Премини към съдържанието
Вили*

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Темата е отворена за вашите предложения какво сте сготвили или сте решили да готвите днес.

Ако публикувате снимки, нека те да бъдат ваше собствено дело.

И така, днес опитах да направя едно ястие което наскоро предложи Емчи, или Федорка.

Венец

оригиналната рецепта

Реших да не ползвам бутер тесто, а да направя венеца с тесто с мая.

Речено сторено. Омесих тестото и оставих да втаса.

През това време приготвих плънката - пресни печурки, пилешко филе накълцано, шунка, луканков колбас за аромат се запържват леко и отсраняваме от огъня. След като малко поизстине сместа се добавят кашкавал, сирене, нарязани маслини, кисели краставички, стафиди и сметана.

Тестото вече е готово и започваме реденето.

Разточваме две тънки кори с форма на квадрат и ги нарязваме на триъгълници:

Публикувано изображение

Подреждаме ги върху хартия за печене по следния начин:

Публикувано изображение

Отгоре в кръг нареждаме плънката:

Публикувано изображение

Завиваме краищата като започваме отвън/навътре.

Публикувано изображение

Намазваме така получения венец с разбит белтък и слагаме да се пече в леко загрята фурна.

Печем на 200 градуса около 30/35 минути.

Ето го готов, това успях да направя:

Публикувано изображение

Сега да споделя, че вече се замислих за бутер тестото.

Така както приготвих ястието, то наподобява и по вкус, и по аромат пица "Калцоне".

Следващия път ще опитам по другия начин.

Ако и вие така решите, трябва да знаете, че бутер тестото започва да се работи полу замразено. И бързо трябва да се приключи с реденето. Печенето ще е в добре загрята фурна за по кратко време.

Сега очаквам любимите си племеннички да дойдат, за да го разрежем и опитаме.

Тогава ще споделя още впечатления и снимки.

******

Харесахме го, вкусно е, момичетата са впечатлени. :ph34r:

Ето го и нарязан венеца:

Публикувано изображение

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вили, не съм аз. Май Доктора бе дал линк, но не съм сигурна.

Аз напълних чушки с телешка кайма и ориз - цял казан излезе Публикувано изображение и едни кашкавалени лепёшки с шунка (за утре за закуска на мъжете)

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Линка/оригиналния/ аз го дадох. И го правих с бутер тесто. Тотален провал, според мен. Не, че не го излапаха до трохичка. Провал, в смисъл ужазяващ според мен външен вид. Иначе плънката по рецептата в линка е една малка фантазия. Но винаги може да се приложи фантазия /като Вилчиту/ какво е кухнята без фантазия?!?! Импровизацията е тънкия момент. Обаче номера с бутер-тестото при мен определено не мина. Първо тестото се оказа малко за плънката ми, а аз лакомията я натръшках цялата и не успях да увия венеца като свят. Второ, не уцелих температурата на фурната и .... Абе, пак ше се пробва. Някой ден... Чудя се ако го завия в листи за баница дали няма да се получи интересно....

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Паниран свински език и пържени картофки. Нищо претенциозно, но адски вкусно. А с чаша червено вино е една малка приказка

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това беше вчера, днес изобщо не ми се готви...

Три вида салати...

Публикувано изображение

1. Сирене крема, лъжица майонеза, две такива кисело мляко, синьо сирене и царевица

2. Печени чушки, сини домати, лъжица майонеза, две такива цедено кисело мляко, чесън и орехи

3. Зеле и моркови, печен сусам, печени бадеми, тортиля, лимон и зехтин


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След като Федорка ме стресира с прекрасните снимки от оняй блог се постарах да не се излагам и аз и сглобих ей тези снимки на днескашната вита пита. Подробно описание на рецептата, придружено със снимков материал по всяка вероятност ще имате в сряда.

За сега само ще ви дразня

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ем, питката ти е станала страхотна. Чакам рецептата, после ще се пробвам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

След като Федорка ме стресира с прекрасните снимки от оняй блог се постарах да не се излагам и аз и сглобих ей тези снимки на днескашната вита пита. Подробно описание на рецептата, придружено със снимков материал по всяка вероятност ще имате в сряда.

За сега само ще ви дразня.

Тази чудесна пита по Врачанско я правят в 2 варианта - солена и сладка.

В солената се слага сирене,в сладката орехи с канела и захар и като изстине се залива със захарен сироп.

Голяма майсторка им беше сестрата на дядо ми!

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бадемово-ванилова тортичка. Малко горният блат стана по-дебел и издут, ама като не ми се хвърляше материал...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Бадемово-ванилова тортичка. Малко горният блат стана по-дебел и издут, ама като не ми се хвърляше материал...

Това че единия блат е по дебел и издут няма да е причина да не се изяде тортата, ако остане прати я насам. :)

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Бадемово-ванилова тортичка. Малко горният блат стана по-дебел и издут, ама като не ми се хвърляше материал...

Не съм сигурен, че ще срещна по хубава и вкусна торта от тази!

Просто супер!

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бяла риба 'орли', два вида сирена и някоя друга маслина за цвят.

