Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

109 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

• Да
      50%
      55
    • Не
      49%
      53

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

На 90% съм съгласен с теб.Така като гледам повече от хората против вече са завършили.Относно "учи,или иначе ще ровиш по кофите" какво да ти кажа.В тая държава и с 3 да завършиш ако попаднеш в подходяща среда може и палат за изградиш.Преди 3-4 години ми ставаше гадничко ако се издъня някъде.Не може да знаеш всичко,но много ме беше яд когато влагах доста усилия и след това резултатът не беше хубав.Сега не приемам оценките толкова сериозно.Е какво имал съм 3 или 4.E и?Света не свършва с това,а и оценките се поправят.Плюс това не мога да върна времето за да си поправя отговорите.Според мен ваканцийката трябва да е с 3-4 дни повече.

Помисли поне предметите,с които ще кандидатстваш в университет да са отлични.Когато си редовен и взимаш участие учителите са склонни да дават от себе си.Бъди хитър.И по-лесен начин има да влезеш в университет,примерно срещу 1000лв. на семестър ама сметни колко ще ти струва всичко.
  • Отговори 213
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

На младите им трябва една по яка гьостерица и много, ама много бой, че да влязат в пътя.

не на младите а на старчоците дето през 1990 година на изборите за велико народно събрание ни набутаха в това блато им трябва сопа ама нищо те сега ще им се отели вола че много са учили и много знаят ама не могат да преценят кое е добро и кое зле за тях. а младите барем мислят за разлика от вас а ако по-нататък им потрябват конкретни знания те ще си ги набавят

не на младите а на старчоците дето през 1990 година на изборите за велико народно събрание ни набутаха в това блато им трябва сопа ама нищо те сега ще им се отели вола че много са учили и много знаят ама не могат да преценят кое е добро и кое зле за тях. а младите барем мислят за разлика от вас а ако по-нататък им потрябват конкретни знания те ще си ги набавят

То понеже имаше избор голям за ВНС.Който и да дойде на власт блатото си е същото.Сега времената са други,източници на знания много повече и трябва да се възползват от тях учениците.Все си мисля,че ние работещите се уморяваме повече от тях и дай да стачкуваме да променяме кодекса на труда.Не трябва велика мисъл за да ти хрумне да си почиваш.Образованието преди беше задължително до 8 клас,сега незнам как е.Сигурно е пак така.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

...

Мога да те уверя, че 1час в дивашка обстановка ще ти се види 10пъти повече от 1час цепене на дърва или зидане на тухли.

Между психическо натоварване в неблагоприятна обстановка, ежедневна работна рутина и физически труд правиш разлика, нали?

Мога да те убедя, че да учиш(да се опитваш, имайки предвид обстановката) може да е не по-малко натоварващо от това да работиш.

И само без изтърканият номер, че не съм видял какво е работа...

И с кубици дърва съм цепил и ел.инсталции съм преправял, и с часове съм видял пред компютри, за да правя тестове, диагностика и т.н, и съм работил на място, където бързината е от критично значение и т.н

Едновременно и уча, и работя, ако има работа де...

Защото парички иначе няма...(няма да изпадам в подробности)

Много работи съм видял за годините си, не искам да се връщам към повечето от тях.

п.п Според това, което знам, образованието е задължително до 16годишна възраст.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

То понеже имаше избор голям за ВНС.Който и да дойде на власт блатото си е същото.Сега времената са други,източници на знания много повече и трябва да се възползват от тях учениците.Все си мисля,че ние работещите се уморяваме повече от тях и дай да стачкуваме да променяме кодекса на труда.Не трябва велика мисъл за да ти хрумне да си почиваш.Образованието преди беше задължително до 8 клас,сега незнам как е.Сигурно е пак така.

имаше но те останаха неразбрани, сещам се за някои - Съюза на репресираните, прависта Янко Янков, Гогов забравих първото му име , имаше и други но не съм ги запомнил, а освен това не биваше да разрешим фалшифицирането на изборите

На младите им трябва една по яка гьостерица и много, ама много бой, че да влязат в пътя.

Съгласна.. :P

Мога да те уверя, че 1час в дивашка обстановка ще ти се види 10пъти повече от 1час цепене на дърва или зидане на тухли.

Между психическо натоварване в неблагоприятна обстановка, ежедневна работна рутина и физически труд правиш разлика, нали?

