Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Ей гледайте го този филм гарантирам, че ще ви хареса.Грабва те още в началото и те държи под напрежение до самия край...много динамичен филм.

Вчера го гледахме с жена ми и майка й на тях също им хареса филмето :wink12:

Switch / Размяната (2011)

Мерси за добрата препоръка и на мен много ми хареса, настина е добре направен филма .....

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 173,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Iris / Айрис

Публикувано изображение

Висококачествен и стойностен, разказващ биографията на известна английска романистка филм, който си струва да се гледа с бележник в ръка, защото има какво да си запише и преосмисли зрителят след последните кадри.

Страхотна игра на Джуди Денч и Кейт Уинслет (и двете номинирани за "Оскар" за филма), а Джим Бродбент печели "Оскар" и "Златен глобус" за брилянтната си роля - дълъг е списъкът с номинациите и отличията на този прекрасен филм.

Случйно и аз гледах предната вечер "Айрис", по Бнт мисля. Какво да допълня, актьорският състав не лъже.

Преди това попаднах на "Жените говорят мръсотии" - отлична британска комедия/драма с две мои любимки.

Публикувано изображение

Ladies in Lavender / Дами в лилаво (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0377084/?ref_=fn_al_tt_1

Публикувано изображение

Според мен един чудесен филм, с блестящите и тук Джуди Денч и Маги Смит. Плавен и тих, но затрогващ разказ за последния шанс за любов… когато желанието да спечелиш любимия е толкова нелепо, че самият ти предпочиташ да останеш с вдъхновението на чувството пред това да се превърнеш в смешка.

Поплаках си… В подобни сюжетни линии човек винаги има възможността да открие и мъничко собствена нишка…

Ladies in Lavender / Дами в лилаво (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0377084/?ref_=fn_al_tt_1

Публикувано изображение

Според мен един чудесен филм, с блестящите и тук Джуди Денч и Маги Смит. Плавен и тих, но затрогващ разказ за последния шанс за любов… когато желанието да спечелиш любимия е толкова нелепо, че самият ти предпочиташ да останеш с вдъхновението на чувството пред това да се превърнеш в смешка.

Поплаках си… В подобни сюжетни линии човек винаги има възможността да открие и мъничко собствена нишка…

Напълно подкрепям това мнение - филмът е блестящ отвсякъде, съчетаващ и типично британския хумор, и носталгия, и мъка, и загатнат оптимизъм.

Еееееееее мнооооого добър филм!

Задължително го гледайте!!!

Life of Pi / Животът на Пи (2012)

Публикувано изображение

Cloud Atlas (2012)

Публикувано изображение

Такааа.Започнах първо с книгата, понеже обожавам да чета и чух странни отзиви за филма. Вече прочетох книгата и след това изгледах филма. Нормално е много хора да не възприемат добре филма. Пълно, всеобхватно съпреживяване може да се получи само ако се изчете книгата. 500 страници са твърде много, а историите твърде колоритни, различни и необикновени, като всяка една е написана в различен стил и времеви диапазон (на моменти ми беше трудно да чета дори..дано на български са го превели добре ) Трудно може да се пресъздаде всичко написано в книгата на филмова лента. Именно заради това..доста неща от книгата са пропуснати във филма..от там идва неразбирането на много от гледащите. Лентата е побрала само 30% от съдържанието на книгата, а то е прекрасно. Горещо я препоръчвам на всеки, който има времето, желанието и силите да я прочете. Да, филмът е невероятен, но бледнее и е някак си безплътен, ако не си се докоснал до книгата преди това.

http://www.imdb.com/title/tt0460873/?ref_=fn_al_tt_1

Луната и звездите

Напоследък гледам всички филми на Катрин Маккормак, до които успея да се добера. Изключително талантлива и красива актриса, жалко, че не е в А отбора на Холивуд. След "Съдба на куртизанка" и "Смело сърце", това е третият филм с нейно участие, който мога да нарека любим.

