Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Ето теста обаче имам съмнения за моя грешка http://dox.bg/files/dw?a=c4fd6b1d73 Ще тествам пак и ще видя :yanim: Упс, съжалявам за двете мнения едно след друго ... Също не съм и съгласен че Virut те връща някъде-аз лично съм го изпитал и за мен тази инфекция се лекува !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 135,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Също не съм и съгласен че Virut те връща някъде-аз лично съм го изпитал и за мен тази инфекция се лекува !

Едва ли ще успееш с  dr.Web да излекуваш пачнатите файлове.  

Едва ли ще успееш с  dr.Web да излекуваш пачнатите файлове.  

Дръпнах кабела на нета след това в диск D изтрих всички файлове с разширения които се засягат от Virut ... Махнах и всичко инсталирано . Оставих си филмите, музиката ,снимките и лицензите !

След това от другия компютър свалих и записах три Live CD -та на Dr.Web на Авира и AVG ...

После ресторнах диск С с Акронис -имиджа е пак на заразения ми компютър но е с разширение tib и така оправих пачнатите файлове на диск C ...

После пуснах скан с 3 CD -та и MBAM за да съм сигурен и да доубия Virut !

После форматирах само дял C и инсталирах наново Уиндоус ... Пак сканирах профилактично особенно наблегнах на дял D и готово спасих 300 gb ценна за мен информация ...

Отне ми цял ден но си заслужаваше ...

Това обаче е възможно само в домашни условия -тук просто няма как да се излекува това животно ...

Вече месец мина и след сканирания периодично с разни тулчета подобни на тези тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=87628&view=findpost&p=1867437 , Касперски ,Mbam и Hitman Pro съм чист ...

Играчка е голяма ,но или трябваше да купа 100 DVD диска или да си прехвърлям информацията по другите компютри, а не ми се стори удачно :blink:

Дръпнах кабела на нета след това в диск D изтрих всички файлове с разширения които се засягат от Virut ... Махнах и всичко инсталирано . Оставих си филмите, музиката ,снимките и лицензите !

След това от другия компютър свалих и записах три Live CD -та на Dr.Web на Авира и AVG ...

После ресторнах диск С с Акронис -имиджа е пак на заразения ми компютър но е с разширение tib и така оправих пачнатите файлове на диск C ...

После пуснах скан с 3 CD -та и MBAM за да съм сигурен и да доубия Virut !

После форматирах само дял C  и  инсталирах наново Уиндоус ... Пак сканирах профилактично особенно наблегнах на дял D и готово спасих 300 gb ценна за мен информация ...

Отне ми цял ден но си заслужаваше ...

Това обаче е възможно само в домашни условия -тук просто няма как да се излекува това животно ...

Вече месец мина и след сканирания периодично с разни тулчета подобни на тези тук  http://www.kaldata.c...dpost&p=1867437 , Касперски ,Mbam и Hitman Pro  съм чист ...

Играчка е голяма ,но или трябваше да купа 100 DVD диска или да си прехвърлям  информацията по другите компютри, а не ми се стори удачно  :offtopic_s:

Да така става , но пак се губят инсталационните файлове на софтуера. За мен това е зловредния код който причинява най-големи щети и главоболия , на всеки друг зловреден код му бия камшика за 10 минути. 

Но представи си ако Virut или Sality порази работен компютър и унищожи базата данни която включва : клиенти , задължения , заведени ( от 10 до 50 хил. , а може и повече ) артикули  , което за мен е по-лошо от това да бъде открадната. 

• Автор

Виртуализацията и защитната стена на Avast!IS ми се струват доста на ниво,ще се опитам да го опровергая,някой ще помогне ли с няколко файла,може и Virut или TDSS по желание стига да няма дефиниция,модули нямам намерение да спирам?

Виртуализацията и защитната стена на Avast!IS ми се струват доста на ниво,ще се опитам да го опровергая,някой ще помогне ли с няколко файла,може и Virut или TDSS по желание стига да няма дефиниция,модули нямам намерение да спирам?

