Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Viiipеer, палачинките ти са супер Публикувано изображение

Бадемово-черешов щрудел

Между корите има плънка от смлени бланширани бадеми, брашно, краве масло, захар и ванилия, а плънката е от череши с малинов конфитюр. Върви много добре със сметаново сосче с ромова есенция

Публикувано изображение

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Сандвичи с шунка, домат и кашкавал, препечени в парти-грила :

Док това и аз го мога.Не е за фалене.

Oт тавата директно Сладкиша на мама Божка (нее, не на ПИтела на майка му, хаха, а на актрисата Мария Сапунджиева):

Публикувано изображение

Сандвичи с шунка, домат и кашкавал, препечени в парти-грила :

Обооооооожавам!!!

Понякога един такъв сандвич ми е по-вкусен и от шоколад, а това от моята уста си е голям комплимент... :yanim:

Направих някаква измислена манджа от телешко и бейби моркови и тези трюфел тарти с малини (демек трюфел тарталетки с малини).

Аз пък противно на Динди, не си падам много по шоколадовите истории, за разлика и от двата екземпляра вкъщи, но това не само, че е изключително лесно и бързо, ами е и размазващо вкусно. Който е на диета да не гледа Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сега трябва да измисля какво да правя с едни свински шницели, а и ще се ходи до магазина, че като видях печените сирена на Пепи >> и само те са ми в главата. То не че за друго място има...

Хайде, отивам да пазаРЯ Публикувано изображение

Готова съм и със сирената, че и си хапнах яко. Това нещо не мога да разбера как се поднася като предястие (Божана Филипова това предложи на гостите си като предястие), като то направо си е тежко ястие. Е, че е много вкусно, спор няма.

Днес ми е ударния калориен ден Публикувано изображение Добре, че скиторя по планините, че иначе ще се търкалям Публикувано изображение

Публикувано изображение

Трябваше още малко да го държа на котлона, за да се разтопи съвсем и пушеното сиренце отгоре, но като за първи път толкова.

А, и сложих 3 резенчета домат, а не едно, но мисля, че не сгреших.

За пореден път редакция, но преди малко разбрах от Пепи (изключителен кулинар е и от нея много неща съм научила), че пушеното топено сирене е трябвало да го сложа отдолу (с други думи - по-меките сирена отгоре, по-твърдите отдолу, за да се разтопят всички, а не както при мен - ама глава шамандура. Редих ги както ми скимне Публикувано изображение, хич и не се замислих).

Правя това уточнение, защото ако някой реши да си приготви така сиренцата, да не направи същата грешка като мен.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Направих някаква измислена манджа от телешко и бейби моркови и тези трюфел тарти с малини (демек трюфел тарталетки с малини).

Аз пък противно на Динди, не си падам много по шоколадовите истории, за разлика и от двата екземпляра вкъщи, но това не само, че е изключително лесно и бързо, ами е и размазващо вкусно. Който е на диета да не гледа

Сега трябва да измисля какво да правя с едни свински шницели, а и ще се ходи до магазина, че като видях печените сирена на Пепи >> и само те са ми в главата. То не че за друго място има...

Хайде, отивам да пазаРЯ Публикувано изображение

Готова съм и със сирената, че и си хапнах яко. Това нещо не мога да разбера как се поднася като предястие (Божана Филипова това предложи на гостите си като предястие), като то направо си е тежко ястие. Е, че е много вкусно, спор няма.

Днес ми е ударния калориен ден Публикувано изображение Добре, че скиторя по планините, че иначе ще се търкалям

Трябваше още малко да го държа на котлона, за да се разтопи съвсем и пушеното сиренце отгоре, но като за първи път толкова.

А, и сложих 3 резенчета домат, а не едно, но мисля, че не сгреших.