Мога да те убедя, че да учиш(да се опитваш, имайки предвид обстановката) може да е не по-малко натоварващо от това да работиш.

И само без изтърканият номер, че не съм видял какво е работа...

И с кубици дърва съм цепил и ел.инсталции съм преправял, и с часове съм видял пред компютри, за да правя тестове, диагностика и т.н, и съм работил на място, където бързината е от критично значение и т.н

Едновременно и уча, и работя, ако има работа де...

Защото парички иначе няма...(няма да изпадам в подробности)

Много работи съм видял за годините си, не искам да се връщам към повечето от тях.

п.п Според това, което знам, образованието е задължително до 16годишна възраст.

За психическо натоварване в дивашка обстановка си е по-скоро разкрепостяване на духа или разпускане за повечето.Психическо натоварване има ако не си учил и те е страх да не те изпитат,особено при преподавател с лоша слава.При теб няма такава опасност гледам.Учителя може да каже извадете по един лист и всичко ще се усмири.Мен ако ме дразнят или си излизам,ако учителя не овладее ситуацията или първите двама по един шут и готова работата. А и то много хора работят и учат, не си единствен :cool::baby:

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Не ми се четеше цялата тема, тъй че не знам дали не е вече казано, но все пак - тя ваканцията не е ли една седмица от няколко години? Просто понеделника се измества с един ден назад: преди две години беше 5-ти, миналата година 4-ти, сега 3-ти... Аз не мога да си обясня тия "протестирания" за тая ваканция. Една седмица си е напълно достатъчна. :P

Такива тъпи безпочвени мнения много ме дразнят.

Илия Минев забравиха, може би най великия българин след 1944. Той трябваше да поеме управлението на страната, а не тия отрепки които взеха властта. Мнението ми не е безпочвено, трябва бой, при това в най чистия вариант. Лигавил се ученика в час, да го перне учителката 2 пъти с пръчката през ръцете и ще му мине. Бил се напил като свиня и имал лоши оценки, да вземе бащата каиша, па на гол задник, бой бой. Да видиш как ще стоят мирно младите и ще има ред. Навремето (по възрастните ще потвърдят), и в училище и вкъщи младите са поемали една умерена доза физическо насилие, която ги е спирала да се разгащват нацяло, както се случва днес. Всеки който е имал опит от работа с хора, ще потвърди, че най добрия начин да вкараш някого в пътя е тоягата и моркова. Като има добри оценки и не прекалява с пиенето, нов комп, велосипед и т.н., като пие, никаква телевизия, да цепи дърва за зимата, да копа картофите на село, някой и друг шамар и така.

За нещастие, май болшинството от Българския народ разбира само от тоягата, глобите и рестрикциите...нямам обяснение защо.

Сливенски ученици на бунт:

хвърлят яйца и кисело мляко по общината

Публикувано изображение

Близо 1000 ученика излязоха на протест по улиците на Сливен, който премина в откровен бунт. Протестиращите хвърляха бомбички, кисело мляко и яйца по сградата на общината, където се намира регионалният инспекторат по образованието, регистрираха репортерите на "Булфото".

Недоволните ученици скандират „Искаме ваканция" и „Стачка".

При учениците е отишъл единствено шефът на „Общинска охрана" Никола Кънев, който се опитал да ги отдалечи от сградата на общината, но също е бил замерен с яйца и боклуци.

БЛИЦ

А това как ще коментирате?

родители и даскали щом искате да създадете верноподаници а не мислещи граждани и личности, дерзайте в този дух

Публикувано изображение

" Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! "

http-~~-//www.vbox7.com/play:11d0632c#commentTop

то може ... ама чак толкова простотия не бива ! Няма ли родители това наглото ... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ?!?

то може ... ама чак толкова простотия не бива ! Няма ли родители това наглото ... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ?!?

Моканина,Митак,би добавил "И колко наглост и простотия,Боже"

Това,онова-те за да са такива-значи родителите им са такива.

Те са децата Индиго-които се измачкаха в едноименната си дискотека,

те са друга раса просто.