Ще пробвам да намеря нещо, а Virut който не се лови съм намирал само веднъж така че ще е трудно ... :ph34r:

Тази програма се чудя защо никой не я ползва F-Secure 2010 Internet Security Technology Preview

Получаване на тестов код линк за сваляне за F-Secure 2010 Internet Security Technology Preview:

http://support.f-secure.com/beta/istp/istp.shtml

На всички тестери ще бъдат раздадени 6-месечни кодове за програмата след приключване на бета-тестовия период.

Промото работи още,получавате един прекрасен според мене продукт - безплатно за ШЕСТ месеца Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и едиин тест с 100% заплахи и то от най новите

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=bdmSvONouKo

Ето архива:

http://www45.zippyshare.com/v/9988219/file.html

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тази програма се чудя защо никой не я ползва F-Secure 2010 Internet Security Technology Preview

Може би поради същата причина, поради която не е поплярна Бит дефендер-а...."тежест".

В момента съм сложил на "Виртуал бокс"-а- Бит Дефендер Интернет Секюрити. Впечатлен съм от програмата! Новия интерфейс е по-хубав от предишният- изключително добре подреден, интуитивен, разделен на отделни табове, всеки от който има няколко етикета. При това винаги имаш само един отворен прозорец...най-много стават два, при отваряне щраквене върху някой от бутоните за допълнителни опции, но го няма досадното натрупване на прозорец върху прозорец (до 4-5 бройки), както е при Касперски.

Много точно, ясно и добре представено (подобно на Аваст) е показването на прозорец, при засичане на вирус!

Отвсякъде съм впечатлен от програмата, с изключение на едно, което обаче е най-важното..."тежестта"! Тежка е програмата и тва си е...Ще работи отлично 3-4 ядрени машини, с 3-4 Гига рам.

След малко ще дам няколко снимки!

Много точно, ясно и добре представено (подобно на Аваст) е показването на прозорец, при засичане на вирус!

Ти си пристрастен бре :lol6:

Може би поради същата причина, поради която не е поплярна Бит дефендер-а...."тежест".

Дрън дрън...теста е правен на виртуална машина под с операционна система Windows XP 2Gh/608 RAM,на реалната е тежкият Касперски :D

Това е тестваната БЕТА преди да излезе F-Secure IS 2010,а сега имаме дори 2011 версия :lol6:

Въпреки това се получава лиценза,активира се програмата,че и се обновява както трябва. Като виждам и как се държи при нови зарази съм още по учуден от пропуска.

Все пак 6 месеца безплатно да ползваш продукт на F-Secure си е повече от хубаво. :)

Ти си пристрастен бре :D

Обективен съм...това не е пристрастност! Аваст има едно от най...да не кажа и най-доброто визуализиране при засичане на вирус- всичко е много добре представено и подредено, от което става ясно и за най-незапознатия, какво се е случило, къде се е случило, какво е предприето.

Снимки от BitDefender IS

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и как изглеждат няколко засичания на свежи зарази от MDL

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Обективен съм...

Ето и как изглеждат няколко засичания на свежи зарази от MDL

За което си прав си прав,много слабо като информация,блокирано и това !

Признах ThreatFire в това отношение,абсолютно дава всичко много подробно,от къде защо как,чрез какво и т.н.

Обективен съм...това не е пристрастност! Аваст има едно от най...да не кажа и най-доброто визуализиране при засичане на вирус- всичко е много добре представено и подредено, от което става ясно и за най-незапознатия, какво се е случило, къде се е случило, какво е предприето.

Снимки от BitDefender IS

Имаш ли възможност да тестваш програмата на архива с който тествах F-Secure?

F-Secure също ползва енджина на BitDefender

За което си прав си прав,много слабо като информация,блокирано и това !

Признах ThreatFire в това отношение,абсолютно дава всичко много подробно,от къде защо как,чрез какво и т.н.

Още не съм ти намерил нищо свястно ...

В MDL тъкмо пишеше че съм намерил TDSS... Свалям аз стартирам и хоп калкулатор :D

А пък в Malc0de колко легитимни програми има не е истина просто ... Така че засега не съм намерил все още нищо :cheers:

• Автор

Още не съм ти намерил нищо свястно ...

