Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

109 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

• Да
      50%
      55
    • Не
      49%
      53

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

май не съм съгласен с теб- би трябвало да знаеш че акъла не се мери с натрупаните знания.

тези хлапета говорят със свои думи не с купешки както доста хора тук употребяват,което ми говори че имат собствена мисъл , а човек който употребява мозъка си по предназначение неминуемо поумнява. аз предполагам че тези двете хлапета са може би най-будните и умни в класовете си ако не и в училището, не казвам че са отличниците. това е знам че сега няма да се съгласиш с мнението ми, но това е демокрацията да има различни мнения по даден въпрос. а по въпроса за знанието аз до скоро мислех че Мелник е някъде в добрички окръг а сега не знам какво е хейтър ама ще попитам чичата той би трябвало да знае въпреки че няма завалията собствена мисъл в кутията си

" Да влезем вътре и да им пръснем сиира " супер мисъл ... и съм 100 % сигурен че това не го е измислило то ... а е чуло израза от някъде другаде ! И един друг въпрос Стоби , виждам че се правиш на шут ама помисли малко преди да ми отговориш ! Сигурен съм че половината си нямат идея какво правят там и за какво протестират ! Като малките идиотчета в Бургас ... протестират пред кметството , сякаш кмета на града има властта да им реши проблема ! Ще ти сложа още едно видео да видиш до къде им е общата култура

http-~~-//www.vbox7.com/play:b8700889

всички говорят за пукане ... за какво иде реч ... ами след време на работа ... дали работодателя ще ги чака , ще ги чака ама друг път ! Единственият що годе умен започна " Аз съм българче" от вторият коплет ... а питагоровата теорема не я знаят , сигуран съм че ако ги питаш къде се намира Тринидат и тобаго 99 % ще ти отговорят Африка . Култура им липсва ! И като ти гледам годините , сложи си ръка на сърцето и кажи така ли бе при нас ?

tracktor te-150 , представи си че зная каква е програмата в 11-ти клас и знам какво учите ... знам че не е написан добре материала , и мислиш ли че с един ден повече ще успееш да научиш нещо повече ! И не ми почвай с тези евтини трикове да обърнеш нещата в политика , много по дълбоки са ... манталитет и култура трябва !

• Отговори 213
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

На по малките дето учат по новата програма ще им дойде добре още една седмица а и на нас по големите да си по чинем от учението. Вие преди сте учили до 11 клас а ние учим до 12 клас и за това сте имали по малко ваканция ако сега го направят да учим до 11 клас и да завършваме няма да има протести а и преди не се е празнувала коледа.

tracktor te-150 , всички протести който имам честа на наблюдавам ... не знам репортерите нарочно ли търсят най - тъпите парчета ама не видях един смислен отговор защо им е този ден повече ! Всичко се свеждаше до израза " да отрезнеем повече " и " ууу ... стачка ... ууу ". Хайде кажи ми един довод ти ... защо ти е този ден повече и защо ти трябва ! Да си починеш повече :) ! Дааа а аз ще си пия мохитото с Бил Гейтс :) ! Искам смислен отговор ... безсмислени мога да ти измисля много !

"..щото.. според мене на трети всички ще бъдат пияни ..." - това просто не знам как да го коментирам.. ако някой им стовари по главите една хубава, тежка дъска, така хубаво ще отрезнеят, че още на момента ще могат да си идат на училище.. Тоя дето каза стихотворението не го виждам какъв отличник е (е, от време на време по някоя 5-ца може и да получава..) И както каза Hanibal_Lektar, така и не разбрахме защо им е по-дълга ваканция ...

Редактирано от Firowenrow (преглед на промените)

За да се забавляват със приятели да четат книги също и списания да помагат на родителите си а и аз от както се помня винаги е мало вакнция и е била до 10 а сега изведнъж до 3 януари то скоро може да стане и до 1 януари А и какво ще протестират нищо няма да се получи вземат една бележка от 3 до 10 януари и готово а на тези който им се учи да отиват. Аз съм бил на протеста на земеделците обаче там е друга работа там се събраха всички земеделци пред парламента а за да се получи протеста на учениците трябва всички ученици и учители да се съберат пред парламента.