Публикувано изображение

Prometheus

Филмът е абсолютна боза. Нищо не бях чел за него, нямах никакви очаквания. С огромни усилия успях да стигна до средата с плахата надежда, че най-сетне ще се случи нещо интересно, но не би. В крайна сметка не издържах и прегледах останалата част за 5 минути на бърза скорост. Верно в последно време е суша откъм хубави филми, но тази отвратителна глупост да получи толкова висока оценка в IMDB.... меко казано съм шокиран  :-(

Не гледайте последния филм на Тарантино

Всъщност гледайте само първия му. Всеки следващ е по-лош, а този стига дъното, за съжаление.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Снайперы. Любовь под прицелом (2012)

Публикувано изображение

http://online.stepashka.com/serialy/eng-serialy/20623-snaypery.-lyubov-pod-pricelom-2012.html

По-скоро драматичен сериал,за любовта по време на война .Интересен сюжет. 

Публикувано изображение

Корпус за бързо реагиране

Забавно филмче, подходящо за убиване на час-два в съботния следобед...

Los abrazos rotos (Broken Embraces) / Прекършени прегръдки

Публикувано изображение

Типичен филм на Алмодовар с прецизен сценарий, умело избягване на клишетата и прекрасна актьорска игра. Във филма няма неочаквани обрати, следващата сцена изглежда логична и очаквана, но поднасянето им е направено по начин, непозволяващ "забежки" през 2-та часа.

За Пенелопе Крус и Бланка Портильо няма какво да се каже, освен че отново са върховни.

Life As A House / Къщата на моя живот (2001)

http://www.imdb.com/title/tt0264796/

Честно казано не ме трогна и не успя да ме грабне. Въпреки, че е прехвален, този път дори Кристин Скот Томас ми стоеше изкуствено и... въобще, прекалено хепиенд-но ми дойде, въпреки липсата на хепиенд...

Общо взето не ми допада американското даване на кураж с потупване и фразата "всичко е наред" в момент на пълен крах...

Сега смятам да изгледам Gosford Park.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Here comes the Boom/Тежка категория

Филмът е уникален! Супер свеж, забавен, има лафове, има смешни моменти, има игра на абсурда, има замисъл, надъхва, мотивира, кара те да погледнеш на малките неща по различен, леко изчанчен начин :) Перфектен във всяко едно отношение, грабва те още в началото и не те оставя на земята през цялото време :) Задължително е да се гледа с приятна и весела компания за максимален ефект :)

Хензел и Гретел: Ловци на вещици

Публикувано изображение

Оригиналът на братя Грим е засегнат бледо и то  само в началото на историята – малките брат и сестра са изоставени в гората, пленени от вещица,която успяват да убият, след което се превръщат в професионални ловци на глави, естествено на вещици :) 15 години по-късно са наети да помогнат на жителите на малко градче, от ловци Хензел и Гретел се превръщат в плячка и ще трябва да се изправят срещу зло, много по-силно от вещиците - тяхното собствено минало, което се оказа много странно - те всъщност са деца на бяла вещица, която жителите  изгарят наклада, а в самото начало на филма те спасяват друга бяла вещица без да знаят, че тя е такава :)
Филма си заслужава, много кръв, екшън и един много готин трол, който се казва  Едуард :)

Редактирано от Nemeria (преглед на промените)

Django Unchained

Gangster squad

The Iron lady

The Last King Of Scotland

Последните два по телевизията :)

Анна Каренина  (2012)

Публикувано изображение

http://www.imdb.com/title/tt1781769/

Седнах да гледам филма с едно странно приповдигнато настроение и с много големи очаквания. За съжаление /поне за мен/ се оказа едно огромно разочарование.

Този сценичен прочит и представяне на един безспорен шедьовър и класика не само, че
по никакъв начин не ми направи добро впечатление, но и ме наведе на мисълта, че
е в резултат на тотално непознаване на руската душевност. Не само, че не ми
внуши, че животът е сцена и ние сме актьори, но и ми дойде в повече точно с
тотално клюкарското шушукане, с което идеше явно да се представи драматичното
отражение на една любовна история в цялото тогавашно общество.

За изпълнителят /и изпълнението му/ на Вронски дори не ми се говори. Актьорът, с

този телешко вакъл поглед просто ме отблъсна. А Кира Найтли, от която очаквах
толкова много, не само, че не ми внуши драматизъм и по никакъв начин не ме
грабна, но и в моментите на сълзи в очите й, започнах да гледам дали в ръцете й
няма обелена глава лук.
С две думи – филма не можах дори да изгледам до край.

