Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютър - дава сини екрани без причина

Featured Replies

Здравейте, вече споменах в този форум за проблема ми с липсващата термо-паста, но нещата не се решиха. Ето какво е положението:

За тези, които не знаят:

- Като си чистих компютъра си махнах термо - пастата, тогава не знаех какво е това. И след няколко дена започна често да ми се появява синият екран - забелязвал съм го при игри (натоварване). Не знаех да ли проблемът е просто съвпадение и е софтуерен, или във връзка с моите предходни действия. Но температурата на процесора БЕШЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЧУДЕСНА, ДОРИ ПО-НИСКА ОТ ПРЕДИ (ПОНЕ ОТ ТОВА, КОЕТО ПОКАЗВА ДАТЧИКА).

Нататък по темата:

- Вчера си сложих въпросната термо-паста между процесора и радиатора. Но проблемът със синия екран си остана.

- Тогава преинсталирах ОС. Но преди малко, като реших да го изпробвам с Matrix: path of Neo, и пак синият екран!

Какво да правя????? Дали проблемът все пак не е хардуерен? Без паста стоя компа някъде около 5 дена, но пак да уточня - температурата беше отлична и когато нямах паста и сега, когато си я сложих. (Само да не е датчика в радиатора, и така да съм се заблудил!). Сега компютърът е с паста, с преинсталиран ОС на чисто, но без формат и пак СЕС.

Когато си чистих компютъра не съм вадил памети, видеокарта или други, само пастата дето я махнах, но сега вече я има.

Моля ви дайте съвет!!! Какво да правя и по- точно КАК ДА РАЗБЕРА КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА???????? sad.gifsad.gifsad.gif:wors::):wors:

Редактирано от kal (преглед на промените)

• Отговори 60
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

При мене преди масец почна само син екран (стига до избиране на юзър - син екран, сейф моуд - след 4 мин работа - пак син екран). Оказа се че харда е сдал багажа. Смених го с нов и вече нямам проблеми. Според мен това е най-вероятната причина.

• Автор
При мене преди масец почна само син екран (стига до избиране на юзър - син екран, сейф моуд - след 4 мин работа - пак син екран). Оказа се че харда е сдал багажа. Смених го с нов и вече нямам проблеми. Според мен това е най-вероятната причина.

<{POST_SNAPBACK}>

Моля те, не ме плаши така! Много му е рано да издава багажа пък и съм сигурен, че не е оттам. Това се получава при игра, респективно при натоварване.

Моля Ви, помогнете! Най - вече със съвет, как да разбера къде е проблемът. Мисля, че в предния ми пост съм написал повечето работи. Още веднъж, моля някой да каже!!! Някаква идея??? :wors::)

Какво все пак пише на синия екран ?

Може да даде някаква идея !

• Автор
Какво все пак пише на синия екран ?

Може да даде някаква идея !

<{POST_SNAPBACK}>

Като ми се появи и веднага се рестартира и не съм видял какво пише, но при следващия път, когато ми стане ще си запиша и веднага ще го публикувам тук (още сега ще сложа да не се рестартира)!

И все пак държа да кажа, ЧЕ РАЗЧИТАМ НА ВАС!!! :wors::):wors:

П.П. Има от настройките да се слага, инфото от грешката да се записва в "system log". Къде е това нещо?

Като ми се появи и веднага се рестартира и не съм видял какво пише, но при следващия път, когато ми стане ще си запиша и веднага ще го публикувам тук (още сега ще сложа да не се рестартира)!

И все пак държа да кажа, ЧЕ РАЗЧИТАМ НА ВАС!!! :wors::):wors:

П.П. Има от настройките да се слага, инфото от грешката да се записва в "system log". Къде е това нещо?

<{POST_SNAPBACK}>

С десния бутон на

My Computer -> Manage -> Event Viewer -> System

• Автор

c:\abc.bmp

Ето, това е единствената грешка в system. Възможно ли е от това, че не съм си форматирал диска?

Опс, тва горе трябваше да е картинка. Как се качва картинка (IMG тага иска URL, а пък аз искам от моя компютър)?

