Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

109 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

• Да
      50%
      55
    • Не
      49%
      53

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

я сега да хванем една средно статистическа немска гимназия: (фридрих еберт - хамбург, за протокола) какво открваме на "учебно разписание": коледни празници: 23.12.2010 - 3.1.2011 аз лично не съм видял нито един немски гимназист да стачкува заради кратката ваканция а там имат доста по-тежки изпити след това и доста по-затегната програма..... офф: погребняк, т-образните и всички сметки и класификации на капитал, приходи и разходи са именно основите от които трябва да се почне; и на мен ми е/беше приятно да уча неща които са само на думи, но все отнякъде се почва

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Отговори 213
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен родителите им трябва да ги хванат за ушите и да ги вкарат в класните стаи. Не съм възмутена, а направо съм потресена от младото поколение. По случайност бях в центъра на един техен протест и някакси не ми се вижда нормално да се крещи с цяло гърло от сбирщине лигльовци: Искаме ваканция и секс. Защото това викаха, а другото, което скандираха, направо ми почервеняха ушите от него. Прости, прости, прости, никаква ваканция не им трябва, а бой.

я сега да хванем една средно статистическа немска гимназия: (фридрих еберт - хамбург, за протокола)

какво открваме на "учебно разписание": коледни празници: 23.12.2010 - 3.1.2011

аз лично не съм видял нито един немски гимназист да стачкува заради кратката ваканция а там имат доста по-тежки изпити след това и доста по-затегната програма.....

Като ще сравняваш, дай да сравняваме хубаво:

По колко човека има в класна стая? Колко продължава училищния ден, кога започва и кога свършва? Какво е натоварването на учителите? Колко страници са учебниците им, какъв обем покриват на семестър? Какъв обем домашни се дават? Колко от учениците си решават домашните сами? По-колко пъти се повтаря един и същи материал? Колко са учениците с психични разстройства и изследвани ли са вобще? Колко са болните от вирусни заболявания и колко имат гръбначини изкривявания? А с наднормено тегло?

Незнам как се надяваш на грамотност, при положение че правопис се учи много преди учениците да са започнали да усещат необходимостта от това. Те дори не са на нужното ниво на разбиране за тази цел. Да не говорим за красотата на езикът. Непрекъснато се опитват да внедряват нещо противоестествено, а когато настъпи очакваният провал, започват да повтарят. Многократното повторение дори е основен стълб в забележителните ни педагогически методи.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Прав е Йовковият Моканин с думите си " Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! " ! Половината от тези протестиращи

http-~~-//www.vbox7.com/play:c1e51173

си нямат идея , какво правят тук . И мола Ви кажете ми каква власт има кмета , ваканция да има дава ! Сигурен съм че 90 % от присъщващите нямат си и представа кой са участниците във втората световна война и кой с кого е воюва , 70 % не могат да си напишат името без правописни грешки и на български . На шльокавица могат но не и на книжовният си език . Тръгнали ваканция да искат ! Баща ми , бог да го прости , имаше една приказка : " Видяла жабата че подковават коня , и тя вдигнала крака ! " . Интересно ми е кой ги подстрекава ... и като видях ... и знам , в Бургас никой от така наречените " елитни " гимназии , деца на който им се учи не излязоха на протест ?!? Съгласен съм с мнението че нямат да имат и време да отрезнеят ... ама не забравяйте че пукането не е голямо геройство ... от опит го знам !

Ха със здраве ... и помислете малко с това което имате на раменете , то не ви е дадено само красота !

Родителите! Родителите, се питам аз сега къде са? По една глобичка за келешлъка, да видят как ще се оправят.

Всичко втасаха, че им остана само ваканцията да си оправят! :cool:

Бреее, с какво са я заслужили по-дългата ваканция? Хах! 70% от учениците не могат си напишат малкото име правилно, ваканция искали! Мързели, ама мързели да видиш! Не казвайте само лютата зима, щото и аз съм била ученичка и знам какво е, всичко е заради големия мързел!

Просто искам да ви кажа колко е важно за вас училището, не заради присъствието, ами заради знанията! От личен опит го казвам .. След време, като станете студенти ще ме разберете по-добре!

Вие хора няма да станете, докато не оцените важността на това да сте образовани до някаква степен, обща култура дет се вика!

... Ама за съжаление повечето от вас имат обща простотия!