Искрено се надявам някой да сподели нещо положително, което на мен ми е убягнало и да ме
убеди, че аз не съм усетила нещата, както трябва…

А да… Костюмите са великолепни!

Искрено се надявам някой да сподели нещо положително...

Все още съм много далеч от гледането на филма, но много ми допадна (за кой ли път вече) живописното ти описание. Обещавам да споделя впечатленията си от филма при първа възможност.

Най-добре сега / Now is good  (2012)

Публикувано изображение

http://www.imdb.com/title/tt1937264/

След няколкото разочарования напоследък, си пуснах филма без никакви очаквания. Познат и много експлоатиран сюжет… Първоначално представяне, напомнящо за Awalk to remember… Нещо, което ако не е направено добре, започва да нагарча.

Но… Хареса ми. Най-вече – повярвах. И на гнева, и на ужаса, и на желанието да се избяга, и на безизходицата… И всичко това поднесено с все още по детски неподправената игра на иначе порастналата Дакота Фанинг и /убедена съм/ до голяма степен постигнато и поради липсата на тъпото потупване с фразата „Всичко ще бъде наред”, когато целият свят се срива…

Тесса промени всичко около себе си, без да го цели, без да го иска и съвсем по човешки истински, може би точно защото не се изплаши да бъде слаба и егоистично страхуваща се от смъртта… като най-естественото нещо на света… И всичко това съзнаваме в самия край на филма, когато усетим, че и се усмихваме през сълзи...   

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Сръбски филм / A Serbian Movie

Публикувано изображение

Е такава тъпня не бях гледал от доста време. То бива, то може,ама това е...

Powder - Звезден прах или Пудра (1995) 

Публикувано изображение

Когато шериф Барнъм разследва смъртта на много стар провинциален жител, той открива неговия внук, който е в тийнейджърска възраст и живее в мазето. Отгледан от своите баба и дядо, той е опитвал от света само чрез книгите, той никога не е напускал семейната ферма. Той е изпратен в държавен социален дом за момчета,където има проблеми с адаптацията. Неговият странен облик и необичайни способности карат жителите на малкия град да се страхуват от него и да му се подиграват. Не всички били уплашени. Някои започнали да гледат неговият потенциал и да му се възхищават.

И на мен не ми хареса особено Анна Каренина. Мерил е направила абсолютно точно описание на Вронски, много лош избор на артист.

Много претупан ми се стори филма, имайки предвид, че това ми е любимата книга...все бързаха..бързаха да скачат от сцена в сцена..музикалното оформление и мотиви от небезизвестни руски песни беше плюс, но недостатъчен, за да отмие незадоволителното всеобщо впечатление от филма.

Жалко..възлагах му големи надежди

Anna Karenina / Ана Каренина

Публикувано изображение

Малко по-горе обещах да взема отношение по темата за поредната екранизация на романа на Лев Толстой, но не ми е лесно да го сторя. Руските класически романи са истинско предизвикателство пред читателя, дори бих казал, че прочитането им до последната страница си е вече значимо събитие. Съвсем друг е въпросът до каква степен читателят успява да вникне в съдържанието, да си представи визуално героите, да се припознае с някой от тях. Та затова и често отзивите са противоречиви, стига да не са под влияние на всеобщото русло, пък колкото и последното да е безсмислено. Чел съм романа преди години, но на достатъчна възраст, та да не го приема по юношески, но не бях очарован, може би защото не бе според очакванията ми.
Текущата филмова версия на романа (не съм гледал никоя от предишните, нямам и намерение) е своеобразно продължение и затвърждаване на впечатленията ми от романа. Звездният актьорски състав почти с нищо не допринася за възвеличаването на филма - филмът е с 4 номинации за Оскар, но не и в най-значимите категории, освен тази за операторско майсторство. Проектът обаче не е провален напълно, поне не и от финансово естество - бюджетът на филма е "едва" 31 млн паунда, които вече са възвърнати (различни данни от различни източници, но все е отгоре).

Казано накратко, оценката ми не е особено висока, клони към текущата (6,8) в IMDb, дори и по-надолу.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.