Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Публикувано изображение

Re: CIS for ubuntu

cav for linux is coming

Quote from: egemen on October 12, 2011, 09:39:42 AM

Coming soon as a BETA.

https://forums.comod...u-t79294.0.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 133,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре де,щом като Defence + е в Антивируса заедно със сандъка ,защо има хора тук които ползват IS пакета? Според мен няма смисъл! Сандъка и Defence+ са напълно достатъчни със стената на Виста или 7.

COMODO Cleaning Essentials 2.3 build 176 has been released. There are some minor bug fixes and UI improvements in this release.

What's new in CCE 2.3.219500.176?

-----------------------------------------------

NEW Checking for program updates

FIXED Terminated process is shown in process view of KillSwitch as light-red in some cases

FIXED 8G memory is not shown correctly in system information page of KillSwitch

FIXED Memory leaks in LoadedModules view of KillSwitch

FIXED Paths of some kernel modules are not parsed correctly in KillSwitch

FIXED Rundll32 arguments are not parsed correctly in Autorun Analyzer

http://download.como...500.176_x32.zip

http://download.como...500.176_x64.zip

P.S.Някой правил ли е тестове с новата версия? Поздрави!

Добре де,щом като Defence + е в Антивируса заедно със сандъка ,защо има хора тук които ползват IS пакета?

Според мен няма смисъл!

Сандъка и Defence+ са напълно достатъчни със стената на Виста или 7.

Всеки си решава...аз пък точно пясъчника и антивирусната не му ползвам.

Defense + и стената (която дава повече опции за контрол от вградената на Windows-a) си ползввам + Avira (заради засичането) или AVG (заради LinkScanner-a и Identity protection-a).

Нямам забележки от гореспоменатите комбинации.

Разбира се PrivateFirewall също е страхотен избор, но с доста повече въпроси досажда в началото...но като се натренира и става солиден и мълчалив гард. :)

Всеки си решава...аз пък точно пясъчника и антивирусната не му ползвам.

Defense + и стената (която дава повече опции за контрол от вградената на Windows-a) си ползввам + Avira (заради засичането) или AVG (заради LinkScanner-a и Identity protection-a).

Нямам забележки от гореспоменатите комбинации.

Разбира се PrivateFirewall също е страхотен избор, но с доста повече въпроси досажда в началото...но като се натренира и става солиден и мълчалив гард. :)

Според мен няма смисъл от допълнителни неща тъй като всичко е спряно или or хипс-а или от сандъка.Антивируса даже и да няма дефиниции голяма работа.Стената за какво ми е след като тази на 7-та е порядъчна.А и за какво да фитрира изходящ трафик като нищо не може да убегне на сандъка.

Трябва обаче да му добавят да засича заразите преди да дойдат на компа ,защото ги засича само при изпълнение...на експлоити не реагира веднага а при опит за инсталиране сандъка се включва.Стартира си се Java без проблем.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

На мен ми харесва контрола на изходящия трафик, защото обичам да си контролирам и трафика на доверените приложения. (не говоря само за заразите, а по-принцип). Това става и със стената на Windows, но е малко по-трудно да се прави ръчно, а и не винаги пита, когато дадено приложение иска връзка с интернет. Отделно си няма готови профили, както COMODO (Web browser, Outgoing, Blocked и т.н.). Антивируса не ме радва, както и пясъчника (аз ако искам ограничаване на правила ще си използвам ограничен акаунт + UAC). А и не всичко работи добре в пясъчника ако е на по-ниско ниво на ограничаване, а пък самия пясъчник не е толкова добър като цяло, ако пък са по-хлабави настройските му. Това че дава автоматизация и че са го тествали с над 15.000 гадини ни най малко не ме топли. А за антивирусна си предпочитам различна от тази на Comodo. AVG не я бива толкова в засичането като Bitdefender или Avira, но пък ме радва LinkScanner-a с точните си описания на exploit пакетите. Отделно и AVG разчита на cloud също и се допълват идеално, но това си е мое мнение. Аз предпочитам да си използвам различни компоненти, а не цялостен пакет. Хубавото на IS пакетите е, че са съвместими и възможните конфликти или консумация на ресурси са сведени до минимум, но рядко може да се изцеди пълната им сила, защото няма пакет силен във всичко за разлика от комбинирани отделно модули. Мое мнение. :P

Малко са по-прекалили с ads прозорците ми се струва в 5.9.

А интегрирането на Comodo Dragon?

Поне си е техен..и хич не е лош....какво да кажем за Ask toolbar-а,който е "залепен" почти на всичко ?Винаги,и сега пак се чудя ,защо Комодо не е толкова популярна защита?Дали заради стари прегрешения или заради стремеж "да си с най-новото,най-скъпото и най-популярното" без да имаш реалната нужда от това.....

Поне си е техен..и хич не е лош....

мн добър браузър...

Дали заради стари прегрешения

което е още по-добре,отколкото да не знаят нищо за "other side"

Момчета това е Chromium в Комодо сос...какво толка са направили?Bкарали са само техният DNS,нищо не са направили.

