Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вехтошарска му работа.

Featured Replies

От обяд в гаража е настанала жестока борба с времето : титуляра (руски револвер) е на достолепната възраст - от 1730 година. За съжаление не е наш, а е собственост на Историческия музей (каква чест само - да изберат точно моя майстор)...

п.п. Сега редактирам, че ми се накараха - не било револвер, а кремъчен пистолет - аз отде да знам....:clap:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Бел (преглед на промените)

• Отговори 125
  • Прегледи 35,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моите неща са скромни.

Тези трите екземпляра са от стъкларския цех в Белослав.

И юзче имам някъде, ама като го намеря ще го снимам.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А това е, на 29 години. Наборче ми е. Картината озад с конете я видях захвърлена в една къща и си я взех. Обичам коне.

Публикувано изображение

Ето ви база за сравнение. Едното е 29 годишно, другото е от преди 3 месеца.

Публикувано изображение

Хаххахх и ти ли събираш камъни и миди, трябва да взема да ви ги щракна (камъните де).

Аз да си домъкна писалището, че ми е гордост.

То и един скрин ме чакаха три години в голям мебелен магазин.

Харесала си ги бях, милите те единственни стояха свити в един ъгъл. Мине, не мине време отивам, гледам си ги, радвам им се.

Веднъж преди три години отивам в имението (още не живеех там постоянно) и се оказва, че нямам ключове.

Хайде обратно двадесет километра, прибирам се в града и право в магазина за мебели, просто не ми се ходеше никъде другаде.

Отивам, търся си моите неща, тук , там ... няма ги ... хммм ... попитах консултант, а той направо ме заведе при тях с обяснението, че в този ден точно са ги намалили с по сто лева и ги преместили в друг ъгъл (горките те http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif )

Както сами се досещате, това беше последната капка, мхм

Публикувано изображение

Друг път ще ви щракна и скрина, почти от една фамилия са.

• Автор

Хаххахх и ти ли събираш камъни и миди, трябва да взема да ви ги щракна (камъните де).

Аз да си домъкна писалището, че ми е гордост.

То и един скрин ме чакаха три години в голям мебелен магазин.

Харесала си ги бях, милите те единственни стояха свити в един ъгъл. Мине, не мине време отивам, гледам си ги, радвам им се.

Веднъж преди три години отивам в имението (още не живеех там постоянно) и се оказва, че нямам ключове.

Хайде обратно двадесет километра, прибирам се в града и право в магазина за мебели, просто не ми се ходеше никъде другаде.

Отивам, търся си моите неща, тук , там ... няма ги ... хммм ... попитах консултант, а той направо ме заведе при тях с обяснението, че в този ден точно са ги намалили с по сто лева и ги преместили в друг ъгъл (горките те http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif )

Както сами се досещате, това беше последната капка, мхм

Друг път ще ви щракна и скрина, почти от една фамилия са.

това е мечтата ми - да се сдобия с писалище. Всъщност, това е секретер. Което е още по-готино :clap:

това е мечтата ми - да се сдобия с писалище. Всъщност, това е секретер. Което е още по-готино :clap:

Ахам - секретар си е .

Умирам си за такива, три години ме чакаха, историята ни е направо невероятна :whist:

• Автор

Това е стара пудриера. Била е на сестрата на дядо ми. Щяха да я изхвърлят, но аз си я прибрах и сега си я ползвам за ароматни пръчици.

Публикувано изображение

Прикачвам ви обещаните снимки - с разрешението на моята колежка, нещата са сътворени от нейните златни ръце от стари плетени блузи...

Ботушите и чантата (много стари и приготвени за изхвърляне) са облепени със стара памучна тениска :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Прикачвам ви обещаните снимки - с разрешението на моята колежка, нещата са сътворени от нейните златни ръце от стари плетени блузи...

Ботушите и чантата (много стари и приготвени за изхвърляне) са облепени със стара памучна тениска :

:rolleyes: недоумявам :P

И аз щото-

много са красиви,ама не може само от една тениска и чепици че и чанта

:rolleyes:

много са красиви,ама не може само от една тениска и чепици че и чанта

Да, това е една стара и раздърпана тениска

Това момиче има невероятен талант да прави от нищо нещо...Правим ли тържества всичките костюми минават през нейните ръце...От мъжки дънки прави страхотни чанти махайки крачолите (били във щерка и) - ще снимам и тях при първа възможност...

А колко кожени якета е купила от ІІ употреба -специално за шиене на чанти...

