Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Имам бан на IP-то в Wilders :D

Публикувано изображение

http://dox.bg/files/dw?a=aea33f2105 :D

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно за това става въпрос(: PoC exploit-a на ivanlef0u... Мерси че изкърти страницата,иначе трябваше да пускам прокси(: http://www.ivanlef0u.tuxfamily.org/?p=411

След като се разбра,че CIS бачка добре с Panda URL Filtering, реших да споделя,че и AVG LinkScanner бачка идеално с CIS и може да се инсталира самостоятелно...

Плюсове:

Бачка идеално на Windows 7 x64 и с последните версии на браузърите IE и с Mozilla (повечето алтернативи като Gdata Cloud, TrendMicro Browser Guard 2011 и т.н.) имат проблеми с едно или с друго изискване.

Перфектно наименование на засечените експлойт пакети.

Добавя и заменя рейтинговата система в резултатите на търсачките (подобно на McAfee SiteAdvisor или WoT).

Чести обновления.

Минуси:

Инсталира се все едно е орязана версия на AVG (и добавя икона в трея). Не че е особен проблем, но е неприятно ако се наложи да се поства screenshot някъде, защото потребителите ще си помислят, че въпросния потребител използва две антивирусни програми едновременно.

Публикувано изображение

Инсталира се безплатната версия на добавката (не тази включена в AVG IS 2012 - т.е. има Search Shield и Surf Shield, без Online Shield).

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Добавят се няколко процеса в повече в Task Manager-a (но те са с нищожна консумация така или иначе).

Публикувано изображение

BBoy,WOT не е ли по удачнят вариант да се сложи.Инсталира си се перфектно на всички Browser-и работи идеално.Не товари и ползва още по-малко ресyрси.И най-големият плюс програма която си е пионер в това.

Аз съм добавял това към IE и FF и също са работели перфектно . Скоро се очаква да излезе нова версия с поддръжка на FF 8 ! http://www.browserdefender.com/ И това http://www.cloudacl.com/

Пламка работи ли още ClearCloud ,нали трябваше от 15 септември да го спират?

Соня не работи вече за съжаление . Както знаеш само тези ,които ползват Vipre ще имат удоволствието да се възползват . А ние ще караме на другите DNS-и .

Соня не работи вече за съжаление . Както знаеш само тези ,които ползват Vipre ще имат удоволствието да се възползват . А ние ще караме на другите DNS-и .

Да значи е спрян наистина.Жалко добре си блокираше и нямаше забавяне.

Ами незнам...всеки си решава кое е удачно.

То и тулбара вграден в Spyware terminator (който може да се инсталира отделно също не е за изхвърляне) - WebGuard, но като цяло аз съм на мнение, че този на AVG LinkScanner и на PandaCloud са най-добри (а специално AVG са и най-точни в имената).

Специално WoT не е от най-добрите. Той разчита само на рейтингова система и то от общността (не като в SiteAdvisor-a където е позволено гласуване само от професионалисти - тук могат да гласуват всички регистрирани). Единствения му плюс за мен е използването на hphosts базата с данни...но и тя има минуси и не всички сайтове класифицирани там, заслужават да са в нея, но както и да е (субективизъм винаги има).

AVG LinkScanner си има и Cloud и Search Shield и Surf Shield...само ако имаше и Online Shield-a като в платената версия, щеше да е чудесен, но и така става като допълнение към CIS, но то с този Cloud, Hips, sandbox - CIS може и без тези екстри разбира се.

Така е ,но по добре е да се блокира преди да е дошло на компа.Искам само Антивируса да стане по пълноценен и тогава бих си помислила за Комодо.За сега все още се разчита на Хипс-а и сандъка.Още my трябва на АВ за сега има само дефиниции и нищо друго.

... но като цяло аз съм на мнение, че този на AVG LinkScanner и на PandaCloud са най-добри (а специално AVG са и най-точни в имената).

Сори, не разбрах. На АВГ не е ли по-орязан в безплатния вариант от този на Панда. В смисъл безплатния на АВГ е само скенер и отбелязва рейтинг, а няма блокиране на страници като на Панда......

Сори, не разбрах. На АВГ не е ли по-орязан в безплатния вариант от този на Панда. В смисъл безплатния на АВГ е само скенер и отбелязва рейтинг, а няма блокиране на страници като на Панда......

Разбира се, че блокира страници. - първата снимка от този пост (реакция от Surf-Shield).

Няма го online shield -a - 3 и 4 снимка от същия пост. (демек все едно използваш версията на AVG Free Edition, не на Internet Security).

За мен си е достатъчно добър, защото този на Panda Cloud ми прави проблем с Mozilla-та.