Ядките са си редовно присъстващи, барабар с виното :whist:

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Веси, ползвам същите чинии (сините) като твоите, вече 13 години!

Днес реших да го карам по-мързелевичко, че утре ще работим, че и в събота - трябва да пестим сили...За вечеря правя в момента любимите ми писюр кюфтета:

-ето го сосчето:

Публикувано изображение

-ето ги писюрите:

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Веси, ползвам същите чинии (сините) като твоите, вече 13 години!

Днес реших да го карам по-мързелевичко, че утре ще работим, че и в събота - трябва да пестим сили...За вечеря правя в момента любимите ми писюр кюфтета:

Добра нощ, лейди,може ли да ми напишете рецептата за това чревоугодничество?

Предварително благодаря.

Публикувано изображение

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добра нощ, лейди,може ли да ми напишете рецептата за това чревоугодничество?

Добро утро, господине, заповядайте!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добро утро, господине, заповядайте!

В момента доварявам пилешко месо с грах и картофи в една тенджерка.Пропорциите са 1/2/1. 300грама пилешко,600гр.грах,300 гр.картофи,нарязани на ситни кубчета.1 глава лук,пилешки бульон,къри и зелена подправка пожелание.Много обикновено,но вкусно.За закуска ядох баница с яйца,сирене и спанак с готови кори.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Отново импровизация. Любимото ми.

Свинско нарязано на тънки лентички /жулиени/, гъбки, половин чаша вода /можеше и вино/, към края добавих лук. Задуших ги докато останат на мазнинка. Сварих картофи и ги намачках на пюре, добавих две яйца и настъргана глава лук.

Идеята е: картофеното пюре ще го играе канапе на свинското с гъбите. В тавичка изравних пюрето, отгоре сложих месото с гъбите и запекох за половин час.

РАЗКОШЕН вкус.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

п.п. Идеално върви с червено вино :rolleyes:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз току-що сложих във фурната червен ориз със скумрия ор консерва :yanim:

Приготвям го като белия ориз на фурна, само добавям 1 с.л. червен пипер и две консерви със скумрийка :yanim:

п.п.ще ме извините, но не разполагам със снимков материал

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Шоколадово сладкишче

Публикувано изображение

и супа топчета (често правя такава, но досега не ми се е случвало да не си открия топчетата Публикувано изображение. Е, винаги има и първи път - такова бързане беше и такова мятане на каймата, че чак ми е смешно сега, гледайки каква каймяна супичка съм стъкмила. Но пък е вкусна, нищо, че визията й е в петите. Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имамбаялдъ

:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отново импровизация. Любимото ми.

Свинско нарязано на тънки лентички /жулиени/, гъбки, половин чаша вода /можеше и вино/, към края добавих лук. Задуших ги докато останат на мазнинка. Сварих картофи и ги намачках на пюре, добавих две яйца и настъргана глава лук.

Идеята е: картофеното пюре ще го играе канапе на свинското с гъбите. В тавичка изравних пюрето, отгоре сложих месото с гъбите и запекох за половин час.

РАЗКОШЕН вкус.

Благодаря за рецептата. Бързо, лесно, вкусно. :)

Имам и подходящо червено вино. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди няколко дена сготвих мусака. Стана много по-вкусна от мусаките, които съм ял. Запържих кайма с много ситно нарязан лук и подправки (чубрица, бял пипер, сол, малко чесън на прах, който е добре да не е български, защото слагат сол). Запържих я много добре, до пълна готовност. Отделно задуших ситно нарязани гъби, а в съд за готвене на пара - много ситно нарязани на кубчета картофи и моркови. Към каймата добавих рязани домати от консерва Cirio заедно със соса и ги оставих да покъкрят малко с каймата. Смесих всичко - каймата, гъбите, картофите и морковите. Разбърках добре и го изсипах в керамична тава. Най-проста, но вкусна и лесна заливка - мляко, брашно, яйца и малко сол. Залях сместа със заливката така, че да поеме добре. В загрята фурна докато се изпече заливката. За каймата - обикновено си я правя сам от телешка и свинска плешка + малко свински гърди. Предпочитам я едро смляна. Онзи ден си направих пилешки сърчица. Взех ги охладени. Бяха доста големи и според мен, с отлично качество. Разрязах ги на две и ги почистих, въпреки, че бяха чистени. Варих ги около 30-40 минути, а може би повече в подсолена вода (понеже забравих от началото да добавя сол, я добавих към края). Отцедени от водата ги задуших в много масло и малко зехтин с бял пипер, сол, чесън на прах. Ако не се прекали с подправките, маслото става много вкусно. Топих го с чиабата. Сега съм си взел патешки сърчица, да пробвам как ще е с тях.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега съм си взел патешки сърчица, да пробвам как ще е с тях.

Патешките сърчица стават фантастични панирани :help:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Патешките сърчица стават фантастични панирани :yanim:

Ще пробвам и по твоя начин :huh: Ти каква панировка използваш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще пробвам и по твоя начин :huh: Ти каква панировка използваш?

аз карам с най-простата: яйце, брашно, малко водичка и сол. :yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване