Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /


Velichka Plyakova
 Сподели

Препоръчан отговор

Пак съм аз...:)Пак правих пърленка...:cool:Вълшебница съм....:lol6:

И една тарелка пилешки гърди - търсих рецепта бърза и лесна та се сетих за рекламата...Ухае страхотно...Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ако не знаете какво е 2 в 1-да ви кажа-

това е да пържиш тиквички и същевременно с това да се топлиш у ветрищата и студа,дет настана

:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направих ръжените багети на Вили, но с бяло брашно и добавих доматен сок, гауда и чубрица. Чудесни се получиха

Вили, благодаря за рецептата Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е вчерашната баница и салатата. Днес не ми се готви :huh:

Публикувано изображение

И за къде сме без едно ледено студено наздраве :)

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С еклерчета или да слагам очилата?

не - втория блат се реже на малки хапки, топи се в крема и се реди върху първия блат на пирамидка. Много вкусна торта. Имам я в блога.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не - втория блат се реже на малки хапки, топи се в крема и се реди върху първия блат на пирамидка. Много вкусна торта. Имам я в блога.

ОК! Благодаря, открих я :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В момента дерзая за единствения господар на света Негово Величество Тумбака...Даже се натискал да контролира и да се меши в работите на Негово Величество Мозъка....

1.Спретнах набързо едно тараторче

2.Овкусих едни свински хапки, после ще ги наредя на шишчета с тлъсти резени сланинка, лук и зелена чушка...

3.Едни картофи по селски (пише да се пържат, но аз ги мятам във фурната, че по писюресто)

п.п. Ако някой има желание да ме ограмоти как да събера трите снимки в една със същия размер - насреща съм...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Бел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

3.Едни картофи по селски (пише да се пържат, но аз ги мятам във фурната, че по писюресто)

Потатос

:cool:

аз се научих сама да си ги правя,отдавна не купувам готовите.

:clap:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Потатос

:)

аз се научих сама да си ги правя,отдавна не купувам готовите.

:)

зелен фасул с пилешко месце.Слагам лук,червен пипер и никакви други подправки.Вари се без да се запържва.За десерт-мляко с ориз.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Първата ми вита торта (или още торта "Пън"), с орехови блатове и карамелен крем с маскарпоне.

Понеже импровизирах с блатовете, станаха по-твърди и трудно ги навих на руло, макар че после като се напоят със сироп са нормални, но следващият път смятам да направя обикновени пандишпанени блатове, с които определено много по-лесно се работи. Разстоянието между ивиците и крема не ми е равномерно, но се оказа, че тортичката е по-малка от най-малката възможност на стягащия пръстен за торти.

И супа от тиквички, понеже онзи ден прочетох, че Бени пържи тиквички, та като ми влязоха в главата - първо нещо като мусака с тиквички, настъргани домати и телешка кайма, отгоре заливката е от сос бешамел, към края на готвенето се настъргва гауда и отново се връща във фурната, колкото да се поразтопи сиренето, а сега и супичка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

направих си две манджи-за утре си сварих най-обикновен спанак с картофи и една малка телешка мръвка,половин глава лук и червен пипер. А за вечеря нарязах четири големи печурки на много малки кубчета,накълцах и една глава стар лук.Това се слага в малко вода ,колкото да покрие гъбите 1 см.Почва да се вари с малко сол,олио,къри,мащерка или джоджен по избор,червен пипер,може да сложите и на върха на лъжичката,щипка шарена сол.Слага се и нарязано телешко месо и се долива още вода.Аз използвах месо от консерва,което ми е готово. Вари се до сваряване на месото.Сервира се със салата от краставици и зелен лук.

Редактирано от FIGI_78 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Снощи набързо направих тортата на Еми, но малко я "поприбрах". Покрих купа със свежо фолио и вътре изсипах кубчетата кафяв блат с подсладената заквасена сметана. Добавих малко ликьор и нарязани на дребно орехи (около 1 чаена чаша). Т.е. кремът ми е от 650 грама заквасена сметана, 1 чаена чаша захар, 2-3 супени лъжици ликьор, 1 чаена чаша орехови ядки, половин капсула есенция ванилия. Отгоре поставих белия блат, леко напоен със захарен сироп. Оставяме в хладилник, после обръщаме върху поднос и махаме фолиото.

