Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Вчера за вечеря запържих малко бяло пилешко месо, добавих му и малко соев сос. И за пръв път приготвих (и то успешно) сос бешамел, с който залях месото. Много вкусно стана и дори гостенката ми ме похвали ;)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Вчерашните ми кексчета с натурален шоколад и крем от сирене Филаделфия и ягоди

Ето и рецептата >>, само че при мен маслото е 150 грама, сиренето 300 грама и имам ягоди, както вече е ясно.

Много мекички и сочни се получиха. Не съм си играла да ги украсявам, но който има желание може да се развихри.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Такаааа... Да ви се похваля и аз с моите кулинарни способности. Днес, понеже е неделя, ме обзе един необясним подтик да сготвя нещо - подтик, който ми се случва 1-2 пъти в годината :) Вещо напътстван по телефона от гаджето, наготвих и в момента манджата стои на кухненската маса, постепенно достигайки безопасна за нежната ми уста температура. Значи купих кило картофи, пакет замразени пилешки хапки от бяло месо, заквасена сметана, чесън на прах и черен пипер. Първо сложих картофите лееееекинко да се сварят, но не съвсем. После ги нарязах на дебели шайби и ги сложих на тигана лееееекинко да се запържат, ама не съвсем, след което ги изсипах в една тава, посолих ги с чесъна на прах и преминах към следващата стъпка. Своевременно размразените пилешки хапки ги нарязах на по няколко части и ги сложих и тях леееекинко да се позапържат, като ги поръсих с малко пиперче. След тази деликатна операция ги изсипах в тавата при картофите, разтворих сметаната с малко вода и залях така получения бъркоч. Отгоре поръсих малко магданоз и метнах този микс във фурната за последваща термична обработка. След като голяма част от соса извря и манджата доби приятен златисто-кафеникав загар, я извадих от фурната. Междувременно заджурках и един таратор, който в момента изстива в хладилника. След малко ще седна да обядвам, да видим става ли за ядене тва дето го набарбулясках... :) Снимки после, че имам проблеми със свързването на телефона ми с компа в момента...

Публикувано изображение

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

А е мен, мога ли да тивикам новия Тиган Зведздев. Така си го описал че чак ми се отеде. Картофи, таротор, кой нормален мъж еде това. а и баси гордостта, опекъл два картофа на 150 градуса фурна и го облял с готова сметана. браво голям подвиг си направил. Аз пък метнах една наденица 100 процента свинско месо на ел. скара и тя съответно се редуцира на полвина. сега муам ляб с наденица и обливам обилно с бира. наздраве ку имаше - одма ти давам ма сега ти дадох + Мен не че нещо, ма тва поне д аимше визия, на нищо не мяза, честно и обективно мнение ти давам. Мое е фкусно на н та степен, ма тез картофи стърчат кат счупен крак в поледица.

Редактирано от leonardo (преглед на промените)

А е мен, мога ли да тивикам новия Тиган Зведздев. Така си го описал че чак ми се отеде. Картофи, таротор, кой нормален мъж еде това. а и баси гордостта, опекъл два картофа на 150 градуса фурна и го облял с готова сметана. браво голям подвиг си направил. Аз пък метнах една наденица 100 процента свинско месо на ел. скара и тя съответно се редуцира на полвина. сега муам ляб с наденица и обливам обилно с бира. наздраве

ку имаше - одма ти давам ма сега ти дадох +

Мале , теб кат те видя не мож ти устоя , кат на наденица с бира, морен рокер

Майтап ,брато , всъщност е в кома

Забърках един тутманик. Плюс кремчета за диванетата. И една бобена салатка с много лук. И чаша вино за Майката.

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Най-обикновен, но обийствено вкусен кекс:

Публикувано изображение

Аре, и аз финиширах за днес:

задуших мръвката докато наглася дзеленчуците /моркови, картофки и лук/. Метнах накълцаните картофи и морковя, малко червено пиперче и водичка да покрие бъркоча, капака и право във фурната. По някое време сложих и пресния лук.

Но съдинката е чугунена. Страааашни манджи стават в чугунени тенджурляци.

Публикувано изображение

Ей много студено пак това време-та сглобявам един гювеч с телешко,писаната ще е доволна

:lick lips:

Свинско на "барбекю", но във фурната

Мислех, че имам във фризера свински ребърца, но се оказа, че е някакво свинско с кокал, но пак така го спретнах.

Лесно, а резултатът - много вкусно, калориите няма да ги броим Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пфу, доста яйца ни се събраха напоследък. Тез нашите кокошки много снасят, не можем да им смогнем. През последната седмица всеки ден ги консумираме под някаква форма. Онзи ден сварих за да сложа на зелената салата. Вчера забърках омлети. Днес за десерт направих крем-карамелчета. Утре в менюто ще има миш-маш. Скоро ще започна да куткудякам.

