Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Kарате си я както едно време (:..гадове (((=

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Kарате си я както едно време (:..гадове (((=

Какво съм виновен че Ronny не е чувал за дропване и заместване на файлове ? Ще го докладвам на Мелих на лични съобщения да му наложи наказание.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
Тоест?

PS: Не съм много навътре в тези неща и затова питам. :)

Когато антивирусната ти програма няма дефиниция за даден зловреден софтуер , а ти го страртираш се активира HIPS-а. Неговата работа е да ти даде информация стартирания файл какви промени по ОС иска да направи , а ти трябва да решиш какво да предприемеш ( да блокираш или да разрешиш ).

Пример

http://www.youtube.com/watch?v=XwB9FlLpKIM

Когато антивирусната ти програма няма дефиниция за даден зловреден софтуер , а ти го страртираш се активира HIPS-а. Неговата работа е да ти даде информация стартирания файл какви промени по ОС иска да направи , а ти трябва да решиш какво да предприемеш ( да блокираш или да разрешиш ).

Мерси за разяснението. :)

Проблемът е, че при включен Defense+, като стартирам Google Chrome, системата "замръзва" и трябва да прибягвам до ресета.

Проблемът е, че при включен Defense+, като стартирам Google Chrome, системата "замръзва" и трябва да прибягвам до ресета.

С друг браузър какво се случва ?

С друг браузър какво се случва ?

Няма проблеми.

Пробвано е с актуалните версии на Firefox и Opera, както и с IE7.

Настройките са взети оттук:

http://www.kaldata.com/forums/topic/160769-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-comodo-5-av-is/page-54#entry2055155

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Забелязах,че SVCHOST регистрира някаква много странна активност.Това някакъв БЪГ на програмата ли е?Или всичко си е както трябва?

ПС:Виновника се оказа IpV6 ......

post-332187-0-49963000-1358968548_thumb.

Редактирано от NLSoldier (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Сложих Комодо 5.12 и се почна...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сега стартирам IDM-то и ....ще си чатим ли,ще си пишем ли или ще копат в компютъра ми?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тоя месенджър на Комодо го изключих.

Така е при него,точно тези негови чрти от характера никога не съм харесвал.

Ми като за начало може да му изключиш пясъчника - едно от най-голямите достойнства на програмата. Къде е грижата да цъкнеш "Повече не изолирай"? А също така може да дадеш пълни права на непознатите файлове. Но и това не е кеф. Ми Комодо си е такъв, какъвто си е. Убеден съм, че ако на average joe му обяснят принципа на работа - 20 мин. макс - той ще се влюби в нея. Липсата на уеб скенера обаче е недостатък. За мен единствения...но и това се оправя. Просто да си поиграеш може би с правата на браузъра ли, не знам...

Другият недостатък - за много хора - е, че не е на принципа "палиш и тръгваш" програма. Лично аз го ползвам на под средното ниво завишени настройки и върши работа.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Никси, не можеш да очакваш да си свикнал с KIS и изведнъж да ти е лесно в CIS... :)

Всичко е въпрос на навик, свикване и настройки. Сигурно и на мен ще ми е така ако сложа КIS или NIS. :)

А иначе явно си инсталирал без да искаш GeeksBuddy...Можеш да го деинсталираш пак от Control Panel-a без това да повлияе на работата на Comodo. Просто по-време на инсталацията не си направил някои отметки, а там има и важни такива. ;)

Сега провокираш ли незнам, но ще станат излишни спорове като прочете Мохикана. :)

Ползвай си тогава каквото харесваш и толкова...ако някой изсипе един той ла*на за Касперски какво ще се случи? ;)

Kолкото до автомата то и при Касапа си трябват бая настройки в правилата...не почвай като инженера...програма HIPS - пълен автомат няма. Поне не версия 5. Версия 6 се води по sandbox насочена...Версия 5 е повече D+ насочена.Аз даже съм спрял sandbox-a изцяло...дори cloud базираното сканиране за да не ми се появява съобщение, че имам зараза, която не може да изчисти.

Що се отнася до geeksbuddy щом не си го инсталирал тогава явно е заради сканирането в облака..Спри го и няма да ти се появява. И без това без инсталацията на антивирусната повече пречи (е ок, пак предупреждава че има зараза и къде е тя, но трябва да си я чистиш ръчно) и мен лично ме дразни.

