Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

109 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се увеличи зимната ваканция на учениците?

• Да
      50%
      55
    • Не
      49%
      53

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

И за какво би ги дал?За дрехи глупаво ли е да се дават пари?

Дограма или спорт.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

• Отговори 213
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дограма или спорт.

На този етап дограмата едва ли е твой проблем,по-скоро на родителите ти.Спортът предполагам е фитнес.

Какво им се обесняваш ... То чужд акъл в чужда глава не стои. И точно заради това нищо няма да се промени ..

Това изобшо не е начинът .. И още нещо - това, което е направил хич не му прави чест ... Какво означава "заварих го да си гука с една от учителките"? Ами когато дойде време да е самостоятелен какво ще направи, когато няма с кого да си погука и не може да продължи напред, тъй като в главата няма "нищо" ? А след като е в провинцията мислиш ли, че има напредък? хората гледат да се махнат от там, за да се развиват.... това се нарича деградация, защото в такива провинциални училища знаем, че всички са отличници ... ама като дойде време да доказват какво са научили се провалят ... Знам какво говоря, тъй като в Девин си имаме такъв техникум .. и само да добавя, отличниците от този техникум се развняват на тройкаджийте от моето училище .. правете си сметката кой колко е отличник и кой колко знае всъщност..

май нещо не си разбрала - човека ми учи в езикова гимназия, при това в провинцията защото е по-добра от софийската такава , и за допълнително да отбележа по негово искане от тази година освен задължителните 2 чужди езика учи факултативно и испански и руски, а това че имащ откъслечна информация и лошо отношение към провинцията не прави провинциалните училища по-лоши. а това че е свалил учителката или тя него не знам но при всички случаи тя е намерила нещо в него, освен това по собствена воля ходи всяко лято в Гьоте институт за да полага тестове за да разбере колко е напреднал

А тези деца, които мятат яйца и кисело мляко 
по сградата на общината с какво се различават от наркоманчетата и пияндетата,
 та ги защитаваш?
за това че имат гражданска позиция, това че не са намерили най-подходящия начин то е поради липса на опит, но въпреки това накараха да ги забележат и може би да се съобразят с тях, а дали ги защитавам или им се възхищавам това аз си знам

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

• Автор

На този етап дограмата едва ли е твой проблем,по-скоро на родителите ти.Спортът предполагам е фитнес.

Вкъщи нещата са ок,което е хубаво.На фитнес не ходя.Предпочитам да играя мач,да катеря планини,дарц и малко тенис на маса.Като гледам много не си съгласен с мен,но ти си имаш мнение.Аз си имам мое и не можеш да го промениш.Лека вечер. :speak:

в елитните училища на запад е привилегия да носят униформи ! а тук ви карат насила ! там се натискат да ги носят , защото показват от кое училище са и , че това е елитно училище ! униформата е символ ! но явно на теб те зи неща са ти убегнали !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

в елитните училища на запад е привилегия да носят униформи ! а тук ви карат насила !

там се натискат да ги носят , защото показват от кое училище са и , че това е елитно училище !

униформата е символ ! но явно на теб те зи неща са ти убегнали !

В елитните училища по света учат доста заможни ученици.

Трябва да се отчете ситуацията в България.

Ако носенето на униформи стане задължително, много родители ще застанат пред избора да хранят децата си или да им купят униформа за училище. А самите родители вече и така не си дояждат. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

По принцип униформата е хубаво нещо, работното облекло - също... :P

• Автор

в елитните училища на запад е привилегия да носят униформи ! а тук ви карат насила !

там се натискат да ги носят , защото показват от кое училище са и , че това е елитно училище !

униформата е символ ! но явно на теб те зи неща са ти убегнали !

Честно казано нямам мнение по темата дали трябва да има униформи.Нямам нищо против стига да са удобни,но според мен на първо място трябва да е базата.Към предишния си пост добавям и материали за опити по физика,химия и т.н,но стига по темата униформи. :)

Честно казано нямам мнение по темата дали трябва да има униформи.Нямам нищо против стига да са удобни,но според мен на първо място трябва да е базата.Към предишния си пост добавям и материали за опити по физика,химия и т.н,но стига по темата униформи. :)

Ти да не мислиш , че ако си в елитно училище някой ще пита какво искаш да носиш или ти е удобно !

Във всяко частно елитно училище има правила и ги спазваш или си аут и никой няма да допусне разни своеволия !

Отсега искате да нарушавате правилата - какво ще стане като станете пълнолетни !

Ще решите , че може да крадетет и убивате и това трябва да бъде законно ли:)

Има ли ред и правила и те са спазват нещата вървят в правилната посока - няма ли - идва ред хаоса и всичко свършва и вместо напред се върви назад !

