Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

преди 19 часа, Лин написа:

...

Сос бешамел по рецепта на българска кулинарна книга от 1957г, но баба ми го наричаше агристада. Гъби, ориз, маслини без костилски, месо, чесън, чили и т.н. без сол. Книгата е неотлъчно с мен. Влачих я до Москва, а ето че и тук не я забравих. Моето минава за импровизация. Норбековистите вярват, че съвършенство достига само този, който е обсебен от работата си. Леонардо да Винчи цял живот е рисувал автопотрета си и така не го довършва, но колко автопортрети след него висят достойно в Лувъра? Не случайно на банкетите ВИП-персоните споделят, че английската кралица нервно пуши в ъгъла узнала за моите съвършенства. Така е, защото търся точката на кипене!!!

преди 23 часа, * СТЕФАН * написа:

...

Знаеш ли откъде идва думата блядь?
Аз си мислех, че след края на ВСВ на един мъж се падал 12 жени и на мъжа изобщо не му се налагало да бичи серенади посред нощ под прозорците. Като не се отваря парашута пробва при следващата балерина. Обаче нанайси доко ямуци, друго било обяснението. Бли яд на иврит буквално се превежда без ръка, но смисъла е без придружител. В времената на кавалерите, Джокондите са се разхождали предимно под ръка на джентълмен. Е, имало и фриволни, без кавалер,  а това се приемало като минижуп без прашки по днешните аршини. И така за благозвучие, братушките сляли бли яд в блядь. Откъде пък иврит? Ами идишите по Одеса не искали да разберат диалозите им включвали думи от непознатия език.
Предисторията е, че повечето ми колеги влачат за обяд "изпражнения" и едно такова е гречка. Гречка прилича на леща, на вкус по-тъпо от овес с отблъскващ лайняно-кафяв цвят. Облизват си пръстите като им занеса баница с сирене или баница с тиква, все пак съм израснал в сладкарницата на леля Тотка с изтрещялия балкон. Иначе съм наследник на 11дка круши -вилямова масловка и мога да ти кажа, че крушата е царицата на плодовете. Поне запек няма да ловиш след сърмите.

На 12.05 (пореден празник - тук са 44дни в годината) давам грандиозен обяд в градината на Исидор. Очаквам гости от Узбекистан и от България. Трябва да отвърна на удара. Преди две седмици празнувахме излизането в центъра на градския парк, а седмица по късно края на излизането в ресторант на петия етаж с семейството на моя ментор - пряк последовател на Белия учител и Норбеков.
Мафия бессмертна!!!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Белот, ребилот, руло Стефани и две пики метър!!!

stefani.jpg

Току що сготвено и понеже много горещо го поднасям на всевъзхищение при притворен капак. След като изстине с бедуинска пита и чаша каберне ще узная досега до точката. Куч тоже!!! Той си ми е фен.

преди 2 часа, Profruit написа:

Току що сготвено и понеже много горещо го поднасям на всевъзхищение при притворен капак. След като изстине с бедуинска пита и чаша каберне ще узная досега до точката. Куч тоже!!! Той си ми е фен.

Докато ти се възхищавам, се чудя как да те надскоча. Аз така се  самоусъвършенствам : ) 

преди 19 минути, Лин написа:

Импровизацията от днес 

Патладжанени пънчета със три вида сирена, ядки  и любимият ми сос 'Холандез"

Ох, малееееее... 
Хлъц!
Преглът!
Престърг!
160 милиона пъти лайк!
С месо и подобни произведения не мога да се впечатля особено, ама с твоите вкуснотии из разделите наоколо, лигите ми се точат до глезените, ебаси... d8001cc6a4447d0c568561d33ea29256.gif

Току що, Лин написа:

Много черен, много белгийски и много 70% какао в него :)

Ох, майкоу... :05:
Нюхам го аз черния отдалече, а при теб освен вкуснотията има и специална доза естетика.
Поздравления за всичко, което твориш в кухнята!!!

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
преди 3 минути, valkiria1 написа:

Ако сентенцията:" Любовта минава през стомаха" е вярна , то тогава бъди сигурна ,че  има много хора влюбени в теб ,  във вълшебствата които твориш  и които искрено ти се радват.

Абе любов да има ;) 

Благодаря ти :* 

Трънци, прави вкусотии, опитва ги само и ги хвърля. На никой не дава. А тука една водоноска с лиги е изтекла..

преди 10 минути, Silvering написа:

Трънци, прави вкусотии, опитва ги само и ги хвърля. На никой не дава. А тука една водоноска с лиги е изтекла..

И ти не ми даде от онзи чийзкейк , ама нищо не казах :ph34r:

Ама ти къде сравняваш един чийзкейк дето мязаше на прегоряла джапанка с години на диабетни погледи??

• 3 седмици по-късно...

Много ми е чудно какво само зарибявате с тези сладки неща. Аз наскоро открих в магазина сок от моркови и ананас. Много е вкусно, а пицата когато е гладен човек - цена няма. Ако нещо после не е наред с корема спирам пицата и минавам пак на столова в гаража, нищо че скоро може да се уволня и да се прибера. И аз имам градина 12 декара, но тя ми е за дърводобив и лека салатка. Успешен ден на всички, включително и на мен. Ако има някоя по-красива и млада жена да се обръща към мен, продавам кола.

преди 17 минути, Лин написа:

Съвсем не си по темата. А и чак да зарибяваме...

Хапвай каквото искаш, пийвай си също каквото желаеш, но ако темата нещо не ти е ок, просто я подмини ;)

Aма какво сега ще се караме че съм се спрял да погледна какво ядете ли? Вода от филтъра пия, не употребявам алкохол от много отдавна.

Зеленчуци на скара и пържолки телешки за тази вечер с по чаша каберне на Тодороф, айде отивам, че и едни картофли на фурна тряя метна, че и един приятел може да се отбие, че може и да са двама, трябва да сме готови навреме, е айде:P

Имам едно въпросче.

Имаме микровълнова Taurus Grill Ready 20L

Чета на едни рибени пръстчета че трябва на 450Вата 8 минути да се облъчват;

Имам 4 степени, към коя да се ориентирам? няма надписани ватове

преди 50 минути, Daylight Dancer написа:

Имам едно въпросче.

Имаме микровълнова Taurus Grill Ready 20L

Чета на едни рибени пръстчета че трябва на 450Вата 8 минути да се облъчват;

Имам 4 степени, към коя да се ориентирам? няма надписани ватове

на втора степен

• 2 седмици по-късно...

Теменужките накрая ли ги добави или? Каква е гарнитурата? 

преди 19 минути, мо_хи_ни написа:

Теменужките накрая ли ги добави или? Каква е гарнитурата? 

Маслото се приготвя отделно и теменужките са в него. Добавя се върху вече готовата риба

А колкото до гарнитурата- варианти разнообразни. Лично аз не бих препоръчала нещо със силна миризма ,което да "убие" аромата на теменужката

Редактирано от Лин (преглед на промените)

на 14 Юли 2016 г. в 23:15, Лин написа:

Картофено гнездо с гъби, топено сирене, кис. краставички и кашкавал

13700225_1149446025118202_1331369739567672301_n.jpg

може ли рецепта моля

:P

И хоп - готово. Ама това само за тая рецепта ли се отнася :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.