Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Пистолет ми опри в главата, това нито ще го готвя, нито ще го ям. Нито ще си играя на гоненица с него :speak:

Тук не мога да не се сетя за култовата фраза на една приятелка: - Да бе! Аз лук не ям - раци ще пипам...

Раците са супер интересни домашни любимци. Искат малко добре филтрирана вода и място да излизат на суша. Хранят се с каквото им попадне по дъното и го правят доста атрактивно, ползват чифт от крачката си за да тъпчат в устата каквото са си намерили. Ако се хранят добре веднъж на няколко седмици си сменят черупката, като след това изяждат старата за да си набавят така необходимите вещества за новата. Силно териториални са. Моят Рикитаки, не даваше никой да мине безнаказано покрай него. Костенурките, когато бяха още малки, се бяха научили да си прибират плавниците когато го усетят, щото иначе ги щипеше безпощадно. Смени си няколко пъти бронята и порасна около дванадесет сантиметра, след което един ден намерих клонаците, зад които се криеше преобърнати, а Рикитаки изчезнал. Само костенурките знаят накъде е хванал, но упорито мълчат и не казват. Най-вероятно е тръгнал да види къде зимуват раците :)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

От 2 дни съм на по 3 литра айран/айрян/.Чуствам се,като преродена!!! Сега обаче отивам да пазарувам гладна ,като вълки ще свещенодействам,че отдавна не съм се фукала в темата.... Изтекоха ми лигите,значи..:speak:

От 2 дни съм на по 3 литра айран/айрян/.Чуствам се,като преродена!!!

Сега обаче отивам да пазарувам гладна ,като вълки ще свещенодействам,че отдавна не съм се фукала в темата....

Изтекоха ми лигите,значи..:lick lips:

Айрян с мастичка..мммммм :cheers:

Айрян с мастичка..мммммм :)

Аз такова не пия,ама водката влиза екстра с няколко супника леден таратор ъхъм

:)

Аз такова не пия,ама водката влиза екстра с няколко супника леден таратор ъхъм

И аз съм за водката :cool: с изстуден пресен доматен сок :cheers:

И аз съм за водката :cheers: с изстуден пресен доматен сок :)

Супер е мдам,но нямам домати от градина.

Иначе сокоизстисквачката чака

:cool:

Аз обичам класиката, затова споменах мастичката, не че и аз не експериментирам....

Супер е мдам,но нямам домати от градина.

Иначе сокоизстисквачката чака

Е, затова пък в моята градинка има и домати и краставици :) Ще спретнем една голяма купа шопска салата, и хем ще има вечеря хем мезе за водката :beat:

Аз съм от село и водката мога да пия и с мешана скара :bbq::cool::wub:

От 2 дни съм на по 3 литра айран/айрян/.Чуствам се,като преродена!!!

Сега обаче отивам да пазарувам гладна ,като вълки ще свещенодействам,че отдавна не съм се фукала в темата....

Изтекоха ми лигите,значи..:ph34r:

Сама си яде и не казва кво :angry:

Редактирано от Ракиено време (преглед на промените)

Аз съм от село и водката мога да пия и с мешана скара :bbq::mad::wub:

Сама си яде и не казва кво :biggrin:

Докато гледках кулинарните изкушения на другите,чадо.А аз така и не готвих.С приятели поседнахме на хлад и хапнахме в едно рибно ресторантче...

Днеска съм скромна, хаха, няма почивка :beer11:

Патладжанени рулца-коктейл

Публикувано изображение

Пробвай - намо да съжаляваш гарантирам!

Може и фотографиите да ми са зле, ама вкуса е малеееееее, малеееееееееееее....Затварям уста!

п.п. Сега забелязах грешка - пече се час (аз що ли съм писала половин- не знам:beer11:)

ти какво си мислиш? Че не пробвах ли? Жертвах се да си занеса нежното телце до пазара в най-големия слънчопек за да си закупя патладжанчета и доматки. Я, скиф:

Публикувано изображение

до пазара в най-големия слънчопек

И аз така мърморех миналата година като ходих в най-голямата жега да търся вишни!

п.п. Не казваш дали ти хареса?

И аз така мърморех миналата година като ходих в най-голямата жега да търся вишни!

п.п. Не казваш дали ти хареса?

ооооооооооо, омъндахме го с кеф :blink:

Днеска съм скромна, хаха, няма почивка :ph34r:

Патладжанени рулца-коктейл

Що си изяла третото рулце с бялата връвчица. Тю, не устоя и за една снимка ала трикольора Публикувано изображение

Що си изяла третото рулце с бялата връвчица. Тю, не устоя и за една снимка ала трикольора Публикувано изображение

A, бялото беше лек млечен сос, хаха :ph34r:

Как можа да си помислиш, че съм не само аматьорка, ам и непатриотично настроена , значиииии :gift::cool::biggrin:

