Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вехтошарска му работа.

Featured Replies

Темата е ясна. Покажете Вашите "богатства".

Бел, ето ги моите "богатства":

Публикувано изображение

Строителите на съвременна България" втора част, първо издание.

Псалтир, издаден 1857г. в Лондон

и едно литературно-научно списание "Труд" периодиката за 1892г. Особено научните статии са знаменити.

а сега да внимават счетоводителите ни:

Публикувано изображение

Редактирано от emmi (преглед на промените)

• Отговори 125
  • Прегледи 35,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сдобих се със страхотна антика от 1947 година : "Произходът на човека и половият отбор" на Чарлз Дарвин :biggrin:

Публикувано изображение

Часовника е на дядо ми (година за съжаление не знам). За мен има носталгична стойност, за младите представлява интерес марката му...

Публикувано изображение

те са моите БОГАТСТВА

За това спор няма! За къде сме без тях?

Табакерата е сребърна, от около 1900 година (ако се вярва на надписа отвътре):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Моите антики за съжаление не могат да се похвалят с голяма давност, пък и това ми е хоби едва от около 5 години...В темата ще участвам на олимпийски принцип:

За любителите на алкохола: имам бутилка "Преслав" от 1974 година с уникалната цена от 1 лев!

Публикувано изображение

Редактирано от beli99 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Започвам с едно бижу, което когато ми го подари една приятелка на мама Кети, сякаш човек от семейството си даде.

Бюфета си има история.

Царски офицер го е закупил от бягащи евреи през 1941 година.

Хората са си го купили във Виена и го донесли в София, за да си мебелират дома, а какво е станало ...

От две години е у дома, но още не ми е останало време да се занимавам с него. Нужна му е реставрация и то от специалист.

Публикувано изображение

От тази жена си купих и тоалетка със същата история, за 40 лева, толкова и трябваха в момента за да си плати сметката на телефона. Тоалетката е в по неугледен вид, а огледалата и са за смяна. Нея не съм я снимала още.

• Автор

От тази жена си купих и тоалетка със същата история, за 40 лева, толкова и трябваха в момента за да си плати сметката на телефона. Тоалетката е в по неугледен вид, а огледалата и са за смяна. Нея не съм я снимала още.

Ооооо! Вилчик! ПРЕКРАСЕН е!!!!!!

Часовника е на дядо ми (година за съжаление не знам). За мен има носталгична стойност, за младите представлява интерес марката му...

Публикувано изображение

и аз имам едно Молния , купих я е от един приятел :cool: донесен от дядо му 80-те години от Москва :)

обожавам джобни часовници :P

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Най се гордея със следните вехтроийки :

Нож за пушка систем а"Хенри-мартини"-пехотна, 1871 г.Пушката е английска модификация на американската "Пибоди".Била е основно въоражение в турската редовна армия по време на освободителната война, и характерно за нея е , че освен стандартния щик е наличието на точно този "нож".Дълъг е 71,7 см, теглото му е 0,925 кг.Клинът е дълъг 57,6 см, двустенен, едноостър, а върха му е 3 см.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Кандило.Сребро.Датата на дарението е 1844 година.Подари ми го един свещенник, когото рязах по повод перианален абцес.Мхм.

Публикувано изображение

Часовник.Златно покритие.22 карата.надраден от Н.В. на дядо ми за "отлична служба". На гърба му има надпис-посвещение.

Публикувано изображение

С радиолата, мисля, че ви запознах миналата година в блога си ?"Акорд 104" , снабден с радиоприемник "мелодия 2", комбиниран с грамофон, вграден високоговорител.Произведен е в ЗМР- В.ТЪРНОВО през 1972 година.Радиоприемникът е 3-ти клас, суперхетеродинов.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

на него си слушам радио в зимната си градинка вечер.

Има и още вехтроийки, но тях-друг път.

• Автор

Да се похваля и аз с моя бюфет. 95-а го открих в един оказион и от тогава си го отглеждам в хола

Публикувано изображение

Йееее това се е бижу !!! Виждам и вие имате вграден, подвижен, помощен пло Горната част подвижна ли е?

Вазичките също са хубави, дето ги е пъхнала у "шкафа".И столовете са в тон с него.Става.

Коя година е правен ?

p.s. можеше да постнеш линк към истинския (по-големия) размер на снимката, а не да ни караш да се взираме или да ровим из сървъра бна пикасата да го намерим - все пак хора на възраст сме вече :baby:

Вазичките също са хубави, дето ги е пъхнала у "шкафа".И столовете са в тон с него.Става.

Коя година е правен ?

Забулязах ги още на малката снимка аз, въпреки годините веднага ми светна лампичката :super::cool::yanim:

Ето още едно от бижутата ми:

Масичка за вино тип буренце, закупена от холандски мебели втора употреба за доста пари - 90лв.

ама като съм пристрастена :speak:

Публикувано изображение

• Автор

Йееее това се е бижу !!!

Виждам и вие имате вграден, подвижен, помощен пло

Горната част подвижна ли е?