За да се забавляват със приятели да четат книги също и списания да помагат на родителите си а и аз от както се помня винаги е мало вакнция и е била до 10 а сега изведнъж до 3 януари то скоро може да стане и до 1 януари

А и какво ще протестират нищо няма да се получи вземат една бележка от 3 до 10 януари и готово а на тези който им се учи да отиват.

Аз съм бил на протеста на земеделците обаче там е друга работа там се събраха всички земеделци пред парламента а за да се получи протеста на учениците трябва всички ученици и учители да се съберат пред парламента.

И аз така си помислих.Тези на кадрите освен за цигари и алкохол едва ли ще го ползват за друго.И да те светна , че на времето имаше 4г техникум ! Така , че голям част сме учили 12г.И въобще не сме се оплаквали , че ни е малко ваканцията ! Така , че стягайте сте и над книгите ! Освен че съм учил и съм помогал вкъщи и съм излизал с приятели !

И ваканцията никога не е била до 10.01 - стига с тези съчинение по картинка ! Просто имаше няколко години в които благодарение на събота и неделя ваканция се удължаваше с 1-2 дена ! Кажи ми една година в която си бил до 10.01 ваканция !

Не съм съгласна с исканията им за удължаване на прословутата зимна ваканция. Определено учениците се притесняват как ще изтрезнеят...Голям запой ги чака. Лоша работа наистина, да им имах проблема.

" Да влезем вътре и да им пръснем сиира " супер мисъл ... и съм 100 % сигурен че това не го е измислило то ... а е чуло израза от някъде другаде ! И един друг въпрос Стоби , виждам че се правиш на шут ама помисли малко преди да ми отговориш ! Сигурен съм че половината си нямат идея какво правят там и за какво протестират ! Като малките идиотчета в Бургас ... протестират пред кметството , сякаш кмета на града има властта да им реши проблема ! Ще ти сложа още едно видео да видиш до къде им е общата култура

http-~~-//www.vbox7.com/play:b8700889

всички говорят за пукане ... за какво иде реч ... ами след време на работа ... дали работодателя ще ги чака , ще ги чака ама друг път ! Единственият що годе умен започна " Аз съм българче" от вторият коплет ... а питагоровата теорема не я знаят , сигуран съм че ако ги питаш къде се намира Тринидат и тобаго 99 % ще ти отговорят Африка . Култура им липсва ! И като ти гледам годините , сложи си ръка на сърцето и кажи така ли бе при нас ?

tracktor te-150 , представи си че зная каква е програмата в 11-ти клас и знам какво учите ... знам че не е написан добре материала , и мислиш ли че с един ден повече ще успееш да научиш нещо повече ! И не ми почвай с тези евтини трикове да обърнеш нещата в политика , много по дълбоки са ... манталитет и култура трябва !

кел файда от всичките знания след като не си знаеш правата и те хваща ортикарията ако ти ги кажат и те накарат да си ги потърсиш. тук непрекъснато се пише за знания от хора които не знаят елементарни неща като кога се е създала българската държава - аз също не знам кога, но знам че не е през 7век след Христа. и аз не знам питагоровата теорема но знам числото пи без остатък. а не на последно място защо избирате хора без манталитет и култура за народни представители. няма да ви питам защо запалихте партийния дом и трезви ли бяхте тогава

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

май не съм съгласен с теб- би трябвало да знаеш че акъла не се мери с натрупаните знания.

