Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP Profesional - изчезнали икони

Featured Replies

Може без да искаш да си ги махнал или да си стартирал съветника да почистване на работния плот.Можеш да си ги върнеш в зависимост дали са на програми или на Windows Explorer.

• Отговори 53
  • Прегледи 23k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, Vista... За сканирането - добре. Ето едно решение: Отворете Notepad и въведете с Copy/Paste текста, който се намира в цитата по-горе, снимка: Запишете файла (Save As) с имe fix.reg

• здр алл нов сум в саита имам следният проблем.Като пусна компа не ми излизат иконите на декстипа а само Мъ документс.Нямам таск мангер нз защо просто нямам преди имах сега вече не.И незнам как да го о

• Супер! Пускайте от време на време MBAM, използвайте безплатната версия. От мен приятен ден и успех.

Публикувани изображения

Най-елементарно - щракни с десния бутон на работния плот, иди на Arrange icons by и сложи отметка на Show Desktop icons

Много Ви благодаря иконите се появиха пак :scared:

• 1 година по-късно...

Моля ви,помощ! Иконата ,,Моят компютър",която е на десктопа ми изчезна.Как да я върна?От къде да намеря пряк път? Help!!! sad.gifsad.gifsad.gif

Моля ви,помощ! Иконата ,,Моят компютър",която е на десктопа ми изчезна.Как да я върна?От къде да намеря пряк път? Help!!! sad.gifsad.gifsad.gif

Start-> с десен бутон на мишката на My Computer маркираш (поставяш отметка с ляв бутон на мишката) на Show on Desktop.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Днес иснталирах Vista Transform Pack на Windows XP, за да видя какво представлява. Но, когато изтрих VTP, иконите от стила се запазиха, а пък аз си искам старите. Някой ще може ли да ми помогне, и да каже какво да направя. Благодаря предварително.

Ето ви пример - Снимка

Редактирано от HighVolgate (преглед на промените)

Здравейте,

Днес иснталирах Vista Transform Pack на Windows XP, за да видя какво представлява. Но, когато изтрих VTP, иконите от стила се запазиха, а пък аз си искам старите. Някой ще може ли да ми помогне, и да каже какво да направя. Благодаря предварително.

Ето ви пример - Снимка

Логично е след като нещо се инсталира, за да бъде премахнато да е нужно да се деинсталира, а не да се изтрива.

Стартирай наново инсталатора, и мисля че имаше опция Uninstall там.

• 10 месеца по-късно...

Реших да отворя един файл с Уиндоус медиа плейър и сега повечето икони на работния ми плот са с разширение .Ink. Всяко ехе което сложа там се променя на такова.

Има ли начин да реша проблема?

Реших да отворя един файл с Уиндоус медиа плейър и сега повечето икони на работния ми плот са с разширение .Ink. Всяко ехе което сложа там се променя на такова.

Има ли начин да реша проблема?

А как ги слагаш? С Drag&Drop или с Copy/Paste (Ctrl+C/Ctrl+V)

Toва е доста странно..Я направи един скан с MBAM

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А, Vista...

За сканирането - добре.

Ето едно решение:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk]

@="lnkfile"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214EE-0000-0000-C000-000000000046}]

@="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214F9-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{00021500-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{BB2E617C-0920-11d1-9A0B-00C04FC2D6C1}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew]

"Handler"="{ceefea1b-3e29-4ef1-b34c-fec79c4f70af}"

"IconPath"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,\

74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,73,\

00,68,00,65,00,6c,00,6c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,2d,00,\

31,00,36,00,37,00,36,00,39,00,00,00

"ItemName"="@shell32.dll,-30397"

"MenuText"="@shell32.dll,-30318"

"NullFile"=""

"Command"=-

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew\Config]

"DontRename"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile]

@="Shortcut"

"EditFlags"=dword:00000001

"FriendlyTypeName"="@shell32.dll,-4153"

"NeverShowExt"=""

"IsShortcut"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\CLSID]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\OpenContainingFolderMenu]

@="{37ea3a21-7493-4208-a011-7f9ea79ce9f5}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\{00021401-0000-0000-C000-000000000046}]

@=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\DropHandler]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\IconHandler]

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.lnk\UserChoice]

Отворете Notepad и въведете с Copy/Paste текста, който се намира в цитата по-горе, снимка:

1cdf13a2764c5730.png

Запишете файла (Save As) с имe fix.reg

Стартирайте го с администраторски права.

