Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютър - дава сини екрани без причина

Featured Replies

• Автор
Не искам да те хвърлям в грешни посоки, но син екран се е премахвал и само с по-нови драйвери на видеото. Пробвай преди формата ;).

Успех.

<{POST_SNAPBACK}>

Щом съм постнал плоблема тук и от толкова дълго, значи не е толкова прост проблема. Едно от първите неща, за което може да се сетиш при изхвърляне от игри са видео-драйверите. Не, не е от това. Имам предпоследните (ако текущата седмица не са излезли още по-нови) драйвери на NVidia. Освен това съм ги преинстал заедно с ОС.

Днес или утре, мисля да го дам на сервиз да видят как е пастата и евентуално да сложат нова. Как мислите, ще ме оберат ли много ако е само това? Струва ли си да го нося? :nono::):)

П.П. Другият вариант (ако не го занеса) да изпълня съветите на Kokomil сам. Само формата на HDD засега е проблемен предвид единият дял С:, но все ще намеря решение.

Да го нося ли на сервиз според вас?

• Отговори 60
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Щом съм постнал плоблема тук и от толкова дълго, значи не е толкова прост проблема. ...

Днес или утре, мисля да го дам на сервиз да видят как е пастата и евентуално да сложат нова. Как мислите, ще ме оберат ли много ако е само това? Струва ли си да го нося?  ....;)  :)  ;)

Да го нося ли на сервиз според вас?

<{POST_SNAPBACK}>

Закон на Пърнел:

Когато не знаеш какво правиш, плати на някой, който знае!

;)

не знам защо все забиваш към тая термопаста с нея и без нея компа щи работи при добре слегнал радиатор, ако ти прегрее процесора компютърът ти ще се рестартира няма да ти дава син екран

• Автор
компютърът ти ще се рестартира няма да ти дава син екран

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурен ли си??? Напълно?

На мене ми казваха, че може от това да дава синия екран.

Моля кажете, наистина ли ако процесорът прегрява и само това - всичко друго е нормално - компа ще се рестартира без син екран ??? ;)

Сигурен ли си??? Напълно?

На мене ми казваха, че може от това да дава синия екран.

Моля кажете, наистина ли ако процесорът прегрява и само това - всичко друго е нормално - компа ще се рестартира без син екран ??? :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

Син екран може да ти дава ако тие нестабилна системата или имаш проблем с рам-а когато си барал радиатори и процесори или от омазаната фаилова система на харда и между другото бива ли да си държиш всичко на дял на който има уиндоус който понякога се скапва сам .има ли някъв клок на тая система нещо опечено ?

Sorry за забяването !Искам да направя едно малко обобщение:

1."...тая термопаста с нея и без нея компа щи работи при добре слегнал радиатор..."-това ми се струва несериозно и няма да го коментирам !

2.При прегряване ,преди да рестартират системата, Р4 влизат в ТРОТЛИНГ(ако е разрешен).

3.В един от по предните си постове бях казал" Независимо какъв ще излезе проблема и как ще се оправи,ТРЯБВА да смениш пастата на проца !"-така,че не съм се захванал само за термопастата. :offtopic_s:

4.Няколко пъти(2) обръщам внимание на РАМ паметта,да се извади,почисти,разменят местата на платките и сега искам да добавя: GFreeman,ако си свършил това, пусни един Мемтест на РАМ-а,за да го елиминираш като проблем

5.Бих ти препоръчал също да си провериш отново всички кабели,както по захранването,така и IDE кабелите.

За друго в момента не се сещам/то и без това се получи "малко" дълъг пост/.

Предварително се извинявам,ако тонът ми е прозвучал назидателно!

P.S. GFreeman,пиши докъде докара работата . :bye:

:clap: Мика Хакинен ти виждал ли си прегрял двигател на Макларън , защото му е сменено маслото не на 10 000 а на 11000 км :clap:

естествено че е трябва да има паста на процесора , но

"Това,което написа потвърждава моето мнение,че в резултат на почистването и неправилно поставената или липсваща паста на проца,той при натоварване прегрява и резултатът е син екран. "

чудно ти как разбра че му прегрява ?

