Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво е бутончето 1-0 при PSU-тата ?

Featured Replies

Предполагам всички се сещате за какво говоря. Шалтерът до захранващия кабел. Каква роля играе той ? Ако го изключа предполагам ще ми спре компютърът :cool: Кой би искал да си изключи компа по този начин ?

• Автор

Ми няма ли да е по-сигурно от щепсела да го тръпнеш ? А и ако се натисне това копче по погрешка ?

Първо вкарваш кабела и после цъкаш копченцето. Вероятността нещо от преходните процеси при вкарване на кабела да стигне до дъното е нулева така. Отделно, ако се наложи бързо изключване, копчето има предимство пред издърпването на зациклилия кабел.

Предполагам всички се сещате за какво говоря. Шалтерът до захранващия кабел. Каква роля играе той ? Ако го изключа предполагам ще ми спре компютърът :)

Кой би искал да си изключи компа по този начин ?

Този бутон е ако искаш да оставиш захранващият кабел включен, но не и компютъра.

Да, дори и при софтуерно изключване на компютъра и от там спирането на неговата работа остава една дежурна StandBy линия от +5V SB, която отговаря за това при следващо натискане на бутона за включване компютърът да се включи.

Компютър, който не е изключен от захранващият кабел или с това ключе не е изключен напълно.

Отделно при налагането на спешно аварийно изключване ключето води по бързина/макар че аз незабавно ще изключа и от ключе и от захранващ кабел/

Disasterpiece не съм съгласен. Не се знае къде какви утечки има вероятност да възникнат. Ако се прави монтаж/ демонтаж/ ремонт на компютърни компоненти най-добре е компютърът да е изключен и от захранващ кабел.

Някои компютърни компоненти като паметите са много чувствителни на електричен разряд.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Този бутон е ако искаш да оставиш захранващият кабел включен, но не и компютъра.

Да, дори и при софтуерно изключване на компютъра и от там спирането на неговата работа остава една дежурна StandBy линия от +5V SB, която отговаря за това при следващо натискане на бутона за включване компютърът да се включи.

Компютър, който не е изключен от захранващият кабел или с това ключе не е изключен напълно.

Отделно при налагането на спешно аварийно изключване ключето води по бързина/макар че аз незабавно ще изключа и от ключе и от захранващ кабел/

И да допълня че по този начин компютъра остава заземен без да е захранен, което помага да се отвежда статичното електричество

И да допълня че по този начин компютъра остава заземен без да е захранен, което помага да се отвежда статичното електричество

Искаш да кажеш ако някой е заземил/занулил контакта.

Като предположим какви пишман майстори има и как старите инсталации са друпроводни...

Да, принципно си прав, практически вече варира.

Disasterpiece не съм съгласен. Не се знае къде какви утечки има вероятност да възникнат. Ако се прави монтаж/ демонтаж/ ремонт на компютърни компоненти най-добре е компютърът да е изключен и от захранващ кабел.

Някои компютърни компоненти като паметите са много чувствителни на електричен разряд.

Бутончето си е много полезно са ти казали.

Новите дънни платки са с енергоспестяваща технология и се изключват почти напълно.

EuP / ErP Reday

EuP / ErP, stands for Energy Using Product, was a provision regulated by European Union to define the power consumption for the completed system. According to EuP / ErP, the total AC power of the completed system shall be under 1.00W in off mode condition. To meet EuP / ErP standard, the EuP / ErP ready motherboard and the EuP / ErP ready power supply are required. (The EuP / ErP ready power supply must meet the standard of 5v standby power efficiency is higher than 50% under 100 mA current consumption.).

Смяната/поставянето на RAM в компютъра(поста на jjjjjk) следва да се прави задължително при изключен от захранването компютър, било то от копченцето или директно от контакта. При неспазване на това изискване, ако се повреди паметта, дори могат с пълно право да ви откажат гаранционна поддръжка, та за такива и подобни случаи копченцето е много полезно.

Смяната/поставянето на RAM в компютъра(поста на jjjjjk) следва да се прави задължително при изключен от захранването компютър, било то от копченцето или директно от контакта. При неспазване на това изискване, ако се повреди паметта, дори могат с пълно право да ви откажат гаранционна поддръжка, та за такива и подобни случаи копченцето е много полезно.

То е важно, но много по-сигурно е да се изключи кабела от компютъра. Това го казвам, понеже съм виждал захранвания с ключета, но еднополюсни! Т.е. прекъсва се само едната фаза! Какво ще стане ако е прекъсната нулата?

Нали не мислиш, че инженерите проектиращи захранвания не са помислили по въпроса и ти откриваш топлата вода? Не знам до колко личи от снимката, но с ключето се прекъсват и двата проводника.

Нали не мислиш, че инженерите проектиращи захранвания не са помислили по въпроса и ти откриваш топлата вода? Не знам до колко личи от снимката, но с ключето се прекъсват и двата проводника.

А ти дали прочете внимателно какво съм написал? Те инженерите не знам какво са учели и проектирали, но аз съм виждал точно това:

Публикувано изображение

Публикувано изображение:biggrin:

Нещо да кажеш по въпроса? :P

Редактирано от еди (преглед на промените)

Да, не си купувай ментета.

А,така .... Видяхте ли как се разбрахте , май и аз не съм виждал евтино захранване да прекъсва и двата проводника , затова най сигурно - вадете щепсела !

Що ли ми се струва,че колегата автор на темата ви взе за мезе с този въпрос :)

И както се казва в английскоговорящите форуми "Don´t feed the troll!"

Ако въпросът е бил сериозен(в което се съмнявам),може да ми изтриете коментара :)

А иначе аз лично бих препоръчал при каквото и да е ръчкане из вътрешността на компютъра да се вади кабела от контакта и да се разрежда статичното електричество.Това без значение какво ни е захранването.Практикувах този метод и на първото JNC и на be Quite-а а и сега на Corsair-a и нямам в това оношение грижи.Както казват господа немците "Sicher ist sicher!"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.