тези хлапета говорят със свои думи не с купешки както доста хора тук употребяват,което ми говори че имат собствена мисъл , а човек който употребява мозъка си по предназначение неминуемо поумнява. Аз предполагам че тези двете хлапета са може би най-будните и умни в класовете си ако не и в училището, не казвам че са отличниците. това е знам че сега няма да се съгласиш с мнението ми, но това е демокрацията да има различни мнения по даден въпрос. а по въпроса за знанието аз до скоро мислех че Мелник е някъде в добрички окръг а сега не знам какво е хейтър ама ще попитам чичата той би трябвало да знае въпреки че няма завалията собствена мисъл в кутията си

Техни думи да от уличен жаргон.Те и циганите имат собствена мисъл,защитават си правата на малцинство,помощи ала бала.Мозъка като се натоварва със знания се използва по предназначение.Не се иска голям акъл да те ухапят и ти да реагираш.Ако това лапе умно и будно ти е вкъщи ръце ще вдигнеш.

кел файда от всичките знания след като не си знаеш правата и те хваща ортикарията ако ти ги кажат и те накарат да си ги потърсиш. тук непрекъснато се пише за знания от хора които не знаят елементарни неща като кога се е създала българската държава - аз също не знам кога, но знам че не е през 7век след Христа. и аз не знам питагоровата теорема но знам числото пи без остатък. а не на последно място защо избирате хора без манталитет и култура за народни представители. няма да ви питам защо запалихте партийния дом и трезви ли бяхте тогава

Стоби , не с този евтин номер ... да обърнеш всичко към политика :) ! Много евтин и стар трик ... и на теб ще задам риторичният въпрос ... Ти да чу свястно обяснение защо им е този/тези повече почивни дни ? Аз чух само едно " Да отрезнея по лесно " и много добре знаеш как от свобода , лесно се минава към свободия ! Не че съм против един - два , че и повече почивни дни за децата ... ама да кажат от какво се умориха ... и да се използват малко по цивилизовани начини на протест ! Защото става анархия !

Знаеш ли защо страните който сочим за пример , който и те де са за теб , защото спазват някакви правила !?!

П.П. Ето това което демонстрираме с теб е дискусия ! А не голи нападки ... и " ... и да им пръснем сиира " :) ! Искам диалог да се получава ... а тяхното е монолог и ... тъпотия !

2007,2008,2006,2005 готово

За 2008 съм сигурен, че не беше до 10.01 - най-много до 4-5.01 (и то отново заради съботата и неделята)

Редактирано от Firowenrow (преглед на промените)

2007,2008,2006,2005 готово

тук си прав , но има една подробност - тогава е нямало матури и 2009 е първата с матури и тогава сте ваканция били до 4.1.2009 :wors:

Сега за 1 ден ли ще се пазарим а ?!

както казах предималко вземат една бележка от 3 до 10 и готово ето я ваканцията :rolleyes::P

Стоби , не с този евтин номер ... да обърнеш всичко към политика :rolleyes: ! Много евтин и стар трик ... и на теб ще задам риторичният въпрос ... Ти да чу свястно обяснение защо им е този/тези повече почивни дни ? Аз чух само едно " Да отрезнея по лесно " и много добре знаеш как от свобода , лесно се минава към свободия ! Не че съм против един - два , че и повече почивни дни за децата ... ама да кажат от какво се умориха ... и да се използват малко по цивилизовани начини на протест ! Защото става анархия !

Знаеш ли защо страните който сочим за пример , който и те де са за теб , защото спазват някакви правила !?!

П.П. Ето това което демонстрираме с теб е дискусия ! А не голи нападки ... и " ... и да им пръснем сиира " :P ! Искам диалог да се получава ... а тяхното е монолог и ... тъпотия !

