Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Бийте лекарите ! " или за новата мода в България

Featured Replies

Създават канал за връзка между Цацаров и Москов заради нападенията над медици

Сотиров в акция след обаждане на Москов...

• Отговори 535
  • Прегледи 59,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тоя министър какво пак се цепи че ще събира здравни вноски не за 6 месеца, не за 3 години ами за цели 15? Не е ли чувал за абсолютната давност на всички осигуритвлно задължения от 5 години по ДОПК

Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.

И дали катастрофиралият със "суперскъп автомобил" ще се надява на клиничната пътека от касата?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Тоя министър какво пак се цепи че ще събира здравни вноски не за 6 месеца, не за 3 години ами за цели 15? Не е ли чувал за абсолютната давност на всички осигуритвлно задължения от 5 години по ДОПК

И дали катастрофиралият със "суперскъп автомобил" ще се надява на клиничната пътека от касата?

Учудвам ти се , не знаеш ли че, болшинството от българите мразят да мислят със собствената си глава а си четат дневната мисъл от любимата си мас медия , е това е преднозначено за тях ,

Днеска лично пред мен лекарка от спешното се развика, защото мой близък попита за изследване на друг мой близък, приет по спешност. Изследване, което били сложили с другите, ама било се изгубило по пътя от едно място в сградата до друго. Отделно на всичко върнаха от болничният корпус същият този мой близък обратно в спешното за манипулации, които са пропуснали поради своята небрежност, понеже не са видели явен проблем.

Искам сега да чуя мнението на Трихо. За жалост не трябваше да позволя на ответната страна да вика, а директно да заплаша с подаване на жалба и съд. Така ли е редно да се действа, да се вика и да се тупа в гърдите лекарката колко време го били търкаляли, че да го оправили?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Днеска лично пред мен лекарка от спешното се развика, защото мой близък попита за изследване на друг мой близък, приет по спешност. Изследване, което били сложили с другите, ама било се изгубило по пътя от едно място в сградата до друго. Отделно на всичко върнаха от болничният корпус същият този мой близък обратно в спешното за манипулации, които са пропуснали поради своята небрежност, понеже не са видели явен проблем.

Искам сега да чуя мнението на Трихо. За жалост не трябваше да позволя на ответната страна да вика, а директно да заплаша с подаване на жалба и съд. Така ли е редно да се действа, да се вика и да се тупа в гърдите лекарката колко време го били търкаляли, че да го оправили?

Значи поред на номерата :

Днеска лично пред мен лекарка от спешното се развика, защото мой близък попита за изследване на друг мой близък, приет по спешност.

не съм бил свидетел на случката - нямам си никаква идея защо е викала ? Какво разбираш под "викане" и какво е била попитана.няма как да коментирам това, само мога да кажа, че викове и крясъци са недопустими.

Изследване, което били сложили с другите, ама било се изгубило по пътя от едно място в сградата до друго.

като се е изгубило -ще се намери или ще се извади дубликат от лабораторията -какъв е бил проблемът ?

Отделно на всичко върнаха от болничният корпус същият този мой близък обратно в спешното за манипулации, които са пропуснали поради своята небрежност, понеже не са видели явен проблем.

Това пък не е вина на спешното, ами на другото отделение, в което не достигат сестрите и няма кой да прави манипулациите.И понеже няма достатъчно персонал - болните се търтузят по етажите и всеки вика по другия и разправя "това не е моя работа "

Общо взето коментарът ми по случката е следната - съжалявам за случилото се с теб и твоите близки, но ....свиквай, ще става още по-лошо.

Няма как да искаш и очакваш нещо по-добро от комунистическата мизерия в които работят болниците ни.

Не, категорично не трябва да се постъпва така, но нямаш никакъв избор или надежда да се променят нещата в бъдеще освен към по-лошо що се отнася до всички държавни или общински болници.

Значи поред на номерата...

