Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Вярно ли е засичането на COMODO, проверих файла във вирус тотал само той го засича.

Публикувано изображение

Аууу.....тази засечка изглежда доста сериозна....да не ти се наложи да минаваш през почистващия раздел...

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

За Sality видян преди 5 години е меко казано странно и ще им драсна във форума. За 5 години всички ще го ловят принципно.

First seen by VirusTotal

2007-06-12 20:05:18 UTC ( 5 години ago )

Чисто FP спокойно!

Hello slayer76,

Thank you for reporting this. It will be fixed soon.

Best regards,

FlorinG

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Някой знае ли от комодо имат ли намерение да добавят опция за изключване на компютъра след скениране?това е хубава функция.

Никога не съм я ползвал и да я има опцията. Даже я смятам за непрепоръчителна... След пълно сканиране предпочитам сам да реша кое да се трие и кое да остане. Или поне да огледам какво е изтрито и да имам поне възможност да ресторна нещо от карантината. След рестарт може да е късно за някоя легитимна програма или системен процес (особено се отнася за Комодо).

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Никога не съм я ползвал и да я има опцията. Даже я смятам за непрепоръчителна...

След пълно сканиране предпочитам сам да реша кое да се трие и кое да остане. Или поне да огледам какво е изтрито и да имам поне възможност да ресторна нещо от карантината.

След рестарт може да е късно за някоя легитимна програма или системен процес (особено се отнася за Комодо).

Това не е задължително. Например Emsisoft Emergency Kit си има опция например да запише само лог файла и да изключи компютъра. Вечерта си пускаш да сканираш и си лягаш...На сутринта, пускаш компютъра, отваряш си рапорта и си го преглеждаш и каквото трябва си триеш ръчно или чрез специализирани инструменти/скриптове.

Публикувано изображение

хубаво е ако не го предвиждат да им го предложим. какъв е проблема кат го сложи в карантината рестор и готово.

http://www.comss.ru/page.php?id=239

Виктор Стефанов

...Привет всем! Я как-то уже писал Самозащите comodo ( о том что kill switch убивает процессы comodo) недавно столкнулся с тем что можно удалить практически любой файл из папки Comodo IS (меня это расстроило и я начал икать пути решения проблемы) Решение - найдено!!!

Открываем: Comodo IS -> Защита+ -> Политика безопасности компьютера -> Правила проактивной защиты -> Все приложения -> Править -> Применять пользовательскую политику -> Настроить -> Защищённые файлы и папки -> Заблокированные файлы и папки -> Добавить -> Группы файлов -> Добавьте два пункта

1. Файлы/Папки Comodo

2. Comodo Internet Security.

Нажимаем OK.Далее возвращаемся назад до пункта "Правила проактивной защиты" и удаляем правила для всех составленных процессов после пункта все приложения. Применяем изменения. И вот ни к одному файлу comodo нет доступа. (нельзя удалить) Сразу оговорюсь, что все обновления успешно работают.

P.S. Если данная темя уже встречалась, то извините! Я её не нашёл. Пришлось экспериментировать!

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Hi Everyone,

We have just released CCE 2.5 with a few fixes and improvements.

What's new in CCE 2.5.242177.201?

NEW: Full support of Windows 8 Release Preview.

FIXED: File signature is not recognized correctly in some cases.

IMPROVED: Enhanced white list for system files.

IMPROVED: Avoid false positive by enhanced trusted file verification.

IMPROVED: CCE GUI can now be maximized.

IMPROVED: Update virus signature before restart in full scan so that scan starts immediately after system starts up.

