Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

преди 17 часа, Лин написа:

Кестенова торта

Жестокоооооо! Освен кестени какво друго има в пълнежа на тортата?

Аз вчера се пробвах да направя бананов кейк, спазих рецептата от до, ама ми се разпадна, след като го опекох и извадих от формата, та не става да съ пуфаля. Имаш ли идея що се разпадна консистенцията?:(

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

току-що, Лин написа:

:yanim:как ми се дояде и на мен мусакааа...

Ти си в по-изгодна позиция. И продукти има подходящи, и по-важното - умееш много добре да си я приготвиш.

Какво да кажем останалите - дето не сме добри в кухнята?

аз пък готвя мусака, но не ям мусака

току-що, emmi написа:

аз пък готвя мусака, но не ям мусака

идеално - сготви една и я изпрати на Лин

продуктите - от мен

преди 10 минути, jhoro написа:

идеално - сготви една и я изпрати на Лин

продуктите - от мен

то на Кюфтака да я пратя че там и каймата им кофти и киселото мляко не става, пък Лин съм сигурна че и сама може да си забърка набързичко

току-що, emmi написа:

то на Кюфтака да я пратя че там и каймата им кофти и киселото мляко не става, пък Лин съм сигурна че и сама може да си забърка набързичко

И аз съм сигурен за Лин (виж по-горе), ама пък що да не я поглезим ??? Още повече съм сигурен, че заслужава.

А на Кюфтака ако искеш - пращай отделно. Или пък я раздели на двамата.

преди 11 минути, Лин написа:

Аз малко като теб- правя торти, ама не ям торти 

да ти кажа, то и аз не ям - едно парченце ако хапна............. и то не винаги

преди 8 минути, Лин написа:

Ти да не мислиш, че и аз винаги съм била добра в кухнята :) 

А ти да не би да мислиш, че аз винаги ... мисля ? ;)

Пп. За готвенето си търся добър учител. Добър - не значи точно добричък. Боя с големия черпак е допустим. Но да ме научи.

преди 8 минути, Лин написа:

Аз малко като теб- правя торти, ама не ям торти 

преди 4 минути, emmi написа:

да ти кажа, то и аз не ям - едно парченце ако хапна............. и то не винаги

Преди бих ви казал - "Ако ви хартисват тортите - изпращайте ми ги".
Но напоследък съм ограничил сладкото и някой други неща. От тортата за рожденния ми ден - само си опитах.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 2 часа, Лин написа:

Какви продукти използва, за да се ориентирам и да ти дам съвет

300 g банани
240 g пресято брашно
1 с.л. бакпулвер
100 g масло
200 g захар, ама аз използвах стевиа - да не е от стевиата?
8 g ванилия
2 яйца
75 g орехи, счукани
120 ml пълномаслено кис.мляко
щипка сол

Отделно в рецептата пишеше, че солта и бакпулвера се добавят заедно към брашното и аз така направих. Пекох на 180 градуса в течение на 1 ч. Фурната ми е супер, Миле, та не е от нея…

преди 2 часа, emmi написа:

Последно в Бг кайма купувах от магазина на Брадърс комерс ( беше ми на 100 метра от квартирата ), имаше всякакви видове, и отделно сам можеше да си избереш месото и да ти го смелят на място .. А да не говорим за любимото ми тогава кисело мляко Елена, червена опаковка , пълномаслено 3,6 % .... 

А тука, дори телешкото им месо няма същия вкус, чудно от породата им животни ли е тази разлика, или от начина на отглеждането и храната която им дават... А кисело мляко дори по български стандарт с бацилус булгарикус бактерии ( викат му греек стайл , да им се чудиш защо ) не могат да го докарат изобщо... сладни едно като че ли с нишесте са го правили а не с мляко ...( то и навярно е правено без или с малко истинско мляко де ) Дори Данон няма нищо общо с Данон маде ин БГ ... различни вкусове..

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

току-що, Sinbad_ написа:

Последно в Бг кайма купувах от магазина на Брадърс комерс ( беше ми на 100 метра от квартирата ), имаше всякакви видове, и отделно сам можеше да си избереш месото и да ти го смелят на място .. А да не говорим за любимото ми тогава кисело мляко Елена, червена опаковка , пълномаслено 3,6 % .... 

А тука, дори телешкото им месо няма същия вкус, чудно от породата им животни ли е тази разлика, или от начина на отглеждането и храната която им дават... А кисело мляко дори по български стандарт с бацилус булгарикус бактерии ( викат му греек стайл , да им се чудиш защо ) не могат да го докарат изобщо... сладни едно като че ли с нишесте са го правили а не с мляко ...( то и навярно е правено без или с малко истинско мляко де ) 

А няма ли наблизо български магазин? Ти всъщност къде точно си - ако не е тайна, де?

преди 7 минути, jhoro написа:

А няма ли наблизо български магазин? Ти всъщност къде точно си - ако не е тайна, де?

