Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Дай де :help:

В сайта на Комодо последната версия е от 11 октомври...Тоеcт версията която дадох link към видеото на Languy99.Значи проблема с сандъка е още там.Друга версия няма.

Слагал съм DNS-те на Comodo и нищо не блокираха.

При мен няколко пъти се е случвало.

Аз искам да питам защо в видеото на LanGuy99той казва,че сканирането за Аntirootkit не е включено и ,че ако не разбираме какво правим да не го включваме!!!За пръв път виждам Антивирус да има задни мисли за Аntirootkit.

Как да си го обесня това?Че е някаква функция за напреднали или,че може да засече нещо дрyго и да го изтрием ! :no-no:

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

В сайта на Комодо последната версия е от 11 октомври...Тоеcт версията която дадох link към видеото на Languy99.Значи проблема с сандъка е още там.Друга версия няма.

Напротив!

Датата на видеото е от 6.10 ,а на 11.10 излиза последната версия. Така че 5 дни след видеото на Languy99 излиза нова версия.

От там насам и ако не се лъжа има една или две поправки/

...както и да е .....,никой не ангажирам да ми вярва.

Казах ви и преди ..тествайте сами и констатирайте!

Напротив!

Датата на видеото е от 6.10 ,а на 11.10 излиза последната версия. Така че 5 дни след видеото на Languy99 излиза нова версия.

От там насам и ако не се лъжа има една или две поправки/

...както и да е .....,никой не ангажирам да ми вярва.

Казах ви и преди ..тествайте сами и констатирайте!

Версията още не е официален Финал която той тества...пуснаха я по късно с ден или 2 а на сайта излезе още 1- 2 дни разлика.Както и да е .

Щом казваш,че е имало някакви поправки значи е така.

Хора, като чели ъпдейтите пак застинаха на версия 10781. Явно проблема с обновленията е сериозен. напоследък липсва обичайната честота, която за безплатна програма е повече от добра. Чета тука изказванията на много хора и констатирам, че доста малка част от тях познават програмата, повечето от мненията са мохабети наизуст или чути неща от някой си който уж експерт. Що се касае до пясъчника там има опции, ако избереш недоверено приложение като несигурно да видим как се пробива.

Хора, като чели ъпдейтите пак застинаха на версия 10781. Явно проблема с обновленията е сериозен. напоследък липсва обичайната честота, която за безплатна програма е повече от добра. Чета тука изказванията на много хора и констатирам, че доста малка част от тях познават програмата, повечето от мненията са мохабети наизуст или чути неща от някой си който уж експерт. Що се касае до пясъчника там има опции, ако избереш недоверено приложение като несигурно да видим как се пробива.

А ти как реши,че говорим на изyст?

Да не мислиш,че по цял ден стоя и чакам Комодо да изкарат нова версия да я завъртя на компа.Има си сайтове и хора които правят тестове.Ако техните тестове не ти харесват и намираш изкривявания за програмата ,моля пиши им.Така те ще ти обеснят ,защо така представят нещата като при вас са други.

Говорим на изyст....този Комодо сигyрно и преди теб съм го ползвала,но както и да е.

С този пост пожънахте бърята.

...p.s.Такива реплики от сорта "розови очила","говориш на изyст","искам снимки и доказателства" тук ги има много и ми дотегна да ги чета.Моля обогатете си речника и използвайте въображение.Спрете да копирате един от друг.Смешно е.

...p.s.s.Точно такъв спор за мерене на "вафлите"имаше до вчера с Нортон и ето,че днес имаме за Комодо.На мен Комодо не ми харесва...е и?

Какво правим от тук на татък.Аз обесних ,защо не ми хересва.Вие сега може би трябва да ме убедите в противното ,защото какво ли разбирам и аз от тази програма ,нали говоря на изyст.

И предлагам да се потyши всичко до тук.Моля да няма повече отговори на моят пост.Ако не ви харесва подминете го или го игнорирайте.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

А ти как реши,че говорим на изyст?

Да не мислиш,че по цял ден стоя и чакам Комодо да изкарат нова версия да я завъртя на компа.Има си сайтове и хора които правят тестове.Ако техните тестове не ти харесват и намираш изкривявания за програмата ,моля пиши им.Така те ще ти обеснят ,защо така представят нещата като при вас са други.

