Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Velichka Plyakova

Препоръчан отговор

Темата е отворена за вашите предложения какво сте сготвили или сте решили да готвите днес.

Ако публикувате снимки, нека те да бъдат ваше собствено дело.

И така, днес опитах да направя едно ястие което наскоро предложи Емчи, или Федорка.

Венец

оригиналната рецепта

Реших да не ползвам бутер тесто, а да направя венеца с тесто с мая.

Речено сторено. Омесих тестото и оставих да втаса.

През това време приготвих плънката - пресни печурки, пилешко филе накълцано, шунка, луканков колбас за аромат се запържват леко и отсраняваме от огъня. След като малко поизстине сместа се добавят кашкавал, сирене, нарязани маслини, кисели краставички, стафиди и сметана.

Тестото вече е готово и започваме реденето.

Разточваме две тънки кори с форма на квадрат и ги нарязваме на триъгълници:

Публикувано изображение

Подреждаме ги върху хартия за печене по следния начин:

Публикувано изображение

Отгоре в кръг нареждаме плънката:

Публикувано изображение

Завиваме краищата като започваме отвън/навътре.

Публикувано изображение

Намазваме така получения венец с разбит белтък и слагаме да се пече в леко загрята фурна.

Печем на 200 градуса около 30/35 минути.

Ето го готов, това успях да направя:

Публикувано изображение

Сега да споделя, че вече се замислих за бутер тестото.

Така както приготвих ястието, то наподобява и по вкус, и по аромат пица "Калцоне".

Следващия път ще опитам по другия начин.

Ако и вие така решите, трябва да знаете, че бутер тестото започва да се работи полу замразено. И бързо трябва да се приключи с реденето. Печенето ще е в добре загрята фурна за по кратко време.

Сега очаквам любимите си племеннички да дойдат, за да го разрежем и опитаме.

Тогава ще споделя още впечатления и снимки.

Харесахме го, вкусно е, момичетата са впечатлени. :ph34r:

Ето го и нарязан венеца:

Публикувано изображение

Редактирано от Вили* (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Вили, не съм аз. Май Доктора бе дал линк, но не съм сигурна.

Аз напълних чушки с телешка кайма и ориз - цял казан излезе Публикувано изображение и едни кашкавалени лепёшки с шунка (за утре за закуска на мъжете)

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линка/оригиналния/ аз го дадох. И го правих с бутер тесто. Тотален провал, според мен. Не, че не го излапаха до трохичка. Провал, в смисъл ужазяващ според мен външен вид. Иначе плънката по рецептата в линка е една малка фантазия. Но винаги може да се приложи фантазия /като Вилчиту/ какво е кухнята без фантазия?!?! Импровизацията е тънкия момент. Обаче номера с бутер-тестото при мен определено не мина. Първо тестото се оказа малко за плънката ми, а аз лакомията я натръшках цялата и не успях да увия венеца като свят. Второ, не уцелих температурата на фурната и .... Абе, пак ше се пробва. Някой ден... Чудя се ако го завия в листи за баница дали няма да се получи интересно....

Редактирано от emmi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Паниран свински език и пържени картофки. Нищо претенциозно, но адски вкусно. А с чаша червено вино е една малка приказка

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това беше вчера, днес изобщо не ми се готви...

Три вида салати...

Публикувано изображение

1. Сирене крема, лъжица майонеза, две такива кисело мляко, синьо сирене и царевица

2. Печени чушки, сини домати, лъжица майонеза, две такива цедено кисело мляко, чесън и орехи

3. Зеле и моркови, печен сусам, печени бадеми, тортиля, лимон и зехтин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като Федорка ме стресира с прекрасните снимки от оняй блог се постарах да не се излагам и аз и сглобих ей тези снимки на днескашната вита пита. Подробно описание на рецептата, придружено със снимков материал по всяка вероятност ще имате в сряда.

За сега само ще ви дразня

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като Федорка ме стресира с прекрасните снимки от оняй блог се постарах да не се излагам и аз и сглобих ей тези снимки на днескашната вита пита. Подробно описание на рецептата, придружено със снимков материал по всяка вероятност ще имате в сряда.

За сега само ще ви дразня.

Тази чудесна пита по Врачанско я правят в 2 варианта - солена и сладка.

В солената се слага сирене,в сладката орехи с канела и захар и като изстине се залива със захарен сироп.

Голяма майсторка им беше сестрата на дядо ми!

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бадемово-ванилова тортичка. Малко горният блат стана по-дебел и издут, ама като не ми се хвърляше материал...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бадемово-ванилова тортичка. Малко горният блат стана по-дебел и издут, ама като не ми се хвърляше материал...

Това че единия блат е по дебел и издут няма да е причина да не се изяде тортата, ако остане прати я насам. :)

Твърде дълъг цитат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен, че ще срещна по хубава и вкусна торта от тази!

Просто супер!

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бяла риба 'орли', два вида сирена и някоя друга маслина за цвят.