Аз пък съм патриотка и затова сглобих цяла купа с шопска салата-

от мен наздраве с бяло,зелено и червено

:(

Значи днес се амбицирах и реших да сготвя пиле с ориз. Никога през живота си не съм готвил ориз, така че си беше изпитание... Първо посварих пилешкото в една тенджерка, като му добавих и малко бульонче за вкус, после запържих ориза заедно с лук в тигана, след това мацнах тая смес в една тава, прибавих парчетата месо, залях с бульона от варенето и айде у фурната. След близо час, като следях да доливам бульон, ако е изврял, изключих фурната. Ще го изчакам малко да поизстине, че е вряло в момента, и да видим ще става ли за ядене или ще замине у коша... ;)

Публикувано изображение

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

и да видим ще става ли за ядене или ще замине у коша... :ph34r:

Браво!:yanim:Спазил си технологичния процес :lol6:! Бас държа, че се е получила много вкусно!:yanim:

п.п. Да си поръсиш порцията с прясно смлян чер пипер!

Значи днес се амбицирах и реших да сготвя пиле с ориз. Никога през живота си не съм готвил ориз, така че си беше изпитание... Първо посварих пилешкото в една тенджерка, като му добавих и малко бульонче за вкус, после запържих ориза заедно с лук в тигана, след това мацнах тая смес в една тава, прибавих парчетата месо, залях с бульона от варенето и айде у фурната. След близо час, като следях да доливам бульон, ако е изврял, изключих фурната. Ще го изчакам малко да поизстине, че е вряло в момента, и да видим ще става ли за ядене или ще замине у коша... :yanim:

Снимки малко по-късно...

Брау Пиле, шъ стане готвач от теб :yanim:

аз ориза го правя 1 към 3 и си спестявам проверките дали е изврял :ph34r:

Много налитам на тесто (то си ми и личи, де :biggrin: ), а ме мързеше да правя пак катми и чудо, в едно списание попаднах на "марудници" (родопски катми) и си викам: ти си :biggrin:

За справка списанието:

Публикувано изображение

Всичко започна така:

Яйца, кисело мляко, сода, сол и брашно се смесват до по-гъсто от палачинково тесто :eek: И нали съм умна, дозата я сметнах наполовина :lock: Така гъсто стана, а не пише вода... Ко да правя, ко да правя, слагах още мляко. Докарах го на по-малко гъстота някак:

Публикувано изображение

Не намерих тефлоновия тиган /по дяволите, мамо :doh: /И извадих сача. И без това пишеше марудници на сач. Добре, ама без мазнина?! Първата изглеждаше така:

Публикувано изображение

Сача нещо накриво, стича се в едната страна (тук да се чете емотиконка :блинк: ), уж за да са пухкави се сипва смес повече от колкото за катмите, ама само уж... После хванах цаката:

Публикувано изображение

Резултатът 10 броя, от които 7 с търговски вид:

Публикувано изображение

И 3 в този (отново :блинк: ):

Публикувано изображение

А така завърши всичко:

Публикувано изображение

Сега, ако може, някой да почисти вместо мен...

П.П. Вкусът им беше страхотен!

П.П1. Благодаря ти, мила мамо, че не присъства на тържественото мазане на кухнята ти. Прикачвам само снимка на мивката ти, защото има реална опасност да попаднеш случайно на снимка от печката ти :baby:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Хм, чИ те твойте по-'убави от тези в списанието, мари Публикувано изображениеПубликувано изображение

Виж сега, както и да го смяташ все си облаготелствена, щото маминка и да беше тук, пак щеше да те гушка, докато ако бе моЙта половинка, със сигурност щеше да има полет над кукувиче гнездо при заварване на такава гледка в мивката, за печата няма да споменаваме изобщо Публикувано изображение

П.П. Под секрет, бих омела и ония в нетърговски вид Публикувано изображение

Дийчик, майка ти ако знаеше какви ги вършиш в кухнята и веднага щеше да се върне :biggrin:

Хм, чИ те твойте по-'убави от тези в списанието, мари Публикувано изображениеПубликувано изображение

Виж сега, както и да го смяташ все си облаготелствена, щото маминка и да беше тук, пак щеше да те гушка, докато ако бе моЙта половинка, със сигурност щеше да има полет над кукувиче гнездо при заварване на такава гледка в мивката, за печата няма да споменаваме изобщо Публикувано изображение

П.П. Под секрет, бих омела и ония в нетърговски вид Публикувано изображение

Мълчи, мълчи http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Истината е, че не за снимка, ам за камера бях :biggrin::lock:

Важното е, че пак ше бъркам от тия марудници някой ден. За катми бих си помислила, че голямо чакане :biggrin:

Дийчик, майка ти ако знаеше какви ги вършиш в кухнята и веднага щеше да се върне :baby:

Тихо, Емчо, да не почна да проверявам извънредните полети на Луфтханза :doh::eek:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Тихо, Емчо, да не почна да проверявам извънредните полети на Луфтханза :biggrin::baby:

като ти видях творенията първо си викам "Туй па лудото в жегата се строило пред печката" ама после с е сетих, че аз пък вчера след работа се хванах да им правя гюзлеми на моите. Обаче сестра ми ги пържи :biggrin:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.