Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Паниран мозък :yanim: Съпругът ми много го обича,пинчерката също.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

• Автор

аз карам с най-простата: яйце, брашно, малко водичка и сол. :P

Предлагам да изхвърлите солта от панировките и заливките.

От нея не могат да бухнат и падат в олиото.

...

А сега какво сготвих аз в неделя.

Три постни ястия с кисело зеле.

Зелеви сърми, кисело зеле с ориз и клин чорба.

Отделяме калкото преценим листа за сърмите и останалото зеле накълцваме на средно едри ивици, заливаме с вода и го сваряваме.

За сърмите: приготвяме листата и плънка от олио, или зехтин, ориз, праз, морков, червен пипер, черен пипер, сол, джоджан и една идея смлян кимьон, вода половината от необходимото количество за ориза.

Аз този път реших да гарнирам в съда с картофи, получи се много вкусна комбинация.

Публикувано изображение

след подреждане, заливаме с останалата част от водата, затваряме съда, или покриваме с алуминиево фолио и печем:

Публикувано изображение

Сега се заемаме с второто ястие.

Отцеждаме добре от водата сварено кисело зеле и го запържваме до порозовявяне в мазнина, след което добавяме ориз, червен пипер, сол, черен пипер и копър на зърна, вода (най-добре да е повече от дозата за ориза):

Публикувано изображение

Изсипваме в тавичка и го оставяме във фурната да прави компания на сърмите в следния ред:

Публикувано изображение

Ред е на клин чорбата, която има много варианти - виол чорба, гургутка чорба, бурания и разни такива според района в който се приготвя и продуктите които се добавят към основната маса.

Запържва се от свареното, кисело зеле като в горното ястие, след което се добавя праз, червен пипер, сол и щипка черен пипер.

Заливаме с около 250мл. зелева (вряща) чорба и вряща вода.

Към тази чорба могата да се добяват: виоли, риби, пръжки (това са едни вкусни, хрупкави нещица приготвени от висменка).

Когато всичко повря около десетина минути аз добавих и малкото ориз който ми бе останал от сърмите.

Публикувано изображение

И така, ето трите постни ястия в готов вид:

Публикувано изображение

Ястията се съхраняват при температура от 0 до 4 градуса в охладителя и са трайни поне седем дни.

Също могат да се направят на консерва, но не и да се замразят. Ориза добива отвратителен вид и вкус след размразяването.

Аз си ги хапвам вече пет дни и по-вкусни стават.

Това е предимството на правилно приготвените и съхранени храни с основен продукт - кисело зеле.

Процеса на гниене е почти минимален, за сметка на смесването на ароматите между продуктите.

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Рибка си готвихме с ангорката-доволна остана мдам.

:)

Рибка си готвихме с ангорката-доволна остана мдам.

:yanim:

И на мен да зготвиш рибка и аз ще съм доволен. А и ще ти пляскам с ръцеПубликувано изображениедокато ми приготвиш и десерта.
  • Автор

Наближава времето за обяд, а днес е Благовец, разрешава се риба и аз от наличните продукти:

Публикувано изображение

Направих следното ястие...

Първо запържих до златисто двете филета от скумрия:

Публикувано изображение

След което в мазнината задуших леко половината ситно накълцан чесън и праза.

С бъркалката правя кладенче и добавям малко червен пипер, след което изсипвам доматите, лъжичка сол и две лъжички захар.

Изключвам котлона и оставям ястието да покъкри пет минути.

Публикувано изображение

След което в тавичка, или както аз направих в малкото, симпатично гювече изсипах половината от така приготвения сос, върху него наредих половината печени чушки, добавих останалия, накълцан чесън и половината магданоз.

Изсипах останалия доматен сос и върху него останалите печени чушки.

В последния момент се сетих за любимите ми маслини, които подредих накрая.

Публикувано изображение

Всичко е готово за запичане.

Оставям съда с полуготовото ястие да се запече в загрятата на 220 градуса фурната, след което измивам използваните съдове.

съвет на деня: Днес се постарайте да работите, ако е възможно минимално, по възможност хич :)

Време е за обяд , честит празник и наздраве ! :whist:

Публикувано изображение

Да ме пита човек къде се набутах в пет сутринта.Само преглъщам с вашите изкушения,а аз по това време я карам на спагети и джаз.Да си призная бадемовата торта на fedora така се е забила като трънче в ума ми и това е..Спагетите не успяха да я извадят от там, дано джазът успее.... оф.

