Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ужасии! Кой е най-страшния филм, който сте гледали?

Featured Replies

"Нещото" е най страшния филм който съм гледал ... беше доста гадничко ^^

• Отговори 314
  • Прегледи 182,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Когато бях на 10 години гледах "То" и ми беше много страшен. Гледах го и сега, почти 10 години по късно и ми се стори дори смешен. Иначе друг филм от който да съм се стреснал това е "Предизвестена смърт". От него насам не съм гледал нищо поне толкова страшно. А филми като "Грашен завпой", "Тексаско клане" и "Восачната къща" са много забавни, но определено не са страшни.

Филма Ghost Ship и 13 призрака според мен са най-страшните поне доколкото съм гледал филми ;)

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

Аз по страшен филм не съм гледал и просто много е добро филмчето...

Словакия наистина ли изглежда така???

На мен специално този филм много ми повлия! Докато го гледах си мислех, че всъщност не е нищо особено, обаче посред нощ се събудих и полудях! ;) Осъзнах за какво иде реч доста по-късно и въздействието му беше силно. Браво на Тарантино за пореден път :wors:

Ненормален е наистина и аз 3 дена го сънувах и ми беше в главата. Гледах и Final Destination 3, но след 2 часа го забравих.

Аз по страшен филм не съм гледал и просто много е добро филмчето...

Словакия наистина ли изглежда така???

<{POST_SNAPBACK}>

По въпроса за Словакия:

Словашките власти са бесни на авторите на хита в американския боксофис “The Hostel” и смятат, че им разваля имиджа на страната.

Хорър филмът разказва за американски туристи, които попадат на банда мъчители в Словакия.

“Аз съм ужасно обиден от филма и смятам, че всички словаци трябва да се чувстват така”, каза за ВВС словашкият депутат Томас Галбави.

Нискобюджетната продукция, която покори американския боксофис пред няколко седмици, е била заснета в съседна Чехия и във филма местните жители говорели чешки, а не словашки.

Според Галбави, филмът бил “чудовищна измислица, която няма нищо общо с реалността”.

“Ние сме единодушни в мнението си, че филмът разваля имиджа на страната ни”, каза представителката на словашкото министерство на културата.

Местните вестници не остават по-назад в гнева си и пишат, че филмът описвал Словакия като “изостанала страна, в която хубавите ни момичета се държат като последните пачаври” и приканят туристическите агенции да поканят режисьора на филма Ели Рот (Eli Roth) да посети страната, за да види истината.

Рот се оправдал, че нямал нищо лично срещу Словакия и просто я избрал, за да покаже невежеството на американците.

“Американците дори не са и чували за тази страна”, казал той, цитиран от ВВС. “Това не е географски филм. Просто исках да демонстрирам американското невежество.”

http://www.avtora.com

Иначе филмчето не е лошо, като изключим крайно неправдоподобния на моменти сценарий.

Ако се чудите дали да го гледате, прочетете тази рецензия.

• 2 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Още един азиатски филм на ужасите успя да привлече вниманието на холивудските продуценти - става въпрос за японския филм "Инфекция" ("Kansen"), заснет през 2004 г. В близко бъдеще се планира по големите екрани да се завърти неговият американски клонинг. Сценаристът Шенинг Гибсън вече започна работа над сценария на "Инфекция", но до момента местата за режисьор и актьори остават вакантни.

Сюжетът на хорър лентата се развива в изолирана болница, чиито персонал се сблъсква с неизвестен вид зараза със свръхестествен произход.

Инфекцията се развива в мрачна изолирана болница, където грешка на разсеяна сестра довежда до последици, които застрашават цялата планета.

Пълната статия

• 1 месец по-късно...

Тези дни се взех да гледам "Предизвестена смърт" за 4 път,защото много го обичам този филм и исках да видя сега,като съм гледала повечето му клонинги "Гняв", "Мрачна вода" и др. дали ще ми се стори банален,но най-странното беше че сега се забелязах някои неща в него,които преди не миправеха впечатление и отново се убедих,че това е един велик филм. :) Имам предвив,че са спестени доста банални изродщини,които по правило присъстват във всеки ужас,но това не го прави по-малко интересен,даже повече.Има много повече драма,търсене и история.И се убедих че(по мое мнение)хорърите вече започнаха да стават много комерсиални,постоянно излизат нови и нови и всичките си приличат,все едно са правени от един и същи режисьор.Постоянно излизат римейкове и,като изключим разбира се "Убийствен пъзел",за мен качествен хорър от години няма. Когато излезе "Писък",се появиха"Знам какво направи миналото лято","Градски легенди","Фантоми","Валентин" и още куп хоръри движещи се по сюжет тип "Петък 13".След "Предизвестена смърт" излезнаха около 20 хоръра експлоатиращи малките деца или момичетата като злодеи,а другата сюжетна линия по която се движат новите хоръри е "Тексаско клане","Къщата на восъка","Погрешен завой"...Нищо оригинално не се прави и нищо,което да те изненада,твърде малко като се има в предвид какво количество хоръри излиза на екран всеки месец. Съгласни ли сте че хорърите се развалиха от общия принцип по който вървят,или харесвате повечето нови ужаси,които излизат?