За пореден път редакция, но преди малко разбрах от Пепи (изключителен кулинар е и от нея много неща съм научила), че пушеното топено сирене е трябвало да го сложа отдолу (с други думи - по-меките сирена отгоре, по-твърдите отдолу, за да се разтопят всички, а не както при мен - ама глава шамандура. Редих ги както ми скимне Публикувано изображение, хич и не се замислих).

Правя това уточнение, защото ако някой реши да си приготви така сиренцата, да не направи същата грешка като мен.

Ако близките ти са забелязали тази несъществена грешка, то АЗ НЕ СЪМ. Виж какво! Ей Богу, ти си чудесна жена мама му страшна! Не че съм чревоугодник, но всичките ти ястия много ми харесват. Заедно с грешките. Че и ТИ!Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако близките ти са забелязали тази несъществена грешка, то АЗ НЕ СЪМ. Виж какво! Ей Богу, ти си чудесна жена мама му страшна! Не че съм чревоугодник, но всичките ти ястия много ми харесват. Заедно с грешките. Че и ТИ!Публикувано изображениеПубликувано изображение

Благодаря ти Публикувано изображение

Този ми пост е насочен само към господата

Имах едно останало замразено пилешко месце в камерата и се чудех как да го сготвя, че ме мързеше да се занимавам много-много... После попаднах на твоя пост и престанах да се чудя :rolleyes: Купих си малко картофи, моркови, лук, гъбки и маги сочно пиле и си направих страхотен обяд. :clap:

Публикувано изображение

и си направих страхотен обяд.

Браво!:rolleyes:Бързо, лесно, вкусно и мързеливо!

Ти си първия, който се престраши да пробва! Лука и морковите харесаха ли ти на вкус?

И тъй като на Магиту само едната торбичка е около 1.80 заради подправката (която е 80% сол и червен пиперhttp://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif), аз си купувам вече обикновенни торбички за печене. Имам вкъщи постоянно защото и най-стария зеленчук става много сочен!

Публикувано изображение

Седем торбички за 50 ст. си е чиста далавера!

Добреееееееее :clap:

Бели, доволна съм от видимия резултат на манджата на ПИтела :rolleyes: За вкусовия не знам, но като опитам ще докладвам :clap:

Набърках едно сладко с някакъв гел на Д-р. Йоткер, a сега натръшках мъфини с вишни.

Снимков материал след малко :biggrin:

Edit: Кака ми, сакън, спри се с това твое изкуство, дебелея само като гледам и ми се доготвя http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Браво!:yanim:Бързо, лесно, вкусно и мързеливо!

Ти си първия, който се престраши да пробва! Лука и морковите харесаха ли ти на вкус?

Всичко беше много вкусно, и лука, и морковите, и картофите, и най-вече гъбите. То всъщност май зеленчуците ми харесаха повече от самото пиле :P

И ние сме на пилешко филе,но в гювеч,и не слагам моркови,сладни от тях.

Аз добавям скилидки чесън и дафинов лист.

После сядаш да си пиеш ракийката с шопската салата и баеш-бавно става,но си заслужава чакането

:yanim:

Нападаме:

:yanim:

Искам рецептата Публикувано изображение

Изглеждат адски сочни. Вишни не знам дали ще намеря, че колкото пъти ходих до пазара, все няма. Дано ми се усмихне късметът, в краен случай ще заменя с друг плод, макар че вишничките най-много ми допадат в кексове и със свинско Публикувано изображение

Искам рецептата Публикувано изображение

Изглеждат адски сочни. Вишни не знам дали ще намеря, че колкото пъти ходих до пазара, все няма. Дано ми се усмихне късметът, в краен случай ще заменя с друг плод, макар че вишничките най-много ми допадат в кексове и със свинско Публикувано изображение

Mълчи, сетих се за един сладкиш със сини сливи и чакам с нетърпение сезона им :)

Ето и рецептата, нищо сложно (ама голямо мазане падна с Манина и мъфините :yanim: ):