Убедила съм се милиони пъти! Толкова е жалко ... :)

Мен лично ми е жал и страх за тези деца, които сега растат. Такава анархия, такъв непукизъм, такава липса на уважение. Ей богу аз като бях ученик ние копче не смеехме ка кажем на учител. Не само че не можеше, а и от едно простичко уважение към тези хора, които всеки ден си късат нервите да ни научат на нещо. Мислех си че училището е трудно, ама като те перне живота ако не си подготвен дупе да ти е яко. Няма кой да те спаси. Няма мама, няма тате. Тъй че деца гледайте си уроците, уважавайте учителите и гледайте да изживеете готино тези години. Защото после няма. Видяла жабата, че подковарат вола....

Редактирано от ieti (преглед на промените)

• Автор

Прав е Йовковият Моканин с думите си " Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! " ! Половината от тези протестиращи

си нямат идея , какво правят тук . И мола Ви кажете ми каква власт има кмета , ваканция да има дава ! Сигурен съм че 90 % от присъщващите нямат си и представа кой са участниците във втората световна война и кой с кого е воюва , 70 % не могат да си напишат името без правописни грешки и на български . На шльокавица могат но не и на книжовният си език . Тръгнали ваканция да искат ! Баща ми , бог да го прости , имаше една приказка : " Видяла жабата че подковават коня , и тя вдигнала крака ! " . Интересно ми е кой ги подстрекава ... и като видях ... и знам , в Бургас никой от така наречените " елитни " гимназии , деца на който им се учи не излязоха на протест ?!? Съгласен съм с мнението че нямат да имат и време да отрезнеят ... ама не забравяйте че пукането не е голямо геройство ... от опит го знам !

Ха със здраве ... и помислете малко с това което имате на раменете , то не ви е дадено само красота !

Тея по-зле и от клипа,който аз бях сложил.На бас,че 3/4 не знаят какво искат и защо са там.Кмета много правилно им го каза.Няма какво да направя,питайте министерството.Разбирам протест на площад или нещо такова,ама пък да се търси отговорност от лице,което няма нищо общо с ваканциите и няма какво да направи по въпроса е супер тъпо. :huh:

И мола Ви кажете ми каква власт има кмета , ваканция да има дава !

Може би, просто няма как да дойдат с работническия автобус, при министъра!

Сигурен съм че 90 % от присъщващите нямат си и представа кой са участниците във втората световна война и кой с кого е воюва , 70 % не могат да си напишат името без правописни грешки и на български . На шльокавица могат но не и на книжовният си език .

Помисли за явлението, като за резултат.

Тръгнали ваканция да искат !

Много ли е, скъпо ли е, непостижимо ли е?

..Интересно ми е кой ги подстрекава ...

Долу-горе е ясно.

в Бургас никой от така наречените " елитни " гимназии , деца на който им се учи не излязоха на протест ?!?

Това е съвсем естествено. Напълно нормално е да имат резерви, родителите да не ги пуснат. А и това са хора "състезатели", от какво да са недоволни?

Съгласен съм с мнението че нямат да имат и време да отрезнеят ... ама не забравяйте че пукането не е голямо геройство ... от опит го знам !

Смесваш възпитанието с образованието.

Родителите! Родителите, се питам аз сега къде са?

По една глобичка за келешлъка, да видят как ще се оправят.

Отдавна са емигрирали от отговорност. Но те са само половината от проблема.

Както каза Тодор Колев, българите са болни хора. Според мен този процес започва от училищна възраст.

Всичко втасаха, че им остана само ваканцията да си оправят! :(

Страх те е, да не им бъде по-добре ли?

Мен лично ми е жал и страх за тези деца, които сега растат. Такава анархия, такъв непукизъм, такава липса на уважение. Ей богу аз като бях ученик ние копче не смеехме ка кажем на учител.

Това какво общо има с ваканцията? Отново говорим за възпитание и култура. В основната си част, това е работа на родителите.

Горе съм писал, какви би следвало да са условията за сравнение. Забравил съм да спомена, че в българското училище няма прилични тоалетни, няма свестни чинове, няма пейки, няма и шкафове. Все елементарни неща...

Спирам да ви досаждам с мойте разсъждения. Само едно ми е интересно - какво търсят капацитети, като вас, на седянка в работно време?

Разделяй и владей. Пенсионери срещу полицай, учащи срещу МОН и така всеки е срещу някой в нещо. Обединение и сплотеност на нацията - ахахахха !

Някой пуска мухата на учащите се дечица, които едвам кретат между училището, алкохола ;) и чалгата, че са страшно ощетени от държавата заради няколко дни и решават да се вдигнат на протест. Простест на простотията.

