Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2012

Featured Replies

При мен не може да се инсталира забива още в началото на инсталацията. Има ли 64 битова. КАзаха, че се очаква с тази версия?

• Отговори 750
  • Прегледи 66,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Неофициално:

Safe run desktop/safe run for applications is removed. Safe banking is improved and is now tightly integrated with HIPS and Vulnerability scanner.

-Proactive defense is removed, its functionality is taken over by System Watcher and HIPS.

-System Watcher now has the ability to proactively detect exploits.

-there will be no new UI this year, it will be a 2012 based UI with some tweaks and facelift.

-There's a new "Secure keyboard input" option. It provides automatic protection against keyloggers when you're using the actual keyboard. Virtual keyboard still remains as an option.

Усиленная защита за счет поддержки функций безопасности Windows 8 Consumer Preview

• Для обеспечения высочайшего уровня защиты продукт интегрирован с основными нововведениями в области безопасности, реализованными в Windows 8 Consumer Preview. Благодаря интеграции KIS Technology Preview с Windows Security Center (WSC), теперь продлить срок действия лицензии, обновить антивирусные базы, активировать различные модули продукта или отключить его можно непосредственно из WSC. В процессе дальнейшей работы над продуктом планируется существенно расширить поддержку других функций безопасности Windows 8 Consumer Preview.

Улучшенная производительность

• Скорость работы продукта существенно оптимизирована. Новый Kaspersky Internet Security 2013, совместимый с Windows 8 Consumer Preview, не снижает производительность ПК. За счет реализованных в нем инновационных технологий продукт не мешает работе других приложений.

Safe run desktop/safe run for applications is removed. - е това ми харесваше най-много,дано го добавят в последствие отново!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

След изглаждането на бъгавините може и да я погледна. Но първо ще събера компетентни мнения .... И благодаря на всичко потребители, които са на ТИ с много от нещата и помагат и на останалите заинтересовани да се понаучат. Не спирайте да помагате.

Редактирано от dim0v (преглед на промените)

Опцията за "безопасно банкиране" по принцип е една голяма глупост....не само по отношение на касапа, а и за която и да е програма. Миналата година бях пробвал това "безопасно банкиране" и при Касапа, и при ЕSET (сканиране на SSL връзки). Пълен таш@к! Банката моментално прекъсва връзката, когато която и да е АВ програма се опита да сканира защитената връзка между нея и клиента! И правилно! АВ програма няма място в тази връзка, защото спокойно би могла да праща данните към създателя си! Много кратно съм пробвал- връзката веднага се прекъсва, ако Банката засече намесата на "трето лице" между нея и клиента! Така, че за мен т.н. опция "безопасно банкиране" е просто кух рекламен трик, без практически смисъл!

• Автор

Ти банките ги остави. Там не е нужно да се проверява - те си са пълни с троянци :D помня и случката с "камъните от Украйна" на ПроКредитБанк Ако пазаруваш в интернет ? Сигурно ще ти е полезна някаква защита.

Ти банките ги остави.

:no-no: ....а пък уж новата "опция" се казва "безопасно банкиране"!

Ей го ефекта от..."банкирането"....банкиране, ама дръжки! :clown:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Същият резултат е и с Мозилата :clown:

Публикувано изображение

Коя уважаваща себе си банка, шЪ пусне Касапа да се намърда в сметките на клиентите им! Къш.... :clown:

• Автор

:no-no: ....а пък уж новата "опция" се казва "безопасно банкиране"!

Ей го ефекта от..."банкирането"....банкиране, ама дръжки! :clown:

Коя уважаваща себе си банка, шЪ пусне Касапа да се намърда в сметките на клиентите им! Къш.... :clown:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5

За разлика от онлайн магазините, при електронното банкиране една парола не осигурява достатъчно спокойствие нито за клиента, нито за банката. Затова сайтовете за онлайн банкиране обикновено ползват подсигурения протокол HTTPS (това е стандартния HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) + SSL (Secure Sockets Layer)). Той криптира целия трафик – цялата информация, плюс паролата за достъп – правейки почти невъзможно за трети лица да се сдобият с тях. Все пак протоколът криптира само трафика и ако клиентският компютър не е добре защитен, паролата може да бъде „подадена” на трети лица директно по време на въвеждането. Това се осъществява чрез програми, които се наричат кий логъри (на английски: key loggers), които записват натиснатите клавиши. Съществуват и физически устройства със същите функции, които често се използват не по предназначение. Разбира се, остава и опасността от „разбиване” (или отгатване) на недобре подбрани пароли, както и кражбата им, ако са били записани някъде.

За България като допълнителна сигурност се практикува използването на достъпа до онлайн услугите само чрез един фиксиран компютър, както и (транзакционен авторизационен номер - ТАН), който представлява шестцифрен код, който се използва от потребителите еднократно за подписване на нарежданията към банката.