• Автор

Добре де,по-спокойно.Какво ме нападате все едно съм ви убиждил.Ако стипендията беше 400лв(примерно) цял ден бих я носил тая униформа.Не знам на колко си,но имам чувството,че повечето хора учили преди демокрацията завиждат,че съвременните ученици не носят униформи.

Добре де,по-спокойно.Какво ме нападате все едно съм ви убиждил.Ако стипендията беше 400лв(примерно) цял ден бих я носил тая униформа.Не знам на колко си,но имам чувството,че повечето хора учили преди демокрацията завиждат,че съвременните ученици не носят униформи.

Носили сме и връзки чавдарски,пионерски.Едно копринено шалче на врата.Ако стипендията беше 800лв. и работен гащиризон ще сложиш.

ти май не схващаш ! няма значение стипендията !

ако училището реши ще носиш и ще пееш !

Ако не си разбрал стипендии се дават на заслужилите !

Така е било и рано или късно пак ще бъде в елитните училища !

Тези униформи са за да се отличават елитните училища от другите и там се носят защото това е чест !

Но какво знаеш ти за честа , ти разбираш от протести , чалга и алкохол !

Тези униформи са за да се отличават елитните училища от другите и там се носят защото това е чест !

истината е че ако не осъзнава че е гордост да носи баш тази униформа, ще бъде в друго училище, а ако хептен не иска да носи униформа ще бъде в някое третокласно училище.

никой на сила не може да го накара да носи униформа или да се подстриже това си е личен негов избор мога само да го посъветвам преди това да реши какво иска да прави след училище след което да потърси подходящото даскало за целите му

в моя град имаме 3 училища и в 3 те има униформа и са задължителни не носиш ли униформата те пъдят от даскало и пишат отсъствия трябва да ги носиш всеки ден освен ако имаш фисколтура или практика :)

• Автор

Това,че сигурно 80% от населението на България слуша цигания не значи,че и аз слушам.Относно протестите.Представи си,че си като тея по клипчетата.Мислиш ли,че няма да протестираш?За алкохола и кой колко прекалява с него зависи от възпитанието,а то идва най-вече от такива на твоята възраст,които са родители.(за възрастта предполагам от ника ти).Спирам да си губя времето с вас,а и без това не ми се занимава с отворковци.Лек ден. :down:

Продължаваме с още красоти...

"Говеда!",крещят 200 ученици-стачници в Ловеч

Публикувано изображение

10 декември 2010, 14:30

Ловеч, България

"Говеда!" и "Искаме ваканция!" крещяха близо 200 възпитаници на шест гимназии пред сградата на областната администрация в Ловеч днес по обяд.

Школският протест се проведе без разрешение от кметството и РПУ.

Местните голобради борци за повече дни отдих се трупнаха първо под прозорците на кмета социалист Минчо Казанджиев, но от Общината ги напътиха да насочат гнева си към седалището на губернатора от ГЕРБ Николай Нанков и шефа на Регионалния инспекторат по образованието Райко Райков.

Техни парламентьори бяха приети от Райков, който ги увери, че ще разговаря с училищните им директори. Близо половин дузина полицаи охраняваха ученическия протест, който бе огласян от гърмежи на бомбички.

Гергана Димитрова, БЛИЦ

Публикувано изображение

този път мнението ми си е само за мен си :angry::huh::ph34r:

Аз до колкото разбрах зимната ваканция няма да бъде увеличена, но пък за сметка на това пролетната ще бъде увеличена с 2 дена.

• Автор

И аз така чух.Нямам нищо против.Това даже е по-добре.Април ще е топло,а деня по-дълъг.С други думи ще може да се излиза и спортува. :cool: Тая от клипа обаче не мога да я разбера за какви 11 часа в училище говори.Ако ходи на уроци може,но...

Пари за униформи нямам и не бих дал за сметка на лишаването от много по-важни и необходими неща.

Преди време светнах форумното общество тук за далаверите около тях.

В резюме, накратко-Училищата принуждават ученика да ходи с униформа, която разбира се, само училището поръчва.

Правят се договорки, от които учениците получават некачествени униформи, грозни, не по мярка и т.н.

Директорите и тези, които ръководят фирмите, които ги шият, си поделят печалбата на гърбовете на учениците.

Защото униформи не се продават и алтернативи няма. Колко хубаво, нали?

По времето на социализма, ако не друго, далеч повече неща да били безплатни и такива далавери е нямало.

Предпочитам да да мина в самостоятелна форма на обучение, ако подобно нещо стане и ще успея.

