори и с хумор, в такова неподражаемо партньорство с музиката, че зрителят не спира да се смее. В крайна сметка, ако човек не може да има това, което желае от живота, винаги може да се влюби в едно сладко от смокини.

http://www.youtube.com/watch?v=c6w-wagSjDI&feature=player_embedded#!

Пълен т*шак - http://inews.bg/%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%82-%D1%88%D0%B0%D0%BA-2013-_l.m_i.255500.html

Публикувано изображение Публикувано изображение

Много забавна комедия, подходяща за всички над 16 г!

Пълен т*шак е навързана криво-ляво серия от скечове, но така или иначе никой не би отишъл да гледа този филм заради сюжета. Хали Бери се подиграва със сляпо хлапе, Терънс Хауърд изнася най-расистката реч в познатата ни история, а Ана Фарис... не, честно, това дори не можем да го напишем. А, да – ще видите и Джерард Бътлър като цинично джудже.
Без никакво съмнение Пълен т*шак ще обиди много хора, но най-вероятно ще разсмее двойно повече със своята крайност и със звездния си актьорски състав, който с видимо удоволствие плюе на всичко свято в името на майтапа.

http://vbox7.com/play:770dfc6337

Редактирано от agr (преглед на промените)

Пълен т*шак - http://inews.bg/%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%82-%D1%88%D0%B0%D0%BA-2013-_l.m_i.255500.html

Публикувано изображение Публикувано изображение

Много забавна комедия, подходяща за всички над 16 г!

Пълен т*шак е навързана криво-ляво серия от скечове, но така или иначе никой не би отишъл да гледа този филм заради сюжета. Хали Бери се подиграва със сляпо хлапе, Терънс Хауърд изнася най-расистката реч в познатата ни история, а Ана Фарис... не, честно, това дори не можем да го напишем. А, да – ще видите и Джерард Бътлър като цинично джудже.

Без никакво съмнение Пълен т*шак ще обиди много хора, но най-вероятно ще разсмее двойно повече със своята крайност и със звездния си актьорски състав, който с видимо удоволствие плюе на всичко свято в името на майтапа.

http://vbox7.com/play:770dfc6337

И аз го гледах ... общо взето мисля че си загубих времето :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.