И тея цитатчета по какъв начин защитават касапа? Касперски рекламира, че си е сложил великата опция "онлайн банкиране", а пък аз показвам и доказвам, че от тази опция няма никакъв смисъл, защото Касапа изобщо не бива допуснат да помирише връзката между клиента и банката! Продължавам да твърдя, че тази опция е просто един голям РЕКЛАМЕН трик, без никакъв практически приложение! Касапа може да вършее само до външната страна на вратата...и толкоз! В коридора никой не го пуска, което е правилно!

• Автор

И тея цитатчета по какъв начин защитават касапа? Касперски рекламира, че си е сложил великата опция "онлайн банкиране", а пък аз показвам и доказвам, че от тази опция няма никакъв смисъл, защото Касапа изобщо не бива допуснат да помирише връзката между клиента и банката! Продължавам да твърдя, че тази опция е просто един голям РЕКЛАМЕН трик, без никакъв практически приложение!............

Според тебе не е нужно да си защитен когато посещаваш сайтове за онлайн плащане.

Доверяваш се само на защитата на сайта ли ?

Между впрочем повечето програми имат такава опция и естествено и те си правят реклама. Нали така?

Касапа може да вършее само до външната страна на вратата...и толкоз!

Това ти говоря ама ....

В коридора никой не го пуска, което е правилно!

Какво да прави вътре? Работата му е от компа до коридора и ти дадох цитат !

Все пак протоколът криптира само трафика и ако клиентският компютър не е добре защитен, паролата може да бъде „подадена” на трети лица директно по време на въвеждането.

Добавя се сайта,то не се изчерпва само с инсталиране на сертификат.

Ето ти за Хрома http://www.kaspersky.ru/support/kis2012/tech?qid=208641725

Според тебе не е нужно да си защитен когато посещаваш сайтове за онлайн плащане.

Нужно е до толкова, до колкото си защитен при посещаването на какъвто и да е друг сайт, което и на практика се получава!

Между впрочем повечето програми имат такава опция и естествено и те си правят реклама. Нали така?

Същата работа- шменти-капели!

Аз пак питам- по какво се отличава защитата на банков сайт, от такава на обикновен сайт, че да е причина, това да бъде отделено в самостоятелна опция!?!? Аз не виждам никаква разлика...просто МАРКЕНТИГОВ трик, на който да се хванат още балъци! Дефакто- НЯМА такава опция, като "безопасно банкиране", просто има един отделен бутон, зад който не стои нищо повече, от това, което има за обикновен сайт!

Поредното безсмислено накачулване на Касапа с лишени от смисъл "екстри"!

Ето ти за Хрома http://www.kaspersky...h?qid=208641725

Това, което ми показваш за Хрома е пълно безумие! Значи един път искаме /уж/ да правим "безопасно банкиране", като за целта включваме сканиране на SSL връзка, ама после видите ли- изключваме това сканиране, щото Хрома давал грешка! Таш@к от всякъде! И пак стигнахме до т.н. опция "безопасно банкиране"- и можеш ли ми каза, кое и е "безопасното" на тази опция, кое и е различното от сканирането на обикновен сайт?!? :ohmy:

Шменти-капели!

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

10 дни никой нищо не казва, или не съм видял или никой не се е наситил на 12 версия. Побързайте да и се наситите идва 13 http://special.kaspersky-labs.com/3A8VCJNYOJN7JYU8HFUW

10 дни никой нищо не казва, или не съм видял или никой не се е наситил на 12 версия. Побързайте да и се наситите идва 13 http://special.kaspe...JNYOJN7JYU8HFUW

Май не четем,позакъсня Мирко ,две страници по-назад http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=173832&st=620

:questions:Има нещо вярно, а и как можах да си помисля, че никси е пропуснал?

Е, този път Никси беше в банята :wink12:

мъка, мъка....Втори ден Касапа е на служебния лаптоп! машината определено натежава, в сравнение с Аваст, като се има впредвид, че съм оставил хлабавите фабрични настройки! Ако го настроя на макс- не ми се мисли к'ва ще я накъдри!