Без това ми остана много малко до завършването.

А относно пеенето-Доста трудно някой ще си наложи волята над мен. Много свободолюбив и своенравен човек съм.

Koйто не влиза в конфликти с мен печели много и много мога да дам, но ако е обратното-не е добре.

Ще правя това, което трябва, но ще го правя, защото аз искам и смятам за редно. Никой не може да ми налага нещо, което е не само неаргументирано, но и с цел печалбарство на трети лица.

От друга страна, получавам стипендия за отличен успех. Смятам, че това показва знанията ми, нали?

Ха сега де, да изгоним отличниците, които дават доброто име на училището, нали?

Козовете са у мен. Аз печеля.

Между другото, квалицикации, че учениците мислят за чалга, секс, алкохол и нищо друго са МАЛОУМНИ и безпочвени.

А лично за мен е обидно да ме нарекат чалгар. Гледай да не наричаш някого с имена, които не му прилягат.

Между другото, при положение, че в България, в Каварна се провеждат рок/метъл фести, съдя че далеч не всички българи слушат чалга. В бъдеще, драги ми Илиев, въздържай се от обобщаващи мнения. Чесно казано, смешни са.

Ще се въздържа от ирония и сарказми в името на добрият тон.

Не съм съгласен, че образованието в провинцията е по-лошо от това в София.

Нито пък, че оценките са незаслужени. Нито пък, че седя по-долу от един Софиянец, който освен самочувствието за по-висше същество, но без реално покритие, друго нищо си няма.

А бях гледал една анкета, проведена в Софийските училища. Та децата не знаеха Рила планина ли е или река.

Относно стандартите-Смятам, че в нашият Техникум(който се води и най-елитното техническо училище в Бургас) се преподава на ниво, което е равно на общоприетите стандарти и че това ниво не се различава от това в София, че и е по-нагоре от нея. Готов съм да го докажа на практика и ще съумея не само да го докажа, но и да докажа, че съм по-напреде от т.нар Софийски елитни технически училища.

..

Те поне направиха нещо, каквото и да е, освен да седят и ругаят пред телевизора.

За промени в държавата не се искат мирни протести и мрънкане, които политиците да си ги гледат и да се забавляват като на цирк.

Иска се ДЕЙСТВИЕ.Иска се да си мръднеш задника от телевизора, с извинение за цинизма. Да се надяваме, че нашето поколение все пак ще поправи грешките на вашето.

За Виденовата зима не сме били виновни ние. Нито пък за хиперинфлацията.

Нито пък ние продадохме на безценица всичко що имаше. "Приватизация" или масова кражба?

Голямо наследство, няма що...Батак до шия...

П.П Между другото, т.нар "стипендия" е взе още 21лв, които са смешни пари в днешно време и не стигат и за един чифт обувки. Можеха да поощрят учениците, да я вдигнат да речем на 50лв, но не...Уви...

Аз не работя заради тези пари, работя и трупам знания заради себе си, защото без тях човек няма да стигне много по-далече от копач на канавки или общ работник в строителството...или метач на улици...

И искам да знам, защото наистина искам да знам.

П.П2 Изключителна лицемерност виждам в тази тема.

П.П3 Учениците поне се организираха, поне направиха нещо, освен да ругаят пред телевизора.

А когато се подпали вашата черга?

П.П4 Интересно, като всички хокат днешната младеж, по ваше време никой не е пил и пушил така ли?

А ВИЕ от къде се научихте тогава?

Oтговорете, или спрете да лицемерствате.

haidukpikaso например се издаде в друга тема, че пуши, 90% от хората пропушват до 16-17годишна възраст.

Изводите какви са? ЛИЦЕМЕРИЕ ДРАГИ МИ ДРУГАРИ, ЛИЦЕМЕРИЕ ДО ШИЯ.

П.П5 Цялата тема е една голяма лицемерност, от едната страна седят хора, които не знаят какво искат и защо искат ваканция, а от другата седят лицемери-морало раздаватели. Не знам кои от двата типажа са ми по-криви.

И една малка групичка, които реално коментират с право...Евала, че поне тях ги има.

Сега може да ме ругаете и цъкате минусчета на воля, но истината боли.

П.П6 Не пуша, не пия(с изключително редки изключения)

Ха сега де.

И драги другари, ако си мислите, че съм зъл саркастичен критикар, знайте, че аз все още разгрявам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Поздравление jjjjjk , но според теб колко са като теб ?! Сложи си ръкана сърцето и кажи ! По моя преценка ако има повече от 10% това ще е рекорд.