Говорим на изyст....този Комодо сигyрно и преди теб съм го ползвала,но както и да е.

С този пост пожънахте бърята.

...p.s.Такива реплики от сорта "розови очила","говориш на изyст","искам снимки и доказателства" тук ги има много и ми дотегна да ги чета.Моля обогатете си речника и използвайте въображение.Спрете да копирате един от друг.Смешно е.

...p.s.s.Точно такъв спор за мерене на "вафлите"имаше до вчера с Нортон и ето,че днес имаме за Комодо.На мен Комодо не ми харесва...е и?

Какво правим от тук на татък.Аз обесних ,защо не ми хересва.Вие сега може би трябва да ме убедите в противното ,защото какво ли разбирам и аз от тази програма ,нали говоря на изyст.

И предлагам да се потyши всичко до тук.Моля да няма повече отговори на моят пост.Ако не ви харесва подминете го или го игнорирайте.

Аз Ви посочих конкретни факти за пясъчника, които така и не ги коментирахте а само го критикувахте, с дясно копче и стартирай с безопасна среда всеки може. Но ако използвате опциите е съвсем друго!

Аз Ви посочих конкретни факти за пясъчника, които така и не ги коментирахте а само го критикувахте, с дясно копче и стартирай с безопасна среда всеки може. Но ако използвате опциите е съвсем друго!

Както казах по горе нека всичко приключи до тук за да няма пак спорове.Ако сте малко по интелигентен(a аз знам,че сте )не пълним темата излишно.

Прекрасно познавам програмата.Ако вие я ползвате от година някъде то аз за пръв път влязох в този форум през 2008 с нея тук.

Аз Ви посочих конкретни факти за пясъчника....

Къде са посочени тези факти?

....с дясно копче и стартирай с безопасна среда всеки може. Но ако използвате опциите е съвсем друго!

Къде и кой е споменавал дясно копче?

Що първо не прочетете дискусията поне две страници назад,за да разберете какво точно коментираме и чак тогава взимайте отношение,което всъщност във вашия случай е напълно прибързано,повърхностно и недогледано !

Да не забравяме все пак че говорим за БЕЗПЛАТНА ПРОГРАМА,която набира все повече популярност.Нека си припомним само кога стартира комбинацията защитна стена и антивирус и на какво ниво са сега,коя друга програма е израстнала за толкова кратко време?Мисля че ако се прави някаква аналогия и сравнение със "старите кучета" в тази сфера е до някъде неуместно...А иначе за Комодо-на български е, с добър антивирус,HIPS,с добър пясъчник и хубавата му опция за автоматично стартиране на непознати файлове точно там.И на мен ми се иска да има някои от нещата на платените,ама...не ми се иска и да се превърне в комбайн, на който 2 от 5 неща не са ми нужни и само товарят системата...

Що първо не прочетете дискусията поне две страници назад,за да разберете какво точно коментираме и чак тогава взимайте отношение,което всъщност във вашия случай е напълно прибързано,повърхностно и недогледано !

Това е за да станат пак мерения на "вафли",но това трябва да се промени в този раздел и ние самите трябва да го променим.

Аз предложих по толерантни дебати и без повишавания на тонове.Ако всеки тук направи усилие форума ще има друг образ.

Благодаря ти Lost In беше ми приятно да побъбрим за Kомодо.

Да не забравяме все пак че говорим за БЕЗПЛАТНА ПРОГРАМА,която набира все повече популярност.Нека си припомним само кога стартира комбинацията защитна стена и антивирус и на какво ниво са сега,коя друга програма е израстнала за толкова кратко време?Мисля че ако се прави някаква аналогия и сравнение със "старите кучета" в тази сфера е до някъде неуместно...А иначе за Комодо-на български е, с добър антивирус,HIPS,с добър пясъчник и хубавата му опция за автоматично стартиране на непознати файлове точно там.И на мен ми се иска да има някои от нещата на платените,ама...не ми се иска и да се превърне в комбайн, на който 2 от 5 неща не са ми нужни и само товарят системата...

