Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Лятна магданозена супичка с кускус. Яко изстудена :)

Публикувано изображение

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Снощи си купихме нова скара....Естествено, че и направихме солидно изпитание на терасата в рамките на около 4 часа с порядъчно количество "Кайлъшка" (Докторейййййй, наздраве!) и Шуменска бира.Скарата е от бездимните (тук погледнах скептично мацето, дето се опитваше в магазина да ме зарибии - но се оказа права) и зимата ще ми върши чудесна работа и вътре в кухнята! А почистването е кееееф - само забърсваш със салфеткаааа.... :D

Публикувано изображение

Поли, баницата изглежда много добре!

Я предай нататък ( рецептата насам, де :hush:

Благодаря!

Рецептата не е нищо особено. Май технологията е от значение.

Необходими продукти:

1 пакет кори / 500гр./

1 кисело мляко / 400гр./

4 яйца

1 ч.л. сода бикарбонат

150мл. вода

150 - 250 гр. сирене / според зависи кой с колко обича/

олио /за намазване на тавата/

краве масло

Дъното на тавата и стените се намазват обилно с олио. Всяка кора се навива на нещо като хармоника по ширина, а после се прави на нещо като розичка / без особено старание / и се слага в тавата. Така се процедира с всичките кори. Когато тавата е запълнена се намачква сиренето и се посипва от горе.

Яйцата се разбиват. Прибавя се киселото мляко, като в него предварително е прибавена содата. Добавя се водата и се разбърква хубаво. Заливат се корите със сиренето. Оставя се така около половин час за да попие навсякъде и да слегне равномерно. Слагат се няколко парчета краве масло / маргарин / олио от горе /като може и без това/ и се пече. Аз на моята фурна пека около 50-т минути. Тя не е на градуси, а на степени и пека на най-силната - 4-та степен. Последните 10-15минути намалявам от горе. След като баницата е опечена се вади и се слага обърната върху три купи / моите порцеланови за супа/ и така се оставя за известно време. А после обръщаш, режеш и ядеш. :lol6:

Благодаря!

Рецептата не е нищо особено. Май технологията е от значение.

Малко сложно ми сА види, все пак съм аматьорррка, ама смятам да опитам :lol6:

Малко сложно ми сА види, все пак съм аматьорррка, ама смятам да опитам :lol6:

Ами...както и да намачкаш корите накрая резултата винаги е много добър!

п.п. Шефката в блога си беше качила една убийствена баница с майонеза и газирана вода, която правя много честичко и наште много я харесват!

Ами...както и да намачкаш корите накрая резултата винаги е много добър!

п.п. Шефката в блога си беше качила една убийствена баница с майонеза и газирана вода, която правя много честичко и наште много я харесват!

Сложи кайма, да видиш ква вкуснотия......леко се запържва с доматено пюре, кисели краставички и лук.После да почерпиш и мен

Лятна магданозена супичка с кускус. Яко изстудена :lol6:

Дай рецепта Кака...

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сложи кайма, да видиш ква вкуснотия......леко се запържва с доматено пюре, кисели краставички и лук.После да почерпиш и мен

Аз съм правила,но само с кайма и лук.Непременно ще опитам с кисели краставички и доматено пюре,а защо не и малко гъбки например.

Абе ще стане нов вид лазаня направо - ако поръсим и малко кашкавал накрая.

Много мерси за идеята

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

1.Направих си сиренце (този път още по-добре)

2.Направих гоооооляяяяма тенджера таратор

3.Направих гооооляяяяма тавичка пълнени пиперки

4.Направих бобена салатка

5.Направих карамелен сладкиш с готови кроасани (тек вече ни потекоха лигите - страаааашен вкус):

Публикувано изображение

За вечеря - прясно печено зеле с домашен суджук

Публикувано изображение

Бел, аз пък си направих извара. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Редовно си я правя. Сирене за сега не съм пробвала, ама то е защото ми носят 100% домашно овче такова. ... А къде ти изчезна темата за сиренето?

Ризото по италиански, което ще рече, ориз, грах, морков, пармезан, босилек и малко чесън. И пилешки филета с ароматен сос от сметана и няколко вида сирена...

Публикувано изображение

За вечеря - прясно печено зеле с домашен суджук

..............

Жалко че не е сезона на киселото зеле, още по-вкусно е :angel19:

Мерси Кака! Ше пробвам в най-скоро време и ше дам отчет :handshake:

Надявам се да ти хареса. Аз и в началото на блог публикацията съм го написала, но - наистина е лятна и много лека супичка. Подчертавам го, за да се знае.

Понеже мерките са малко ориентировъчни, ти препоръчвам да сложиш малко повече зехтин (да кажем, на 1 л течност- 5-6 с.л.) Просто аз за себе си я правя по-лека, защото такава ми харесва. Принципно, както всички знаят, мерките са въпрос на нагаждане, особено при супите, където всеки има различни предпочитания за всеки отделен елемент.

Надявам се да ти хареса. Аз и в началото на блог публикацията съм го написала, но - наистина е лятна и много лека супичка. Подчертавам го, за да се знае.

Понеже мерките са малко ориентировъчни, ти препоръчвам да сложиш малко повече зехтин (да кажем, на 1 л течност- 5-6 с.л.) Просто аз за себе си я правя по-лека, защото такава ми харесва. Принципно, както всички знаят, мерките са въпрос на нагаждане, особено при супите, където всеки има различни предпочитания за всеки отделен елемент.

А баш Кака и аз гледам за нещо лекинко и порфирно за летните жеги. За ся карам на таратор с кефир, ма неш'о 'зе да ми писва. Та тамам дюшеш ше ми дойде тазинка супа...

Факт е, че откак съм в отпуска се накъсвам да готвя....Не ми си излиза - цял ден вися пред нета в издирване на екзотични рецепти (някои търсят дестинации, а аз рецепти) в резултат на което членовете на фамилията увеличиха двойно :ph34r: "обемите си", а аз още - не :halloween10: ....

Тази сутрин ги събудих така:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сега мисля как да ги приспя! :halloween9:

Привет искъм да споделя собствено мнение спрямо темата и вашите ПОСТОВЕ просто съм възхитен за да напиша нещо спрямо ВАС

възхищава ме как снимате това което сте създали или приготвили начина по които е приготвен стила на приготвяне всичко АПТЕКА КОНЕЦ

чисто браво напълнихте ми душата в днешно време да ме впечатли нещо така то значи е неописуемо всеки би забелязал готините ястия но не всеки би ги видял със такъв поглед плюс това издават душата характера на една личност или всичко е със СТИЛ ОБОЖАВАМ ТАКИВА ХОРА БРАВО

Кво да ви споделя от цялата тема останах ВЪЗХИТЕН

Не бях виждл такива неща доста време или на едно място в тема да се съберат 3 ВЕЛИКИ СЪЗДАНИЯ браво

А подписа ви също ми хареса

Жената-Скорпион трябва да се обича дълго и много, в най-лошият случай - скъпо.

–При тях нама най-лош случаи и да е скъпо при тях е много ОБИЧ и до КРАЙ-

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.