да, горната час и долната част не са съединени и се местят по отделно. И слава богу защото иначе няма мърдане хахахаха. Помощното плотче си го има но не го ползвам.

Коя година е правен ?

p.s. можеше да постнеш линк към истинския (по-големия) размер на снимката, а не да ни караш да се взираме или да ровим из сървъра бна пикасата да го намерим - все пак хора на възраст сме вече :ass:

Абе, дърт. Няма да ми се превземаш, ей! :down: На времето кака ви докопа цяло обзавеждане на една прекрасна русенска къща, която после събориха и на нейно място построиха нещо безумно. Та от там имам тези столове и комплект канапе тет-а-тет с два фотьойла и два стола. Всичките ги дадох да се претапицират, но сега пак са за тапицер бая годинки минаха.../

А във витрината има доста вехторийки. Виждате вазичката, но фруктиерата почти не се вижда. Нея много си я харесвам.

Абе, дърт. Няма да ми се превземаш, ей! :) На времето кака ви докопа цяло обзавеждане на една прекрасна русенска къща, която после събориха и на нейно място построиха нещо безумно. Та от там имам тези столове и комплект канапе тет-а-тет с два фотьойла и два стола. Всичките ги дадох да се претапицират, но сега пак са за тапицер бая годинки минаха.../

А във витрината има доста вехторийки. Виждате вазичката, но фруктиерата почти не се вижда. Нея много си я харесвам.

Ако едно време се беше събрала с магарето нямаше сега да викаш "едно време" ;)

И така и не каза от коя година е "шкафа".

Държа на това, и ако бяха на твое място, досега да съм се заврял отзад и да проверя, моля, моля :)

• Автор

Ако едно време се беше събрала с магарето нямаше сега да викаш "едно време" :ass:

И така и не каза от коя година е "шкафа".

Държа на това, и ако бяха на твое място, досега да съм се заврял отзад и да проверя, моля, моля ;)

Никъде нищо не пише :) Може би е правен по поръчка - казва ли ти някой.....

• Автор

Док, скиф тука:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Прибрах си го от село...(лятото с подходяща аранжировка може да ми краси терасата).Помня, че баба ми вареше боб в него на импровизирана пещ от кирпичени тухлички на двора. И къщата и беше кирпичена - казват, че нямало по-добра изолация от него...

Публикувано изображение

• Автор

Бел, то грехота да не го ползваш :help wanted3: знайш къф бобец става в това гърненце :computer8:

И аз да покажа нещо, не е кой знае какво, но все пак са най-старите неща в къщата.

1. Окрашение за елхата. Това е най-старата играчка, която все още позлваме и напомня за деството на майка ми, когато е била купена - преди 20 години

Публикувано изображение

2.Тези на най-малко 30 години, баба е готвила в тях на семейството си.

Публикувано изображение

Ето една глинена печка от младините на баба ми и дядо ми, от преди около 50 год.

Преди няколко месеца я реставрирахме с брата.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Док, скиф тука:

Обещах да ти покажа и моите, нали ? :)

Това е единият герой : "Електра 1", български, производство 1974 година

Публикувано изображение

А това е другият : тип куфарче, руски :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И двата работят и ми вършат много добра работа.

А за днес ви приготвих ...микроскоп :nono:

Произведен е от "Учехтпром"-София, през 1969 година.Тост на 42 години.Монокулярен .Окуляр 10х, обективи - 8х ; 20х ; 40х и един имерсионен на Цайс 90х, който е от другия ми микроскоп .По формулата за намиране на увеличението, чрез умножаване на увеличението на окуляра по това на обектива, може лесно да се сметне, че микроскопа притежава следните възможни увеличения: 80x, 200x, 400x и 900х.Този микроскоп ми е любимец, а и е свързан с цяла история, която може някой да ви разкажа.А може и да не.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Другият ми микроскоп е "Ломо", руски, произведен е през 1983 година и е бинокулярен.Не него си изкарах следването и не е толкова интересен , тъй като е сравнително съвеременен и не е свързан с никаква история :

Публикувано изображение

Медицинската ми чанта същото е на половин век.Ушита е през 1958.....Подарък ми е от един фелдшер от Караш.С нея той е обикалял някога из селата и е помагал на хората.Сега чантата е в мен и продължава да върши абсолютно същата работа :

Публикувано изображение

е, сега вътре има други неща, не като през 1958 година, разбира се :

Публикувано изображение

И за капак - настолна бормашина, "КООП - Стомана" , производство 1951 година.Добра година беше, нали ? :) Помните ли другарят Вълко Червенков ? Две години след като това парче метал е станало бормашина се е провел Априлския пленум.

Публикувано изображение

Обаче, ако си милите, че не се използва -много се лъжете :)

Ето един струнно-лъков инструмент, закупен "втора ръка" преди около 50г.

Публикувано изображение

• Автор

На плота в кухнята винаги има бонбонки за подслаждане на живота. Купувам от едновремешните теменужки. Държа ги в ей тази бонбониера, която намерих в един апартамент. Великата мисъл на авторите е била: джудже пази планината от съкровища :(

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.