Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Сега от някъде и инсталатор ако излезе ... ще е 6 + :)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Новият интерфейс ми допада, обаче Comodo продължава да показва съобщението "Еди-кое си .exe is an unrecognized file and has been sandboxed as Partially Limited", когато се стартира неразпознат файл. Доколкото ми е известно, програма, която се стартира в sandbox не оставя никакви следи на хардиска и регистрите след нейното ? затваряне. В help-а на Comodo е написано какво се случва, когато програма е стартирана като частично ограничена:

"Partially Limited (Default) - The application is allowed to access all the Operating system files and resources like clipboard. Modification of protected files/registry keys is not allowed. Privileged operations like loading drivers or debugging other applications are also not allowed."

http://help.comodo.c...l-Settings.html

Просто, самата дума "sandboxed" в случая мен лично ме заблуждава, тъй като се получава противоречие.

На 33-тата минута във видеото, към което @URIEL е дал линк, Languy казва, че вирусът е стартиран в sandbox и не може да направи нищо, което ме кара да мисля, че той (модератор във форума на Comodo) не е чел help-а и се чудя, колко ли хора ще се сетят да го погледнат.

Според мен, за да не се заблуждават потребителите е по-добре съобщението да бъде:

"Еди-кое си .exe е неразпознат файл и е стартиран като частично ограничен."

В смисъл, думата "sandboxed" да я няма.

Иначе, когато се кликне с десния бутон на мишката върху някаква програма и тя оттам се стартира в sandbox-а, то тогава тя не остава следи.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Още няма пълна виртуализация според форума им...Аз лично изключвам сандъка и се ръководя изцяло от D+. :)

Аз ползвам сандъка на Комодо, заради по-малкото въпроси при стартирана на нова или непозната програма (игра). Естествено вдигам нивото - поне на Ограничени. В момента с версия 5.12- Несигурни...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=uLxY1aK2dek

Абсолютен тюрлюгювеч..хибрид между- Нортон, Макафи и Битдефендер...ама кЪкво да се прави- учим се от най-големите!

Абсолютен тюрлюгювеч..хибрид между- Нортон, Макафи и Битдефендер...ама кЪкво да се прави- учим се от най-големите!

Няма значение важното е да направят добър продукт, защото ние печелим.

Ами ако спрат авантата с Нортон?И трябва да даваш пари?

Ами ако спрат авантата с Нортон?И трябва да даваш пари?

Кодовете, които имам за Нортон, и за които си мислех, че са 6-месечни, са оказа, че са....1 годишни!! С инсталирането на 2013 сложих и един от тези кодове и ми даде- 366 дни!! Така, че- няма страшно....

А ти не се ли замисляш, че наближава времето, когато Комодо няма да е безплатен вече, в този си вид!?!? Целта на Мелих беше, чрез напълно безплатен пакет да дръпне напред със дефинициите, технологиите и развитието, в момента в който Комодо влезе в тестовете на AVC (а това ще стане), мандалото ще хлопне! В момента все още тече "захранката"!

Кодовете, които имам за Нортон, и за които си мислех, че са 6-месечни, са оказа, че са....1 годишни!! С инсталирането на 2013 сложих и един от тези кодове и ми даде- 366 дни!! Така, че- няма страшно....

А ти не се ли замисляш, че наближава времето, когато Комодо няма да е безплатен вече, в този си вид!?!? Целта на Мелих беше, чрез напълно безплатен пакет да дръпне напред със дефинициите, технологиите и развитието, в момента в който Комодо влезе в тестовете на AVC (а това ще стане), мандалото ще хлопне! В момента все още тече "захранката"!

Сам ги беше изброил около 10 антивирусни напълно безплатни.

Мрежа с рутер.

И Sandboxie до живот за 3 компа ми подариха.Да я прави платена.Ама според мен знае че ще изгуби така...

Радвам се че имаш лицензи :)

• 2 седмици по-късно...

Бъгава работа

Докладвано.

Здравей Пламене, :) Виж дали ако изключиш вградения sandbox на Adobe Flash Player ще е по-добре: http://forums.adobe.com/thread/1018071 Бтв, аз затова предпочитам Sandbox-a на Comodo off, Defense+ on (safe mode). :)

Здравей Пламене, :)

Виж дали ако изключиш вградения sandbox на Adobe Flash Player ще е по-добре:

http://forums.adobe.com/thread/1018071

Бтв, аз затова предпочитам Sandbox-a на Comodo off, Defense+ on (safe mode). :)

Сега ще пробвам.Не съм се сетил и благодаря за идеята.

Ама и те дано си оправят проблема.

...Става въпрос за версия на Live Security Platinum... лесно се оттървах от нея, защото бях под сянка, но това за пореден път показва, че сандъка на варана е "пробит", въпреки добавянето на дяловете ми в защитените файлове и паки...

А,ако го пробваш със това правило,как ли ще е:

?:*

Само това правило ли да оставя, или и дяловете..

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Само това правило ли да оставя, или и дяловете..

Само едното избираш...

Само това правило ли да оставя,......

Да,URIEL ти е отговорил. :)

Бетата няма ли да я пускат вече,изчака ми се чакането.Оффф.

Бетата няма ли да я пускат вече,изчака ми се чакането.Оффф.

Ами и на мен, ама сега е в модераторите и когато те решат, че няма големи бъгове ще я пуснат за тестване.

Точна дата няма.

Защо глобалните ми правила са такиви като съм махнал отметката пред автоматично откриване на нови частни мрежи и в мрежови зони съм изтрил всичко.

Публикувано изображение

Редактирано от stonit (преглед на промените)

Защо глобалните ми правила са такиви като съм махнал отметката пред автоматично откриване на нови частни мрежи и в мрежови зони съм изтрил всичко.

Публикувано изображение

Защото си задал третата опция в секцията за скриване на портовете!

Пълна виртуализация.

Публикувано изображение

Пълна виртуализация.

Публикувано изображение

Това вече е друго нещо. Само да добавят и възможност Comodo да прави отчет на промените, направени от виртуализирания процес, за да може да се прецени дали е достатъчно безопасен, за да се извади от sandbox-а и ще бъде супер.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.