Защо не се вдигнат заради това, че нямат добра материална база и условия за равен старт с връстниците си от други европейски страни? Защо не се вдигнат на протест, че нямат парно, че учебниците им са много скъпи, че стипендиите са мизерни и изобщо за такива приоритетни и жизеноважни за образователната ни система проблеми. Е, това не ги интересува, защото на България и без това не й трябват можещи и знаещи хора - трябват и овце( съжалявам, че обиждам овцете), които пишат "ОФЦ3 cMI и T1k1Ва ShI cИ UСt1HиМi", за да се управляват много по-лесно.

Тааа... светлото бъдеще ни очаква. :wink12::(

Може би, просто няма как да дойдат с работническия автобус, при министъра!

..........

Спирам да ви досаждам с мойте разсъждения. Само едно ми е интересно - какво търсят капацитети, като вас, на седянка в работно време?

Така ... да седнат и да го направят по европейски ... нали много се начетени твоите дружки . С отворено писмо , в което изтъкват доводи те си защо искат и как ще го постигнат ... а те от краката , към главата ! Аз като ги гледох в клипа " кифлите " / да ме извиняват за обръщението / и идея си нямаха какво да му кажат на кмет ! Мълчаха и се хилеха като " пачи " !

Относно второто ти " прозрение " цитирано " от мен ... ами някой работят на РС и нямат гаден админ на главата , който да им ограничи достъпа до този форум ... а и още едно ... някой са учили и не са стачкували за глупости и за това сега могат да си го позволят . А половината от лицата в клипа ги виждам след 10-15 години безработни или с метлата да метат улиците !

Ха със здраве !

Откъде реши, че сме в работно време?

Лично аз, не съм.

В момента точно съм по майчинство и си гледам детето (докато спи се ровя тук или във фейса), междувременно завършвам магистратура и курсове по език, а да и ходя от време на време на работа по граждански договор. Точно в момента се чудя какъв протест да организирам, за да орева страната, че съм мноооого изморена и искам почивка от това да съм възрастен.

Божеееее, безхаберни душици дупе да ви е яко като ви погне живота...

Страх те е, да не им бъде по-добре ли?

Хаха, ако продължават в същия дух, никога няма да бъдат по-добре! Повярвай! :(

Какво означава по-добре? По цял лентяйстване и разхищение ли, вместо да научат нещо, което ще им е полезно?

Съгласна съм да е по-дълга ваканцията, ако са образовани на ниво!

Те ще се сетят след време ама ще е късно! И тогава ще си казват що не ни биха шамарите, що не учихме, що не си седяхме на д-тата! И тогава пак другите ще са им виновни... Нека имат дълги ваканции, нека седят по кафенетата и да има по 5 човека в час. Тези които сега учат и ги наричате зубъри утре ще са ви шефове и ще живеят добре. Другите които се тарикатят не ми се мисли...

Така ... да седнат и да го направят по европейски ... нали много се начетени твоите дружки .

Моля, моля! Мен и моите съученици ни биеха "големите" много отдавна.

Клипа не съм го гледал и не мисля да го правя.

... ами някой работят на РС и нямат гаден админ на главата , който да им ограничи достъпа до този форум ...

Ха със здраве !

Със здраве и на теб!

Откъде реши, че сме в работно време?

Лично аз, не съм.

...

Радвам се, че прекарахте известно време, замисляйки се върху този въпрос.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Уж съм спокоен човек, а едвам издържах до 20-та секунда. То бива простотия ама чак толкоз ... Всяка сутрин в автобуса като пътувам към работа е пълно с ученици, и всяка сутрин се чудя как аджаба един ден като остарея и се пенсионирам, тия "дечица" дето не им се учи, а само мислят за ваканция, пиене, купони и всичко друго но не и учене, ще управляват тая държава. Та първо да си седнат на г*за и после да искат. То празно за пълно всеки може.

А половината от лицата в клипа ги виждам след 10-15 години безработни или с метлата да метат улиците !

Половината от гимназиалния ми клас са доста близко по държане с тия от клипа, и в момента наистина почти всички от тях са безработни. освен по-хубавите моми дет си намериха по някой чичко паричко да ги издържа. Ама то и красотата е до време.

Редактирано от mmk1980 (преглед на промените)

:cool: Абе ако всичко става с протестиране - дайте и ние "работническата класа" да направим една стачка, че не искаме само 20-тина дни отпуск, ами поне 30!

:cool:

Абе ако всичко става с протестиране - дайте и ние "работническата класа" да направим една стачка, че не искаме само 20-тина дни отпуск, ами поне 30!

Е, някой сме се уредили с 25. ;)

Е, някой сме се уредили с 25. :cool:

И аз имам толкоз, но искам поне 30!!!

