Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

TVL май правеше HIPS да изглежда тих, тоест не досажда. Няма оправия, когато има компромиси. Аз не бързам за никъде. Както споменах, ще следя развитието на CIS.

Да точно TVL я прави не толкова досадна програма . Аз пък се записах като тестер на MSE и ще следя нейното развитие .
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

MSE и CIS са програми за сигурност. И двете са безплатни, което бърка знаеш къде авторите на плеърчетата за защита на Windows. За периода на живот на една платена операционна система, например WIndows може да похарчиш сума ти кинти за подобни платени програми за защита. В пъти повече, отколкото се плаща за ОС със затворен код. Понеже съм много голям инат, искам да видя дали все пак моят Windows 7 и CIS ще оцелеят до пенсия без проблеми (до този момент няма сериозна издънка). Е, ако се осерат, ще ги сменям. :clown:

Те са узязвими, прав си. Но по-важното е, че CIS няма никаква популярност в България. Единици са хората, които използват тази програма. Хората предпочитат краканати, пачнати, кийгеннати програми за сигурност предимно от тракерите. Просто искат да прецакат системата. Няма как да се промени начина им на мислене.

Справка за популярността на някои програмки на Comodo в продължение на около две години от един тракер, факт:

Публикувано изображение

Те са узязвими, прав си. Но по-важното е, че CIS няма никаква популярност в България. Единици са хората, които използват тази програма. Хората предпочитат краканати, пачнати, кийгеннати програми за сигурност предимно от тракерите. Просто искат да прецакат системата. Няма как да се промени начина им на мислене.

Справка за популярността на някои програмки на Comodo в продължение на около две години от един тракер, факт:

Прав си ....

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_51DWDVJcMQ&feature=uploademail

Има не е като да няма ;)

https://m.comodo.com/

Направих си тест с Comodo IS, като снощи след като разбрах за проблема с обновяването след времето на този пост , реших пропуснатите файлове да ги стартирам с изключен интернет. Значи файловете бяха от най-пресните линкове от MDL i Malc0de. Имаше няколко с цифрови подписи, и може би затова не бяха засечени от антивируса, докато имаше интернет.

Оказа се, че ХИПС-а работи идеално и офлайн - блокира и 7-те файла (по скоро ги постави в пясъчника, като ограничени - според настройките ми), и опази системата...Даже антивируса се обади евристично два пъти...

Доволен останах, не успях обаче клипче да направя - надявам се имаме си все още доверие, пък и всеки може да пробва сам...

Обновяване има ли вече?..

Ами дефиниции 10780 - сега пратих един файл на virustotal - така си седят.

Чудя се да мина ли пак на Comodo Firewall с Panda Cloud, или Avira Free - ще видим

И все пак COMODO IS няма аналог до този момент! Няма да изброявам причините,повечето са ясни и доказани! И въпреки критиките,които понася програмата (включително и моите) , продължава да си заслужава вниманието и призивите за един от най-бързо развиващия се продукт в защита! Антивируса му е пряко свързан с облака и проактивната му защита и за мен силата му е когато е в IS.Забелязвам напоследък,чести предотвратявания на зарази базирани изцяло на облака.Също така много от FP-тата автоматично се поставят в доверени зони,също благодарение на информация от облака с цел да няма потребителска намеса и шаш паника!

Редактирано от lost in (преглед на промените)

Абсолютно вярно е че програмата няма аналог!Въпреки че си правя доста експерименти с програмите за защита(не като експерт)определено имам пристрастия към Комодо.На фона на всички прехвалени Комодо ми осигурява,според мен,прилична защита и HIPS+....Все още много малко от така наречените"ползватели -консуматори " са наясно какво е "пясъчник" какво е HIPS и как да реагират на съответните въпроси,ги карат да се плашат от подобни програми.За тях е по-важно програмата,или играта,която инсталират да "тръгне" на компютъра,без значение какво точно се случва по време на инсталацията и активирането и...Как да очаквам някой да разбере неща които не го интересуват !?И имам в предвид точно защита на самия компютър на който сами пускат заразите!!!Е,няма такава защита!Освен ако през 2014 антивирусните не започнат да ни бият по ръцете.............Факт-инсталирам Комодо ,след около 2 месеца ми казват:"- Ама това е много досадна програма,много въпроси задава..."....ОК...Слагам друга...да не цитирам коя....след известно време ,ей така,инцидентно сканирам с МБАМ...ужас....187...всякакъв вид...пълна зоология...ама на моя човек не му пука...фейса си е фейс,игрите му игри....Има една много хубава наша поговорка,ама не ми се цитира...а и кладенчовата вода вече не се намира ....И не се учудвам изобщо че програмата не е популярна,въпреки че е абсолютно безплатна,и само тук се дъвче колко лоша била репутацията и...Всички са се вманиачили да кракват Касперски,да пачват Есет...и не знам още какво си...като че ли половин България са агенти или на КГБ,а останалата на ЦРУ....и тук там от по-свестните ползват промоции...Може би има и добра страна на всичко...няма лошо да ни видят колко пари получаваме,как си плащаме тока и водата и на кое точно място се намираме на "географията"...и как си купуваме "защитата".... Извинявам се за емоцията...

Мен пък страшно много ме дразни,че няма WebFilter .Има хора които ще кажат различни дyми от моите,но за това не съм my фен ,а и репутация за сайтове няма(не знам защо в последно време се пристрастих)

А щом примерно ще си добавям тези неща странично,защо пък да я ползвам като други ги имат тези неща.

И въпреки прогреса на Антивируса пак има пропуски и доста ФП.

