Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Това тесто ще го ползвам и за мъфини с други плодове - много е подходящо.

Ще чакам сега сливите, за да пуснеш рецепта за онова другото чудо, за което спомена Публикувано изображение

Обещавам :blink:
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Соленки

Правих ги по оригиналната рецепта (където вместо мая се слага бакпулвер - учудих се, ама нали от готварство не разбирам). Рецептата е ужааааасно лесна - съжалявам сачо, че не се сетих да купя маково семе и кимиот за поръсване. Мойте са поръсени със сусам и копър!

Идеално бирено мезенце!:blink:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Бел (преглед на промените)

Рецептата е ужааааасно лесна

Думай, Бел, хаха, утре запрятам ръкави :blink:

Ето мамините соленки:

Разбиват се 1 пакетче краве масло,половин супена лъжица сол,1 супена лъжица захар и 1 яйце.

Прибавят се 8 супени лъжици прясно мляко и 3 пакетчета амонячна сода.

Брашно колкото поеме,да стане нетвърдо тесто.

Разточва се на тънък пласт,нарязват се,намазват се с жълтък и се настъргва кашкавал.

Може да се поръсят и с кимион по желание.

:ass:

Думай, Бел, хаха, утре запрятам ръкави :ass:

2 яйца

половин кофичка кисело мляко

половин лъж.сол

200гр.краве масло

1 пак.бакпулвер

3 чаени чаши брашно (при мен пое още половин)

Омесва се тесто, разточва се, изрязват се фигури, намазват се с яйце и се поръсмат с копър, сусам и др.

Освен показаното, опекох още две тавички - станаха много щот кората се разстила на много тънко!

Такааааааааа, голям съм инат, хаха и само соленките ми бяха кусура днес :biggrin:

Но запретнах ръкави. Разточеното тесто не стана дубре, тънките са гадни (принцип: проба-грешка, затова в последната тава сътворих соленчища със сирене :biggrin:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Едит: Забелязвам как на Маша чинията е най-използвана в снимките от кухнята :biggrin: Просто ми е първа на сушилника :ph34r:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

:whist: Бържи в кухнята :)

Мож да си има готвач момето бре

:)

И аз си мечтая за такъв,ама у тоз живот нема.

Ние днес сме на спагети,ама соса доде стане май ша са мръкне

:)

:rolleyes: Бържи в кухнята :)

първата седмица някак минах между капките, втората бяхме на почивка и нямаше нужда да готвя ;)

Ама май не трябваше да се хваля, защото сега идвам от кухнята. Направих пилешки бутчета на фурна, намазани със сос от горчица, майонеза и соев сос, покрити с фолио. Невероятни станха. Гарнитурата е картофи с моркови и броколи на салата със зехтин :jeer:

Тъкмо натроших едно солидно парче сирене- ще пълня пиперки, по-късно ще правя бобена салатка (от консервите дето ги похвали Емиту - божествен вкус), има ракийка, само да изтичам за прясна биричка:

Публикувано изображение

Тъкмо натроших едно солидно парче сирене- ще пълня пиперки, по-късно ще правя бобена салатка (от консервите дето ги похвали Емиту - божествен вкус), има ракийка, само да изтичам за прясна биричка:

бравас, бравас :speak: :speak:

ние сме на диети, че малкия динозавър вечерно време си променя скина :)

Мож да си има готвач момето бре

:P

И аз си мечтая за такъв,ама у тоз живот нема.

Ние днес сме на спагети,ама соса доде стане май ша са мръкне

:wub:

За пералнята искаш мъж, за прахосмукачката пак, за банята - друг, за кревата, още един, а сега и за кухнята. Ти колко мъже искаш да си имаш ма како?

А дядо Митьо от село Самоводене знаеш ли какво е казал??? ....."АМИ НИЩО"!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Я малко оффтопик от мен... (:

... с моите цветни импровизации в кухнята. Бях твърде заета напоследък за да готвя и да помня каквото съм сготвила. Лятото е енергичен сезон и рядко се задържам около печката а храната ни се състои предимно от сурови плодове и зеленчуци. Закусваме и вечеряме с диня, праскови, череши или ягоди, на обяд ако някой преди мен забрави на масата за хранене парченце сирене може да го опитам… тъмния хляб който толкова обичам почти изсъхва недокоснат и най-често се случва да гризкам някакъв сухар пред компютъра… И на вас ли ви изглежда странно (: Всъщност, приятно е. Приятно е да не мислиш за това какво ядеш или какво да натъпчеш в стомахчето на онова усмихнато бебе дето може да живее само с резен пъпеш. Но тази сутрин… тази сутрин се случи нещо различно. Още рано моя позната ме завлече в колата си и потеглихме към съседното село. Там една баба отглежда зеленчуци които продава и има дъъълги лехи с ароматни подправки. Като някакво хлапе се свих между тях и ако не беше росата да ме подсеща че съм съвсем измокрена вече навярно щях да си седя до обед. Не знам дали петна от трева и кал се изчистват но пък се прибрах към 8.30 ухилена до ушите с две чанти с тиквички, пресен джоджен, магданоз, копър, босилек, розмарин, градински чай и още куп зелении – зелен лук, марулки, домати и краставици… всичко, каквото има на село. И ето какво измайсторих днес от тях:

Нарязах многомного на ситничко магданоз, листа от джоджен и босилек и копър. После разтопих голямо пакетче домашно масло което също ми даде бабата и го разбърках с подправките. Получи се вълнуваща смес за намазване върху изсъхнал хляб за закуска :yanim: ) а идеята си я присвоих от Бургаската група която често ни сервира нещо подобно на мероприятия в София. Не знам дали точно тези тревици съдържа но се получи вкусно. После нарязах няколко тиквички, овалях ги в брашно и ги запекох до порозовяване в намаслена тавичка. Докато се печаха направих заливка от кисело мляко, счукан чесън, копър, едно яйце, лъжица брашно и малко натрошено сирене, покрих с нея тиквичките и запекох пак до порозовяване. И после… направих торта в чиято мека сърцевина се мъдрят нарязани ягоди, череши, кайсии праскови и сладко от малини. Мисля че ще преядем отново. Но така отдавна не бях влизала в кухнята. А какъв спанак едролистен си набрах изобщо няма да споменавам, ще го оставя за утре че вече е твърде горещо за мотаене около печката :)))

Иначе сигурно знаете… подправките са по-ценни от златото, особено в страни с горещ климат защото забавят разлагането на продуктите и ги съхраняват по-дълго пресни. А и самите растения… така нежно действат, без излишен шум, дискретно из а дълго време – също като любовта., как да не им се довериш… Излишно е въображението, когато ни тласка да търсим екзотичните видове. Аз предпочитам простичките които са винаги под ръка и навреме и избягвам ботаническата страст по принцип, защото от много бродене по горите в търсене на уникалните аромати после не намират време да ги използват. Бабата например ми даде бутилчица ароматизиран оцет, шишенце пресен зехтин, домашно направен от плодчетата на маслиновите дръвчета в градината и, бурканче чист мед и… зехтина смятам да ползвам за стръковете жълт кантарион които Весито ми набра и си донесох от България миналата седмица. Е, едва успяват да ме откъснат наистина от малкото магазинче на пазара в което се продават безброй листа, кори, семена, шишенца с непознати течности, има много чувалчета с разноцветни прахове от стрити екзотични растения, там има дори сандък със змии а момчетата на стопанина гледат толкова замечтано и отнесено че щом ги срещна винаги си мисля, че толкова много подправки и аромати на едно място действат като силен опиат. Все се каня да снимам дървените лъжици с които насипват подправките в пакетчета и чувалчета и най-вече старинната бронзова везна за отмерване. Много са привлекателни. Изобщо цялата обстановка там прониква така дълбоко в теб… и… аз от къде тръгнах къде стигнах. Забравих да спомена – пресния босилек тук освен за ароматизиране на ястия се ползва и за пропъждане на нахални мухи и комари. Това е идеалното решение за хора като мен, които вече се научиха да не ги убиват – две саксийки до вратата на терасата или около всяко столче в градината и всичко вече е наред.

Ми… До скоро :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Трюфел тарти на Федорка, в етап на изпълнение :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

После ще видим какво е станало...

Ама се успокоявам, че освен калорийна бомба, няма какво друго да е станало :) :)

Обожавам да готвя! Обожавам и да ям! И да пия бира!

По сладкото хич не си падам, ама рекох да изненадам мойте мъже с нещо сладичко - няква домашна имитация на бонбоните "Рафаело"!

Сега съм ги сложила в хладилника да стегнат, но забелязвам, че на всяко отваряне на хладилника липсват по две, три...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Браво,Бел

:biggrin:

Тури катинар на холодилнико

:P

Тури катинар на холодилнико

:biggrin:Единия байълдиса и със сетни сили се тръшна на дивана!

п.п. Чакайте да ви покажа и ква супа топчета спретнах сабахлян:

Публикувано изображение

Дийчик, трябва ти един фотографски курс :)

Дийчик, трябва ти един фотографски курс :)

А бе Емо:clap:, ние тука се състезаваме за брой постове (готвения) а не за изящно изкуство!:clap:

Готови старт!:clap:

Открийте разликите :yanim::biggrin: :biggrin:

Дийче, гледай да снимаш на естествена светлина, а не на тъмно със светкавица, хептен няма да има разлика Публикувано изображение

Публикувано изображение

П.П. Кошничките ти са по-хубави. За вкус не знам, но на форма си ги докарала по-добре.

Сега, ако ти изброя поне две разлики - заменени продукти, нещо ще спечеля ли? Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)

:yanim: Аз си купих едно пиленце и го сложих да се върти на грила.Маринатата в която седя почти 24 часа е моя измислица :biggrin: Майонеза,горчица,лъжичка мед,малко ракийка,масълце,сол,червен и черен пипер,2-3 скилидки чесън и една трева дет не и знам името :biggrin: Всичко това го врътнах в блендера и пилето стоя в него.После си го мазах с четка докато се връткаше :rolleyes: А в дупето преди да го защипя с клечи наврях 6 малки главички кУрмиТ кук :P .Докат' са връткаше метнах картофки във фритюрника, а и един леген салата има за ракийката :) Само дет ме е яд, че няма с какво да го заснема :huh: Апарата ми се развали и таман си бях харесал един на изплащане и те ги изкупили http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.