Редактирано от t0ny (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

ЗДРАВЕЙТЕ, ОТНОВО! :bye:

(GFreeman returns)

По ред причини и обстоятелства (които нямат място тук) нямах достъп до нет от личното PC през последните 3 седмици и бая неща се натрупаха, за което може би ще се получи дългичък пост:

1. Паста си СЛОЖИХ. Купена и както трябва. След тази процедура не се промени нищо видимо. Температурите останаха що годе същите - напълно нормални и след 2 дена пак сини екрани - аман вече!

2. В логовете след всеки син екран пишеше, че системната грешка е от категория "(102)". Реших да си пусна един мемтест - бутващ и ми показа ОКОЛО 5000 ГРЕШКИ още на първия pass. Извадих и сложих модулите с паметта, както Kokomil ме посъветва и като си направих теста: на първия pass не ми изкара грешки, на 2 -ия сто и нещо си и до 4 - ия някъде си остана само на сто и няколко грешки. Реших, че проблемът е решен. Пробвах най - различни игри и цяла седмица НЯМАШЕ и помен от сини екрани ... до вчера :):down:

Но в логовете НЕ пише това, което преди време - системна грешка от категория 102, а пише, че сорсът е Service Control Manager.

Това Windows ли е? Има ли общо със сините екрани - преди да сложа наново модулите с памет? 2 Х 256 са. Линкът, даден към опътването коя грешка какво значи, не ми го отваря и затова питам. И също нормално ли е изобщо да ми дава някакви грешки на мемтеста?

Доста въпроси станаха, но моля за някаква насока :wors::wors::wors:

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ВНИМАНИЕТО, КОЕТО МИ ОТДАДОХА! :clap:

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
ЗДРАВЕЙТЕ, ОТНОВО!  :bye:

(GFreeman returns)

По ред причини и обстоятелства (които нямат място тук) нямах достъп до нет от личното PC през последните 3 седмици и бая неща се натрупаха, за което може би ще се получи дългичък пост:

1. Паста си СЛОЖИХ. Купена и както трябва. След тази процедура не се промени нищо видимо. Температурите останаха що годе същите - напълно нормални и след 2 дена пак сини екрани - аман вече!

2. В логовете след всеки син екран пишеше, че системната грешка е от категория "(102)". Реших да си пусна един мемтест - бутващ и ми показа ОКОЛО 5000 ГРЕШКИ още на първия pass. Извадих и сложих модулите с паметта, както Kokomil ме посъветва и като си направих теста: на първия pass не ми изкара грешки, на 2 -ия сто и нещо си и до 4 - ия някъде си остана само на сто и няколко грешки. Реших, че проблемът е решен. Пробвах най - различни игри и цяла седмица НЯМАШЕ и помен от сини екрани ... до вчера  :nono:  :down:

Но в логовете НЕ пише това, което преди време - системна грешка от категория 102, а пише, че сорсът е Service Control Manager.

Това Windows ли е? Има ли общо със сините екрани - преди да сложа наново модулите с памет? 2 Х 256 са. Линкът, даден към опътването коя грешка какво значи, не ми го отваря и затова питам. И също нормално ли е изобщо да ми дава някакви грешки на мемтеста?

Доста въпроси станаха, но моля за някаква насока  :)  :wors:  :wors:

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ВНИМАНИЕТО, КОЕТО МИ ОТДАДОХА!  :whist:

<{POST_SNAPBACK}>

Виж във Event Viewer за грешката и дай десет бутон върхо нея -> Пропартис

и виж Описанието за какво иде реч може и да го пейстнеш тук :)

И аз имах такъв проблем беше ми изгорял вентилатора да видео картата

при натоварване забива и показва син екран

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.