Аз искам само две неща в него...пах да прихваща DLLs като версия 3x (dlls intercept) и по-добра стратегия срещу GPCode (подобно на OA, която блокира достъпа на бацила автоматично, когато поиска списъка с файловете на целия дял).

Последната OA все пак след две седмично ползване пак ми прецака Winsock протокола и имах Скайп, но не и интернет и я разкарах. За съжаление си остава бъгава.

За момента наистина CIS е без аналог. Другата програма, която ми харесва доста е OSSS, но е платена и няма версия за x64 засега.

shell32.dll прихващача го засича и пита за него или питаш за DLL Injection ?

Какво точно имаш на в предвид под dlls,някакъв connect server ли какво ? Моля, обясни по-подробно!

Всяка програма си има недостатъци, няма перфектназащитна програма. В интерес на истината наблюденията ми върху комодо са от преди 3 години, а не една. От 2 само тя пази компютъра ми и проблеми не съм имал. Това е една от малкото програми, която може да чисти заразени машини, все пак и с това се занимавам. разработчиците на програмаа все пак доста се постараха в последно време да я направят по лесна за ползване, така че и обикновения потребител да може да я ползва без да си причинява вреди на компютъра. Въпреки, чее безплатна има многопластова защита и е достоен конкурент на платените лидери. Преди нея ползвах само касперски като минах на комодо не усетих да съм кой знае колко по-малко защитен. Коя безплатна програма за защита има по-голяма честота на обновленията?Аз не знам такава да има. Тука не включвам това с последните проблеми с обновленията, които вероятно съвсем скоро ще се урегулират.

shell32.dll прихващача го засича и пита за него или питаш за DLL Injection ?

Какво точно имаш на в предвид под dlls,някакъв connect server ли какво ? Моля, обясни по-подробно!

Прочети това и ще ти стане ясно: :)

CIS, of course has no way to intercept dll execution. So total fail.

Old CIS v 3 can be configured to intercept dlls. Configured so it does intercepts malicious stuxnet dll loading but still i will call it a fail practically as CIS v 3 doesn,t intercept dlls on default settings and moreover if you set it to intercept dlls, you get literally bombarded with hundreds of dll execution alerts and no user can stay with such settings.

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=297649

Прочети това и ще ти стане ясно: :)

CIS, of course has no way to intercept dll execution.

Точно по дефол засича изпълнението :)Публикувано изображение

Публикувано изображение

shell32.dll прихващача го засича и пита за него ...

Толкова мога,толкова вдявам,каква е разликата?

Редактирано от lost in (преглед на промените)

Точно по дефол засича изпълнението :shock11:Публикувано изображение

Публикувано изображение

Толкова мога,толкова вдявам,каква е разликата?

Не става въпрос за shell32.dll а за всички DLL-та.

И не няма я опцията...премахната е.

Менютата в Execution Control Settings на версия 3 и 5 са различни...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Comodo version 5 doesn't intercept dlls anymore.

http://www.wildersse...t=291467&page=2

CIS v 5 is great but sadly it has no control for dll execution. Публикувано изображение No way to intercept both these exploits via CIS 5.

http://www.wildersse...ad.php?t=284188

Again this dll loading part can,t be tested with CIS v 5 as it has no dll control.

Yes i tried. Also officially egemen, the lead developer, himself wrote that dll control is no more there in this version.

Както и да е...не мога да ти го обясня явно, но не става въпрос за shell32.dll...

Не става въпрос за shell32.dll а за всички DLL-та.

Жорка ами така както ми отговори ми идва да ти задам един въпрос:

Avira засича ли всички trojan downloader ? :clown:

Както и да е...не мога да ти го обясня явно, но не става въпрос за shell32.dll...

Както и да е ,не разбрах само как един dll ще засича,а всички останали не!

Поздрави!