Ще ти дам пример с една моя позната - хубаво , но глупаво момиче което смяташе , че ако не е ходи на чалга клуб(петък и събота) и там не друга кючеци е аутсйадер !

Може да си сигурен , че не е само тя така ! Да не споменявам , че това което искаха твоите връстници е трябвало да го направят миналата година - тогава за 1 път са ви намалили ваканцията.Това пак бяха напъни на някой политик да трупа дивидента на ваш гръб , но стадо си е стадо :).Да не споменавам , че точно тези които ги дадоха по тв след някоя и друга година 100% ще попълнят редиците на безработните и ще се чудят защото той няма работа иначе е бил активен в протести , а такива като теб които са залягали над учебници и въобще не са протестирали и според него са били тогава предатели - имат работа и изкарват много повече пари от него ! Живеят по-добре от него и тогава ти ще си виновен , че изкарваш повече пари и че предатели ги толерират и цялата система ще му е виновна ! Замисли се колко са като теб и могат не само да критикуват други , но да си направят и самокритика :biggrin:

...

Повече отколкото ти мислиш, ако не по успех или характер, ако не по мислене, то поне по спазване на нормите и оценки над 3.

Относно момичето-Една приказка, измислена от някой "умник" долу горе на моите години "Ако се цепиш от колектива, колектива ще ти го нацепи колективно"

Реално различните хора винаги се отхвърлят от масовият колектив. За това аз имам немного, но истински ми приятели, а не много "истински" такива.

И още нещо-Вие сигурни ли сте, че на протест са били 2-каджиите и никой друг, че всички са били пияни, напушени и дрогирани?

Или правим неоснователни допускания?

Стадо било това. А когато лекарите протестираха, когато въведоха промени в пенсионирането и т.н?

Тези хора пак стадо ли са били? Ето "дребен" пример-Промяна във възрастта и стажа за пенсиониране във Франция-Масови протести. А тук? Тук нищо, само седим и мрънкаме...А когато някой се опита да направи нещо, да защити нечии интереси, но тези интереси не са нашите, плюем си на воля.

Отгоре на всичкото, отново, за пореден път, другарю Илиев правите допускане, че повечето ученици били пияници, напушени и дрогирани и нямали цел в живота, освен да правят секс и напиват всяка вечер.

Не смятам, че такивата са мнозинство.

И между другото, в някои градове учениците протестираха и за подобряване на материалната база, за по-високи стипенции и т.н. В такъв случай, с такава кауза и аз ще застана, защото е смешно отличник да получава 21лв на месец.

Смешно и трагично е контактите в работилницата ни да са изпочупени, което е ПРЯКА ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА НА ВСИЧКИ, КОИТО ГИ ПОЛЗВАТ.

Трагикомично е училището да е в непрестанни ремонти, за които парите никога не стигат.

Да, ще застана в протест, който не е само за ваканцията, но и за тези неща.

А иначе, от страни е много лесно да се коментира.

П.П Другарю Илиев, един съвет-говорете за личности, не за маси и стада.

Това, че няколко личности са се обединили, не ги прави стадо и маса.

П.П2 С този пост не защитавам и тези ученици, които реално само пият и обикалят по чалгатеки.

Подобни индивиди трябва да бъдат игнорирани от образователната система. Има много мини за въглища, където да отидат, та да не пречат на тези, които искат да учат.

Съгласен съм с теб ! И ако се борите за по-добра база и по-големи стипендии(Все пак аз съм взимал стипедия от порядъка на 200лв) и аз бих в подкрепил ! Но като лапето в клипа което смята , че всичко се решава с насилие ! Да с насилие решават всичко борчетата и чалгарите ! Точно такива като това лапе обърщат всичко среща вас дори и това което искате да е разумно ! Когато човек иска нещо трябва да знае от кого да го иска и как да го поиска и все пак да получи някакъв отговор ! И мога да си искам много неща от моя шеф - например по евтин бензин , но той няма нищо общо с бензина или пък по-етвин градски транспорт - пак е безмислено и точно затова говорим тук.Искане на учениците си губи силата от това , че го искат от човек който няма власт да го изпълни ! И повечето неща се не решват с протеси , а с лобиране и намиране на подходящи хора които да ти свършат работа :)

П.П2 С този пост не защитавам и тези ученици, които реално само пият и обикалят по чалгатеки.

Подобни индивиди трябва да бъдат игнорирани от образователната система. Има много мини за въглища, където да отидат, та да не пречат на тези, които искат да учат.

Добре де приятелю , знам че журналистите търсят сензация ... ама защо всички интервюирани в анкетите приличат на малоумни индивиди който не могат да си напишат името без 3 правописни грешки ... и какво ще кажеш за мъничкото олигофренче което им " пръска сиира в този клип , или патките при кмета на Бургас , който се хилеха като пачи и идея си нямаха какво правят там ? Как да ги защитавам такива ?