URLs:

http://download.como...177.201_x32.zip

http://download.como...177.201_x64.zip

Regards,

Haibo

Редактирано от Гост (преглед на промените)

:)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Градски, тези питанки може да са "приятел" само на доста напреднал потребител, който си има понятие даже от принципа на работа на Уиндоус и неговота структура и организация. За всички останали, т.е. за 99% от потребителите, тези питанки ще породят не само още по-големи питанки, ами направо може и сами да си го набият....което най-вероятно ще стане! Послушай ме... и ти и всички останали хипсаджии, погледни малко по практично и безпристрасно на нещата- не е за всеки тази добавка /хипс/...не е! давал съм много пъти реални примери със питанки на хипса,...хайде да не се повтарям пак

Преди година си пробвал някой и друг ХИПС и сега само мрънкаш :shock11:

От преди година когато си пробвал Комодо , наясно ли си още колко производители на софтуер са добавени в белия му списък ?

Ползвам тези настройки от 6 месеца и до момента няма програма която да е била третирана като „Untrusted” !

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Проблема ти не е в ХИПСОВЕТЕ , а в това че ползваш кракове за програмите с които чертаеш :clown: Другия вариант е когато инсталационния файл на програмите , които ползваш е модифициран за да я ползваш безплатно , тогава Комодо също го мята в сандъка или ако е изключен задава въпроси :clown:

Спокойно , ако си сигурен че са безвредни , казваш на ХИПСА винаги да ги третира като доверени :clown:

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Проблема ти не е в ХИПСОВЕТЕ , а в това че ползваш кракове за програмите с които чертаеш :clown: Другия вариант е когато инсталационния файл на програмите , които ползваш е модифициран за да я ползваш безплатно , тогава Комодо също го мята в сандъка или ако е изключен задава въпроси :clown:

Спокойно , ако си сигурен че са безвредни , казваш на ХИПСА винаги да ги третира като доверени :clown:

Не, не...това няма нищо общо. Кракове-мракове не ме притесняват...Казвам го съвсем простичко- не ми харсева, която и да е програма, да изскача със питащ въпрос: "Приложение "Х" иска достъп до регистър "У", какво да правим?" или "Програма Х иска достъп до интернет, какво да правим?" такива въпросчета, меко казано ме дразнят...да не кажа, че ме вбесяват! За какво ме пита програмата? нали за това е програма- да смята, изчислява, анализира и взима решение!

Защо от Нортон нито веднъж не съм получил питанка- какво да прави? Ето затова Нортона ми стои вече година и половина на компа....и ще продължи да стои, даже ако се наложи да го купувам! И от както стои НЕ съм имал никакви проблеми с компютъра!

Не, не...това няма нищо общо. Кракове-мракове не ме притесняват...Казвам го съвсем простичко- не ми харсева, която и да е програма, да изскача със питащ въпрос: "Приложение "Х" иска достъп до регистър "У", какво да правим?" или "Програма Х иска достъп до интернет, какво да правим?" такива въпросчета, меко казано ме дразнят...да не кажа, че ме вбесяват! За какво ме пита програмата? нали за това е програма- да смята, изчислява, анализира и взима решение!

Защо от Нортон нито веднъж не съм получил питанка- какво да прави? Ето затова Нортона ми стои вече година и половина на компа....и ще продължи да стои, даже ако се наложи да го купувам! И от както стои НЕ съм имал никакви проблеми с компютъра!

С настройките които съм показал по-горе , Комодо задава толкова въпроси колкото и твоя Нортън.

Не знам,но Мелих е публикувал тези снимки във фейсбука,не пишеше бета или нещо друго само comodo v6 screenshots.:)

Леко са взели назаем фейса на McAfee.

Тъкмо това щях да кажа и аз! :) Плъзгащо се меню долу- от битдефендер, елемент със "златен" цвят- от Нортон....

С една дума: от тук-от там.... :clown:

Дам, големите бутони в долната част на екрана много наподобяват тези на Дефендера... Ако остане в този вид бих се съгласил, че е плагиатство, въпреки че не съм очаквал подобно нещо от Комодо...

Редактирано от G DATA InternetSecurity (преглед на промените)

Може.Битдефендър много не съм ползвал, но веднага се сетих за:

Копнали са го Макафито 1:1, а от Дефендера са взели плъзгащата лента... :clown:

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.