Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Край на лятото през 2012 г.

Featured Replies

Публикувано изображение

Времето полудя. Давим се в порои. Жега и студ се редуват през ден. Морската вода ври и кипи. Синоптиците вдигнаха ръце.

Аномалиите в климата накараха учените от БАН да се задействат. И да търсят обяснение на катаклизмите.

На фона на зловещите прогнози за края на света през 2012 г. академици вещаят, че ни чака нов ледников период.

След 2012 година започва захлаждане на климата в България, каза пред "Стандарт" старши научен сътрудник д-р Борис Комитов от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория Рожен към БАН. Според него след три години лятото вече ще бъде с пролетни температури - под 30 градуса.

"Очакват ни хладни и дъждовни летни месеци. Сезонът ще се скъси и ще бъде само два месеца - юли и август", обясни д-р Комитов.

Ученият прогнозира продължителни и студени зими.

Ще трябва да се простим за един по-дълъг период с топлите зими и горещите лета, както бяхме свикнали досега. И това може да продължи няколко десетилетия, разказва той.

Обяснението е, че на всеки 200 години Слънцето влиза в така наречения свръхвекови слънчев минимум. Това означава, че то топли по-малко и времето става по-студено. И точно сега трябва да сме в очакване на това нормално явление, казва д-р Комитов.

От Института по метеорология и хидрология също признават за зачестяване на температурни аномалии. Такива е имало и в предишни години, но това, което е повишено, е честотата на екстремните явления, заяви пред "Стандарт" зам.-председателят на Националния институт по метеорология и хидрология доц. Валери Спиридонов. 300% повече дъжд в сравнение с нормалното е валял миналия юли, съобщи той.

От БАН прогнозираха температурни рекорди в края на този месец. Оттам съобщиха, че още през идващите седмици живакът ще удари поне 40 градуса. Спиридонов обаче беше категоричен, че у нас няма опасност от адските жеги, които убиват в Русия. Причината е, че попадаме на средата между дъждовете и пека. Господ наистина е българин и по отношение на климата, пошегува се доцентът.

standartnews.com

То отдавна се е почнало,та чакаме финала

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Отговори 58
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• бръм-бръм
    бръм-бръм

Mиличка, хич не си ме разбрала. Много грешно си мислиш, че живея ден за ден. За разлика от теб, аз имам дете. Аз искам да живее добре. Само не ме убеждавай, че с консумирането на повече енергия и т.н.

• Не говорим за угодията-а за това,което се случва -и се случва Аз не искам да съм доволна-като теб и като всички-които живеят ден за ден. Искам Земята ни да бъде отново същата. Но вече не е.

• орегон e прав - по-големи клатикурове от служителите на БАН няма. По соц. време с тях можеха да се сравняват единствено членовете на ЦК на БКП Като студент живеех на квартира и хазяинът ми беше физик

Ба - докато не се стопят ледените шапки на северния и южния полюс, докато Антаркдида не стане отново населена, както била в древността - всичко ще си е все така.

Явленията са си в рамките на нормалното. Това, че на нас няма да ни харесат е друг въпрос. Намериха кога да увеличат парното....

Редактирано от Amantine (преглед на промените)

БАН-Българска Академия на НЕуките

На тези от БАН трябва Бойко да им сложи един БАН форевър(тосет завинаги).

Там са останали да "работят" само некадърниците и разбира се ченгетата, които

както се оказва са повече като процентно съотношение отколкото в МВР.

Всеки кадърен учен отдавна е хванал самолета...На за пад само за миене на епруветките в лабораториите дават 2500 евро.Имам 2-ма такива познати бананаджии, заминаха отдавна.

Ето зашо като чуя че някой бил от БАН и веднага ме избива на смях.

Та и този псевдо учен май е по добре да си трае.То в цял свят учените предвиждат

за следващите 100 години повишение на температурите, само нашите умници

им се привижда друго!Да си траят!

Редактирано от орегон (преглед на промените)

Едните учени казват "Ще има затоплене", другите казват "Ще има захлаждане", трети казват "Ще настъпи края на света"..... в какво да вярва човек.

• Автор

Ба - докато не се стопят ледените шапки на северния и южния полюс, докато Антаркдида не стане отново населена, както била в древността - всичко ще си е все така.