И като не си съгласен с моето мнение и това на Илиев , дай да станем " другарю " ... по този начин аз като не съм съгласен с теб да се обръщам към теб като олигофрен ... не става и не е културно !

Съгласен съм с теб ! И ако се борите за по-добра база и по-големи стипендии(Все пак аз съм взимал стипедия от порядъка на 200лв) и аз бих в подкрепил ! Но като лапето в клипа което смята , че всичко се решава с насилие ! Да с насилие решават всичко борчетата и чалгарите ! Точно такива като това лапе обърщат всичко среща вас дори и това което искате да е разумно ! Когато човек иска нещо трябва да знае от кого да го иска и как да го поиска и все пак да получи някакъв отговор ! И мога да си искам много неща от моя шеф - например по евтин бензин , но той няма нищо общо с бензина или пък по-етвин градски транспорт - пак е безмислено и точно затова говорим тук.Искане на учениците си губи силата от това , че го искат от човек който няма власт да го изпълни ! И повечето неща се не решват с протеси , а с лобиране и намиране на подходящи хора които да ти свършат работа :)

Аз точно това искам.

Искам първолаците, които влизат в училищата да влизат в приветливо място, да влизат на топло, а не на постоянни ремонти. Между другото, в работилницата парното не работи, не може да стигне вода до там. Зимата стаята се топли на калориферче, а ние ходим с якета, защото е не повече от 10градуса.

А според ЗБУТ това е не само нередно, че и наказуемо.

А и работим с киселини и т.н. Студът довежда до грешки, които са недопустими при работа с ток и киселини.

Също както и за контактите, застрашаващи живота на всички. Те буквално са контакти-убийци, някой по-невнимателен е достатъчно да си отклони леко ръката на някъде и ако учителя не съумее да спре шалтера на време(или някой друг ученик) то с този, който е пипнал голите кабели е свършено. Добре, че поне прекъсвача за изключване на тока е монтирано на бюрото на учителя.

Вентилация няма, а работим с киселини, при запояването се отделят пари от колофон и т.н.

Е, отваряме прозореца, но така ли трябва да е? Българска работа...

И кой трябва да носи отговорността? Училището, че няма пари или МОН, че НЕ ДАВА ПАРИ?

Едва тази година ще слагат допълнителна помпа, която да доставя гореща вода и в работилниците, та да радиаторите да не са студени.

ВИЕ, ако получавахте 21лв заплата за месец труд, как щяхте да реагирате?

Та никой не му се работи дори и на минималната заплата от 240лв.

А спрямо това, че аз поправям компютри и ги вадя за по-малко от час(ако имам работа) това са смешно-пренебрежима сума.

И все пак ще отстоявам правото си да я получавам, не заради самата сума, а по други причини.

Hanibal_Lektar , аз не защитавам точно тези хора на моите години, които са чисти олигофрени и неграмотници.

Подобни индивиди ме отвращават, те са паплач и нищо няма да дадат за бъдещето на България, освен да бъдат част от утайката на обществото.

Аз подкрепям, обаче хората точно като мен и с мислене, близко до моето.

Знаещи какво искат и как да го получат, развиващи се далеч не само в училището.

Основният ми източник на знания отдавна не е училището, там се преподава твърде малко за мен, а аз искам много.

Обаче нямам нищо общо с олигофрените, които не могат да си напишат името, говорят на "ве", "бе" и "ма" и не знаят нищо друго, освен простащина.

А медиите си търсят сензации, медиите са Четвъртата власт, те имат силата да контролират и манипулират тези, които им повярват. И с извинение за цинизма, въпросче към всички

"А ти от тези "балъци", които вярват на манипулациите на медиите ли си?"

Самата вяра на медиите до последната думичка е равна на липсата на самостоятелно мислене, което е черта на стадното общество, от което аз далеч не искам да съм част. Спрете да се водите по медии и телевизии, а отидете и вижте или замълчете.

Защото много лесно е с малко монтаж и търсене на сензации, после пускането им по телевизията да се промива мозъка на масите, лишени от самостоятелно мислене.

И така, другарю Hanibal_Lektar.

п.п Не знам какво си мислиш, но аз не влагам лоши чувства, като казвам "другарю".

До близкото минало(20год), това е било най-културно обръщение.

Какво влагате вие в него, другарю, вече не мога аз да знам.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

Toва стана България. А вие си седете и чакайте, чакайте някой друг да я промени заради Вас!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.