Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Търся снимки на вътрешността на паметника на Бузлуджа, преди да бъде зверски разрушен и ограбен. За съжаление не съм имал никога възможността да го посетя докато функционираше. Това което видях и снимах на 25.05.2007 г. ме накара да се замисля много сериозно колко нормални хора са останали да живеят в България. Как е възможно нещо в което са вложени толкова много средства и труд да бъде така зверски съсипано, вместо сега да се изпозва като рядко срещана туристическа атракция? Само глупаците унищожават историческото минало.

Може ли да качиш някъде снимките които си направил, ще ми бъде интересно да ги разгледам.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 130,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще гледам тази седмица да ги кача някъде. Просто жалка гледка.

• 4 месеца по-късно...

Малко от последните ми котешки снимки :speak:

Господин Дим

Публикувано изображение

Един малък Гаврош

Публикувано изображение

Мрачният рицар - тази снимка е обработена с Photo Shop имам слабост към тази програма и обичам да експериментирам

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Pacimir - браво, много са добри!

Особено залезът...

Солун 2007

Публикувано изображение

Чайка или Гларус (нямам си идея каква е разликата :lol6:Публикувано изображение )

Публикувано изображение

Ииии САМОЛЕТ номер 5.... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Между другото тоя самолет пускаше рекламни топки на Виктори 4 пъти пусна и 4-те пъти ни подмина :yanim:Публикувано изображение

Редактирано от n_elito (преглед на промените)

Ай и една от мен

post-49460-1194544116_thumb.jpg

post-49460-1194544129_thumb.jpg

Брей, вие какви хубави и професионални снимки сте направили... ;)

Но все пак, ще покажа моите скромни снимчици с любителски фотоапарат, но ми харесват...(даже и датата се вижда) :wors:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от electric (преглед на промените)

Да изпращаш и посрещаш с духова музика съветски кораби и подводни лодки е била работата на този мъж пристигнал от Мурманск. Социална пенсия от 400лв месечно е превърнала музиканта в уличен латернаджия. Монета равнозначна на 2 родни лева стана като в онази приказка - плащаш и поръчваш музиката плюс авторски права над показаната снимка. "Белоруската гара", "Химн на СССР" са ми в кръвта, но "На прощаване Славянка" ме довежда до побърквация. Песен, изпращаща съветските ешалони на ж.п. гара в бой последен за превземане на Берлин. Данчо Шмиргела - босът на ТМТ "Крум Велков" едно време с тази песен ни поздравяваше за поредния комунистически празник, но това е друга тема. Музикантът прие нужното вдъхновение и разпъна музикалната кутия с две клавиатури (анг. - keyboard, иврит - макледет, рус. = бг.) по краищата, като безжалостно разпъваше и гнетеше меха по средата. Талазите децибели пропукаха в мен спяща идея в едно с приливи на вътрешна удоволетвореност. Пясъкът в часовника изтича и за мен. Ще настъпи ден, в който ще се трансформирам в пенсионер. Трябва да бъда готов (анг. - prepared, иврит - мухан, рус. - готовый) за този час. Един пореден ден от моя живот (анг. - live, иврит - хайм, рус. - жизнь) аз видях огромни шапки. Те приличаха на издълбана тиква. Лачен плат, предимно в червено покриваше шапката, а на върха и имаше топка. Диаметър на тази шапка надхвърля размера на тоалетната врата, което евентуално ще наложи да я свалям, при експлоатация на 00 възела. Яхнал порцелановото пони с подобен аксесуар ще довежда до непредвидими сценки, а в някой нощен локал вместо жени, ще ми намигат мъже. Бивш танкист съм и дадох конекция с шлемофон, но с такава "тиква" да зареждаш оръдието...под въпрос още, дали няма да се зачекне на входния люк. Ще си купя плетена кошница от върба и кралска кобра. Разбираемо трябва да стана виртуоз на дудук. Клеопатра е подходящо име за кобра ми се струва. Ще го бъде.

Публикувано изображение

С този кадър аз ще ви изведа от лоното на невежеството и средновековния интериор. Дилмано, Дилберо как се сади пиперо е ясно за леля Джовка на бай Наки жена му. Той, след поредната оран (не оргия) с коня Киро, отиваше специално да й купи ескимо-сладолед. Едва ли Джовка е наясно с палмите (анг. - palm - tree, иврит - ец декел, рус. = бг.). Кръговото движение бе съградено от ръка арабска. Джуиш бойсовете не ги влече кирката. Те са по-тънките работи в своите канцеларии. Арабелите изкопаха една дупка. Наринаха всичкия боклук на камара. Огромен камион изсипа пясък и затрупа всичко. След него втори камион-платформа донесе в чували торф, внос от Румъния. Трети изсипа гюбре (оборски тор по пазарджишки) от близък кибуц, консистенцията чиято остана в загадка. Тук има кибуци за кенгуру, крокодили, щрауси, американски бизони и камили с една гърбица. Камион четвърти донесе палмите в този размер. Издълба дупка с свредел и набучи палмите. Арабите заринаха палмите, поляха ги с туба вода и дадоха начало на кръговото движение. Палмите ще стоят вързани така през цялата зима и чак март ще отпуснат клоните им. Спираловидно навит пластмасов маркуч ще осигурява водния баланс на кореновата система на растенията, чрез капково напояване. Теменужките са еднократни. Сменяват ги през два месеца. Целта е винаги да са цъфнали. Друг прийом е вместо цветя, да се озеленява с трева. Тя се докарва готова на плочи 50см х 50 см заедно с пръста си, дебели 10см. Градинар разопакова паралепипидетите с трева и реди подобно теракота в дома. Тревата е "спортна" и може да се гази.

Публикувано изображение

Запечатаният кадър на цифров носител превърна тази снимка във фаворитка от посестримите й на моя корав диск. Къпах се само два пъти тази година и подобрих личния си рекорд от миналата по брой. Във водата аз съм човек-амфибия и делфините винаги изостават от мен. Внимателното разглеждане подсказва, че тук чайки няма. Гларуси тоже. Жегата, влагата, липса на риба или невидими сили са причина, аз да не чувам познатото крякане на гара Бургас. Ползата е, че никой не ти се хендри на главата, докато проявяваш форми на ексхибиционизъм в мек вариант. Гърди, гениталии и задни части на двата пола са недопустими на показ, за което следи полицейски джип патрулиращ на плажа.

Публикувано изображение

Това е глава на човек. Въпросът е - имате дъщеря и подобна глава се представя за ваш зет. Какво правим?

Публикувано изображение

Малка червена точка .

Един е начина, да предразположиш нормален мъж към нуждите си. Покажи му женска плът в изобилие и той ще се отпусне. Тя е ключ към целта. Подобна девойка се счита за либерална, а кола е на бар "Макумба". Не е тайна, че тя си докарва до 10 000лв на месец по подобен начин. Въртела прави само в петък и събота и то след 22.00 до сутринта, през останалото време си гледа студентството. На 30 години ще обуе зимните гуми без шанс да дочака пенсия на кола. Да бъде жена на някой тулуп или да стане мадам в свой бардак е бъдещето й, но едва ли ще седне на чекръка в някой шивашки цех.

Публикувано изображение

Всичката фотография е благодарение на телефона ми, който изпрах в автоматична турска перална. Не понесе прането и умря.

Поздравче . Indra наби Didrapest - "Ние можем".

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Имам да правя презентация, която ми е сега за вторник и спешно имам нужда от две снимчици:

1. Шеф, който си е сложил краката в/у бюрото си и

2. Влюбени, които се държат за ръце или да прегърнати

Ще бъда много благодарна, ако някой ми сложи тези снимки тук или ако иска да ми пише, за да му дам пощата си. Благодаря предварително! Публикувано изображение

1. Шеф, който си е сложил краката в/у бюрото си

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

2. Влюбени, които се държат за ръце или да прегърнати

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това намерих

Поздрави Pacimir! Чудесни са снимките ти. Също аплауси и за ieenso- много добър баланс на цветовете имат снимките ти.