Шпиончета - те всички са такива и човек ако няма вяра на даден продукт просто не го използва...Дори ОС. ;)

.....

Що се занимаваш със стари версии,ако искаш хипс то няма разлика със по-старата версия,но сандъка е много по-добър.

Сега провокираш ли незнам, но ще станат излишни спорове като прочете Мохикана. :)

Ползвай си тогава каквото харесваш и толкова...ако някой изсипе един той ла*на за Касперски какво ще се случи? ;)

Kолкото до автомата то и при Касапа си трябват бая настройки в правилата...не почвай като инженера...програма HIPS - пълен автомат няма. Поне не версия 5. Версия 6 се води по sandbox насочена...Версия 5 е повече D+ насочена.Аз даже съм спрял sandbox-a изцяло...дори cloud базираното сканиране за да не ми се появява съобщение, че имам зараза, която не може да изчисти.

Що се отнася до geeksbuddy щом не си го инсталирал тогава явно е заради сканирането в облака..Спри го и няма да ти се появява. И без това без инстгалацията на антивирусната повече пречи (е ок, пак предупреждава че има зараза и къде е тя, но трябва да си я чистиш ръчно) и мен лично ме дразни.

Шпиончета - те всички са такива и човек ако няма вяра на даден продукт просто не го използва...Дори ОС. ;)

Съжалявам ако си помислил,че ще тръгна да провокирам някого тука. Не съм Дон Кихот и за мене Касперски отдавна не е единствената програма за мене. Програмата си ми харесва и хипса и ми е напълно достатъчен. Точно затова не слагам шеста версия.

А Мохикана да заповяда бих му бил благодарен да даде някои насоки. 

Що се занимаваш със стари версии,ако искаш хипс то няма разлика със по-старата версия,но сандъка е много по-добър.

Ако не ползваш sandbox старата е за предпочитане, защото интерфейс на новата поне мен ме дразни а ти сам каза, че в HIPS-a са едни и същи.

Съжалявам ако си помислил,че ще тръгна да провокирам някого тука. Не съм Дон Кихот и за мене Касперски отдавна не е единствената програма за мене. Програмата си ми харесва и хипса и ми е напълно достатъчен. Точно затова не слагам шеста версия.

А Мохикана да заповяда бих му бил благодарен да даде някои насоки. 

No worries, просто не исках да стане поредната тема Левски срещу ЦСКА. Иначе всяка програма има недостатъци и предимства и бъгове, но все пак едно е да са наистина бъгове, друго е да не ти хареса организацията на интерфейса и функционирането на наличните опции. :)

Поздрави и хубав неделен ден!

Стената се обновява ежедневно или на 24 часа ;)

Публикувано изображение

Например моята не  се е обновявала 0т 15 часа :)

П.С: въпроса ти е за другата тема понеже касае 6-та версия :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Да ви питам, нормално ли когато е включена защитната стена да ми бави зареждането на страници в браузъра, след като я изключа всичко се оправя (Windows 7 32 bit, firefox) ?

ПП: Интернета ми е бавен, но за зареждане на страници няма проблем, само когато защитната стена е включена го прави това.

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Да ви питам, нормално ли когато е включена защитната стена да ми бави зареждането на страници в браузъра, след като я изключа всичко се оправя (Windows 7 32 bit, firefox) ?

ПП: Интернета ми е бавен, но за зареждане на страници няма проблем, само когато защитната стена е включена го прави това.

Ми...принципно не. Причината може да е къде ли не. Недобре деинсталирана програма за сигурност или друга някаква или неразбирателство между инсталирано приложение, което ползва интернет, драйвери - липсващи или повредени или някакъв проблем с Комодо, който нещо на системата просто не му харесва. И не на последно място наличието на малуер или недобре почистена инфекция...

Няколко съфорумеца се оплакват от шестата версия. Предполагам, че за нея става дума. Лично аз ползвам 5.12. А ако ползвате торент-клиент скоростите му нормални ли са за интернет-плана ви?

Проверете също така изключена ли е уиндоуската стена, докато върви Комодо и като браузвате без комодската стена, включвайте уинската.

Може да пробвате да изчистите също така, кеш, история, временни обекти на браузъра. Да флъшните диенеса и такива ми ти работи...Или да се обърнете към HJT хората, за да ви разгледат системата. 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.