Публикувано изображение

• Автор

Препоръчвам да се махнат отметките да сканира по време на престой,за руткит също така може и да се деактивират добавките в браузъра. Аз никога не съм ги ползвал тия добавки и не съм имал никакъв проблем с блокирането на банери и посетени адреси. След като се направи едно пълно сканиране и всичко е инсталирано може да се сложи в настройките - контрол на програмите - поставяй всички нови програми в недоверени. Махат се и отметките да премахва правилата на програмите които не са стартирани по-вече от 60 дни.Така няма да анализира непрекъснато за промени. Знам ли какво ще ползвам след 60 дни. ;) В антивирусна защита може да се остави евристиката на минимум,да се махне отметката да проверва само новите файлове. Това е особенно важно,не за оптимизирането,а за по-качествена защита. В интернет антивируса също може да се намали евристиката,да се сложи отметка за блокиране на опасните сайтове и да се включи гео филтъра. В контрол на програмите - доверени програми - мрежова активност се маркира да те пита и после се разрешава на Microsoft достъп до мрежата и когато сме в интерактивен режим, когато някое приложение поиска достъп до интернет ще пита ! Ако не желаем въпроси оставяме както си е. За препоръчване е да се направят настройките и за WinLock както е описано тука http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208638548. Бърза проверка по подразбиране - като естествено се маха отметката да проверява само новите и променени файлове,евристиката на минимум. Пълна проверка - също. Проверка при поискване - максимум. Не е зле да се провери какво се стартира със системата и ненужните се спират,ама това се прави при всяка машина. Една оптимизация никога не е излишна. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Препоръчвам да се махнат отметките да сканира по време на престой,за руткит също така може и да се деактивират добавките в браузъра.

Аз никога не съм ги ползвал тия добавки и не съм имал никакъв проблем с блокирането на банери и посетени адреси.

.....

.....

Баси...ако всичко това трябва да направи обикновен потребител, за да може да му живне машината, не знам какво да коментирам!

Между другото снощи на виртуалката (явно са се усетили вече) лиценза беше делнат! Явно са намерили чалъм да се справят с триал-ресета. Очаквам в понеделник (на служебния комп) лиценза също да излети! Много си се грижат някой да не ги минава, а според мен- не си струва чак толкова усилията, колкото и екстри да добавят, с тази затегната политика -ще им намалее още рейтинга по популярност!

Баси...ако всичко това трябва да направи обикновен потребител, за да може да му живне машината, не знам какво да коментирам!

1. Това не е за обикновения потребител,а за дребнав потребител!

2.Това е за ретро машина,демек за дребнав потребител с 100 годишен и неподдържан уин,който пък отгоре на това си мисли че е с най-великата машина!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

2.Това е за ретро машина....

Ами ретро или не, факт е, че т.н. "тежки" програми- Касперски, Битдефендер, Панда, ГДата, ТрустПорт се "усещат" даже на Intel i7! Просто са си тежки...такъв им е алгоритъма, когато се стремиш да контролираш абсолютно всичко (което в повечето случаи е излишно), няма как да си "лек"! За мен (в реално време) трябва да се сканират само неща, които в дадения момент от време са активни, или при достъп! Ама в действителност не е така, и се се сканира (не знам на какъв принцип се подхожда) буквално всичко.

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

... когато се стремиш да контролираш абсолютно всичко (което в повечето случаи е излишно)...

Това все пак си е интегриран пакет в защита! Вие ми го сравнявате с Avast! Free с Avira Free с AVG Antivirus ..е нищо общо няма,ако не знаеш де!

Нищо излишно няма,щом се охранява Windows!

Както и да е..... аз ме е яд че го оптимизират заради ей такива мрънкалници и мундари,които не си обновяват системата редовно и не я оптимизират малко от малко за да я поддържат в изряден вид,което в случая беше напълно излишно за мен! Много интересно защо на мен не ми тежи,а ми тежи AVG , Panda Antivirus.(не cloud) ,BitDefender AV,

Kaspersky IS заема най-малко ресурси в покой на системата от най-често ползващите се програми в защита,дори и от чисти антивируси!

Не искам да влизам в полемики,но специално аз мога да ти извадя твои мнения,които противоречат с казаното от теб в последните ти няколко коментара за Kaspersky колко много тежал/

Ами ретро или не, факт е, че т.н. "тежки" програми- Касперски, Битдефендер, Панда, ГДата, ТрустПорт се "усещат" даже на Intel i7! Просто са си тежки...такъв им е алгоритъма, когато се стремиш да контролираш абсолютно всичко (което в повечето случаи е излишно), няма как да си "лек"! За мен (в реално време) трябва да се сканират само неща, които в дадения момент от време са активни, или при достъп! Ама в действителност не е така, и се се сканира (не знам на какъв принцип се подхожда) буквално всичко.

Малко си в грешка. Не всичко се сканира едновременно. В добре интегрираните пакети за сигурност всеки един елемент си сканира тогава, когато се налага - тоест само активните операции. При добре направен пакет, информацията от това сканиране се прехвърля и към другите модули и така не се получава повторно сканиране на едно и също нещо. А и Касперски върви доста добре и на i3 и на Pentium 4 процесори.
  • Автор

Файлът с настройките Махнал съм моите правила за отделните програми,но при мене всичко е в доверени. Нямам ограничени програми.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.