а бе док ти да не мислиш ли че лесно се изтрезнява от училищните тъпотии, няма никакво значение за какво им е повече ваканция, както аз не питам на учителите за какво им са повече пари след като не си вършат работата, от друга страна само 20-30% от тях ще вземат висше образование, а останалите ще станат най- различни майстори така че лично мен по ме интересува да могат да преценяват кое е добро и кое е зле за тях и да знаят да си искат правата от колкото да са културни и просветени. виж ние културните и високо образованите как изпаднахме до просешка тояга.от друга страна феноменът Бате Бойко,този човек както е тръгнал ще изкара втори мандат, никога не съм искал знания и високи бележки от питомците си а разбиране и самостоятелна мисъл - дъщеря ми влезна от раз и сама си плаща образованието,а малкия след като ме викаха при директорката защото не искал да се подстригва и аз им казах че това на мен не ми пречи и че те са завършили педагогика да се справят защото си е техен проблема и беше изключен от училището сега е в провинцията в езиково училище пълен отличник и с дълга коса- сам се е уредил а и го заварих в къщи с една от учителките му да си гукат .

написах го защото живота си върви и ние остаряваме и не можем да разберем младите, можем само да ги подкрепяме

:P и тогава да пиянстват аз пия но с мярка и не пуша за това който се напие да му бере кахъра :P какво да няма за един и ли една седмица да научат нещо а ако са във ваканция могат да прочета някоя книга или да гледат дискавари там можеш да научиш много :rolleyes:

а бе док ти да не мислиш ли че лесно се изтрезнява от училищните тъпотии, няма никакво значение за какво им е повече ваканция, както аз не питам на учителите за какво им са повече пари след като не си вършат работата, от друга страна само 20-30% от тях ще вземат висше образование, а останалите ще станат най- различни майстори така че лично мен по ме интересува да могат да преценяват кое е добро и кое е зле за тях и да знаят да си искат правата от колкото да са културни и просветени. виж ние културните и високо образованите как изпаднахме до просешка тояга.от друга страна феноменът Бате Бойко,този човек както е тръгнал ще изкара втори мандат, никога не съм искал знания и високи бележки от питомците си а разбиране и самостоятелна мисъл - дъщеря ми влезна от раз и сама си плаща образованието,а малкия след като ме викаха при директорката защото не искал да се подстригва и аз им казах че това на мен не ми пречи и че те са завършили педагогика да се справят защото си е техен проблема и беше изключен от училището сега е в провинцията в езиково училище пълен отличник и с дълга коса- сам се е уредил а и го заварих в къщи с една от учителките му да си гукат .

написах го защото живота си върви и ние остаряваме и не можем да разберем младите, можем само да ги подкрепяме

Той може да иска и да не се бръсне.И аз не исках да се подстригвам нула номер за казарма ама пита ли ме някой.Ако може лятно време и по джапанки да се ходи на училище.Има си правила,може би за всяко училище.Той сина ти затова е отличник,щото си гука с учителките.

Той може да иска и да не се бръсне.И аз не исках да се подстригвам нула номер за казарма ама пита ли ме някой.Ако може лятно време и по джапанки да се ходи на училище.Има си правила,може би за всяко училище.Той сина ти затова е отличник,щото си гука с учителките.

да ама сам е намерил начин, поел е отговорност понесъл е наказанието си и е намерил начин да им покаже че е по-умен от тях

да ама сам е намерил начин, поел е отговорност понесъл е наказанието си и е намерил начин да им покаже че е по-умен от тях

Или лъже себе си!

Човек и аз тази година завърших и знам как стоят нещата. Специално в моя клас всичко е било окей, но като чувам какви сополанковци има... Ще ми се появяват в час надрусани, ще вдигат бутилката с водка и бира пред училище и ще падат и стават пияни и заляни... Е, такива ако видиш как да не им обършеш два шамара, а? Изобщо не ми защитавай и такива дечица, които се мазнят на учителките си за да имат отлични оценки! При някои учители върви, но не при всички. Има и умни деца които си знаят, пишат си, учат и т.н., но повечето са супер малоумни и големи комплексарчета! Хвани единия - удари другия. Как може да ми се пишат за ученици? Ще е хубаво да се въведат униформи и да им се вкара ред на тия дечица. Това изобщо не ми го наричай умно!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