Ами то на там тръгнало отдавна-

Северния и Южния полюс са се изместили вече

http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=70

Нещо за зимата не казаха ли кога ще настъпи тази година ? Да не ме върнат от морето :angry:

БАН-Българска Академия на НЕуките

На тези от БАН трябва Бойко да им сложи един БАН форевър(тосет завинаги).

Там са останали да "работят" само некадърниците и разбира се ченгетата, които

както се оказва са повече като процентно съотношение отколкото в МВР.

Всеки кадърен учен отдавна е хванал самолета...На за пад само за миене на епруветките в лабораториите дават 2500 евро.Имам 2-ма такива познати бананаджии, заминаха отдавна.

Ето зашо като чуя че някой бил от БАН и веднага ме избива на смях.

Та и този псевдо учен май е по добре да си трае.То в цял свят учените предвиждат

за следващите 100 години повишение на температурите, само нашите умници

им се привижда друго!Да си траят!

Като те гледам ти си най-големият умник...

Мнението ти е доста объркано.Очевидно е че ти си се хванал на унези глупости на буклука борисов,и дянков.

Би ли ми казал какво имаш в предвид под "некадърници"?

И за твое сведение-академиците в бан получават заплата минимум 5000 лева,а пенсиите са им минимум 500 лева(при положение че 600 лева максмалната пенсия за държавна работа)

Ти казваш че "цял свят" предвиждат повишаване на температурите,но това е само "предвиждане",и не е и 1% сигурно че това което казват учените от други страни(както и нашите)ще стане.

Надявам се повече да не пишеш тъпи коментари,без да си заинтересовал малко.

Явленията са си в рамките на нормалното. Това, че на нас няма да ни харесат е друг въпрос.

Намериха кога да увеличат парното....

То угодия няма никога...

Зимата ни е студено и ревем за лятото и слънце. Лятото пък жега ни е, бягаме от огненото кълбо.

Аз лично тази година бях много доволна, че имахме пролет, която почти я нямаше много време насам :eek:

Странни вярвания имате,млади хора...! Дискъвъри,Нейшънъл Джеографик не гледате ли ? Катаклизми е имало и винаги ще има ! Опитвате се да ги слагате в рамки,точни дати и години. Та ние сме прашинки и миг от Вселената. Живейте днес и сега,и не се подлъгвайте по шарлатани !

• Автор

То угодия няма никога...

Зимата ни е студено и ревем за лятото и слънце. Лятото пък жега ни е, бягаме от огненото кълбо.

Аз лично тази година бях много доволна, че имахме пролет, която почти я нямаше много време насам :blink:

Не говорим за угодията-а за това,което се случва

-и се случва

Аз не искам да съм доволна-като теб и като всички-които живеят ден за ден.

Искам Земята ни да бъде отново същата.

Но вече не е.

Отдавна не е.

Искам да я запазя такава-

и утре и децата ми да я видят-оцеляла-

тук съм на гости,и спазвам правила!

Публикувано изображение

орегон e прав - по-големи клатикурове от служителите на БАН няма. По соц. време с тях можеха да се сравняват единствено членовете на ЦК на БКП :) Като студент живеех на квартира и хазяинът ми беше физик от БАН. Е, такъв лешпер през живота си не съм виждал! Любимият му лаф през уикенда беше: "Ех, кога ще дойде понеделник, да отида на работа да си почина!". Ако щете вярвайте, тъй както е физик от БАН, не знаеше как да си оправи изгорял бушон. Като му показах как се реже алуминиева лентичка от капачка на кисело мляко и се слага вместо жичка в бушона, той изгуби говор и картина и два дена се драпа замислено по топките :beer:

Скоро ми трябваше детайл, който може да се изработи само на CNC фреза и ходих в института по корабна хидродинамика към БАН, където имат такава. Все едно че се върнах 25 години назад във времето. Разхождат се едни безгрижни служители, които знаят, че каквото и да направят, винаги има опасност то да не хареса на някого и да ги накажат. И за това за по-сигурно не правят абсолютно нищо! Всеки си чука колежките в кабинета си, цъка си пасиансите и чака да дойде ден за заплата. Фрезата за ?250 000 си стои и събира прах, а операторът и идея си няма може ли да се изработи на нея детайла, който ми трябва и ако може как, колко време ще отнеме и колко ще струва... И МОЛ-ове да построят във всички сгради на БАН, пак ще има някаква полза. Поне някой ще плаща наем, няма да чака за 5 бона заплата, за която и пръста си не е мръднал.