Ядките са си редовно присъстващи, барабар с виното :whist:

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Веси, ползвам същите чинии (сините) като твоите, вече 13 години!

Днес реших да го карам по-мързелевичко, че утре ще работим, че и в събота - трябва да пестим сили...За вечеря правя в момента любимите ми писюр кюфтета:

-ето го сосчето:

Публикувано изображение

-ето ги писюрите:

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Веси, ползвам същите чинии (сините) като твоите, вече 13 години!

Днес реших да го карам по-мързелевичко, че утре ще работим, че и в събота - трябва да пестим сили...За вечеря правя в момента любимите ми писюр кюфтета:

Добра нощ, лейди,може ли да ми напишете рецептата за това чревоугодничество?

Предварително благодаря.

Публикувано изображение

Твърде дълъг цитат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добра нощ, лейди,може ли да ми напишете рецептата за това чревоугодничество?

Добро утро, господине, заповядайте!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добро утро, господине, заповядайте!

В момента доварявам пилешко месо с грах и картофи в една тенджерка.Пропорциите са 1/2/1. 300грама пилешко,600гр.грах,300 гр.картофи,нарязани на ситни кубчета.1 глава лук,пилешки бульон,къри и зелена подправка пожелание.Много обикновено,но вкусно.За закуска ядох баница с яйца,сирене и спанак с готови кори.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отново импровизация. Любимото ми.

Свинско нарязано на тънки лентички /жулиени/, гъбки, половин чаша вода /можеше и вино/, към края добавих лук. Задуших ги докато останат на мазнинка. Сварих картофи и ги намачках на пюре, добавих две яйца и настъргана глава лук.

Идеята е: картофеното пюре ще го играе канапе на свинското с гъбите. В тавичка изравних пюрето, отгоре сложих месото с гъбите и запекох за половин час.

РАЗКОШЕН вкус.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

п.п. Идеално върви с червено вино :rolleyes:

Редактирано от emmi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз току-що сложих във фурната червен ориз със скумрия ор консерва :yanim:

Приготвям го като белия ориз на фурна, само добавям 1 с.л. червен пипер и две консерви със скумрийка :yanim:

п.п.ще ме извините, но не разполагам със снимков материал

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Шоколадово сладкишче

Публикувано изображение

и супа топчета (често правя такава, но досега не ми се е случвало да не си открия топчетата Публикувано изображение. Е, винаги има и първи път - такова бързане беше и такова мятане на каймата, че чак ми е смешно сега, гледайки каква каймяна супичка съм стъкмила. Но пък е вкусна, нищо, че визията й е в петите. Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отново импровизация. Любимото ми.

Свинско нарязано на тънки лентички /жулиени/, гъбки, половин чаша вода /можеше и вино/, към края добавих лук. Задуших ги докато останат на мазнинка. Сварих картофи и ги намачках на пюре, добавих две яйца и настъргана глава лук.

Идеята е: картофеното пюре ще го играе канапе на свинското с гъбите. В тавичка изравних пюрето, отгоре сложих месото с гъбите и запекох за половин час.

РАЗКОШЕН вкус.

Благодаря за рецептата. Бързо, лесно, вкусно. :)

Имам и подходящо червено вино. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко дена сготвих мусака. Стана много по-вкусна от мусаките, които съм ял. Запържих кайма с много ситно нарязан лук и подправки (чубрица, бял пипер, сол, малко чесън на прах, който е добре да не е български, защото слагат сол). Запържих я много добре, до пълна готовност. Отделно задуших ситно нарязани гъби, а в съд за готвене на пара - много ситно нарязани на кубчета картофи и моркови. Към каймата добавих рязани домати от консерва Cirio заедно със соса и ги оставих да покъкрят малко с каймата. Смесих всичко - каймата, гъбите, картофите и морковите. Разбърках добре и го изсипах в керамична тава. Най-проста, но вкусна и лесна заливка - мляко, брашно, яйца и малко сол. Залях сместа със заливката така, че да поеме добре. В загрята фурна докато се изпече заливката. За каймата - обикновено си я правя сам от телешка и свинска плешка + малко свински гърди. Предпочитам я едро смляна. Онзи ден си направих пилешки сърчица. Взех ги охладени. Бяха доста големи и според мен, с отлично качество. Разрязах ги на две и ги почистих, въпреки, че бяха чистени. Варих ги около 30-40 минути, а може би повече в подсолена вода (понеже забравих от началото да добавя сол, я добавих към края). Отцедени от водата ги задуших в много масло и малко зехтин с бял пипер, сол, чесън на прах. Ако не се прекали с подправките, маслото става много вкусно. Топих го с чиабата. Сега съм си взел патешки сърчица, да пробвам как ще е с тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега съм си взел патешки сърчица, да пробвам как ще е с тях.

Патешките сърчица стават фантастични панирани :help:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам и по твоя начин :huh: Ти каква панировка използваш?

аз карам с най-простата: яйце, брашно, малко водичка и сол. :yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...