Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Защита + на Комодо.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Използвам COMODO Firewall и ESET NOD32 Antivirus . Кое ще е по добре да ползвам хипса на NOD32 или защита+ на COMODO?

Хипса на Есет е много зле.Няма ясни прозорци какво да правиш и блокираш и принципно трябва сам да създаваш правила кое да блокира.

Давай с Комодо, там всичко е ясно и точно.

Защо?

Няма ясни прозорци какво да правиш и блокираш и принципно трябва сам да създаваш правила кое да блокира.

Давай с Комодо, там всичко е ясно и точно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Защо?

3SSS(exhausted)такава е истината.

Публикувано изображение

Дадоха ми компютър и ми казаха че е заразен с някакъв Троянски кон. Инсталирам аз разбира се COMODO Antivirus обновявам го , пускам сканиране и що да видя започна да засича и трие Sality. Спрях сканирането на системния дял и пуснах сканиране на несистемните дялове да разчисти заразените файлове ( отне му около пет минути ). След това метнах Live CD-то с ХР , изтрих само "С" , създадох отново "С" , бърз формат и накрая инсталация на ОС. Сега системата работи перфектно. На практика установих че не е задължително да се трият всички дялове при заразяване със Sality или пък сканиране с Live CD-та които да почистят несистемните дялове от заразените файлове , преди да се форматира само "С" и да се инсталира ОС.

Съмнявам се че друга антивирусна програма ще се справи по подобен начин със Sality.

Точно Комодо се дъни на Sality

https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/cis-fails-to-delete-samples-restarts-indefinitely-t84670.0.html

3SSS(exhausted)такава е истината.

Публикувано изображение

https://forums.comod...y-t84670.0.html

Юриелчо, поста който си цитирал е от друг форум и за друг продукт.Не намирам връзка с въпроса, който зададох, но няма значение.Благодарим!

Използвам COMODO Firewall и ESET NOD32 Antivirus . Кое ще е по добре да ползвам хипса на NOD32 или защита+ на COMODO?

У дома два лаптопа от около 2 години все са с Comodo IS Premium Free. На ОС - Vista и Win 7 са. Не съм пробвал корпоративна версия на ESET - тя може и да е по-добра от безплатния CIS. Съгласен съм с URIEL и klaatu .

Юриелчо, поста който си цитирал е от друг форум и за друг продукт.Не намирам връзка с въпроса, който зададох, но няма значение.Благодарим!

3SSS-чо,Darknet или там какъвто се водиш идеята ми е ясна.Надявам се, че не мислиш че не мога да те позная.

3SSS-чо,Darknet или там какъвто се водиш идеята ми е ясна.Надявам се, че не мислиш че не мога да те позная.

Каква идея бе пич?Просто искайх да чуя мнение защо защита+ е по-добра.Нещо напрегнат ми се струваш!?

Каква идея бе пич?Просто искайх да чуя мнение защо защита+ е по-добра.Нещо напрегнат ми се струваш!?

Не съм напрегнат.Ти да не си психолог?

https://forums.comod...y-t84670.0.html

Така се дъни че не ми се наложи да ползвам спасителни дискове или специализирани програми. Какво ме бъркат Американците , че ползват бъгавия Win7 :clown:

Защо " защита +" се изключва когато стартирам ОС, като преди това е била включена на безопасен режим?

Защо " защита +" се изключва когато стартирам ОС, като преди това е била включена на безопасен режим?

Пробвай със самодиагностиката на програмата и ако това не помогне експортирай си настройките, деинсталирай и инсталирай наново.

И пак си внеси настройките.

Безплатно ... И с

NortonTM ConnectSafe няма смисъл от платени програми!

Безплатно ... И с

NortonTM ConnectSafe няма смисъл от платени програми!

Тази комбинация /Комодо плюс Трафик лайт на Дефендера/ е много отдавна предлагана от мен, а от 2 месеца е и на служебния лаптоп. колкото и нескромно да звучи, но аз бях първия, в този форум, който се довери на трафик Лайта на Дефендера, още от самото му появяване, и не съм го махал от тогава! :)

Все пак, мога да твръдя, че Panda URL Filtering е малко по-ефективна от Трафик лайта! И по принцип твърдо мога да кажа, че сред безплатните програми- "малката" Панда (като чист антивирус) в момента е №1!

Тази комбинация /Комодо плюс Трафик лайт на Дефендера/ е много отдавна предлагана от мен, а от 2 месеца е и на служебния лаптоп. колкото и нескромно да звучи, но аз бях първия, в този форум, който се довери на трафик Лайта на Дефендера, още от самото му появяване, и не съм го махал от тогава! :)

Все пак, мога да твръдя, че Panda URL Filtering е малко по-ефективна от Трафик лайта! И по принцип твърдо мога да кажа, че сред безплатните програми- "малката" Панда (като чист антивирус) в момента е №1!

Виж, няма значение кой е първи.Важното е, че на платените пакети им замина времето. Няма Norton, няма Kaspersky ,няма Eset...

А има и sandboxie...За какво да плащам?

Да,за какво да плащам:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

+ Sandboxie.

Какво му трябва повече на човек. А да,във тези жеги и студена бира,във по-големи количества,заради жегата де.

Връзката ти показва това. Май форума се е сбъгясал - към адреса е добавено %C2%A0%C2%A0

http://www.comss.ru/page.php?id=966

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Comodo Internet Security +Panda Security URL Filtering +Norton DNS+Kingsoft Antivirus -Една доста сполучлива комбинация се получи,без натоварване на системата. Благодаря на URIEL за поправката-теста е доста интересен...

След инсталация на CIS 5.10... и рестарт на машината, излиза меню за избор на типа мрежа - домашна, офис или публична. Коя е по-добре да се избере за по-висока сигурност, въпреки че съм вкъщи с един компютър (нямам домашна мрежа). Нямам рутер - директно LAN от модема на blizoo... При избор на публична мрежа излиза и съобщение за криптиране на трафика с TrustConnect?...някой ползвал ли е тази настройка...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

След инсталация на CIS 5.10... и рестарт на машината, излиза меню за избор на типа мрежа - домашна, офис или публична.

Коя е по-добре да се избере за по-висока сигурност, въпреки че съм вкъщи с един компютър (нямам домашна мрежа).

Нямам рутер - директно LAN от модема на blizoo...

При избор на публична мрежа излиза и съобщение за криптиране на трафика ?...

Публична, а за криптирането на трафика това е за да използваш техния TrustConnect.Махни отметките в менюто на защитната стена и няма да те безпокои, защото дори и да ти е криптиран трафика пак ще ти излиза съобщение.

Вярно ли е засичането на COMODO, проверих файла във вирус тотал само той го засича.

Публикувано изображение

Качи файла някъде и дай линк.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.