Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

109 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

• Да
      50%
      55
    • Не
      49%
      53

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

И ако се даде на учениците властта да избират дали да ходят изобщо на училище какво ще се получи?Май празна картина на класна стая.То неслучайно до 18 години нямаш право да гласуваш.

ако българското училище като институция и като политика не се реорганизира из основи в близките 7години внуците ми няма да стъпят в него, защото то е вредно както за децата така и за бъдещето на България. примерите са бол и аз няма да ви ги давам наготово
  • Отговори 213
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен, ваканцията трябва да е по-дълга. Последните 2-3 години ваканцията доста я съкратиха. Преди като беше по-дълга, пак сме си взимали материала и е имало време за всичко. Сега, последната седмица преди ваканцията, се ходи на училище колкото да не си си вкъщи.. Всеки е в коледно настроение и нищо не се прави в час. Само се разкарваме до училище и мръзнеме. Ама хайде, ние, по-големите можеме да търпиме, но по-малките? Може ли, наистина, депутатите да ходят когата си искат на работа, да имат безбожно големи ваканции, а едно 7-8 годишно дете да става всяка сутрин по тъмно и да не почива после както трябва? За мен това е безумие!

Ох, то тая седмица ще е такова учене, че няма кой да види...Всеки познава празнуващи на 6-ти и 7-ми, пък и не е честно всички да имаме някакви мизерни 10 дена ваканция (е, родителите по малко, де), а депутатите да откарат 1 месец почивка :blink:

@eli4ka878, съгласен съм, че почивката на депутатите е ненужно дълга, но не мога да се съглася с остналите ти твърдения. "То тая седмица" не знам какво учене ще е, но си е факт, че ние имаме класна по математика. @girlie_mimi, относно седмицата преди ваканцията, отново не мога да кажа, че не сме учили - карахме си всички часове нормално, изпитваха ни и си взимахме нови уроци. В сряда или четвъртък (не помня точно) правихме класна по литература. Но това, разбира се, са обстоятелствата при нас. Аз ви вярвам на 100%, че по-голямата част от училищата в България, наистина не взимат насериозно няколкото учебни дни преди и след коледната ваканция. Между другото, напоследък чета и слушам, че 3-ти януари бил обявен за не знам си какъв ден за бягане от училище и скитане по улиците... Вие какво мислите? В смисъл, мислите ли, че наистина толкова много хиляди ученици, колкото казват по новините и пишат по клюкарските сайтове, наистина няма да се явят на училище на 3-ти?

Хайде да ви видим кой ще дойде и кой няма да дойде на училище

Е малки приятели и приятелки ... просто затвърдихте думите че сте силни само на думи , а на дела клоните към нулата :P !

Не ги обвинявай :P Имам една максима която напълно отговаря за тях ! Те са независими , щото нищо не зависи от тях , ще ядат ако мама им сготви , ще имат нет и гсм ако тати го плати , ще ходят на училище щом мама и татти са казали , а ние с теб сме зависими щото всичко си зависи от нас - ние взимаме решенията , кога и какво да платим , кога да ходим на работа и т.н. :)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Е малки приятели и приятелки ... просто затвърдихте думите че сте силни само на думи , а на дела клоните към нулата ;) !

Каквито родителите - такива и децата... ;)

Много врякаха и накрая всеки на училище, найс

никои не е отишъл по свое желание, това че имат не мислещи родители те не са виновни. а аз утре съм на родителска среща защото синът организирал да бъдат на училище с тапи в ушите и с гръб към дъската. а това което казват по телевизията не е всичко- хлапундирите са се уговорили тези които са били вчера на училище да им обявят гонка по устав, няма да им дават да преписват няма да им помагат в ученето и ще ги топят ако ги видят с пищови.

а май стачката успя натисни тук

а май стачката успя натисни тук

По думите му не всяка промяна се оказва по-добра обаче, но ако родителите, учениците, обществото искат да се започва училище от 1 септември и да е по-дълга зимната ваканция, няма пречки това да се осъществи нормативно.

Една приятелка от бившия ми клас замина да живее и учи в Германия. Каза, че започват на 1ви септември, но през 1-2 седмици им дават някакви кратки ваканции. Започват рано училище, но за сметка на това им дават по-чести ваканции. Ако това се въведе и в България, аз лично съм съгласен да започна училище на 01.09, но ако ще увеличават само зимната ваканция с някакви 2-3 дни, за сметка на лятната ваканция съм против.
  • 2 години по-късно...

и аз съм сагласна искам повече ваканция не само зимната всички ваканции да са по гелеми една седмица пролетнна ваканция еее на мен не ми харесва пък

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.