Викане - говоря викане, хокане, нареждане и хвалене "вижте ни нас, колко време се занимаваме с вашият да го закърпим, а пък вие ни занимавате пак". Болничният персонал е ИЗГУБИЛ изследването и след като пращат моят близък да го търси из местата и отива там, защото там го пращат, на него му се развикват пред мен. Поради високата кадърност на болничният персонал, документи и изследвания се губят между двете стаи, така ли? И не, не издадоха дубликат, а го повториха изследването - супер рационално и безкрайно ефективно. После къде отиват парите на болницата?

Вина на тези от спешното е, че виждат видима травма, тече видима кръв, а човекът се препраща, без да се погрижат за нея и се връща за същата. Отново безкрайно рационално.

Не, няма да свиквам, понеже си плащам осигуровките и съм един от хората, които доста културно се отнасят с докторите. Отношението на лекарите, както и немарливостта да се губи документация за местене 20 метра от едно място на друго за мен е възмутителна и няма нищо общо с бюджета на болницата.

Говорим си за човек, не за чувал с картофи и то в покъртително състояние, с множество сериозни травми.

Иначе линейката дойде навреме. И в друго спешно преди време отношението беше съвсем различно.

После, Трихо, да не излезе че в някои случаи лекарите сами провокират агресията срещу тях? Защото този лекар може аз да реша да го съдя, но някои по-малко благоприлични просто ще го пребият.

• Автор

Викане - говоря викане, хокане, нареждане и хвалене "вижте ни нас, колко време се занимаваме с вашият да го закърпим, а пък вие ни занимавате пак". Болничният персонал е ИЗГУБИЛ изследването и след като пращат моят близък да го търси из местата и отива там, защото там го пращат, на него му се развикват пред мен. Поради високата кадърност на болничният персонал, документи и изследвания се губят между двете стаи, така ли? И не, не издадоха дубликат, а го повториха изследването - супер рационално и безкрайно ефективно. После къде отиват парите на болницата?

Вина на тези от спешното е, че виждат видима травма, тече видима кръв, а човекът се препраща, без да се погрижат за нея и се връща за същата. Отново безкрайно рационално.

Не, няма да свиквам, понеже си плащам осигуровките и съм един от хората, които доста културно се отнасят с докторите. Отношението на лекарите, както и немарливостта да се губи документация за местене 20 метра от едно място на друго за мен е възмутителна и няма нищо общо с бюджета на болницата.

Говорим си за човек, не за чувал с картофи и то в покъртително състояние, с множество сериозни травми.

Иначе линейката дойде навреме. И в друго спешно преди време отношението беше съвсем различно.

После, Трихо, да не излезе че в някои случаи лекарите сами провокират агресията срещу тях? Защото този лекар може аз да реша да го съдя, но някои по-малко благоприлични просто ще го пребият.

Като заплашваш - имай предвид , че и той може да бие, не само ти.

Защото с бой всеки може.

Понякога не е лошо да пробваш ей така, за разнообразие -с добра дума, без да определяш .

И никой не ти говори за въшливите осигуровки,  които никога нищо не покривали и никога не са били определящи за отношението на хората един към друг.

Хора всякакви - аз не мога да отговарям за някой някъде как бил викал и какво правил , че да ме питаш мене и още малко да ме държиш отговорен за нещо си, случило се някъде си с някого си.Аз отговарям за себе си и за своите подчинени, които от ден на ден стават все по малко ......

p.s. и не знам къде изби на бюджети на болници и осигуровки от това, че някой някъде си бил викал на някой друг ? Възпитанието се придоби в семейството през първите 7 години. А после се губи в мизерията на българските болници.

Не си ли чувал за burn-out синдрома и с какво се характеризира ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Като заплашваш - имай предвид , че и той може да бие, не само ти.Защото с бой всеки може.

Понякога не е лошо да пробваш ей така, за разнообразие -с добра дума, без да определяш .