Има турски наблизо, там поне има наистина хубаво мляко, турско производство, и е наистина близко до вкус с българското, сиренето също, а има и стоки от Бг , салами предимно и сладкарски изделия .. Но като говоря наблизо, имам предвид около 10-12  километра с кола :)) Което си е близо един вид ... В Лийдс съм..

Кайма може също да има, и то хубава , не съм проверявал, пък и от месец и повече  не съм стъпвал там ... Луканков салам Ореха си бях купил от там , за мезе към ефес пилзен , не беше лош, и бургаски за сандвичи също така...

Следващия път ще проверя там , макар че там пък цените са леко височки .. Последно сирене към 800 грама в саламура беше към 6 паунда кутията :) Но си беше истинско сирене, страхотно ...

П.С А български маазини наблзо май няма, не съм чувал и не съм виждал, въпреки че доста покрай работата съм обикалял из района.. Полски, всякакви балтийски, и други подобни има навсякъде, но Бг, тц... Дори турските не са толкова често срещани...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 19 минути, Sinbad_ написа:

А тука, дори телешкото им месо няма същия вкус, 

кой знае с какви фигни ги хранят и как ги отглеждат..........

току-що, emmi написа:

Виждал съм много стада на открита паша навсякъде , както си караш по магистралите дори се виждат как пасат отстрани  ( така са и овце и крави, дори имат свине отглеждани по този начин ) , но тука тревата им е различна, да не говоря за породите и климатичните условия, отделно какви фигни дето виаш за добавка им дават не се знае... Е отделно със сигурност има и отглеждани закрито , в кравеферми ..

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Има турски наблизо, там поне има наистина хубаво мляко, турско производство, и е наистина близко до вкус с българското, сиренето също, а има и стоки от Бг , салами предимно и сладкарски изделия .. Но като говоря наблизо, имам предвид около 10-12  километра с кола :)) Което си е близо един вид ... В Лийдс съм..

Кайма може също да има, и то хубава , не съм проверявал, пък и от месец и повече  не съм стъпвал там ... Луканков салам Ореха си бях купил от там , за мезе към ефес пилзен , не беше лош, и бургаски за сандвичи също така...

Следващия път ще проверя там , макар че там пък цените са леко височки .. Последно сирене към 800 грама в саламура беше към 6 паунда кутията :) Но си беше истинско сирене, страхотно ...

П.С А български маазини наблзо май няма, не съм чувал и не съм виждал, въпреки че доста покрай работата съм обикалял из района.. Полски, всякакви балтийски, и други подобни има навсякъде, но Бг, тц... Дори турските не са толкова често срещани...

За там нямам представа, но в Бармангам отвориха два български. За другите да не говоря.
10 км с кола са нищо, ние миналата година пътувахме по 40 мин. - ама със служебната кола.

преди 1 минута, emmi написа:

няма нещо особенна в храненето - или пасат на поляната, или сено. Но тревата не е същата,  и породите не са същите.

преди 35 минути, Лин написа:

Но ако умишлено избягваш захарта, ще претърпиш някой и друг не толкова фатален разпад, докато сама намериш точния баланс при приготвянето им

Благодаря, ще пробвам следващият път със захар и ако стане, ще пусна доказателствен материал. ;)

Оказа се, че котлетите, които трябваше да посетят солариум във фурната, леееко са почнали да "ухаят". Наложи се да си вземат джакузи в тенджерата с малко оцет и две смачкани скилитки чесън. В последствие ги обезкостих и се преобразуваха на една свинска супа със зеленчушчета  :

20161121_200940.jpg

преди 39 минути, Лин написа:

Патешко магре с манго и пикантно меренге 

Spoiler

8969880y.jpg

Айде-е-е ... отиде ми диетата. Упс - да се позабърша, че...

Риба под шуба

когато ви падне пушен паламуд е грехота да не се направи една риба под шуба.

Лесно и вкусно. Рецептата с подробности е тук: 

15233710_10211628401691876_1150945773_o.jpg?oh=69c2fc792ae827ef5e525f7e9a445989&oe=583CD127

За всички любители на домашната баница с готови кори /пълнозърнести/... Моят шедьовър:

Баница с праз и овче сирене, яйчица, масълце и мазнина от гроздови семки. Ако знаете колко е вкуснааа.

WP_20161127_19_25_07_Pro.jpgupload pictures free

На Кой Първо Да Подам Лигавничето? :)

преди 33 минути, Momolord написа:

За всички любители на домашната баница с готови кори /пълнозърнести/... Моят шедьовър:

Баница с праз и овче сирене, яйчица, масълце и мазнина от гроздови семки. Ако знаете колко е вкуснааа.

Ти подай тавата, личавчето си го дръж.

Ама споко - само ще кусам. Аз ляп не ям - за баницата ще правя изключение.

преди 42 минути, Momolord написа:

баси, че и гроздови семки.................... бря бря бря.................

Абе вие, дето хляб не ядете, с кво се наяждате бе?

преди 9 минути, Silvering написа:

аз ям 

щото съм на изчезване:(

преди 1 минута, Silvering написа:

Е па - с другото бре.

току-що, emmi написа:

аз ям 

щото съм на изчезване:(

Аз ще почакам - за такава опасност.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.