Мисля че кризата не е само в този жанр... аз лично предпочитам трилърите пред хорърите, но като се замисля след "Самоличност" не се е появявало нещо значително и запомнящо се. Сега явно силният жанр е кримката с леки зачатъци на съспенс... не че е лошо... Разбира се, наивно е да очакваме всеки ден да излиза филм-събитие... сигурен съм, че и хорърът скоро ще изживее своя ренесанс...

Дано,лошото е че всичко,което започне да се гледа повече и да се харесва повече го развалят,не че пък старите хоръри са много оригинални,но поне не излизаха постоянно и с такива претенции всичките.Същото е и с продълженията на филмите - повечето просто развалят хубавият филм,най-вече защото излизат много скоро след самия филм и историята е толкова набързо продължена,че да стигне за още час и половина време... Публикувано изображение

Всъщност точният въпрос е: "Развалиха ли киното?". Отговорът си остава относителен и зависи от вкуса на конкретния човек, но лично за мен отговорът е "Да, развалиха го." Всички жанрове в момента страдат от деградация. Все още се намират стойностни филми, но оредяха значително.

Хорърите? Предизвестена смърт беше от малко по-свежите попълнения напоследък. Имаше нелоша идея, макар да беше римейк. Друг по-свеж полъх беше Saw. Отново нещо, което леко да размъти тресавището и застоя, но все пак не мога да ги нарека истински хоръри, не успяха истински да ме стреснат. Подкрепям vboychev, откъм хорър и подобните му мога да изтъкна само Самоличност като истински представител на жанра от филмите излезли в последно време.

Писък започна сравнително задоволително и в третата част вече беше комедия. Знам какво направи миналото лято също имаше своите моменти, но дотам. Градски легенди не мисля, че е успял да изплаши почти никого. Тексаското клане лично за мен беше доста слаб филм. Погрешен завой пък беше върхът на лигнята. Толкова жалък филм не бях гледал. Толкова смешен в опитите си да бъде сериозен. Добре, че беше Елиза Душку там, та да има НЕЩО да ме задържи пред екрана. Колкото и да е симпатична тя, това не спасява филма от бидейки пълна помия ("боза" е слабо).

В днешно време се залага предимно на няколко принципа:

- кръъъъъъъъв - залеееееейте зрителя с кръв, не е важно дали сцената го изисква, нека има кръв, тя е страшна;

- "страшни" същества от незнаен произход - човекоподобни (върколаци, вампири и др.) или други гадини, които избиват хора;

- стряскащи сцени а-ла Писък и др. - лошият се появява изведнъж и нечаквано и стряска;

- човъркащи мозъка психо елементи - ами то няма какво да пояснявам тук

Може да изпускам нещо, но както и да е. Мисълта ми е, че всеки филм като че ли си избира нещо от тези и набляга на него като попренебрегва другите. Е, сори, ама страхът не се крие в реки от кръв, нито във вампирите, нито във неочакваните появи на на лошия/звяра иззад жертвата, нито само в психо елементите. Страхът и напрежението, което ни държи на ръба на стола идват от неизвестността и оригиналността на сюжета също. Как да се изплаша, след като ми е пределно ясно какво ще стане?!

Разбира се всички гореизброени елементи могат да се впишат чудесно във филма и да засилят ефекта, но те са предимно подравки. Да, важни подправки, но все пак подправки. Ястие само от подправки не става, нали? Филмите наблягат предимно на един елемент и очакват резултат. Е, не става! Страхът идва и от реализма. Колкото по-реален и близък до човек е даден филм, толкова по-въздействащ е. Затова и Самоличност беше сполучлив - беше някак реален, не беше толкова изсмукан от пръстите както Писък, Знам какво направи миналото лято и др. Някак истински, а не всяка дума да издава как някой се е мъчил да скалъпи някакъв сюжет само и само да могат да се впишат героите, нищо, че може и да се губи логиката в сюжета.

Ако трябва да отбелжа добър пример за съспенс, то това биха били Кубът и Кубът 2: Хиперкуб. Не бяха нищо маниакално, но бяха нещо добре замислено и сглобено. Третата част не съм я гледал още.