Дами и господа, модата такава каквато е била през петдесетте и шестдесетте години. Съответно в България и Германия.

Тези журнали си прибрах от къщата на баба ми в Смилец трябва ад съм била най-мноог на десет години.

Бяха занесени от прекрасната ми по-голяма братовчедка Юлия за да станат на подпалки. Е, аз не мислех така и ги прибрах, като една истинска, начинаеща вехтошарка.

И така, моля на вашето внимание :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

... ще продължа в друг пост, станаха доста снимки .

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Дами и господа, модата такава каквато е била през петдесетте и шестдесетте години.

Безценни са...:yanim:

Разбира се, че всичко това можеш да откриеш в нета, но да го притежаваш, да го държиш в ръце, да усетиш уханието на старата преса - това цена няма!

• Автор

Дами и господа, модата такава каквато е била през петдесетте и шестдесетте години. Съответно в България и Германия.

Тези журнали си прибрах от къщата на баба ми в Смилец трябва ад съм била най-мноог на десет години.

Бяха занесени от прекрасната ми по-голяма братовчедка Юлия за да станат на подпалки. Е, аз не мислех така и ги прибрах, като една истинска, начинаеща вехтошарка.

И така, моля на вашето внимание :

Вил!!!! Това е АБСОЛЮТНО разкошно!!!!!!!!!! Искам бялата рокля!!!!!! :(

Вил!!!! Това е АБСОЛЮТНО разкошно!!!!!!!!!! Искам бялата рокля!!!!!! :mad:

Имаш я !!! поръчах ти я за рожденния ден като изненада . :)

• Автор

Имаш я !!! поръчах ти я за рожденния ден като изненада . :)

ама аз НАИСТИНА я искам!!!! И рождения ми ден е ТОЛКОВА далечееееее http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Виж има ли кройка и ми я прати :mad:

ама аз НАИСТИНА я искам!!!! И рождения ми ден е ТОЛКОВА далечееееее http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Виж има ли кройка и ми я прати :)

Оки сега ще проверя и , ако има ще я щтракна спишъли фор ю. :mad:

това е мечтата ми - да се сдобия с писалище. Всъщност, това е секретер. Което е още по-готино :)

"emmi" !

Я погледни тук и кажи дали мога да ти помогна: http://foto.mail.ru/mail/stefko55/25582

• Автор

"emmi" !

Я погледни тук и кажи дали мога да ти помогна: http://foto.mail.ru/mail/stefko55/25582

Е, може ли така да ми разбиваш сърцето?!?!?!? :) Ако знаеш колко лиги точих из антикварните магазинчета в Париж :)

обаче ако ме питаш за подарък за рождения ми ден ..... Ей там онова писалище ми харесва :mad:

Лелее, lz4jw :mad: Страхотно. За мен огледалото, моля :) Изтекоха ми очите. Толкова много страници с красоти...

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Като разчиствахме с майка ми един стар гардероб и попаднахме на кърпа за ръце везана от баба ми някъде преди 1935 (по спомени на майчето).....

Публикувано изображение

• Автор

Това е моят вариант на толкова еснафско-романтичната пастирка :rolleyes:

Арфистка.

Изобщо не помня от къде съм се сдобила с нея, но е факт, че от много време си стои тихо и кротко във витрината на бюфета ми :blink:

Публикувано изображение

Федербалче, спечелено на играта 'Бързи, смели, сръчни', помните я, нали :biggrin:

Мама и тате са играли и това им е било за награда...Колко съм играла с тоя федербал, само аз си знам. Чупен е няколко пъти, ама може и една Шипка да откара :) Аре, кой ще ми излезе на среща ? :speak:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А това е войнишка манерка. Когато съм се родила, тате е бил запас и в нея е носил ракия да черпи :blink:

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Ето една стара пишеща машина "Марица 11" и една писалка Koh-I-Noor - Toison D'OR

Машината още работи както виждате. (ролките още не са изсъхнали)

В писалката няма мастило. :)

(Извинявам се за лошото качество на снимките)

ЕДИТ: Намерих една страница, която бях писал за упражнение като малък. (Списанието май беше Мики Маус)

http://store.picbg.net/pubpic/E9/F2/3a1dc5bfcd7ee9f2.JPG

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Един портрет в цял ръст на пра баба ми, нема да го снимам никога , малко сребро , другото е изгубено безвъзвратно

Не знам дали се брои за вехтория, но е от осемдесетте. Имам и един шах, обикалял къде ли не, както и старотиите на баба ми и на дядо ми музикалните антики ще ги снимам друг път

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.