Много ми е чудно защо въобще си ВЯРВАТЕ, че ще промените нещо с една страница във facebook? Ние сме ученици и трябва да учим, а не да стачкуваме. Какво като са ни намалили ваканцията до 3ти? Миналата година бяхме до 4ти, защото този ден се падаше понеделник. Сядайте си на з*дниците и учете какво ми недоволствате. Който стане депутат нека им дава на следващото поколение по 20-30 дни зимна ваканция, 1 месец пролетна и около 3-4 месеца лятна, за да станат още по-малоумни :)

Всичко втасаха, че им остана само ваканцията да си оправят! :)

Бреее, с какво са я заслужили по-дългата ваканция? Хах! 70% от учениците не могат си напишат малкото име правилно, ваканция искали! Мързели, ама мързели да видиш! Не казвайте само лютата зима, щото и аз съм била ученичка и знам какво е, всичко е заради големия мързел!

Просто искам да ви кажа колко е важно за вас училището, не заради присъствието, ами заради знанията! От личен опит го казвам .. След време, като станете студенти ще ме разберете по-добре!

Вие хора няма да станете, докато не оцените важността на това да сте образовани до някаква степен, обща култура дет се вика!

... Ама за съжаление повечето от вас имат обща простотия!

Убедила съм се милиони пъти! Толкова е жалко ... :lol6:

Всеки с предпочитанията си.Казваш да учиме,и се правиш на примерна българка,а знаеш ли сегашната образователна система каква е?Ти може да си учила преди години когато нещата са били наред,ама вече НЕ СА!Вярвам че и ти като си била ученичка си искала дълги ваканции.

Нека сложат тези буклуци по-дълги ваканции.Като чели правят нещо смислено в парламента..

Всеки с предпочитанията си.Казваш да учиме,и се правиш на примерна българка,а знаеш ли сегашната образователна система каква е?Ти може да си учила преди години когато нещата са били наред,ама вече НЕ СА!Вярвам че и ти като си била ученичка си искала дълги ваканции.

Нека сложат тези буклуци по-дълги ваканции.Като чели правят нещо смислено в парламента..

Хммм, бях ученичка ... ммм ... нека помисля - точно 7 месеца :)

Знам каква е образователната система, моля, моля :lol6:

Искала съм, да, ама не съм ходила да протестирам като ненормална и да искам ваканция за хммм...заведения и дискотеки, поради простата причина, че аз още преди години съм осъзнала какво искам и как да го постигна! Не съм видяла дори някой от моите връстници да го иска(протеста) .. замислете се защо ..

Образователната система не ви е виновна в този случай - а именно, че ви мързи :)

Мислиш ли, че е смислено нещо това да ви увеличат ваканцията? Това ще бъде една грешка мисля аз... За последствията и сам можеш да се сетиш.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Когато получим по-големи ваканции какво печелим от това?

Хммм, бях ученичка ... ммм ... нека помисля - точно 7 месеца :)

Знам каква е образователната система, моля, моля :lol6:

Искала съм, да, ама не съм ходила да протестирам като ненормална и да искам ваканция за хммм...заведения и дискотеки, поради простата причина, че аз още преди години съм осъзнала какво искам и как да го постигна! Не съм видяла дори някой от моите връстници да го иска(протеста) .. замислете се защо ..

Образователната система не ви е виновна в този случай - а именно, че ви мързи :)

Мислиш ли, че е смислено нещо това да ви увеличат ваканцията? Това ще бъде една грешка мисля аз... За последствията и сам можеш да се сетиш.

Протестите са единствения начин да получиме това което искаме,защото българското управление не може да разбере нещо докато не го ударят под кръста.

Ти питаш дали има нещо смислено да увеличат ваканцията-Учителите и учениците ще си починат.Всички знаят че не е много забавно 8 години да ставаш в 6 сутринта и да стоиш по 8 часа на място на което не искаш да си и не ти е приятно.

Протестите са единствения начин да получиме това което искаме,защото българското управление не може да разбере нещо докато не го ударят под кръста.

Ти питаш дали има нещо смислено да увеличат ваканцията-Учителите и учениците ще си починат.Всички знаят че не е много забавно 8 години да ставаш в 6 сутринта и да стоиш по 8 часа на място на което не искаш да си и не ти е приятно.

Е, да така ще кажеш. Има и друг начин, но той е по-труден и естествено, че няма да се хареса на никой - Я пробвайте да си седнете на д-тата, да учите да достигнете едно високо образователно ниво и тогава поискай ваканция ... :)

Да .. много е тежко да стоиш по 7-8 часа в даскало особено, ако и ноща е била тежка ... :lol6:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.