Единственият служител на БАН, за когото се знае, че е направил нещо през живота си, е компютърният вирусолог Веселин Бончев, известен и с псевдонима Dark Avenger. Преди 20 години той беше млад, напорист и амбициозен, пишеше вируси и след това - антивируси за тях и дори водеше полемика със себе си в сп. "Компютър за вас" :wors: Всички от бранша бяхме на ясно каква е ситуацията, но нямаше официални доказателства и се наслаждавахме на цирка. Но и той не издържа, след 2-3 години замина за Исландия и си намери работа във FRISK Software, създателите на F-Prot.

След 2012 година започва захлаждане на климата в България, каза пред "Стандарт" старши научен сътрудник д-р Борис Комитов от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория Рожен към БАН. Според него след три години лятото вече ще бъде с пролетни температури - под 30 градуса.

Ето го и тоя сега. Астроном тръгнал да прави метеорологични прогнози за след няколко години! И най-добрите метеорологични станции в света, получаващи данни от хиляди сателити и наземни станции и обработващи ги с какви ли не програми, не могат да предвидят какви ще са температурите след повече от месец, обаче нашия академик всичко му е ясно. Сигурно като е зяпал звездите през дъното на някоя бутилка и го е осенило прозрението ;) Баба Ванга ряпа да яде :wors:

Иначе, ако наистина настъпи такова застудяване, аз лично ще си умра от кеф :mark: Само като си помисля за мутро-строителите, бетонирали цялото ни черноморие с хотели, как ще плащат данъци 12 месеца и ще имат доходи само през два от тях, мед ми капе на сърцето. За съжаление, вероятността за такава климатична промяна е горе-долу същата, каквато е да паднат на коча топките, дето се клатят отзаде му цял живот :eek:

какъв един месец бе - точни прогнози за не повече от 4 дена!!! пионерите в метеорологията - Англичаните не смеят да правят по далечни точни прогнози, тука обаче се правят и седмични и 10 дневни (колко са точни се вижда после)...

12 Годишно момиче накара света да замълчи за 6 минути

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не говорим за угодията-а за това,което се случва

-и се случва

Аз не искам да съм доволна-като теб и като всички-които живеят ден за ден.

Искам Земята ни да бъде отново същата.

Но вече не е.

Отдавна не е.

Искам да я запазя такава-

и утре и децата ми да я видят-оцеляла-

тук съм на гости,и спазвам правила!

Mиличка, хич не си ме разбрала. Много грешно си мислиш, че живея ден за ден.

За разлика от теб, аз имам дете. Аз искам да живее добре. Само не ме убеждавай, че с консумирането на повече енергия и т.н. вредим на планетата и затова климатът е такъв. Да, вредим и. Да, може да сме "по-добри", но въпреки това тя пак ще си мине през катаклизмите.

Нали знаеш, че Слънцето, като звезда, също няма да съществува вечно? Е, ако го няма, нас ще ни има ли? Ама друг път.

Хайде да вземете да четете по-добре и да не слагате думи под пръстите на другите.

п.п.Чувстваш ли се удовлетворена от живота и спадяваш ли Земята, слагайки ми минус. Дано да е така.

http-~~-//vbox7.com/play:cb237e95

Какво е това? Като даваш линк, поне дай насока в каква връзка е. Да не излезе нещо неподходящо за малки деца, че веднага гася телевизора. Поне ще намаля разхода не енергия и вредата за климата...

Няма нищо ненормално в климата това лято. Термометърът дори не мина 37-38 градуса, докато в 15 от 20 години тук винаги минава 40. Зимата същата работа. Едва стигна -20 за ден два, което си е напълно нормално. Досега почти винаги горещото лято е продължавало до последната седмица на август с малки изключения, когато е имало дори и големи земетресения ( Стражица). Тогава само за денонощие температурата в средата на август падна до 16 градуса целзий. Е, да, това лято някои от вас ви удави, но тук при мен на север падна дори по-малко дъжд от нормалното. Имаше една две бури с малко повече дъжд и това е. А какво помня преди... Имаше един период преди 25 години, когато сутрин печеше яко, а следобяд падаше бърз дъжд като в тропиците. И това бе в продължение на 2-3 седмици. Е, то тогава и взеха да плямпат за "Глобалното затопляне" и аз като всяко любопитно дете се абонирах за някакви писания от вестник "Отечествен Фронт", в които за първи път се споменаваше за озоновата дупка ( поне в България). Сега се сещам и за периода около 1991 година и преди това, когато за половин час се бяха изсипали 120 литра на квадратен метър. Разбира се, такива неща има редовно и се повтарят през няколко години. Аз не виждам нищо странно в климата с изключение на това, че комуникациите днес много се развиха и дори най-малката буря в Бруней става достояние на целия свят.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Поне ще намаля разхода не енергия и вредата за климата...