Hi Everyone, We have just released COMODO Internet Security/Firewall/Antivirus 5.9! This is a minor maintanence release with a few new but exciting features. What's New in Version 5.9? ------------------------------------------- NEW! Seamless Trustconnect integration: CIS now detects unsecured wireless connections and lets you use your trust connect account seamlessly NEW! Smart Scan: We have introduced one of the smartest quick scans in the world based on COMODO Autorun Analyzer Technology. IMPROVED!Malware deletion: Some files were not able to be deleted by CIS even after reboot IMPROVED!We have moved some of the settings in from More->Preferences to their releveant sections in Firewall Settings etc. IMPROVED!Dragon is included with CIS setup(Optional like GB) FIXED!CAV causes some applications e.g. Nero to load too late Download Locations: COMODO Internet Security Premium - FULL Installer http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_installer.exe Size: 82 MB COMODO Internet Security Premium - Online Installer http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/installer_data/cispremium_installer.exe Size: 2.4 MB Automatic Updates: You can update your exsiting copies using automatic updater or running More->Check For Updates command and following the instructions on the screen.

Аз като писах по горе,че my липсва защита срещу експлоити...Антивируса трябва да ги блокира още при отваряне на страниците,но той няма такава фунция.Засичат се само при стартиране.Ако оправят Антивируса ще е по-добре.Единственното което има е файлово блокиране на база на дефиниции.Слаб е доста Антивируса.Разчита се предимно на хипс-а и сандъка.

И аз споделям мнението ти,и вече обясних.За други обаче е важен крайният резyлтат.И за мен Антивируса реагира зле сравнение с останалите Антивируси.

Блокирането е предимно или на сандъка или на хипс-а.При мен на експлоити пък зле беше(добре ,че е сандъка да ги прибира).

Ето ми го и поста.

Според мен няма смисъл от допълнителни неща тъй като всичко е спряно или or хипс-а или от сандъка.Антивируса даже и да няма дефиниции голяма работа.Стената за какво ми е след като тази на 7-та е порядъчна.А и за какво да фитрира изходящ трафик като нищо не може да убегне на сандъка.

Трябва обаче да му добавят да засича заразите преди да дойдат на компа ,защото ги засича само при изпълнение...на експлоити не реагира веднага а при опит за инсталиране сандъка се включва.Стартира си се Java без проблем.

Ето го и другият.

Defense Wall , Sandboxie

Ако следиш темата във форума на Комодо сам виждаш че Meterpeter си върши работатa(макар и не цялата)-a и + това никой не дава пример от реалноста(exploit+payload)..а реален израз на случващото се е това:

"A few weeks ago Michael ‘mihi’ Schierl described a design error in Java. Basically this vulnerability is similar to other Java vulnerabilities where an untrusted code is executed in elevated privileges. Rhino is a Javascript engine that runs under the JVM and can interact with Java applets. An attacker can bypass the scripting engine protection by generating an error object, using Rhino script, which runs in elevated privileges and executing code that disables the Security Manager. Once the Security Manager is disabled, the attacker can execute code with full permissions."

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Comodo Cleaning Essentials review

http://www.pcmag.com...,2398834,00.asp

-"Comodo's rootkit handling was especially impressive. In several cases, it detected and eliminated rootkits strictly based on their sneaky behavior, without help from antivirus signatures. Like Webroot, Norton, and quite a few others, Comodo detected 100 percent of the rootkits"

CCE 4,5 stars

Norman MC 3.5 stars

Malwarebytes 4 stars

NPE 4 stars

avast! Rescue Disc (3.5 stars

• 2 седмици по-късно...

Моля знаещите да ми помогнат.Преди време инсталирах з амалко Комодо ИС.Проблема е ,че когато напиша думата в адресбара преди направо търсеше в Гугъл а сега излиза проклетия Comodo Search ,който нищо не намира :(Как мога да го премахна? Едит:Извинявам се ,проблема с драг-ването се е решил като инсталирах нова антивирусна

Редактирано от Архангел (преглед на промените)

Здравейте,интересува ме дали Comodo IS free е по -лек от Norotn Internet Security 2012, дали товари по малко и как мога да направя така че почти да не ме безпокои с въпроси?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Здравейте,интересува ме дали Comodo IS free е по -лек от Norotn Internet Security 2012, дали товари по малко и как мога да направя така че почти да не ме безпокои с въпроси?

слОжи го, и ще разбереш сам...

Здравей! Ако познаваш добре NIS, данните, които ти показвам, ще ти позволят да направиш сравнение (не ползвам обаче AV модула - някой друг може да ти ги предостави ). На третия подвъпрос - разгледай опцията Preferences-Parental Control-Suppres.....,както и в настройките на Defense+(автоматично създаване на правила за сигурни приложения), но ми се иска да ти обърна внимание, че ако искаш да имаш максимален контрол над ОС можеш да я прескочиш. Деликатен е избора, защото зависи от конкретния потребител, представата му за ниво на сигурност и т.н. А иначе, ако не се скъсваш да инсталираш софтуер, не мисля че ще те тормози Comodo. Дано сме поизяснили малко нещата. Поздрави!

post-211055-0-90303300-1327651896_thumb.

post-211055-0-59568100-1327651906_thumb.

Привет, Съфорумци!

При опит за ъпдейт на CIS и след рестарт ми се бъгна антивируса и дефакто сега съм без антивирус.

Може ли да разрешим проблема без да се преинсталира CIS?

При опит за ъпдейт на вирусната дефиниция или при сканиране ми изписва:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.