Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вехтошарска му работа.

Featured Replies

А, вижте аз кво си намерих в една стара книга :P

:baby: :baby: :baby:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 125
  • Прегледи 35,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

страдах цяла сутрин докато преборя цинцарлъка си :)

осем бройки по 0,80лв всяка :yanim:

Мари,девойко убава,пак изуми народа!!!http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Признавам те за № 1!!! Ако знаеш от кога диря подобни бижута ...луда завист ме гризе...:shy11:

• Автор

Мари,девойко убава,пак изуми народа!!!http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Признавам те за № 1!!! Ако знаеш от кога диря подобни бижута ...луда завист ме гризе...:)

Никиииии, от дет ги зех има още - само си кажи параметрите и ще те снабдя ;)

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

Гледайте и завиждайте!!!! :wink12:

Още съм в тръпнещо очакване,де,ама да се изфукам :wink12:

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

докопах ей тази етажерка за 20лева от една къщаи си я сложих в хола :) Тук все още е празна. Сега е затрупана с папки милата ;)

Публикувано изображение

Абе, вие хора не изхвърляте ли? :D Аз имам тука едно видео фунай, на което все се каня, ама трябва мъжо да не е вкъщи и поне на три преки от нас да го изхвърля(че като нищо ми го довлякъл пак), та все не ми се занимава, ама съм му вдигнала мерника...и една счупена дъска за гладене, чака близо от една година да бъде изхвърлена. Ама, така е като не си върша работата сама, шъ чакам...

Абе, вие хора не изхвърляте ли? ;)

Аз имам тука едно видео фунай, на което все се каня, ама трябва мъжо да не е вкъщи и поне на три преки от нас да го изхвърля(че като нищо ми го довлякъл пак), та все не ми се занимава, ама съм му вдигнала мерника...и една счупена дъска за гладене, чака близо от една година да бъде изхвърлена. Ама, така е като не си върша работата сама, шъ чакам...

сакън - да не си го изхвърлила.

моето си работи - да него на годишнитата гледахме и се смяхме какви сме тикви

докопах ей тази етажерка за 20лева от една къщаи си я сложих в хола :) Тук все още е празна. Сега е затрупана с папки милата :)

Публикувано изображение

как за 20 лв бре ?! :)

то само материалът за изработката не струва толкова, а поне 2 пъти повече.

как за 20 лв ?

Определено започвам да те намразвам, че си ми далеко

• Автор

сакън - да не си го изхвърлила.

моето си работи - да него на годишнитата гледахме и се смяхме какви сме тикви

как за 20 лв бре ?! :)

то само материалът за изработката не струва толкова, а поне 2 пъти повече.

как за 20 лв ?

Определено започвам да те намразвам, че си ми далеко

ам тъй, как :no-no:

мен ако питаш, трябваше да ми го подарят ама продавачката цинца. Стъклените дамаджани по левче ми ги продаде.

Продаде къщата на майка си и баща си. Пусна я за продажба още нямаше 40 дни от както майка и се спомина. Това за крушата и дървото не е вярно: и двамата бяха много видни русенски лекари. Д-р Русева беше кожен а бащата д-р Дайнов е бил детски лекар плюс много добър художник. За дъщерята ще си замълча - работи като чистачка в Карфура. Та къщата трябваше да се предаде на купувача празна и Дайнова-младша разпродаде всяка една виличка. Оп, пардон, подари ми една дървена масичка да си сложа газовия котлон на терасата.

А сега другаря Анастасов, чийто таван продадохме онзий ден, ми подари У БИЙ СТВЕ НА масичка. ХО ХО ХО ХО Дала съм я да ми я импрегнират против дървояди и да ми я лакират. С кеф ще ти я щракна за да поддържам омразата ти жива хахахаххахахахах

докопах ей тази етажерка за 20лева от една къщаи си я сложих в хола :bedtime2: Тук все още е празна. Сега е затрупана с папки милата :)

Публикувано изображение

Красота!

Яд ме е :shock11:защото съм си забранила да завиждам

Яд ме е :mad:защото съм си забранила да завиждам

Дай да те успокоя а -

Емата няма котка - ако беше тази етажерка при мене, до сега да е станала новата спалня на ангорката, зарежи там да слагам каквото и да е, и отделно много готино служи за точене на нокти

:ph34r:

• 9 месеца по-късно...

От вчера в семейния архив - бръснач "Стиз" от 1951 год.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Първо по въпроса на Док. Шест чашки със шест чинийки, костен порцелан на "Китка" Нови пазар. Пари - 10кинта.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и понеже така и така се занесох с фотото в оказиона продължих да щракам.