Ето и едни от моите последни кадри. Аз обичам да съчетавам кадрите със стихове било то мои или чужди искам да предам усещането и чувствата които будят у мен ...

Fresh and Clean

Публикувано изображение

Тъжен

Публикувано изображение

Ах, как искам дъжд да завали!

Ах, как искам дъжд да ме заплиска!

Та сърцето ми да преболи

и в душата ми да се избистри!

В мене, като в тъмен небосклон,

мъка кървава се е събрала.

Трябва мълния - да я взвриви,

вятър-вихрогон да я разкара...

стих: Ангел Чортов

Светлините от Рампата

Публикувано изображение

И сякаш са живи,

тъй нежни прекрасни ...

И като дървета дегизирани

Да, това са стълбове властни!

Много ти благодаря! Радвам се, че ти и други хора се отзоваха на молбата ми! Намерил си точно това, което ми трябваше! Благодаря отново! Публикувано изображение Пожелавам ти много успехи!

Публикувано изображение браво Ваня...както винаги си на про ниво.....аз ще показвам малко по късно снимки...дигиталната фотография почва да ми се струва лесна но предпочитана...сега съм се метнал на зърно,много по вулнуващо ми се струва...ще покажа тези дни избрани кадри... Публикувано изображение

здравейте,

първо поздравления за хубавата тема :speak:

айде и аз ще постна малко снимки пък вие ще решите хубави ли са или не :)

всичи снимки са правени с OLYMPUS C160 и съм ги снимал из Норвегия ;)

поздрав ;)

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Снимка не е правена лично от мен, а от сестра ми. Това е в гората до село Завала, Брезнишка област. Не е оригиналната резолюция от апарата, а е малко орязана, за да стане като тапет за компютъра ми. :speak:

Публикувано изображение

Попадал съм на доста картини ,но в повечето не съм намирал нищо непознато. Веднъж попаднах на репродукций на руски художници,и една от творбите направо ме размаза. Става въпрос за портрет.Не знам в какъв стил е издържан.Не е кубизъм. Техниката беше много интересна. Реално нарисуван портрет на възрастен човек,но светлосянката ,и изобщо степенуването на цветовете беше в малки и големи правоъгълници. Някой виждал ли е нещо подобно ,и ако може да ми даде линк към някакви такива творби? Или ако знае името на художника? Рових се доста дълго ,но нищо не намерих в интернет пространството. Затова реших да пиша тук! Помогнете да намеря това което търся?

Ами по описанието което си направил,е доста трудно да ти се помогне-поне да бе запомнил името на художника или кога е правена картината.Опитай се да си спомниш неще съществено което може да е ориентир.

Ооо, и аз да се похваля!

Публикувано изображение

Изглед от Стара Планина на стотина метра от х. Незабравка

Нямам представа кое е името на художника.Знам че е използвана някаква числова система при рисуването. Нещо от сорта на Дакартовата координатна система.Спомням си че като гледах портрета ми направи впечатление колко е реалистичен образа, а в същност светлосянката,светлината и тъмнината бяха разпределени в правоъгълници ,квадрати.Но това не нарушаваше образа на лицето. Портрет на стар човек беше.Много остър контраст като при скулптора.

първо искам много, ама много да се извиня, че пиша в тази тема ,но просто незнаех къде другаде(моля админа да премахне поста ми ,ако сметне за нужно) искам да Ви попитам нещо тъй като като гледам произведенията Ви, сте много вещи относно фотографията ,а аз съм пълна начинаеща.Така, купих си филмче на кодак, уж цветно ,но на него пише ,че процеса на обработка е c-41 ,а доколкото аз знам с него се проявяват черно-бели негативни филми. Та се чуда какво точно е това филмче-цветно или черно-бяло?(извинете ако въпроса ми е глупав ,но наистина не ми е ясно ;) )

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.