Разбира се, че не лови всичките...аз винаги съм казал, че на Avira и трябва подпомагане. Аз не разбирам какво се палиш след като просто съм споделил какво и липсва да бъде перфектния за моите нужни продукт. Пак си остава без аналог и се радвам, че все още има безплатна версия. Специално за прехващането на DLL библиотеките..качи си пак версия 3 и я разцъкай като настройки. Наистина е премахната опцията - дали защото дава много съобщения или са сметнали, че не е важна (все пак за Stuxnet вече има пач, а и това си е Proof-of-concept) така или иначе. И все пак са наблегнали малко повече на автоматизацията отколкото на D+ модула. Както и да е. Скоро ще публикувам едни интересни резултати във връзка с новите x64 тестове на Matousek. COMODO бе лидер с 74% (при включена опция за Enhanced Protection) и с ~63% без тази опция. За сравнение - OA извади едва 49%. Учудващото е, че повечето се дънят на теста за кейлогърите....Zemana изкара едва 7%.....

Аз не разбирам какво се палиш след като просто съм споделил какво и липсва да бъде перфектния за моите нужни

Не се паля. :)

Аз се опитвам да ти кажа и ти показвам нагледно ,че версия 5 на Comodo си засича dll-те ,а ти се опитавaш да ме убеждаваш в противното,като ми изнасяш някакви си там връзки и мнения на "специалисти"! Що не пробваш сам?

Ако искаш и видео ще ти направя,само кажи!

Специално за прехващането на DLL библиотеките..качи си пак версия 3 и я разцъкай като настройки.

Версия 3 е при мене и за какво да я разцъквам,като версия 5 си засича dll-те по подразбиране,за което всъщност водим спор с теб в момента!

P.s. Не ми дреме какво могат или не могат защитните програми,дреме ми когато някой се зарази благодарение на прибързана и недогледана софтуерна грешка от страна на разработчика !

Лека!

Искаш ли да видиш този Публикувано изображение прозорец в действие,само че при версия 5 ? Кажи ден и час на "Камината" ушички с биричка съм аз!

Искаш ли да видиш този Публикувано изображение прозорец в действие,само че при версия 5 ? Кажи ден и час на "Камината" ушички с биричка съм аз!

Toва suckme PoC-a на ivanlef0u ли е?

Публикувано изображение

Comodo Internet Security е интегриран пакет за цялостна защита, съдържащ в себе си Comodo Firewall Pro и Comodo Antivirus. И така става една от най-леките и най-полезните безплатни пакети за цялостна защита. Comodo Firewall Pro - независимо, че използва съвсем малко системни ресурси е доста ефективна за защита от досадни реклами, изскачащи прозорци, шпионски приложения и др. Дава напълно реална картина на IP връзките, портовете и ви помага да се предпазите от 10 000 (и повече) зловредни приложения. Докато Comodo Antivirus е една от малкото безплатни антивирусни програми, които разполагат с активен скенер за максимална защита на системата и добър евристичен анализ.Разполага с над 6 милиона база данни дефиниции.

Comodo Internet Security осигурява добра и надеждна безплатна защита на вашия компютър от нежелани посегателства. Въпреки че все още "прохожда" в антивирусната защита, може да бъдете сигурни,че сте добре защитени. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Публикувано изображение

Ужас. аз съм човек който не навижда антивирусни програми, по простата причина че като го каза един колега,, ти си слагаш една ГАДОСТ да те пази от друга ГАДОСТ.

И напълно споделям мнението му.

Но след като знам кои са комодо и какви безкомпромисни решения прилагат относно сигурност която при тях е на ниво от 60% приблизително,, и че не могат да се справят с херистиката.

За малко да ме убедиш да си я поставя,, (говоря сериозно).

Комодо имаха доста добри идеи да не казвам че дори идеята за защитна стена първо беше тяхна.

и все пак нод32 си остава за сега най добрият леко работещ софтуер на планетата ни които пак не е дори 90% надежден.

Но ще пробвам отново Комодо наи малко защото аз лично им бях най големият фен наред с Сънбел Персоналити Фаервал(Sunbelt Personal Firewall)Използвана от най големите хакери,,за максимална сигурност,, която дори и при сериозна атака успява да блокира и изнамери и унищожи причината моментално, без да всява паника като аваст например.

Темата ми харесва,,и има какво да се пише тук относно кои какви точно идеи има дори и за друга антивирусна. :D

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.