И никой не ти говори за въшливите осигуровки,  които никога нищо не покривали и никога не са били определящи за отношението на хората един към друг.

Аз в спешното не съм отишъл на гости! Няма как да пробвам с добра дума, като ми се зверят отсреща и то за неуредици, които не са моя вина. За въшливите осигуровки и парите, които се отделят не сме виновни ние като се строшим някъде и дойдем при вас. Ние не го определяме бюджета и нямаме думата. Проблемите не са съсредоточени само при болниците.

Заплашвам ли? Аз заплашвам със съд. Друг няма да се поколебае да удари един между очите. Зверенето на подобни места, при подобни ситуации не е адекватна реакция. Никого не съм определял, дойдохме да търсим нещо, което ни пратиха да търсим там и това е. Не сме поискали да разберем колко време са го мотали, да го кърпят, това и сами го видяхме.

Щото в темата много едностранно се говори. Има май лекари, които си просят негативно отношение, както и във всяка друга професия. Защото сме отишли и културно сме питали. Такъв отговор не сме заслужили.

• Автор

Аз в спешното не съм отишъл на гости! Няма как да пробвам с добра дума, като ми се зверят отсреща и то за неуредици, които не са моя вина. За въшливите осигуровки и парите, които се отделят не сме виновни ние като се строшим някъде и дойдем при вас. Ние не го определяме бюджета и нямаме думата. Проблемите не са съсредоточени само при болниците.

Заплашвам ли? Аз заплашвам със съд. Друг няма да се поколебае да удари един между очите. Зверенето на подобни места, при подобни ситуации не е адекватна реакция. Никого не съм определял, дойдохме да търсим нещо, което ни пратиха да търсим там и това е. Не сме поискали да разберем колко време са го мотали, да го кърпят, това и сами го видяхме.

Щото в темата много едностранно се говори. Има май лекари, които си просят негативно отношение, както и във всяка друга професия. Защото сме отишли и културно сме питали. Такъв отговор не сме заслужили.

Вместо да заплашваш , да викаш - просто върви подай искова молба и съди този, който ти е нарушил правата :)

Толкова ли е трудно да пуснете една жалба на момента ?

Док, човек психясва в такива моменти и губи законно установената линия. Нали знае хормони разни, норадреналин в излишък, серотонина пада...

Вместо да заплашваш , да викаш - просто върви подай искова молба и съди този, който ти е нарушил правата Толкова ли е трудно да пуснете една жалба на момента ?

Не ми върти думите. Ясно написах какво имам намерение да направя и какво биха направили други в такава ситуация. Ако си мислиш, че и много от всички останали хора в България работят в европейски условия, не си познал.

Възпитанието е нещо, което не се губи, ако веднъж си го придобил. Още повече правилно да насочваш гнева си към тези, които са виновни, а не срещу всеки срещнат.

Както казах - въобще не съм доволен от случилото се. Така че, Трихо - моето тук нека бъде пример за другата страна на нещата. И как не всеки лекар или който и да е друг задължително щом е ял бой, това е било абсолютно непредизвикано, а той абсолютно невинен. Щото боят е наказуем, ама и професионалната етика също трябва да бъде коментирана и там също трябва да има санкции. Още повече да видиш нараняване и да го неглижираш, да не го обработиш, просто да изпратиш пациента някъде си, а после да се тупаш в гърдите всъщност е страшно нагло.

• Автор

Не ми върти думите. Ясно написах какво имам намерение да направя и какво биха направили други в такава ситуация. Ако си мислиш, че и много от всички останали хора в България работят в европейски условия, не си познал.

Възпитанието е нещо, което не се губи, ако веднъж си го придобил. Още повече правилно да насочваш гнева си към тези, които са виновни, а не срещу всеки срещнат.