Ако трябва да отбелжа добър пример за съспенс, то това биха били Кубът и Кубът 2: Хиперкуб. Не бяха нищо маниакално, но бяха нещо добре замислено и сглобено. Третата част не съм я гледал още.

И аз мисля, че Кубът 1 и 2 са доста добри филми,особено като се има в предвид, че, подобно на "Убийствен Пъзел", са правени със страшно малко бюджет и без да се набляга на готини мацки да задържат вниманието на зрителя.За Кубът 3 не знам,но много се нсдявам да не е като "Последен изход"- 3-та част да е абсолютна излагация , в сравнение с първите две. Публикувано изображение

Аз препоръчвам наистина на теб и на другите любители на хоръри да изгледат още веднъж ""The Ring",защото тогава когато се появи той дойде новата "мода" на хорърите,но сега наистина може да бъде оценен по достойнство.За "Самоличност" мога да кажа само хубави неща,това също е един от малкото различни и интересни ужаси.Последните такива които гледах наскоро бяха нещо потресаващо,по-зле дори от "Тексаско Клане" и сие,много бих искала да ги изброя,за да може ако има някой,който да не се е излъгал все още да ги гледа да не го прави и завбъдеще:"Final Destination 3", "Creaper 2","Boo","Devour","Madhouse","Dark Water" - наистина нито един от тези филми за мен не заслужава внимание,същото важи и за прехваленият "The Grudge" - японски отврат.

Гледах по МTV че в момента се снима продължението на "Гняв" и се говореше доста ласкаво за филма който предстои,но дадоха доста малко информация.Някой знае ли нещо за филма,аз предполагам че ще е същата боза като първия,но все пак съм любопитна... Публикувано изображение

Ooх, Боже пусни крак над Холивуд! Ужас! "Гняв" беше, хайде да го кажем един приличен филм режисиран от японски режисьор, които по някаква невероятна случайност е избрал онази напълно бездарна руса мацка да играе главната роля, но се ядваше. Много "Предизвестена смърт" имаше, ама айде. Но "Гняв" 2....ох, кога ще се откажат! Все едно, който се радва да му се радва, лично мене вече Холивуд почти не могат да ме впечатлят. По отношение на хорърите, препочитам или старите холивудски продукции от 60-те 70-те или просто типичните евтини японски хорърчета, които не ти дават мира.

• 2 седмици по-късно...

Ако искате хубави хоръри поровете се из евтините, ниско бюджетни японски ужаси и ще останете очаровани. Ако не ви харесат потърсете някой стар холивудски хорър от 80те-90те. Аз лично съм на тоя принцип....

От новите филми на всеки 100, 5 си заслужават, горе-долу такова е съотношението. Пък относно новите хоръри мога да дам пресен пример: вчера гледах House of 100 corpses, направо щях да припадна от толкова тъпотия събрана в 2 часа ;)

От новите филми на всеки 100, 5 си заслужават, горе-долу такова е съотношението. Пък относно новите хоръри мога да дам пресен пример: вчера гледах House of 100 corpses, направо щях да припадна от толкова тъпотия събрана в 2 часа :clap:

ООоооо, честито, този филм е в топ 3 на НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНИТЕ филми, които съм гледала, и то не говоря само за хоръри!! Публикувано изображение Дори и малкото смисъл,който се среща тук-таме, в този филм липсва - абсолютна простотия!

Редактирано от Koz4e (преглед на промените)

Вчера гледах "достойното" продължение - Thе Devil's Rejects, честно казано не бих нарекъл филма хорър ами самоучител по псувни Публикувано изображение Просто нямам думи :nono:

Saw 1 and 2(Трион 1 и 2) или както е известен Убийствен пъзел.

Публикувано изображение Публикувано изображение

Download

Мен лично тоя филм много ме кефи особенo начина на убийствата,много умно са измислени.

Градски легенди: Кървавата Мери / Urban Legends: Bloody Mary

Download@######

Трейлър

СЮЖЕТ

Режисьорката Мери Ламбърт (Гробище за домашни любимци, Интимен кръг), завършва ужасяващата трилогия с ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ: КЪРВАВАТА МЕРИ, като предлага повече страхотии, отколкото в The Grudge и Предизвестена смърт, взети заедно .

В нощта на срещата на стария клас, три приятелки от гимназията изричат заклинание и съживяват зъл дух от миналото със смъртоносни последици. Същата нощ, момичетата са отвлечени от младежка банда. Едната успява да избяга и похитителите им започват да измират един по един във верижна реакция от зловещи убийства, всяко по странен начин свързано с “Градски легенди”.

Дали това е гимназиална шега, стигнала до крайност – или "Кървавата Мери" се е завърнала от гроба, за да отмъщава?

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.