P.S. Закачих един файл към коментара. Ако не можете да направите операцията с Notepad, изтеглете файла, разархивирайте и стартирайте.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

nologo всичко се оправи, много благодаря за помоща!!

• 2 седмици по-късно...

здр алл нов сум в саита имам следният проблем.Като пусна компа не ми излизат иконите на декстипа а само Мъ документс.Нямам таск мангер нз защо просто нямам преди имах сега вече не.И незнам как да го оправя моля жи помогнете. Всичко си работи само иконите ги няма на таск мангера просто незнам какво става.а и също така немога да цукам десен ботон на мишката на декстопа !!!!

П.П. Само да кажа преди да се случи тва спря тока а компа беше вклучен може и заради това да е , но моля ви помогнете ми !!!!

здр алл нов сум в саита имам следният проблем.Като пусна компа не ми излизат иконите на декстипа а само Мъ документс.Нямам таск мангер нз защо просто нямам преди имах сега вече не.И незнам как да го оправя моля жи помогнете. Всичко си работи само иконите ги няма на таск мангера просто незнам какво става.а и също така немога да цукам десен ботон на мишката на декстопа !!!!

П.П. Само да кажа преди да се случи тва спря тока а компа беше вклучен може и заради това да е , но моля ви помогнете ми !!!!

Мале, как го написа това бе ;)

Иначе сигурно вирусче имаш.

В Start Menu-то има ли икони? На My Computer и.т.н.? Ако има оттам можеш да влезеш и да си изкараш други икони. Но щом не работи и Task Manager не е читава работата - пресканирай за вируси и други подобни.

На проблем със вирус ми прилича.

Най- лесното е за Win Xp с Десен бутон (но неможеш)

6c951a52b30d5b51.PNG

Може да опиташ да върнеш Windows назад ( в момент когато всичко е било наред) и да провериш дали ще се оправи.

За XP Start/Аccessories/System Tools/System Restore (Старт/Принадлежности/System Tools/Възтановяване на Системата)

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Дано момчето да разбира за какво му говорите.

Здравейте, имам проблем с изчезнали "картинки" на иконите на програми в старт менюто. Първо забелязах, че иконите на офис пакета ги няма и файловете са с други икони, иначе офиса работи. Опитах се да го деинсталирам но не ми разреши. След това видях, че и на Adobe Reader и Photoshop има същия проблем. При опит за деинсталация отново излиза съобщение, че не може да се деинсталира, защото не може да намери patch path, в момента не мога да го формулирам точно. Притеснява ме, че не ми се резрешава деинсталация, иначе програмите работят. Единствено успях да деинсталирам и преинсталирам скайпа, чиято иконка също беше станала като квадратче. Сканирах за вируси, нищо не хвана. Ако някой има някаква идея, моля да ми помогне, ще снимам прозорците, които ми съобщават за невъзможната деинсталация и ще ги прикача, благодаря

• 2 седмици по-късно...

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!?!

Вчера, като си включих компа ми нямаше иконите и лентата!?!

КО ДА ПРАА!?!?!? ПЛС!!!! ПОМОЩ!!!!

а днес как е?

...

бъзиках се. Ами пробвай по стария начин. CTRL+alt+del. Виж дали имаш работещ процес explorer.exe. Ако нямаш отиди на първият таб и от New Task си го отвори. Ако това не помогне, ще трябва да ни дадеш малко по-подробна информация. Като например: Дали можеш да отвориш старт менюто с бутона от клавиетурата? Отваряш ли прозореца на My Computer със Windows (бутона) + Е. И в крайна сметка можеш да сложиш един скрийн тука за да видим за к'во иде реч.

Редактирано от Axl-Rose (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.