Както казах - въобще не съм доволен от случилото се. Така че, Трихо - моето тук нека бъде пример за другата страна на нещата. И как не всеки лекар или който и да е друг задължително щом е ял бой, това е било абсолютно непредизвикано, а той абсолютно невинен. Щото боят е наказуем, ама и професионалната етика също трябва да бъде коментирана и там също трябва да има санкции. Още повече да видиш нараняване и да го неглижираш, да не го обработиш, просто да изпратиш пациента някъде си, а после да се тупаш в гърдите всъщност е страшно нагло.

Съгласен съм, нагло е - без всякакво съмнение.

И недопустимо в отношенията между хората.

Но -  ще става все по-лошо за пациентите - в това също бъди сигурен :)

Съгласен съм, нагло е - без всякакво съмнение. И недопустимо в отношенията между хората.Но -  ще става все по-лошо за пациентите - в това също бъди сигурен

Трихо - уважението се заслужава. И като някой се хванал да върши нещо, да го върши като хората или въобще да не го върши. Аз може да влизам в някакво положение за бюджети и пари, но аз не съм фактор в това. Не знам защо за нас трябва да става по-зле?
  • Автор

Трихо - уважението се заслужава. И като някой се хванал да върши нещо, да го върши като хората или въобще да не го върши. Аз може да влизам в някакво положение за бюджети и пари, но аз не съм фактор в това. Не знам защо за нас трябва да става по-зле?

Защото в скоро време и толкова няма да има.

Ей, най-сетне:
1 година и 4 месеца затвор за Емил Иванов от Врачеш, който на 4 декември м.г.  нападна д-р Ирена Маринова и й причини лека телесна повреда, съобщава Botevgrad.com.
http://www.bnews.bg/article-128505

Арабин преби лекар в болница „Св. Анна”

Застрашено е здравето на 19 пациенти в реанимацията на болницата, където станало нападението

%D0%B4-%D1%80-%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D

Арабин преби лекар в УМБАЛ „Св. Анна“ в София, съобщи „Нова телевизия”. Нападателят и негов приятел нахлули в реанимацията на болницата, където достъпът е забранен.

„Застрашено е здравето на всички 19 пациенти, които бяха в реанимацията. Това са току-що оперирани пациенти”, разказа нападнатият медик д-р Димитър Николаков, който е началник на Клиниката по реанимация в болницата.

Нападението е поредното над медицинско лице, след като в края на миналата година екипи на Спешна помощ многократно станаха обект на агресия. Здравният министър Петър Москов обяви статистика, според която до декември месец 2014 г. са били извършени 227 нападения над спешните медици. В последствие от ДПС поискаха оставката му и го обвиниха в лъжа и ксенофобски изказвания.

http://www.forumnews.bg/post/14170/

Интегрирал се е успешно, щом се държи като българин от едно малцинство. :mad:

Момчето, било лекаря в "Св. Анна": Д-р Николаков ме стисна за гърлото, затова го ударих - http://www.blitz.bg/news/article/315515

В такива случаи не мислите ли, че по закон имат право на самозащита?

Редактирано от alex_q (преглед на промените)

• Автор

има ли случай лекар да ошамари пациент?

да -преди 3 години във Враца :

http://novinite.bg/articles/13976/Lekar-prebi-pacientka-vav-Vraca

Лекарят беше хирург, софиянец, а жената -пияна ромка го псувала на майка , че искал да я шие.

Лекаря го уволниха и му отнеха правата за 6 месеца

• Автор

Сириецът викнал Спешна помощ заради болно гърло

Сирийски бежанец заплаши с пистолет екип на Спешното в Благоевград, съобщава в. "Струма".

Медиците били повикани на адрес в село Долен, община Сатовча, на 4 февруари. Фелдшерката Муртазова обаче отказала да прегледа 53-годишния Яд Алиб, който се оплакал от болки в гърлото. Тя обяснила, че това не е спешен случай и не е трябвало да се вика спешен екип. "Пациентът" обаче извадил пистолета си и го сложил на масата.