Това е супник и сервировъчна чиния. Много добро състояние. Супника е 25лв, а чинията е 12.50лв. Обърнах отзад да снимам марката. Немска.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и едни малко по-простички чашлета. Пак са шест плюс шест чинийки. За кафе. Разградско производство.

Публикувано изображение

и един часовник

Публикувано изображение

ако някой нещо иска - да казва

Първо по въпроса на Док. Шест чашки със шест чинийки, костен порцелан на "Китка" Нови пазар. Пари - 10кинта.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

купувай :)

• Автор

купувай :)

ай, отивам

мда, чашките са хубави .......да ти са наслука, аз си мислех , че се юркате , а то наистина имало ..... :shy11:

• Автор

след това ще се разберем как ще направим транша на парите

пращам ти ги с наложен платеж

ама в болницата ли да ти ги пратя?

пращам ти ги с наложен платеж

ама в болницата ли да ти ги пратя?

Да.

Опаковай ги обаче добре ! Защото не ми се иска да получа натрошен костен порцелан :D

• Автор

Да.

Опаковай ги обаче добре ! Защото не ми се иска да получа натрошен костен порцелан :D

те са в оригиналната им кутия - няма страшно

• 2 седмици по-късно...

Айде на джунджуриите :)

177356_4487261353185_353417988_o.jpg

Тук имаме едно острие с неизвестен произход и възраст, подарено на милото. И един руски позлатен часовник - мой набор, подарен ми миналата седмица :)
679813_4487263873248_556119575_o.jpg

Ножа беше в съвсем различно състояние, когато беше открит в старата ни къща. Беше парче ръждив метал, с който един от дядовците ми си сечеше дърва до скоро. Ножа е реставриран от мъж ми. За справка ще кажа, че е бил по дълъг, но беше открит с вече съсечено острие. По пушкалото също има реставрации.

617259_4487259473138_1427152444_o.jpg

Мотора заминава в другата тема :)

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Ножът не е нож, ами ятаган, само че със счупено острие.

Публикувано изображение

Този тип хладно оръжие е бил характерен за въоражаването на неродовните войски в турската империя ( опълчение или башибозук) , както и населението-за самоотбрана.

Клинът е широк, с лека дъга и остаър връх.от двете страни има инкрустации от бронз.Ножницата е дървена, облечена с кожа и бронзови наколенници.Дръжката е кокалена, с инкрустации от бронз.

Теглото на ножницата е 1,160 кг ; държината на ятагана - 75,5 см , а теглото му - 0,696 кг. Клинът е 61,5 см, а широчината му - 3 см.

( из каталогът ми "ръчно и огнестрелно оръжие от руско-турската война 1877-1878 г ")

пиатолетът обаче не го намерих в каталога :( очевидно е по-стара система .....

острието от копие също е интересно.....

Острието от копие е запазената част от Лонгин, но си трайте да не го надушат катлическите агенти на папата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Острието от копие е запазената част от Лонгин, но си трайте да не го надушат катлическите агенти на папата.

не...

древноримските наконечници на копия са с по-силно изразена триъгълна долна част, не така заоблена, както и нямат толкова дълъг закрепител за дървото.

Товяа е вероятно кавалерийско копие от 18-ти или 19-ти век

не...

древноримските наконечници на копия са с по-силно изразена триъгълна долна част, не така заоблена, както и нямат толкова дълъг закрепител за дървото.

Товяа е вероятно кавалерийско копие от 18-ти или 19-ти век

Не и тези, които са използувани за "подръчна" работа с разпнатите.

Не и тези, които са използувани за "подръчна" работа с разпнатите.

Не знам... честно ти казвам - не знам какво е.

Не съм специалист - историята и антиките са ми само хоби.да, чета доста по тия въпроси, но от копия не съм се интересувал много-много.

Много е корозирало острието, през годините назад са се правили много видове остриета на копия и това го оприличавам по произход на две или три епохи.Може и римско да е.Кой знае.

Такава корозия не се получава за година-две или столетие.

Трябва да се знае къде е намерено, в каква среда е стояло, тъй като ако е било в киселинна почва таквоа състаряване може да се получи и за кратко време.А ако е било в суха почва, чакъл или в затворено помещение - този наконечник трябва да е на хилядолетия за да корозира така.

Shefkata би трябвало да го покаже на специалист за точно датиране.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.