Има и друг начин...но аз като привърженик на безплатните решения съм против - качваш си AVG IS 2012 с Custom Install => и избираш само LinkScanner-a и резултата би трябвало да е същия. :D

РАЗЛИКИТЕ:

http://free.avg.com/us-en/linkscanner

Абе каквито и да ги плямпат за мен Антивируса му не струва. Да, като пакет CIS почти няма аналози, но АВ-то му не ме радва (лично мнение).

Абе каквито и да ги плямпат за мен Антивируса му не струва.

Да, като пакет CIS почти няма аналози, но АВ-то му не ме радва (лично мнение).

И аз споделям мнението ти,и вече обясних.За други обаче е важен крайният резyлтат.И за мен Антивируса реагира зле сравнение с останалите Антивируси.

Блокирането е предимно или на сандъка или на хипс-а.При мен на експлоити пък зле беше(добре ,че е сандъка да ги прибира).

И аз споделям мнението ти,и вече обясних.За други обаче е важен крайният резyлтат.И за мен Антивируса реагира зле сравнение с останалите Антивируси.

Блокирането е предимно или на сандъка или на хипс-а.При мен на експлоити пък зле беше(добре ,че е сандъка да ги прибира).

Да няма евристиката на ESET , но за сметка на това има облак.Колкото и пъти да съм правил тестове не обновявам антивируса , стартирам файла и ето ти го облака провали ми теста. Така 3-4 пъти и сега предварително блокирам достъпа му до нета , дори когато съм инсталирал само стената.

Забавен диалог са си дръпнали. Кофти са го тапили с теста на VBN. Тея на Запад да не ядат доматите с колците, че за тях е чудо, че тестърите вземат кинти? Четат ейви къмперътивс, гледат Касапа, Нортън, Нод, Авири, авасти и прас! някакви китайски анонимници редом до тях (a Др.Уеб и Емсисофт няма). Много ясно как са попаднали там. Сега... как може да си independent като се вижда, че си money dependent? Хм... А Мелихчо как усуква... хихи... тествали, не им харесали резултатите - не платили...

Comodo paid us several times for conducting static detection tests of their software, and although they promised users in their forums that they will publish the results, they never did (they said to us it would be bad for their marketing and therefore they preferred to keep it internal).

Въобще...наизвадили кирливите ризи са се оцапали яко пред феновете си.

П.С. И аз се чудих що няма Removal Test вече 3 години. Ми нали ще се изложат сумата и "отличници". Почти всички оставят по нещо, което ти се налага да чистиш с друга програма (независимо как те увещава, че са го изчистили).

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

COMODO Cleaning Essentials 2.2.217899.172 Final Released « on: Today at 10:17:03 AM » Hello Everyone, We are excited to announce that CCE 2.2 has just been released. We would like to thank all of our beta testers who helped us to achieve this release. What's new in CCE 2.2.217899.172 at a glance? NEW New KillSwitch NEW New CCE UI NEW Aggressive mode in KillSwitch and CCE (start with SHIFT key pressed) NEW Autorun Analyzer NEW Smart scan in CCE NEW Boot logging feature in KillSwitch NEW “Import Virus Database” feature in CCE IMPROVED More powerful disk access method when scanning for malware IMPROVED More powerful Quick Repair in KillSwitch IMPROVED MBR scanner for multiple operating system configurations FIXED BSOD when releasing kernel hooks under certain circumstances FIXED CCE may crash when analyzing NTFS steams under certain circumstances FIXED System file protection during cleanup Download Locations: 32 Bit Operating Systems http://download.comodo.com/cce/download/setups/cce_2.2.217899.172_x32.zip 64 Bit Operating Systems http://download.comodo.com/cce/download/setups/cce_2.2.217899.172_x64.zip

COMODO Cleaning Essentials 2.2.217899.172 Final Released

Едно въпросче...някой прати ли едни дъмп файлове които бях публикувал тук някъде ?

А, ето ги:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=160769&view=findpost&p=2076755

Май имаше и още неща за пращане (логове и въпроси), но както е.

Добре е да виждаме, че се развиват доста добре.

Едно въпросче...някой прати ли едни дъмп файлове които бях публикувал тук някъде ?

А, ето ги:

http://www.kaldata.c...dpost&p=2076755

Май имаше и още неща за пращане (логове и въпроси), но както е.

Добре е да виждаме, че се развиват доста добре.

Този файл специално аз съм го изпратил ,а за другите неща не знам...

CCE има проблеми с обновяването и понеже използва същите дефиниции като на CIS може да ги изтеглите от тук и да ги добавите ръчно !

http://www.comodo.com/home/internet-security/updates/vdp/database.php

CIS 5.9 has not yet been released. But, it is due soon.

Явно ще има забавяне относно новата версия ! Няма бета и когато те решат ще я пуснат . Явно фиксват доста бъгове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.