Тогава уплашената фелдшерка започнала прегледа и дори направила още изследвания, включително и кардиограма. Накрая премерила кръвното налягане на стопанката на дома – 58-годишната Емилия Юрукова. По време на разследването на случая е станало ясно, че Яд Алиб е зет на Юрукова и е женен за племенницата й.

Пред гоцеделчевските полицаи Алиб заявил, че не искал да плаши никого, просто оставил на масата законно притежавания си пистолет.

• Автор

По какъв наш закон, някакъв бежанец ще притежава законно пистолет? Нещо недоскив. 

Нямам си никаква идея, ама така са го написали журналистите.

Може би за самоотбрана от фелдшерите от Бърза помощ ?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днешните новини от фронта :

в ХАСКОВО нападнаха екип на Спешна помощ
18 февруари 2015 14:40 | Дарик Хасково

Поредно посегателство срещу екип на Спешна помощ се случи днес, този път в Хасково. Роднини на мъж с тумор в мозъка нападнали медиците, защото закъснели. От Спешна помощ обаче са категорични, че линейката е пристигнала на адреса само за 7 минути.
Сигналът за пострадалия е бил подаден на телефон 112 в 7,40 часа тази сутрин. В спешния център обаждането е постъпило в 7,47, а десет минути по-късно линийката е пристигнала на посочения адрес в квартал „Болярово”.  Там обаче екипът попаднал на разгневените роднини, които започнали да ругаят медиците, че са закъснели. Стигнало се е и до физическа саморазправа, при която, за щастие, няма пострадали.
Мъжът е откаран в Хасковската болница в кома и по спешност е приет в ОАРИЛ. От Спешна помощ са подали жалба в полицията срещу агресията на роднините. По случая е образувана проверка.
Инцидентът става в момент когато само два екип на Спешна помощ в Хасково обслужват три общини - Хасково, Стамболово и минерални бани.

в СОФИЯ 8 пияни роми биха лекари и полицаи

Група от 8 пияни роми нападнаха охраната и лекарите в "Майчин дом". Мургавите завихрили скандал първо в "Пирогов", където лекарите открили киста на жената, която ромите придружавали. Те обаче отказали да бъде приета в спешния център и обяснили, че си имат лекар в "Майчин дом". Отишли към приемното на родилното с две коли, носили жената на ръце и настояли спешно да им се обърне внимание. Лекар веднага се съобразил със ситуацията и взел да оформя документите на жената, но в този момент ромите настояли тя да бъде оперирана веднага. Медикът отказал и ромите му се нахвърлили. Охранителят също не успял много да помогне, но поне извикал подкрепление от 4-о РУП. Униформените обаче също били блъскани и бутани от ромите, докато успеят да овладеят ситуацията.Копирано от standartnews.com

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Екип на Спешна помощ беше нападнат в кв. "Орландовци" в София, съобщи БНТ. Инцидентът е станал в събота вечерта.

Екипът е извикан заради болно едномесечно бебе. Докато медицинските лица са преглеждали бебето, отвън е бил нападнат и пребит шофьорът на линейката. Той е с наранявания по лицето и гръдния кош. Лекарката и сестрата не са пострадали.

Повод за нападението станало закъснението на линейката. Майката на детето е на 16 години, а парамедиците са ходили при него вече три пъти заради обрив по лицето на бебето.

Сигналът е подаден към 19:30 ч., а лекарите са отишли към 22:00 ч., защото и предния ден е посещавано детето, което не е имало никакво заболяване. По тази причина и повикването не е определено като спешно.

Какво само препубликуваш черната статистика!

Не разбрахте ли, че ако ще 5 гарда да пазят един доктор ,то пак ще си отнесе боя!

Коренна промяна е нужна!

Съвсем скоро неграмотен екип на Спешна помощ умори мой съсед! Та за това похвали ли трябват!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.