униформи ще има само в супер елитните частни училища, а за тези наркоманчета и пияндета не мислиш ли че родителите са им виновни като не са им показали алтернативата на алкохола и дрогата. не мислиш ли че като гледат какви загубеняци са родителите им са предпочели алкохола и дрогата . сина ми като ме попита за чий х.. му е да учи вместо да му бърборя го накарах да се облече официално и го заведох в елитен ресторант непосещаван от оз спортисти и други криминални типове, обядвахме там доста бавно за да има време да разгледа и да попие от атмосферата,за вечеря го заведох в едно гнусно къчме пълно с отрепки където вечеряхме и го попитах искали цял живот да общува с тъпи п...., е на сутринта беше седнал над учебниците

униформи ще има само в супер елитните частни училища, а за тези наркоманчета и пияндета не мислиш ли че родителите са им виновни като не са им показали алтернативата на алкохола и дрогата. не мислиш ли че като гледат какви загубеняци са родителите им са предпочели алкохола и дрогата .

А тези деца, които мятат яйца и кисело мляко по сградата на общината с какво се различават от наркоманчетата и пияндетата, та ги защитаваш? Това ли е правилното поведение за изразяване на някаква позиция? Това единствено показва, колко са безсилни в начините си на изразяване. На това, аз му казвам обикновена гаменщина и не ме интересува кой е виновен за това. Акъл за простотии не е нужен, но е достатъчен и малко акъл, за да осъзнаеш, че изглеждаш по толкова смешен и отвратителен начин в напъните си да кажеш нещо, което звучи, като нищо. Ама нали трябва да сме модерни и да следваме примера на родителите си, като "стачкуваме".

То народа си го е казал: "Видяла жабата че подковават вола и тя крак вдигнала."

А тези деца, които мятат яйца и кисело мляко по сградата на общината с какво се различават от наркоманчетата и пияндетата, та ги защитаваш? Това ли е правилното поведение за изразяване на някаква позиция? Това единствено показва, колко са безсилни в начините си на изразяване. На това, аз му казвам обикновена гаменщина и не ме интересува кой е виновен за това. Акъл за простотии не е нужен, но е достатъчен и малко акъл, за да осъзнаеш, че изглеждаш по толкова смешен и отвратителен начин в напъните си да кажеш нещо, което звучи, като нищо. Ама нали трябва да сме модерни и да следваме примера на родителите си, като "стачкуваме".

То народа си го е казал: "Видяла жабата че подковават вола и тя крак вдигнала."

Какво им се обесняваш ... То чужд акъл в чужда глава не стои. И точно заради това нищо няма да се промени ..

Това изобшо не е начинът .. И още нещо - това, което е направил хич не му прави чест ... Какво означава "заварих го да си гука с една от учителките"? Ами когато дойде време да е самостоятелен какво ще направи, когато няма с кого да си погука и не може да продължи напред, тъй като в главата няма "нищо" ? А след като е в провинцията мислиш ли, че има напредък? хората гледат да се махнат от там, за да се развиват.... това се нарича деградация, защото в такива провинциални училища знаем, че всички са отличници ... ама като дойде време да доказват какво са научили се провалят ... Знам какво говоря, тъй като в Девин си имаме такъв техникум .. и само да добавя, отличниците от този техникум се развняват на тройкаджийте от моето училище .. правете си сметката кой колко е отличник и кой колко знае всъщност..

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• Автор

Ще е хубаво да се въведат униформи и да им се вкара ред на тия дечица. Това изобщо не ми го наричай умно!

По-добре да се подобрят базите.Преди време въведоха униформи в моето училище.Трябваше да ги носим по празници и въобще когато ни събират учениците от училище.Какво стана?Станахме по-високи и сега всичко ни е малко.Тея пари бих ги дал за друго.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

По-добре да се подобрят базите.Преди време въведоха униформи в моето училище.Трябваше да ги носим по празници и въобще когато ни събират учениците от училище.Какво стана?Станахме по-високи и сега всичко ни е малко.Тея пари бих ги дал за друго.

И за какво би ги дал?За дрехи глупаво ли е да се дават пари?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.