Най-обикновен, но обийствено вкусен кекс:

За мен без какао, това е всичко друго, но не и кекс.

Пфу, доста яйца ни се събраха напоследък. Тез нашите кокошки много снасят, не можем да им смогнем. През последната седмица всеки ден ги консумираме под някаква форма. Онзи ден сварих за да сложа на зелената салата. Вчера забърках омлети. Днес за десерт направих крем-карамелчета. Утре в менюто ще има миш-маш. Скоро ще започна да куткудякам.

Спокойно, според последно Хамериканско проучване, яйцата не са вредни при по-честа консумация.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

За мен без какао, това е всичко друго, но не и кекс.

На мен ми харесва много, даже предпочитам кексове без какао. Едно ароматно лимоново кексче с ванилов крем е къде-къде по-вкусно от тривиалните шоколадово-какаови история. Но хора разни, вкусове също.

Бел, дай рецептатаПубликувано изображение

Едно ароматно лимоново кексче с ванилов крем е къде-къде по-вкусно от тривиалните шоколадово-какаови история. Но хора разни, вкусове също.

Така става, освежаващ кекс с леко кисел вкус. :)

Бел, дай рецептата

6 яйца

2 чаени чаши захар

2 чаени чаши брашно

6 суп.лъж.олио

6 суп.лъж.прясно мляко

2 ванилии

1 бакпулвер

Всичко се разбива по реда който съм изброила продуктите (аз даже не включвам миксера - и с вилица става идеално)...

Печеш на 180 градуса ...

За друго не се сещам....

...

Благодаря, Бел! Аз такива рецепти без миксер много ги обичам, че после едно миене настъпва Публикувано изображение

Благодаря, Бел! Аз такива рецепти без миксер много ги обичам, че после едно миене настъпва Публикувано изображение

Аз пък харесвам рецепти в които всичко се смесва в купа, ръчкаш няколко пъти с вилицата и печеш!

Мразя такива от типа:разделете белтъка от жълтъците, прибавете нещото на тънка струйка (санким ако е по-дебела няма да стане), еди си кво добавете, ама на стайна температура, прибавете двете яйца в началото, пък трите в края и т.н. Превръщата изкуството на готвенето в досада! (е, поне според мен)А кога готвенето се превръща в изкуство - в оня сюблимен момент който усещаш на върха на езика, че този момент ще го повториш пак и пак и пак - нищо, че нещото ти не е подредено на сприрали или вретенца или ветрилца....

Аз пък харесвам рецепти в които всичко се смесва в купа, ръчкаш няколко пъти с вилицата и печеш!

Мразя такива от типа:разделете белтъка от жълтъците, прибавете нещото на тънка струйка (санким ако е по-дебела няма да стане), еди си кво добавете, ама на стайна температура, прибавете двете яйца в началото, пък трите в края и т.н.

И аз мразя завъртени и пипкави работи,просто ме нерви всяко нещо,което става бавно.

Кекс не обичам,но затова пък негърчето ми е фаворита при сладкишите-бъркаш всичко и печеш.

Един разтопен шоколад с краве масло къде остава да залееш на края-пък те сами се стопяват над фурната

:nono:

И аз мразя завъртени и пипкави работи,просто ме нерви всяко нещо,което става бавно.

Кекс не обичам,но затова пък негърчето ми е фаворита при сладкишите-бъркаш всичко и печеш.

Един разтопен шоколад с краве масло къде остава да залееш на края-пък те сами се стопяват над фурната

:)

То това не е съвсем рецептата, но пък става по-вкусно. Иначе с масло и какао е същия ефект. Аз, ако ще разтапям шоколад, за какво ми е да добавям масло?

сготвих две тиганчета пържена зелена сиврия.Ще ги ям без доматен сос ,така ми е по-сладко.За десерт ще си хапна крем ванилия,направен с прясно мляко и нишесте.Да ми се омазни коремчето хубавичко.

Защо аз пък!!! Излиза, че аз съм казала нещо друго?!

Спирам с коментарите.

Защо аз пък!!! Излиза, че аз съм казала нещо друго?!

Аз пък май грешно съм прочела!http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Вчерашния ни обяд на около 150км от дома на една живописна полянка:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Бел (преглед на промените)

То това не е съвсем рецептата, но пък става по-вкусно. Иначе с масло и какао е същия ефект. Аз, ако ще разтапям шоколад, за какво ми е да добавям масло?

Може и да не е,аз така си го наричам-иначе са ми го дали като шоколадов сладкиш.

Да,може и само с масло и какао,така е.

Опечения блат после се дупчи с клечка от метла и се залива с блаженството.

:wors:

Докопах в Кауфланд страаашен боб. Продават го по деветдесет и няколко стотинки. Та, бобеца, плюс нарязан печен пипер, плюс пресен лук..... оцет, олио и сол...... И всеки си носи пиенето :whist:

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.