2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.л. олио. 1 бакплувер, 3/4 ч.ч. кисело мляко, 1 яйце и пресни вишни (ориентировъчно по 3 вишни на кексче). Забъркваш продуктите в тази последователност, изсипваш ги във формичките, овалваш във захар вишните и ги поставяш в кексчетата (като очи и устичка, нослето само се появява с напукването на мъфина :)

За търговски вид ръсиш пудра захар:

Публикувано изображение

После да ти казвам ли как се яде :baby:

Edit: Кака ми, сакън, спри се с това твое изкуство, дебелея само като гледам и ми се доготвя

Кака ти http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gifда земат да я баннат, че хич не ми се доготвя, ами направо ми се доява!:)Ама нямам връзки във висшите ешелони на тукашната власт...http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

То всъщност май зеленчуците ми харесаха повече от самото пиле

Само картофки пак стават чудесно и са идеално бирено мезенце (тези малките и без да ги белиш)...

После да ти казвам ли как се яде

Нищо не казвай ами направо пращайтееееееееееее....:yanim:

Кака ти http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gifда земат да я баннат, че хич не ми се доготвя, ами направо ми се доява!:baby:Ама нямам връзки във висшите ешелони на тукашната власт...http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Нищо не казвай ами направо пращайтееееееееееее....;)

И да я баннат, знам къде да я намеря, така че нема файда :)

Освен да запретваме ръкави :cool:

И пращам от одеве едно сладко, пощенския гълъб закъсня и стана на лебед, а куриерите затвориха... така че нема пратка днес http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

После да ти казвам ли как се яде :baby:

Благодаря, каки! Утре, ако намеря вишни - забърквам :whist:

И аз ще хвана малчо да помага, т.е. да цапа :biggrin:

Кака ти http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gifда земат да я баннат, че хич не ми се доготвя, ами направо ми се доява!:lol6:Ама нямам връзки във висшите ешелони на тукашната власт...http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

:) Трай, бре! Да вземат теб да те баннат, мен вече веднъж ме вкараха в зандана изневиделица, сега някои друг и после едно конкурсче - мис, мисис и мистър бан предлагам да спретнем :biggrin:

2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.л. олио.

Каки, това да не е 1/2 чаена чаша олио, а не 1/ 2 чаена лъжичка, че много малко ми се струва?

Да не взема да прецакам нещата, че обещах на малчо кексчета Публикувано изображение

Каки, това да не е 1/2 чаена чаша олио, а не 1/ 2 чаена лъжичка, че много малко ми се струва?

Да не взема да прецакам нещата, че обещах на малчо кексчета Публикувано изображение

Добър въпрос, чай да сверя :whist:

Чаша, чедо, чаша :ph34r:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Малиново-лимонови кремчета

(това се получи много свеж десерт)

Публикувано изображение

И от преди малко на Диа кексчетата

Публикувано изображение

Каки, благодаря много. Наистина са много сочни и вкусни. Някои от вишните са с дръжките, за да може уж малчо по-лесно да ги вади, че не знаех дали ще му допаднат, но не всички лесно се издърпват.

Цунки, каки Публикувано изображение

И тук сега не се шокирайте!!!

Свински пържоли с малинов сос

Преди време бях яла нещо подобно и сега нали е сезонът на този плод, реших, че е време да експериментирам и да се опитам да приближа онзи вкус. Долу-горе успях. Всъщност, сосчето има вкус на кетчуп,но вместо с домати е с малини и оттам по-различния му дъх. Приятно е, но само за тези, които обичат комбинации сладко-солено-кисело.

Публикувано изображение

Наготвих се, стига толкова Публикувано изображение

Ух, кака, браво :blink:

Радвам се, че са се получили http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Това тесто ще го ползвам и за мъфини с други плодове - много е подходящо.

Ще чакам сега сливите, за да пуснеш рецепта за онова другото чудо, за което спомена Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.