Снимка от "зандана" (тъмната ми кухня снощи)

Публикувано изображение

И една от тази сутрин, разрязана, 'щото още снощи, като мина един час и моите ме подпукаха. Определено трябва да престои една нощ в хладилника, за да се стегне, не че не става за ядене и след час, но е малко по-разпльокана. Не сложих всички кубчета, защото около 1/3 от тях бяха "унищожени", преди да смогна да ги пусна в заквасената сметана Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ем, благодаря за рецептата, ще я повторим, но мисля и да сложа някакъв плод, чакам да дойдат вишните Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Писаната каза пиле-та пиленце ще е,с ориз и гъби в йената.

Пък докато се опече си има занимавка-да ближе тарелката от филето из цялата къща.

Тука сме тъй-веселба форевър

:rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бадемово-ванилова тортичка. Малко горният блат стана по-дебел и издут, ама като не ми се хвърляше материал...

Много вкусно! Рецептата каква е?

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много вкусно! Рецептата каква е?

Благодаря :)

Рецептата е:

За блатовете

5 яйца

8 супени лъжици захар

5 супени лъжици разтопено краве масло

150 грама бадемово брашно (аз ползвах готово - от смлени бланширани бадеми, но може и да се смелят обикновени, само че цветът на блатовете ще е тъмен)

3 равни супени лъжици брашно

Кремът е от готовите на доктор Йоткер (ваниловия)

Захарен сироп

1 чаена чаша вода

3 супени лъжици захар

1 супена лъжица ликьор или ванилия

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се разтопеното масло и останалите продукти, но се разбърква внимателно, за да не спадне прекалено сместа. В тавичка с диаметър около 20 см, покрита с хартия за печене, се изсипва 1/3 от сместа и се пече в предварително загрята фурна на 180С. По същия начин се пекат и останалите 2 блата.

Блатовете се оставят да изстинат и после се напояват леко със сварения захарен сироп, като ликьорът или ванилията се добавят след като се оттегли от котлона тенджерата.

Съединяваме с кремчето, като трябва да ни остане и за намазване и отгоре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без коментар!!!

Идвааам...От мене бирата, студена :yanim::blink:

Дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идвааам...От мене бирата, студена :yanim::jeer:

Ще трябва и ракийка-за доматената супичка

:blink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Охладено тараторче и пържени гъби и картофки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Козуначени приключения


Обикновено съм на принципа "мързела ще спаси света", та и още не съм напълно сигурен какво и къде ме ухапа, та да тръгна да правя козунак.

Аз пък ви предлагам рецептата на Ели на много вкусен и сполучлив козунак - чудесен е!

Аз пък реших да я изпробвам!
Вчера проведох бета тест, използвайки суха мая/тук обикновена няма/, следвах рецептата и резултата не ми хареса.
Публикувано изображение
Не бухна/тази снимка е след час на топло/. Вината си беше моя, но реших да не рискувам повече.
Затова въведох промяна в технологията.
Разбих яйцата, добавих останалото в тази последователност: прясното мляко, ванилията, захарта, разтопеното масло, маята. След това постепенно брашното.
След това разделих първо на две тестото, работих две двойни дози, след това на три къса. Разстлах на ръка, поръсих със стафиди, навих го на фитил/рогче. После го изплетох. Намазване с жълтък, поръсване със захар и айде у фурната за 30-40 мин на 40-50 градуса. Едно джезве с вода на дъното, да поддържаме влажност. Тъй като нямам форми тестото се разля, но какво да се прави. Когато ми хареса на размер го слагам на 175 градуса. След около 20 минути покривам с вестник, за да не прегори и пека още около 20 минути. Проверявам с клечка дали е изпечен добре.

Първата двойка:
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Втората двойка:
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Изтървах тук една плетка :lol6:

За следващия път смятам да се обзаведа с форми за печене и да ги мятам на петорна плитка. :baby: Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми градацията - Месо (най-много) с Гъби (доволно много) и Ориз (там колкото да се каже че има) ;) Пък и изглежда вкусно...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...