Мислех-че ще е по-добра,

но уви

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

да ама тези двамата ще се изрепчат на здравната каса след време и ще си вземат това което им се полага , а възмущаващите се тука ще продължва да бъдат тъпкани от власт имащите

да ама тези двамата ще се изрепчат на здравната каса след време и ще си вземат това което им се полага , а възмущаващите се тука ще продължва да бъдат тъпкани от власт имащите

и аз така си помислих :cooking1: Виждам ги точно срещу нас - Софийски Централен Затвор :cookies:

Стоби, ти сериозно ли го мислиш това ! Мислех те за по сериозно момче ... ама май ще се окажеш поредният хейтър ! Тези гамени нямат акъл на две магарета сеното да разделят ! Ще се изрепчат ... ама по български ... с бухалките ... такава олигофрения са че ни ми се говори ... сигурен съм че не знаят кой са участниците във Втората световна война и кой срещу кой и за какво се е борил ! Мерси казвам аз ... ако това ме очаква в бъдеща България , колкото и да обичам страната си ... май е време да стягам куфарите !

Тц-тц - "Имаше някой такива по-груби прояви, ама не е кой знае какво - хвърляне на пиратки, кисели млека, яйца.." А това малкото - как може такава наглост?! - "Трябваше да влезем вътре и да ги забумкаме просто ..." Отвращавам се от нагли и глупави, правещи се на многознайковци лапенца като това :)

Тия от смолян са егати тъпаците...Не ги разбирам да правят такива мизерии за удължаването на ваканцията(аз съм за увеличаването,но без такива простотии от страна на учениците).За някой хора хора тази ваканция ще им излезе твърдо скъпо... @haidukpikaso-познавам се с около 100 човека набори и малко по-големи на възраст,и мога да ти кажа че нова раса (индиго)няма.Аз съм роден след 1991 година(1995)и не съм индиго,също така и не познавам такива хора,а всеки ден съм заобиколен от набори.

Не е ли време да заключите темата? От ден на ден все-повече се вижда, че не ваканция, а бой им трябва на тези дрисльовци! Нагли безмозъчни олигофренчета! Не се отказвам от написаното в предишния си пост, но за съжаление изключенията сред днешните деца явно са мнооого малко! Тежко и горко на държавата ни, ако тези деца, които се виждат на клипчето са бъдещето ни! Според мен няма да е лошо да бъде прилагана методиката на Макаренко докато още има време! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE

• Автор

http-~~-//www.vbox7.com/play:11d0632c#commentTop

FACEPALM! Тоя е супер зле.Разбирам протест,но това прекалява,а и + това общината какво може да направи за ваканцията?Нищо!Въпреки,че съм почни на 18 ако бях баща на това лапе така щях да вляза вкъщи и да го"задумкам и да му пръсна сеира от бой".За протесните съм,но не по този начин.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Стоби, ти сериозно ли го мислиш това ! Мислех те за по сериозно момче ... ама май ще се окажеш поредният хейтър ! Тези гамени нямат акъл на две магарета сеното да разделят ! Ще се изрепчат ... ама по български ... с бухалките ... такава олигофрения са че ни ми се говори ... сигурен съм че не знаят кой са участниците във Втората световна война и кой срещу кой и за какво се е борил ! Мерси казвам аз ... ако това ме очаква в бъдеща България , колкото и да обичам страната си ... май е време да стягам куфарите !

май не съм съгласен с теб- би трябвало да знаеш че акъла не се мери с натрупаните знания.

тези хлапета говорят със свои думи не с купешки както доста хора тук употребяват,което ми говори че имат собствена мисъл , а човек който употребява мозъка си по предназначение неминуемо поумнява. аз предполагам че тези двете хлапета са може би най-будните и умни в класовете си ако не и в училището, не казвам че са отличниците. това е знам че сега няма да се съгласиш с мнението ми, но това е демокрацията да има различни мнения по даден въпрос. а по въпроса за знанието аз до скоро мислех че Мелник е някъде в добрички окръг а сега не знам какво е хейтър ама ще попитам чичата той би трябвало да знае въпреки че няма завалията собствена мисъл в кутията си

Имат право на протест все сме хора може да не са пълнолетни но имат право.Казвате че те не могат да пишат а вие като гледам половината имате правописни грешки. Нямате си напредстава каква е новата им програма учат неща който аз ги уча в 11 клас тези който са в 5 клас затова имат право на още седем дни вакания.А и още герб дойдоха на влас и на учениците почна да им става все по малка коледната ваканция преди беше до 10 януари а сега до 3

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.