Остава "сандъка" и hips-а,като сандъка веднага прибира всичко непознато(влючително половината програми на моя Вайо)и ми писна да го ровя и изваждам и да им ги пращам.

Това всичкото ме дразни и разбира се я изтърпявам малко време.

Това са нещата които не харесвам а те са повече от нещата които харесвам в Комодо.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Може би извинението на Comodo за липса на web филтър в CIS е наличието на Comodo DNS като опция.

Между другото преди малко БД им се обнови до 10781

Редактирано от -FG- (преглед на промените)

Може би извинението на Comodo за липса на web филтър в CIS е наличието на Comodo DNS като опция.

Аз не бих го нарекъл извинение,при положение че е много по ефективно!

Между другото преди малко БД им се обнови до 10781

Чесно да ти кажа ти виждал ли си го блокира,защото аз доста рядко.Други DNS-и се справят доста по-добре.А сандъка пак изпуска и не покрива всичко...Пак позволява промени.За мен Комодо си е любителска програма която прогресира доста,но чак пък на нивото на другите компании не е.Когато Антивируса стане на ниво,сандъка безгрешен(като e DefenseWall или Sandboxie)тогава аз виждам една сериозна програма.За сега липсват още неща.

Но да кажа,че hips-а много ми харесва как са направили с цветовете на popup-ите,информацият и.т.Разбира се стената също с много възможности за "човъркане"

..А сандъка пак изпуска и не покрива всичко...Пак позволява промени.

Проблема със сандъка мисля че беше решен с последния билд 2131,след голяма борба във форума,даже и URIEL е писал не веднъж за това/

Аз лично нищо остатъчно не виждам в момента,поне на пръв поглед, стартирани в сандъка като "Слабо ограничени" ...няма следа.

Не знам пък,ако си установила "пробив" моля дай снимки,видео,тест файла с който си го установила или пък нещо от сорта да пробваме и ние,защото това ти изказване не е шега работа,нито мога да го подмина с лека ръка!

Проблема със сандъка мисля че беше решен с последния билд 2131,след голяма борба във форума,даже и URIEL е писал не веднъж за това/

Аз лично нищо остатъчно не виждам в момента,поне на пръв поглед, стартирани в сандъка като "Слабо ограничени" ...няма следа.

Не знам пък,ако си установила "пробив" моля дай снимки,видео,тест файла с който си го установила или пък нещо от сорта да пробваме и ние,защото това ти изказване не е шега работа,нито мога да го подмина с лека ръка!

Виж в едно от последните филмчета на Languy99 имаше създаден ключ останал след рестарта.И още някъде видях трябва да ровя.

Виж в едно от последните филмчета на Languy99 имаше създаден ключ останал след рестарта.И още някъде видях трябва да ровя.

Сигурна ли си,че е било едно от последните?

Последните му няколко клипа,не засягат Comodo IS

Следя го из късо!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сигурна ли си,че е било едно от последните?

Последните му няколко клипа,не засягат Comodo IS

Следя го из късо!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Да защото като излезе го слагах да го видя(мотивирана от неговото видео.)Беше видео за последна бета май.Сега ще поразровя и ще го пусна.А и на дрyго място гледах, ще ги намеря аз .

Не се притеснявай,нали знаеш,че щом нещо съм видяла не лъжа.Аз за това се учудих,че казват,че е оправен пък пак имаше нещо.

Беше видео за последна бета май....

Но това е много стара работа :no-no: ,тук говорим за настоящата версия на програмата!

Запознат съм с този проблем много отдавна! Даже тук в раздела го доказвах не веднъж че сандъка му е пробит!

Но както казах вече, това е минало! :)

P.s. Абе мацко,к'ви лъжи к'ви пет кинта бре,знайм се от време оно ,я стига глупости :withballoon2:

http://www.youtube.c.../12/8oGJ0UrwkP8

Намерих го виж към края когато дaва рестарт и сканира компа МБАМ го намира този ключ останал.

Ако oт тази версия е излязла още една и са го оправили може.

даже той казва:

"Дайте да видим какво имаме намерено,един ключ в регистъра, ама това не е голяма работа."

http://www.youtube.c.../12/8oGJ0UrwkP8

Намерих го виж към края когато два рестарт и сканира компа МБАМ го намира този ключ останал.

Да но това е 06.10

Имам на в предвид,че версия 5.8. претърпя до колкото си спомням две промени от тогава!

Както казах стара работа.

Но най добре е сама да се убедиш в настояще,дали е спукан сандъка или не! :withballoon2:

Да но това е 06.10

Имам на в предвид,че версия 5.8. претърпя до колкото си спомням две промени от тогава!

Както казах стара работа.

Но най добре е сама да се убедиш в настояще,дали е спукан сандъка или не! :withballoon2:

Каква 6.10?

Това е 5.8 видео което ти давам от 6-ти октомври

Каква 6.10?

Това е 5.8 видео което ти давам от 6-ти октомври

Опс разбрах те, искаш да кажеш,че от 6-ти октомври има още версии излезли.Ясно.

Опс разбрах те, искаш да кажеш,че от 6-ти октомври има още версии излезли.Ясно.

По скоро поправки,версията е 5.8 ,нищо че пише "Версия на програмата"

По скоро поправки,версията е 5.8

Да разбрах те.Значи е оправен напълно сандъка.Толкова по-добре.Остава да оправят и Антивируса.

:withballoon2: Дай да видим версия 6 аз нея чакам най-много.

Чесно да ти кажа ти виждал ли си го блокира,защото аз доста рядко.

Слагал съм DNS-те на Comodo и нищо не блокираха.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.