Започвам да готвя:

1.Боб - той задържително присъства на трапезата почивните дни

2.Коприва - на фурна с ориз

Сега обирам остатъците от снощи:

Публикувано изображение

Шоколадова торта (ала devil cake)

Аааа стига де, потекоха ми слюнките.Ако ми падне тая торта... :rolleyes:

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Понеже нямам много време за готвене наблягам на бързите супи. В малка или средна тенджерка слагам да ври накълцан на ситно спанак 250гр.,половин глава стар лук,1 лъжица суха зеленчукова супа или зеленчуков бульон,на върха на лъжичката къри,кимион и млян чер пипер.Когато заври добавям шепа фиде и полуготово телешко от консерва или телешка кайма направена на топчета.Пожелание се добавят моркови и се вари още 20 минути. Накрая се добавя застройка от 1 яйце и 1 лъжица кисело мляко.Тенджерката е достатъчна за три порции.

Понеже нямам много време за готвене наблягам на бързите супи. В малка или средна тенджерка слагам да ври накълцан на ситно спанак 250гр.,половин глава стар лук,1 лъжица суха зеленчукова супа или зеленчуков бульон,на върха на лъжичката къри,кимион и млян чер пипер.Когато заври добавям шепа фиде и полуготово телешко от консерва или телешка кайма направена на топчета.Пожелание се добавят моркови и се вари още 20 минути.

Накрая се добавя застройка от 1 яйце и 1 лъжица кисело мляко.Тенджерката е достатъчна за три порции.

И аз така-бързо,лесно,вкусно

:cool:

Даже не правя и топчета-просто взимам от сместа и в тенджерата.

Не ползвам къри и кимион,а тарос (естрагон).

Поолях се с готвенето:

1.Нещо като руска салата - от остатъците в хладилника...

2.Задушен ориз със зеленчуци...

3.Гнезда от кайма...

Публикувано изображение

Поолях се с готвенето:

1.Нещо като руска салата - от остатъците в хладилника...

2.Задушен ориз със зеленчуци...

3.Гнезда от кайма...

Идвам на вечеря ;):)

Много дълъг цитат.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Идвам на вечеря

Ако носиш бира шти отворя вратата....:)

Бабка с течен шоколад Нестле и смлени орехови ядки

(бабка е традиционен полски козунак, но също така е типичен и за Словения, макар че там е под друго име)

Може да се направи с плънка от варени орехи, захар, канела, какао, мляко, яйце (тази плънка е божествена), но определено вариантът с шоколад и орехи е хит у нас.

Както вече казах, първото ми козуначе стана много по-добре от този ми втори опит (говоря за плънката с шоколад, защото с другата имам реализирани повече бройки), но единствено крайчето открих в подноса.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За утре мисля една лучена пилешка яхнийка да спретна набързо и да приключа за тази седмица с кухненските истории Публикувано изображение

Пълнени чушки Долма с ориз,кайма ,джоджен и лук.За десерт отворих един среден буркан сладко от смокини.

Правих пенкейкса на Федора...http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gifЗа следобедна закуска - нищо не оцеля още докато ги пържех...Едвам скатах двечки за големия Крал:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Чудесни са се получили, Бел! Радвам се, че са ви харесали Публикувано изображение

Чудесни са се получили, Бел! Радвам се, че са ви харесали Публикувано изображение

Тъй като млекцето ми беше малко повече вместо с 1 ги направих с 2 яйца...Всичко друго е както си го обяснила в блога си...

След толкова години именно днес забелязах, че котлона или тигана ми имат лек наклон, та както си забелязала формата на пенкейксовете не беше кръгла (като твоите)...Но, това да е кусура им...Вкуса е страхотен...:yanim:

• Автор

Ето и моята вечеря.

Печени гъбки и картофи, добре измити, прибавяме сол, и повечко масзнина(зехтин, краве масло, или олио), и право в добре загрята фурна.

Публикувано изображение

До сега си правих заготовката за утре. Омесих кайма, сварих моркови и яйца за руло "Стефани", към него ще приготвя гъбен сос и бял ориз.

Също мариновах пилешки флейки за нещо като дроб сърма.

Утре ще имам майстори дърводелци които трябва да бъдат добре нахранени. :rolleyes:

Към заготовка са следващи готвения добавих два плика с измити и нарязани гъби и един плик също така приготвен спанак, прибрах ги във фризера.

Това палачинки ли е,мекици ли

:ph34r:

P.S.

Айде разбери за какво питам-като трият снимките.

Ми ходете да търсите по поста за какво иде реч.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.