Гледай там се казва какво ще стане с климата.

Гледай там се казва какво ще стане с климата.

С климата ще стане това, което ще стане, както казва Форд Префект или май беше "Пътеводител на галактическият стопаджия". Земята ще умре. Ще умре и Слънцето. Ще умре цялата Вселена, а ние доста преди това, дори нашите деца. Спасение няма. Всъщност има. Това е нашият спасител - Христос! Иначе, едно 12 годишно дете не може да казва, какво ще стане на Земята. Има само 7 години стаж в тоя живот, повечето от който е дърпане за ушите от родители и учители. Аз работя на сегашната си работа много повече. Хиляди поколения са минали през тая Земя и са си заминали. Същото ще стане и с нас. Животът е кратък, катаклизмите продължителни.

Нека да попитам. Какви проблеми трябва да решаваме на тая Земя и кой каза, че трябва да ги решаваме? Да смъкнем глобалната температура с градус може би? А някой от тия псевдоучени замислял ли се е, до какво ще доведе това? и къде е записано, че средната температура на Земята трябва да е 18, а не 19 градуса? Кой установи това и как? Преди като не е имало фабрики, автомобили, хладилници, топлоелектроцентрали и прочие, къде са динозаврите? И защо човек не се е развил за няколко милиарда години от съществуването на Земята, а едва последните няколко стотин е успял да просперира? Трябва ви виновен и това е "човешкият прогрес".

Трябва ви виновен и това е "човешкият прогрес".

Календара на маите е виновен

прогреса е друго нещо.

Календара на маите е виновен

прогреса е друго нещо.

Още един - два такива поста и темата заминава за

"Религия, Мистика, Езотерика" !!!

Още един - два такива поста и темата заминава за

"Религия, Мистика, Езотерика" !!!

Ами като е тема правена от потребителка с такава наклонност, не се чуди че създава работа. За такива точните науки им трябват, за да съберат някаква хипотезна утайка, с която да промотират уж фактологично подкрепените си бълнувания.

Впрочем, наистина и другите "последователи", са се включили наскоро...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Чака ни най-лютата зима от 10 века насам

Понеделник, 4-ти Октомври 2010, 24 Часа;

Идната зима ще бъде най-суровата за Европа през последното хилядолетие, а огромни ледници могат в недалечно бъдеще да покрият континента, предупреждават полски метеоролози, цитирани от Нюз.ру. Причина за това е утихването на гълфстрийма - топлото течение през Атлантическия океан.

Според учените от полския институт за метеорология и водно стопанство скоростта на гълфстрийма през последните 5 години е намаляла два пъти. Затова течението сега не може да компенсира хлада, носен от арктическите ветрове.

Симптоми за тези климатични промени вече се наблюдавали в скандинавските страни. Ако топлото течение през Атлантика напълно престане, в Европа ще настъпи нов ледников период. Тогава Скандинавският полуостров ще бъде покрит изцяло от огромен ледник.

Изводите на поляците се подкрепят и от руски специалисти. Шефът на метеорологичната служба в страната Алексадндър Фролов прогнозира безпрецедентно ниски температури през зимата. Най-малко четири дни термометрите в Москва ще измерват от минус 20 до минус 25 градуса, а два дни хората ще мръзнат при повече от минус 25 градуса. "Поне седмица или дори една десетдневка със сигурност времето ще е изключително студено", твърди Фролов.

Руските метеоролози също смятат, че новата зима ще е най-студената от 1000 години насам. По-големи температурни аномалии те очакват в северните райони на европейската част на Русия, където минус 25 градуса ще са нещо обичайно.

още по темата -четете тук

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.