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

c:\abc.bmp

Ето, това е единствената грешка в system. Възможно ли е от това, че не съм си форматирал диска?

Опс, тва горе трябваше да е картинка. Как се качва картинка (IMG тага иска URL, а пък аз искам от моя компютър)?

<{POST_SNAPBACK}>

помощ за отклонението от темета

качваш картинката Тук и ни даваш линк към нея :wors:

при син екран при мен 30% памет , 20% хард , 10% дъно пробвай първо с формат на харда и то не куик а пълния, ако не се оправи дано да ти е гаранционен

• Автор

abc0rf.th.png

Ей това е единствената грешка от младия уиндоус и мисля, че съвпада с времето, когато ме изхвърли от играта.

Някакви идеи??? :wors:

Заради този син екран писах тема.При мен същто беше от игра.Но причините не знам и до ден днешен.Ще те помоля да кажеш при коя игра се получава,и от колко време имаш системата.Няма да е зле да кажеш и спецификацийте и.

• Автор

Както казах, тоя син екран е от скоро. Преди 1 седмица си почиствах компа, а от 4-5 дена е този проблем, но не много често. Засега само при игри. WC3, matrix Pon, Age of Empires 3,fifa 2005. Засега тези са игрите, макар че не съм играл кой знае колко. За матрицата попринцип казват, че била нестабилна.

Иначе компа е мощен, тоя месец чуква годинката. ОС - а засега няма още 24 часа живот. Ако те интересува друго - попитай?

при син екран при мен 30% памет , 20% хард , 10% дъно пробвай първо с формат на харда и то не куик а пълния, ако не се оправи дано да ти е гаранционен

<{POST_SNAPBACK}>

Ами стартирай chkdsk на windowsa де.

Start>Run>chkdsk<enter

Ей това е единствената грешка от младия уиндоус и мисля, че съвпада с времето, когато ме изхвърли от играта.

Някакви идеи??? :)

<{POST_SNAPBACK}>

Пусна ли explorer>local disk>properties>tools>error checking (бутон check now)?

И какъв е резултатът?

• Автор

Ами то при рестарта само се изпълни. Има ли нужда пак?

РАЗБИРАМ, ЧЕ НЕ СТЕ ГАДАТЕЛИ и няма как да ми гледате "на постове", но поне кажете НАЧИН ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОБЛЕМА. Програмка някаква или пък др.

Ами от картинката, дето я прати преди малко пише, че файловата система не е наред и да пуснеш chkdisk utility на харддиска. Според мен това трябва да направиш...

Добавено: В предишен твой пост за сини екрани в "операционни системи" те посъветвах да използваш Hiren's Boot CD. В приложените програми там има доста инструменти за диагностика на цялата система.

Успех!

• Автор

Не, теста си тръгва, а това става някъде по средата на теста. Phase 2

А без онова няма проблеми.

Какво означава това?

Дай малко данни за системата : версия на Windows , ако си с Windows XP с кой service pack си, колко диска имаш, на кои IDE-та са вързани ?

• Автор

XP professional SP2

едно HDD seagate 80GB към RAID контролер

Друго?

Не искам да съм лош пророк или гадател, но е хубаво да прегледаш с някоя подходяща програма харддиска си. В момента нямам възможност да ти препоръчам такава програма. Ако искаш, погледни Hard Drive Diagnostics Tools and Utilities:

http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

• Автор

Бих форматирал веднага, но както казах имам един дял на един хард 80 гиги, пълен при това. Ще се намери решение, ясно, но дали има смисъл да го форматирам, защото трябва да търся друг голям хард за архив. Само папката Install ми е близо 10 гигабайта.

Не искам да съм лош пророк или гадател, но е хубаво да прегледаш с някоя подходяща програма харддиска си. В момента нямам възможност да ти препоръчам такава програма. Ако искаш, погледни Hard Drive Diagnostics Tools and Utilities:

http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

<{POST_SNAPBACK}>

И от там да си изтегля за моя модел, така ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.