В MDL тъкмо пишеше че съм намерил TDSS... Свалям аз стартирам и хоп калкулатор :cheers:

А пък в Malc0de колко легитимни програми има не е истина просто ... Така че засега не съм намерил все още нищо :blink:

Нали ми обеща да тестваш ThreatFire с PC Tools Firewall в комбинация и да изкажеш мнение :D

Нали ми обеща да тестваш ThreatFire с PC Tools Firewall в комбинация и да изкажеш мнение :D

Това също не съм го забравил -ама нямах досега свободно време ...

Но сега с архива на градския ще взема да ги ръчна аз и до довечера и видео ще пусна !

PC Tools Firewall имаше една слабост при файловете блокатори -уж блокираш а пък ти заключват компа ...

След малко ще ги тествам !

Два въпроса:

1. Как го смали толкова този видео файл :P

2. Видях,че остана един Internet Security 2011 защо не го стартира?

Два въпроса:

1. Как го смали толкова този видео файл :P

2. Видях,че остана един Internet Security 2011 защо не го стартира?

Със 7z,да трябваше да го стартирам,пропуск от моя страна.

Със 7z,да трябваше да го стартирам,пропуск от моя страна.

Напротив не е пропуск. ESS няма HIPS и беше излишно да го стартираш. Макар,че можеше и да го прихване при стартиране.

Със 7ZIP ясно - ама такава компресия - жестоко е :P

Имаш ли възможност да тестваш програмата на архива с който тествах F-Secure?

F-Secure също ползва енджина на BitDefender

каква е паролата?

Нали ми обеща да тестваш ThreatFire с PC Tools Firewall в комбинация и да изкажеш мнение :rolleyes:

Ето моето мнение -много добра защита и пропусна само 2 заразени файла и промяна на три ключа от регистратурата !

Голямо е мотането с тия виртуалки обаче !

Другото което ми направи впечетление и той затова и клипа е доста дълъг, че тези две програми работят на 256 mb ram ... Та е цяло гройство как въобще успях да направя теста и затова оставях и TreathFire да си свърши работата преди да стартирам другата зараза !

Как и защо съм блокирал ми чета каква информация ми дава стената и съответно правя нужното иначе достъп до нета съм давал на всичко ...

Прилична защита ,а ако имаше и един антивирус едва ли щеше да допусне и тези зарази ...

Това е моето мнение за този тандем !

TreathFire обаче когато се обади винаги съм блокирвал ,защото той дава достатъчно инфо ...

Клипа по късно защото стана 30 минути -просто се отплеснах че виртуалната машина е на 256mb ...

Та това е от мен :wors:

каква е паролата?

infected

• Автор

Ето моето мнение -много добра защита и пропусна само 2 заразени файла и промяна на три ключа от регистратурата !

Голямо е мотането с тия виртуалки обаче !

Другото което ми направи впечетление и той затова и клипа е доста дълъг, че тези две програми работят на 256 mb ram ... Та е цяло гройство как въобще успях да направя теста и затова оставях и TreathFire да си свърши работата преди да стартирам другата зараза !

Как и защо съм блокирал ми чета каква информация ми дава стената и съответно правя нужното иначе достъп до нета съм давал на всичко ...

Прилична защита ,а ако имаше и един антивирус едва ли щеше да допусне и тези зарази ...

Това е моето мнение за този тандем !

TreathFire обаче когато се обади винаги съм блокирвал ,защото той дава достатъчно инфо ...

Клипа по късно защото стана 30 минути -просто се отплеснах че виртуалната машина е на 256mb ...

Та това е от мен :lol6:

Може би една cloud добавка добре ще им дойде!

Както винаги,обективно точно и ясно! :cool:

Може би една cloud добавка добре ще им дойде!

Както винаги,обективно точно и ясно! :cool:

Да това би им било достатъчно http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=164247&view=findpost&p=1819528 и системата ще лети ,а и едни DNS-и на ClearCloud или на Norton и пей сърце ...

Клипа е на 61 процента готов :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.